Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:31 | december 5, 2010

En Kunglig gran

Hej min vän. Har tänt de andra ljuset i adventsstaken och njuter av julstämningen som jag lyckats få till här hemma. Önskar dig också en trevlig och varm andra advent ♥
Här ute i Sigtuna är det dags för julmarknad igen. Så länge man klär sig ordentligt så är det mysigt att vara ute i den kyliga vinterluften. Liv har dessutom fått dille på att åka pulka så det är bara att bylsa på sig och dra runt på henne.
Igår var vi iväg hela dagen. For till ”Barkarby Outlet” och kikade i affärer. Hittade en butik som jag aldrig varit inne i förut som heter Chilli. Och där stannade jag länge 🙂 Fick t.o.m. Peter att vara där med mig en stund och titta på allt från kastruller och kuddar till soffor.

Tog en sväng på byn innna vi for till barkarby. Dät mötte jag världens gulligaste Chow-Chow spann. De drog runt på en liten släde med en tomte i.

Tog en sväng på "byn" innna vi for till Barkarby. Där mötte jag världens gulligaste Chow-Chow spann. De drog runt på en liten släde med en tomte i.


Efter en tur till Barkarby och Sollentuna centrum köpte jag en julgran. En vacker kungsgran. Tänk att en gran kan göra mig nipprig.

Efter en tur till Barkarby och Sollentuna Centrum köpte jag en julgran. En vacker kungsgran. Tänk att ett grönt och taggigt träd kan göra mig så nipprig.


Där går han med min gran på axeln. Blir alldeles till mig.

Där går P med min gran på axeln. Blir alldeles till mig.


Köpte en tidig julklapp till Liv på Chilli...

Köpte en tidig julklapp till Liv på Chilli...


...som hon hjälpte mig bygga ihop.

...som hon hjälpte mig bygga ihop.


Hon passade på att provsitta en av stolssitsarna.

Hon passade på att provsitta en av stolssitsarna.


Ta Daa!

Ta Daa!


I sin lilla hörna i köket har hon nu sitt bord med stolar och fikar med sinna gosedjur. Hon älskar att sitta vid vårt stora bord och pyssla, så det var dags för henne att få ett eget.

I sin lilla hörna i köket har hon nu sitt bord med stolar och fikar med sina gosedjur.


Hittade, till min stora besvikelse, inte julgransfoten. Så det blev inte till att klä min fina gran igår. Kvällen avslutades istället med en mysig middag och bubbel med min man.

Hittade, till min stora besvikelse, inte julgransfoten. Så det blev inte till att klä min fina gran igår. Kvällen avslutades istället med en mysig middag och bubbel med min man.


När klockan slog 22.00 låg jag och snarkade i Peters knä. Så kvällen blev inte så lång 🙂
All kärlek ♥
Ps. Livs mörklila/svarta overall med matchande vantar köpte jag på Ge Kå´s Ullared i höstas. Riktigt bra köp. Hennes lilamönstrade mössa kommer från H&M. Även den köpte jag i höstas.


15 kommentarer15 kommentarer om “En Kunglig gran”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åhh vad mysigt att ni hittade en fin kungsgran! hoppas du får fram en julgransfot idag så du kan börja klä den, snacka om att vara som ett barn på julafton ;)) I vilken butik hittade du Livs lilla matgrupp? har aldrig varit på Barkaby men funderar på att tjata med min sambo dit. Idag har vi dock tänkt att åka till Sigtuna och spana i julmarknaden, vi var i Sigtuna för några helger sen och det var så himla myspysigt där så dit vill man ju återkomma. Förstår verkligen varför ni bosatte er där även om det ligger en bit från stan. Vi funderar även på Steningen slotts julmarknad, har du några tips på vad man ska se och köpa på respektive ställe? och är Barkaby i närheten så kanske jag kan tjata med mig sambon på en utflykt dit med…….

  Svara
 • Sorry såg nu att du skrivit att Livs matgrupp var från Chilli…ibland är man för ivrig 😉

  Svara
 • Chilli är min favoritinredningsaffär. Allt är superfint! Det enda negativa är att beställningstiden på möbler är sjukt lång Hittade en fin soffa som vi bestämde oss för att köpa, men de har inget lager så man kan inte köpa med sig direkt utan måste beställa och den soffan skulle ta typ 4 månader eller liknande att få till butiken. Jag tänker satsa på en schäslong därifrån när vi har ett stort hus i framtiden! Så snygga och BILLIGA! Happy Sunday!

  Svara
 • God förmiddag! vilken fin möbelgrupp Liv fått. Hon verkar gilla den, så söt hon är. Tänk att hon redan är 1.5 år. Funderar också på kungsgran i år, hade ”vanlig” förra året, men kungsgranen barrar inte lika mycket, så det tål att tänkas på. Visst är det mysigt med en lugn helg o bara strosa runt lite i affärer. Igår var vi på julfest, galet roligt och som jag skrev tidigare så har man träningsvärk i skrattmusklerna idag, tänk vad en musikanläggning, positiva o glada människor o god mat kan göra en fest så lyckad. Buggadeo dansade inatt så att idag är min knäled omplacerad, men det var det värt.
  Ha en go söndag! nu ska jag plocka & plocka ala tvätta lite här i huset.
  kramis

  Svara
 • Åh nu blev jag med sugen på att köpa en gran, brukar inte göra det så tidigt annars… undrar hur det ska gå med en krypandes nyfiken Maximilian i huset bara hihi.
  Hoppas att ni får en riktigt härlig Söndag och att julgransfoten kommer fram!
  Kram

  Svara
 • Hej!
  Jättefin grupp som Liv fick 🙂 Härligt att klä granen nu så ni hinner njuta av den länge. Vi har också varit på en julmarknad idag, det är sååå mysigt, älskar marknader 🙂
  Kramen

  Svara
 • God eftermiddag Vacker.Åhh vad gullig lilla Liv är när hon sitter där i sina fina möbler och fikar med gosedjuren.Jättefina möbler.Liknar ju mina som jag har i köket haha.Idag snöar det åter igen i Skåne.Idag har vi varit ute och åkt pulka med lilla barnbarnet.Dotterns hund en Ridgeback drog pulkan och på pulkan lilla Alina mycket uppskattat.Hoppas du får en skön o fridfull 2 advent.Kram kram.

  Svara
 • Chilli är en underbar butik, sån härlig blandning tycker jag! Finns oxå i Sickla 🙂 Nu ska jag försöka övertyga min blivande make att köpa gran…vill oxå ha, det är ju nu det mysiga är!!

  Svara
 • Såg de stolarna sist jag var på Chilli 🙂 Superfina! De har jättefina filtar oxå som jag har i flera färger!

  Svara
 • Härlig dag ni haft! Och vilka fina möbler Liv fått. Våra tjejer brukar flytta ut sitt lilla bord och stolar till matrummet så de får ett eget bord. 🙂
  TACK fina du för brevet! Det sitter uppe i köket och Felicia visar stolt de som kommer flickorna i Indien och att vi gett dem pengar till cyklar. Det värmer!
  Imorse skulle Felicia på kalas, sen direkt till avslutning och uppvisning på hennes skridskoskola. Hur mysigt som helst. Hon knagglar sig fram, men är som lyckligast då. Stora tjejer som åkte konståkning också, men så spelade de Hallelujah som vi hade på min brors begravning och då brast det. Men det är väl så det är. Bryta ihop och komma igen. Gråta och skratta. Iallafall så avslutade vi dagen med att köpa gran och åka hem till våran lilla tjej som var hemma med mormor. På med Jöbacks julskiva och klä granen med flickorna. Lycka!
  Hoppas ni har en fin kväll!
  Kram

  Svara
 • Hej!
  Har alldeles nyss börjat läsa din blogg och kommer absolut fortsätta följa den. Du är så härligt opretentiös. Underbart med en avslappnad, ärlig och öppenhjärtlig blogg.
  Och så vill jag passa på att besvära med en liten fråga också. Jag har en liten dotter född juli 2009 som älskar små bord & stolar. Tycker att MIOs variant är aningens saftigt i pris och undrar således vad Chillis kostar? Såg det ej på deras hemsida tyvärr.
  Ha en mysig kväll med din fina familj! kram

  Svara
 • Hej Malin, välkommen hit 🙂 Vad glad jag blir! Tack! Bordet och stolarna kostar 1400 kr. De är stadiga och det känns som om de tål mycket. Och du var inte ett dugg besvärlig som frågade 🙂
  Stor kram
  /Hannah

  Svara
 • Det är fyra stolar till bordet. Hade inte med alla på bilderna. Bara så du vet 🙂

  Svara
 • Tack för svaret!
  Känns ju som ett rimligt pris och toppen att de verkar vara bra i kvalitéen. Kanske blir ett litet möblemang till vår lilla Amy =)
  Sov gott! Kram

  Svara
 • Hej vackra Hannah!
  Läser din mysiga blogg varje morgon när jag dricker mitt morgonkaffe, och innan jag tar tag i dagens studier, håller på att slutföra mitt exjobb i dagarna…Jag tänkte fråga var du köpt den jätte-jättefina ljusrosa tröjan du har på bilderna när ni monterar småmöblerna? Precis en sån vill jag ha! Du är ju så himla fin i allting, lite fuskigt…
  Jättekram från mig!

  Svara