Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:53 | november 28, 2010

Kluttar

Hej vacker och glad första advent! Hoppas att du fått en riktigt mysig adventsmorgon. Jag tänkte börja med att berätta om mitt julgodis-pyssel igår som slutade i tårar 🙂
Lika bra så kanske det glöms bort när mitt nästa inlägg kommer som blir långt och innehåller massor med bilder.
Jo, jag skulle då göra Bounty-julgodis som William skulle sälja på dagens julmarknad. Först och främst så kastade jag min sats med lussekatter efter att Peter och barnen sa ”De går absolut att sälja men du kanske inte behöver säga att det är du som har bakat dem”. Lite deppig men ändå glad över att jag i alla fall skulle lyckas med dessa enkla julgodisar.

Julmusiken spelades högt i köket, ljus var tända och stämningen mysig. Vi rullade bollar av min lyckade smet.

Julmusiken spelades högt i köket, ljus var tända, doften av jul spred sig i huset och stämningen var varm och mysig. Vi rullade bollar av min lyckade smet, skrattade och provsmakade den goda smeten.


Efter att vi rullat säkert 50 bollar fick de stå svalt i kylen en timme medan vi åt varma mackor och drack varm choklad.

Efter att vi rullat säkert 40 bollar fick de stå svalt i kylen en timme medan vi åt varma mackor, drack varm choklad och spelade spel tillsammans hela familjen.


Märker du hur jag bygger upp den mysiga julpyssel-stämningen 🙂
Så var det dags att smälta blockchokladen i vattenbad för att sedan doppa våra kokosbollar i den och pryda med små silverkulor. Hade köpt söta påsar som jag skulle lägga dem i och dekorera med röda sidenband.
Men något hände. Vattnet kokade över och det kom lite i chokladen. Det kan väl inte göra något tänkte jag, det var ju så lite vatten. Chokladen blev helt plötsligt klumpig och äcklig. Inte hade jag mer blockchoklad i någon gömma heller.
En bild säger mer än tusen ord. behöver jag skriva mer!?

En bild säger mer än tusen ord. Behöver jag skriva mer!?


Victorias bounty-godis!

Victorias Bounty-godis!


Så, nu pratar vi aldrig mer om det här 🙂
Puss ♥


11 kommentarer11 kommentarer om “Kluttar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Glad första advent på dig också Hannah.Vilken 1 advent sen?Kallt och massor med vitt på marken visst är det vackert?Jag är minsann inte heller någon höjdare på det där med att baka så välkommen i klubben.Men ist.är du bra på så mycket annat.Stor kram till världens goaste Hannah.

  Svara
 • Mysig adventsstämning ni haft!
  Om du har mikro kan du smälta chokladen i den nästa gång! Minsta lilla vattenånga som smyger sig ned i chokladen sabbar konsistensen direkt. Tycker du är härlig som ger dig på att baka, trots att du tycker det är svårt. Det är ju lättare att bara strunta i det, så cred till dig. ♥

  Svara
 • Hahahaha!

  Svara
 • 🙂 Tanken var ju god. 🙂 Huvudsaken att ni hade det mysigt. Stor kram

  Svara
 • Oh noooo!!! Hahaha! Åh, förlåt att jag skrattar men lite roligt är det. Iaf sättet som du skriver det på! 😉 Jag är inte alls så bra på det där med godispyssel och hade ingen aning om att vattnet kund förstöra på det viset. jag skall testa mig på Bountychokladen nån helg också. Nu är vi flera som lärt oss något nytt! Kram 🙂

  Svara
 • Hahahaha…du är för jäkla rolig….;)!!

  Svara
 • Visst kan du baka, Hannah! Du hade bara lite otur med chokladsmältningen, denna gång! Och lussebullarna, jag tror du hade ett dåligt recept! Det finns vissa recept som bara är att följa och som alltid blir superbra. Du behöver såna, så blir du bra på det också! Mysigt såg ni ut att ha, iallafall. Kram

  Svara
 • Hahaha 😉 Du är ju bara helt underbar!!

  Svara
 • Hahahahahha men Hannah, hahaha!!! Roligast av allt är nästan att du pyntade dem med silverkulor trots chokladmissären 😉 hahah. Men det började ju bra, gör ett nytt försök när du kommit över det här, de är sååå goda!
  kram Victoria

  Svara
 • Hahaha, helt underbart!!! Men jag förstår känslan… Jag o min syster fick för oss en sen vinterkväll att vi skulle göra chokladfondue. (Vill börja med att berätta att båda två läste på hotell o restaurang…) Vi smälte glatt en fin chokladkaka o allt såg bra ut. Tills den plötsligt grynar sig! Ok, vad göra? Vi späder den med grädde! Blev inte bättre. Tur att vi har en vanlig chokladkaka hemma också… exakt samma händer med den!! Grrr… Vi skickar då ilsket ut systers snälle pojkvän att köpa ny choklad (3 st för säkerhets skull) Sen tar det en himla tid! Plötsligt kommer han hem o berättar att han körde fast i en snödriva, fick gå hem för att hämta en bonde som hjälpte honom upp med sin traktor 🙂 Till slut kom han iväg iaf o vi fick vår fondue. Minns dock inte hur vi gjorde i slutet för att lyckas… Kram!

  Svara
 • Skulle man kunna få receptet? Kram

  Svara