Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

23:57 | november 17, 2010

Givmildhet, julpynt och en massa hajtänder

God kväll min vän. Nu ligger jag än en gång på tok för sent i sängen och skriver till dig. Är sjukt trött men Liv somnade inte förrän vid 22.30 så jag har inte kunnat skriva tidigare. Hon tog sig en timmes powernap i bilen på väg hem från stan vid sjutiden och då var det kört att få henne att somna som vanligt vid åttatiden. Hon har varit lika pigg som efter en lång natts sömn ikväll. Hemskt jobbigt när man själv bara vill ta det lugnt, skriva och titta på Grey´s 🙂
Har varit i farten hela dagen. Bl a först ett besök på det begynnande kontoret, sedan bar det av till IKEA, efter det for jag hem till Sigtuna för att hämta barnen och fara i till stan för att medverka i ”Förkväll” på TV 4.
Innan jag berättar mer så vill jag lyfta upp ett fantastiskt par som heter Marlene och Marcus. Marlene är en oerhört begåvad kvinna som har blivit välsignad med en kreativ och konstnärlig ådra. Hon skapar bl a barnkläder (TWAJS), kuddar och är en fena på inredning. Hon kontaktade mig och Peter efter att ha följt oss på Bloggfamiljen och sett vårt engagemang med flickhemmet i Indien. När hon och hennes man Marcus nu förra helgen firade 100-års jubileum (de fyllde båda 40 år och har varit gifta i 20 år) med en stor fest så ville de med hjälp av vänner på festen samla pengar till just barnhemmet i Indien. Vi fick samtalet i måndags då de berättade att de fått ihop nästan 50.000 kr! Helt otroligt! Oavkortat går alla pengar till bygget och en trygg framtid för flickorna i Indien.
Så fantastiskt och behjärtansvärt!

Var hemma och fikade hos fina Marlene igår.

Var hemma och fikade hos fina Marlene igår.


Här är hennes lika godhjärtade man Marcus.

Här är hennes lika godhjärtade man Marcus.


Liv har vackra kläder som Marlene skapat. Hon syr allt själv helt uteslutande från återvunna tyger, kläder, gardiner etc. Varje plagg är helt unikt. Du måste besöka hennes sajt och titta på hennes verk. Nu har hon även sytt kuddar som kommer snart. Klicka in HÄR.
Livs söta "Lilla huset på prärien"-influerade-klänning från Twajs.

Livs söta "Lilla huset på prärien"-influerade klänning från Twajs.


Älskar när man har olika koppar, i olika mönster som hon hade.

Älskar när man har olika koppar, i olika mönster som hon hade.


Till Peters stora lycka fick vi hjälpa till att äta upp godis (ur en påse stor som en ICA-kasse) som blivit över från deras fest.

Till Peters stora lycka fick vi hjälpa till att äta upp godis (ur en påse stor som en ICA-kasse) som blivit över från deras fest.


Tack än en gång från djupet av mitt hjärta!
Jag har gett vallningar ett ansikte.

Jag har gett vallningar ett ansikte.


Idag har det varit riktigt kallt ute. Träden var täckta av frost. Visst är det vackert?

Idag har det varit riktigt kallt ute. Träden var täckta av frost. Visst är det vackert?


Du kan inte ana hur lycklig jag blev när jag klev in på Statoil och möttes av doften från nybakade lussekatter. Tog tre direkt från plåten och njöt av den degiga och varma katten i bilen.

Du kan inte ana hur lycklig jag blev när jag klev in på Statoil och möttes av doften från nybakade lussekatter. Tog tre direkt från plåten och njöt av den degiga och varma katten i bilen.


Väl på IKEA blev jag som paralyserad av allt julpynt.

Väl på IKEA blev jag som paralyserad av allt julpynt.


Nej, det är ingen synvilla!

Nej, det är ingen synvilla!


jag blir helt till mig av alla ljusslingor och stjärnor. har dock lovat mig själv att inte spåra ur denna jul. Får se hur det går med det.

Jag blir helt till mig av alla ljusslingor och stjärnor. Har dock lovat mig själv att inte spåra ur denna jul. Får se hur det går med det.


Vi fick gjort det vi skulle. Köket beställdes och jag köpte inget julpynt. Men en haj?! Tänkte att Mio kunde få en gosehaj och räkna tänderna på i julklapp.

Vi fick gjort det vi skulle. Köket beställdes och jag köpte inget julpynt. Men en haj?! Tänkte att Mio kunde få en gosehaj och räkna tänderna på i julklapp.


När vi kom in till satn så gick vi och åt på pojkanas favoritrestaurang Jensen´s Böfhus. Kan inte riktigt hålla med dem i deras tycke och smak.

När vi kom in till stan så gick vi och åt på pojkanas favoritrestaurang Jensens Böfhus. Kan inte riktigt hålla med dem i deras tycke och smak.


Barnen fick kritor och pysselbok. Det underhöll Liv sig med hela middagen.

Barnen fick kritor och pysselbok. Det underhöll Liv sig med hela middagen.


Kanske just därför pojkarna gillar det stället så mycket. Barnen får nämligen bl a färgpennor och så får de äta hur mycket mjukglass, med all topping du kan tänka dig, de vill från glassbuffén.

Kanske just därför pojkarna gillar det stället så mycket. Barnen får nämligen bl a färgpennor och så får de äta hur mycket mjukglass, med all topping du kan tänka dig, de vill från glassbuffén.


Jag hann inte berätta för dig att jag skulle vara med i Förkväll ikväll. Det bestämdes nämligen i sista sekund. Jag och Charlotta, som har grundat LOPPI.se var ditbjudna för att tala om Loppis ”Rensa för livet-kampanj”. Olika kända människor skänker barnkläder, leksaker, skor mm som säljs där och pengarna som kommer in går oavkortat till ”Childhood Foundation”. Mycket välgörenhet det blev idag. Det är bra det 🙂
Det var Agneta Sjödin som intervjuade oss och det kändes som om de blev en skön och avslappnad intervju. Kommer dock på mig själv ibland i tv-sammanhang att jag börjar prata så väldigt, får mundiarré av ren nervositet 🙂
Charlotta och jag innan sändning.

Charlotta och jag innan sändning.


Hoppas att du har haft en fin dag och är vid gott mod.
God natt. Men vid det här laget kanske jag lika gärna kan skriva God morgon.
All kärlek.


9 kommentarer9 kommentarer om “Givmildhet, julpynt och en massa hajtänder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du var kanon på TV 🙂

  Svara
 • Hej!
  Saknar tävlingen som skulle komma upp denna vecka där vinsten var att fly vardagen och sova på hotell.
  vh
  Mamma Monika

  Svara
 • Hej fina Monika, du behöver inte sakna så länge till för ikväll läggs den upp 🙂
  Lycka till!
  Kram
  /H

  Svara
 • Åh trist.. missade jag dej nu igen. Hade velat sett förkväll. Men jag var på möte med Barnens dag. Vi är en förening här i Borlänge som skänker leksaker till Barnavdelningen på Falulassarett och IVA. Vi skänker pengar dit det behövs och det känns så bra att få kunna göra någonting för några barn iallafall.
  Så en kram till alla eld själar som jobbar ideellt.
  Var in och kikade på kläderna, kanon fräna och fina. wow blev nästan sugen på en liten nu 😉
  Jisses så det suger i IKEA tarmen på mig när man såg korten…åh… jag vill oxå åka dit och bara shoppa loss som en toka…Men jag får lugna mig lite till. En annan är ju smart och byter fackförbund…hm…har nu varit utan stämlingspengar i snart två månander…tjohooo..snabba är dom ju inte..grrrr..
  Ha det bäst nu du vackra goa Hannah

  Svara
 • Vilka härliga bilder 🙂 och vilken fin gärning dem gjort som samlat in hela 50 000 kr till barnhemmet i Indien, fantastiskt!
  Ska gå in på TWAJS och se vad de har att erbjuda!
  Ha en bra dag
  Kram L

  Svara
 • Åh, vad roligt att läsa att ni fått in så mycket pengar till barnhemmet, Hannah. Önskar att jag hade kunnat bidra, men jag skulle ärligt talat behöva en insamling för min egen skull just nu :S . Inget jobb=inga pengar.
  Mysigt att julen är på väg nu. Hoppas på mycket snö, som förra året!
  Kram hela dan. 🙂

  Svara
 • Det känner jag igen 🙁

  Svara
 • Jag missade dig tyvärr på förkväll, jag jobbade…

  Svara
 • Ohhh va mycket juligt på Ikea, längtar tills på Söndag är nått visst att strosa runt där : ) Härligt med kreativa och generösa människor, jippie = D missade förkväll, kanske du kan länka dit i nått inlägg…kramis*

  Svara