Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:42 | december 25, 2010

Bortglömd grisrumpa och en otäck Tomte

Hej min vän. Hoppas att du har haft en underbar julafton. Berätta gärna!
Julen är inte slut än på länge, så jag ska fortsätta njuta av lugnet och ledigheten. Vi hade en mysig julafton som tog sin början i kyrkan. Det är tradition sedan jag var barn att börja julaftonsmorgonen i kyrkan, sjunga julsånger och lyssna på när morfar berättar julevangeliet med hjälp av alla barnen.
a134
a230
cimg4703Efter Gudstjänsten fikade vi i kyrkan innan vi for hem till mamma och Gunnar för lite mer julfika.

Efter Gudstjänsten fikade vi i kyrkan innan vi for hem till mamma och Gunnar för lite mer julfika.


Mamma och Gunnar.

Mamma och Gunnar.


Köpte ett par örhängen i kyrkan. Tyckte de var så söta. Jag älskar ju änglar.

Köpte ett par örhängen i kyrkan. Tyckte de var så söta. Jag älskar ju änglar.


Blev varm i hjärtat när jag hittade min gamla "Barnens Bibel" hemma hos mamma...

Blev varm i hjärtat när jag hittade min gamla "Barnens Bibel" hemma hos mamma...


...den fick jag av min älskade farmor, som nu är i himlen, när jag var barn.

...den fick jag av min älskade farmor, som nu är i himlen, när jag var barn.


God Jul!

God Jul!


Doften från en hyacint är verkligen jul för mig.

Doften från en hyacint är verkligen jul för mig.


Vi kom hem precis när Kalles Jul började på tv. Tänk att man ser den varje jul. jag och Liv lade oss i en puff och tittade tillsammans.

Vi kom hem precis när Kalles Jul började på tv. Tänk att man ser den varje jul. Jag och Liv lade oss i en puff och tittade tillsammans.


Tomteverkstan är min favorit. Liv gillade Ferdinand och Snövit bäst.

Tomteverkstaden är min favorit. Liv gillade Ferdinand och Snövit bäst.


Efter Kalle dukade jag julfint på bordet, tände alla ljus jag hittade och började med maten.

Efter Kalle dukade jag julfint på bordet, tände alla ljus jag hittade och började med maten.


a135
hade helt glömt bort at jag skulle tillaga julskinkan. Typiskt mig. Termometern slutade fungera när den var uppe i 60 grader och skinken skulle vara klar när den visade på 75 grader. Så jag chansade på att ha den inne en kvart till men glömde bort den och kom på det mer än halvtimme senare!

Hade helt glömt bort att jag skulle tillaga julskinkan. Typiskt mig! Termometern slutade fungera när den var uppe i 60 grader och skinkan skulle vara klar när den visade på 75 grader. Så jag chansade på att ha den inne en kvart till men glömde bort den och kom på det mer än halvtimme senare när vi redan ätit julmat och satt i soffan i jäste!


Det blev ingen julskinka på vårt julbord, men massor av annat gott. Peter åt knappt något eftersom han varit sjuk så jag och Liv fick stå för frosseriet.

Det blev ingen julskinka på vårt julbord, men massor av annat gott. Peter åt knappt något eftersom han varit sjuk, så jag och Liv fick stå för frosseriet.


Efter maten knackad det på altandörren. Det var Tomten som kom med klappar till Liv.

Efter maten knackad det på altandörren. Det var Tomten som kom med klappar till Liv.


Trots att Tomten både såg ut och lät som Peter så var Liv livrädd. Hon hängde runt min hals och resten va kvällen tittade hon skräckslaget mpt altandörren. Tänk om den skäggiga gubben skulle dyka upp igen. Huvva!

Trots att Tomten både såg ut och lät som Peter så var Liv livrädd. Hon hängde runt min hals och resten av kvällen tittade hon skräckslaget mot altandörren. Tänk om den skäggiga gubben skulle dyka upp igen. Huvva!


Trots att jag glömde skinkan i ugnen så valde jag att fullfölja mitt uppdrag efter vuxenpoaäng och en skinka på julafton. Efter att den varit i ugnen hur länge som helst tog jag ut den, griljerade den och skar sedan upp den föar att se om den gick att äta eller om den skulle ges till räven.

Trots att jag glömde skinkan i ugnen så valde jag att fullfölja mitt uppdrag i jakten på vuxenpoäng och en julskinka på bordet. Efter att den varit i ugnen hur länge som helst tog jag ut den, griljerade den och skar sedan upp den för att se om den gick att äta eller om den skulle ges till räven.


den blev helt perfekt! det var en stor dag för mig. Jag lyckades! Kvällen avslutades med en perfekt skinkskiva på en hårdbrödmacka med massor av senap.

Den blev helt perfekt! Det var en stor dag för mig. Jag lyckades! Julaftonskvällen avslutades med en perfekt skinkskiva på hårdbröd med massor av senap.


Peter har precis begett sig iväg till Media Markt för att trängas med alla andra som också vill fynda billiga datorer, kameror och tv-apparater. Nästa år tänker jag fira julen den 26:e december. Tänk vad mycket pengar man skulle tjäna in på att köpa julklapparna på julrean istället 🙂
Hoppas att du får en fortsatt trevlig juldag och tar hand om dig.
Du är verkligen en unik och fantastisk vän. Tack för att du finns!
Varma kramar ♥


11 kommentarer11 kommentarer om “Bortglömd grisrumpa och en otäck Tomte”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina Hannah och god fortsättning! Vilken mysig julafton ni hade! det hade vi med! Packade in klapparna, mat och barnen och for hem till min hemstad Eksjö 6 mil från Jönköping. Där samlades alla nära o kära och hade en så mysig julafton med knytkalas som vanligt. Min bror är galet rolig och är en kopia av Anders Bagge,han kan få alla att skratta o må gott, så återigen så har man ont i skrattmusklerna. När kalla anka signalerade kröp de flesta upp i deras jättesoffa och slappade efter god mat.På kvällen åkte jag o barnen hem igen o njöt hemma intill granen med lite klappar o tv- tittande, jag somnade visst till man stökat runt dagarna innan. Idag är lugnets dag o nu ska jag fara till min älskade särbo o mysa.
  Må så gott!
  kramar Helena

  Svara
 • Hej fina Hanna. Vad härligt att det gick bra med skinkan. Var i Ullared den 23/12 där finns ju du i tidningen ulla nu. Kul! Den finns att läsa på gekås hemsida också om någon vill se.
  Lycka till med lets dance.
  God fortsättning till er alla på bloggfamiljen.
  Kram Jessica

  Svara
 • Hej goaste Hannah.Roligta att du lyckade med skinkan den riktgt läcker ut.Här har vi firat Julen tillsammans med barn o barnbarn.Vi har bara umgåtts ätit spelat spel och myst hela dagen.Idag känner man sig en aning trött och mör i kroppen.Jag har precis varit och köpt mig lite tidningar och sak nu intaga ryggläge ett par timmar.I morgon bär det av tll Julefrukost i Köpenhamn med mannens familj.Dansk julefrukost är snäppet godare än den svenska så nu ser vi fram emot nästa matmaraton.God fortsättning önskar jag dig och din familj.Hoppas Peter är på benen igen.Kram till dig underbara vän.

  Svara
 • Hej Hannah! Är första gången jag kommenterar, men har tänkt gjort det massor av gånger. Men nu äntligen:) Har följt dig ända sen du bloggade för Mama. Tycker att du verkar vara en jättevarm och go människa. Ni ser ut att ha haft en jättemysig julafton, det hade vi oxå:) Har två pojkar på 5 och 2 år, som var mycket nöjda över sina klappar. Såg att Media Markt hade 20% på allt i butiken. Vi skulle behövt en till tv. Men då vi har 10 mil till närmsta Media markt, får det nog vänta till en annnan dag. Hoppas Peter får tag i det som han har tänkt köpa. God fortsättning och Lycka till i Let´s Dance, ska bli kul att följa dig där oxå:) Kram Sara.

  Svara
 • Härlig bilder, ni ser ut att haft det bra igår! Det hade vi också, även om det i år bara blev jag och min sambo. 🙂
  Kul att de lyckades med skinkan! Såg jättegod ut.
  God fortsättning till er & krya på sig till Peter. Kram

  Svara
 • God fortsättning, så fina ni är! Vilken übersvensk tomte med IKEA kasse hi hi hi 😉 Skinkan såg jättegod ut! Vi skippade julklappar (vi är enbart vuxna) och satsade på maten istället och så shoppar vi på rean istället 😛 Kram

  Svara
 • Hej Hannah och god fortsättning. Vi har haft en jättemysig julafton hemma hos oss med mina föräldrar, min syster med familj och mina svärföräldrar, huset fullt men jätte trevligt 🙂
  Ni har ju också haft det så mysigt och skinkan såg ju bra ut också 🙂
  Idag går vi bara runt här och myser av lugnet, äter rester av mat och godis och snart skall jag nog lägga mig i soffan och se någon bra film 🙂
  Imorgon skall vi till mina svärföräldrar och äta mat, dock ej julmat och det blir bra för det känns som det räcker nu tycker jag…….
  Kram

  Svara
 • God fortsättning 🙂 NI ser ut att haft en underbar julafton , ler lite åt att Liv <3 blev så rätt för Tomten och man ser verkligen hur hårt hon håller om din hals 😉
  26e December är helt rätt dag att fira jul & så mycket billigare 😀

  Svara
 • <3 rädd skulle det vara inte rätt…hmm

  Svara
 • god fortsättning!!! gratulerar till den lyckade skinkan, ser ju hur smarrig ut som helst! ni ser ut o ha haft hur mysigt som helst på julafton. stackars liv som blev så rädd för tomten. själv jobbar jag hela helgen inom demensvården, det är rätt mysigt det med. kram

  Svara
 • Hej fina Hannah!!! Och GOD JUL!!!! Ni verkar haft en jättemysig julafton!
  Vilken fin glittrig tröja du har på bilderna, får jag fråga vart du köpt denna??…
  Jag längtar till Let´s dance ska börja sen… jag ska verkligen heja på dej jätte mycket!!!
  BAMSE KRAMAR Malin i Umeå

  Svara