Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:28 | januari 27, 2011

Frostig morgon

Hej min vän. Nu har kylan slagit till igen. Solen skiner men man kan se bara genom att kika ut genom fönstret att det är isande kallt, för snön gnistrar och det ser frostigt ut i luften. Härligt, men jag kan ändå inte låta bli att önska att dagarna gott kan börja bli lite varmare. Längtar till den underbara våren och vårsolen som värmer på kinderna, de små snödropparna som tränger sig upp genom snön och ger oss ett klart tecken på att våren är här.
Men nu får vi hålla till godo med kylan och det vackra vinterlandskapet.
a154

Är fortfaranrde klädd i morgonrock och pyjamasbyxor. Skulle kunna gå så här hela dagen men snart ska jag ner på byn för att få manikyr. Egolyx!

Är fortfaranrde klädd i morgonrock och pyjamasbyxor. Skulle kunna gå så här hela dagen men snart ska jag ner på byn för att få manikyr. Egolyx!


farmor Marianne och Liv sitter bredvid mig och sjunger Livs favoritsånger.

Farmor Marianne och Liv sitter bredvid mig och sjunger Livs favoritsånger.


När jag var barn och var uppe hos min älskade far i Älvdalen så åkte vi alltid spark. Pappa ”sparkade” runt på mig. Där var vintrarna riktiga vintrar med massor av snö. Älskade att åka spark och kan än idag sakna det 🙂 Varför åker man inte spark längre? Hittade en butik på nätet som säljer sparkar. Jag är salig. Vill ha den här på vår uppfart hemma…
En rosa spark!

En rosa spark!


Vill inte du ha en spark?
Igår kom Pernilla upp med sina barn Amanda och Tim. Vi åt en god Urban-middag och myste.
Liv hängde på Tim som en liten fästing. Hon älskar sina kusiner.

Liv hängde på Tim som en liten fästing. Hon älskar sina kusiner.


Men då och då fick även jag en kram. Finns inget som värmer mig så mycket som när barnen kryper upp i knät och vill kramas. Får ta vara på det för de växer upp så fort. Blir nog svårt att få en mustaschprydd William att sitta i mitt knä och kramas :-)

Men då och då fick även jag en kram. Finns inget som värmer mig så mycket som när barnen kryper upp i mitt knä och vill kramas. Får ta vara på de stunderna för de växer upp så fort. Blir nog svårt att få en mustaschprydd William att sitta i mitt knä och kramas 🙂


Nu ska jag svida om och fara ner på byn.
Önskar dig en fin dag.
All kärlek ♥


18 kommentarer18 kommentarer om “Frostig morgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Vilket härligt vinterlandskap! jag är uppvuxen med spark och när vår lilla dotter( idag 17 år) var liten så hade mina föräldrar en spark med en låda på fram, där i bäddade jag ner vår lilla dotter och sedan sparkade jag iväg med henne på vintervägarna, hon somnade så gott! Verkar ju som vi börjar få tillbaka våra barndomsvintrar nu, tycker våra barns uppväxt med vintrarna har varit mer gröna än vita…men nu så biter kylan o det knarrar under skorna.!
    Må så gott fina Hannah!
    kram

    Svara
  • Åh vilken barndomsnostalgi med en spark!!!! Vad heter webshopen som säljer dem? Nu bor jag ju i England så det kanske inte det är det mest användbara för min familj…men att ha en hemma hos mormor när vi kommer hem under vintern så mina små killar för uppleva samma som mig!!! (jag brukade ta sparken till min kompis varje dag-underbart!!) KRAM

    Svara
  • Hej fina Hannah! Vad mysigt ni verkar ha det i Båstad 🙂 jag har en liten fråga, jag ska till Stockholm helgen den 4-6 februari med killen & två par till vi hade tänkt äta på Koh phangan men det var fullbokat 🙁 har du några andra tips på vart vi kan äta? Ta hand om dig! Kram Frida

    Svara
  • vem vill inte ha vår å sommar nu. .e så trött på vintern nu, satt å kollade på kort sen i somras då vi var i turkiet,..åhhhh va ja längtar ännu mer efter värmen,,
    e så stolt över min lilla hon har börjat me pottan helt själv 😉 hon går sj när hon behöver göra sina behov.. e så stolt å glad å hon e lika gammal som liv.
    så nu hoppas vi på att hon blir blöjfri tills sin 2 års dag 😉
    ha en fin dag
    kram

    Svara
  • Vi har en spark stående i vår stugan, har använt den några gånger i år, så himla mysigt, det är som du skriver ett gammalt barndomsminne för mig med.
    Ja, man får verkligen passa på, jag kom ihåg när min stora kille (nu 20 år), när han var åtta, nio nått så ska han en kväll när jag skulle krama han godnatt: att imorgon behöver du inte krama mig godnatt för jag är så stor nu. Jag trodde jag skulle dö, tänkte att inte alla redan : ( men dan efter hade han nog glömt detta så det blev kvällskramar ett tag till. Fast han är 20 år, så får jag ofta kramar av han och varje gång vi pratar säjer han att han älskar mig, det värmer i en mammas hjärta. Mellan killen är dock inte så kramig, så då blir man extra glad när man får en kram. Ha en skön dag i det kalla vädert.
    Kram från mig med ; )

    Svara
  • Hej fina hanna! vill bara säga att jag är ett stort fan av din blogg och du inspirerar mig verkligen=) Du är genuin och äkta till skillnad mot många andra storbloggare=)..Och dina barn är så oooootroligt söta! Om jag får hälften så söta barn när jag skaffar barn så skulle jag bli så glad=)
    Jag har skrivit lite om dig i min blogg för att du är en sådan inspirationskälla för mig=) spana gärna in den på:http://josefinaxelsson.blogspot.com/2011/01/casual.html
    Keep on goning hanna!!
    Kramar från mig!!=)

    Svara
  • Jag kan inte vara riktigt klok…skulle pluggat men har satt igång och bakat rimbobullar istället och givetvis måste jag deklarera det här:)
    Önskar er en mysig båstad vistelse!

    Svara
  • Jag tycker det låter som Marica i ett nötskal 😉 baka på…. 😀
    Kram Lommo

    Svara
  • Gulliga Lommo,svullar just i detta nu för fullt-så sjuuukt gott! GI diet,vad är det?? :)kram

    Svara
  • Hej sötis.Härliga vintebilder men nu längtar jag också till Våren.Spark??? Åhh vad många minnen man har.Kommer ihåg som det var igår.Idag har jag varit hos kiropraktor och fått knäckt lite i nacken.Hoppas nu att det snart ska hjälpa min onda nacke.Sen inte nog med det.Brev på posten att jag är uppsatt på operation för att ta bort gallblåsan.Ingen stor grej men för mesiga mig är det JÄTTESTORT.Önskar dig en fridfull och skön dag I Båstad.Kram.

    Svara
  • Hej Marita! Lycka till med operationen, det kommer gå bra såklart. Försök att inte tänka så mycket på det innan, så slipper du bli nervös. Kram på dig!

    Svara
  • Du är en så varm o fiiin person Melinda.Tusen tack för din omtanke.Kram Marita.

    Svara
  • Hej! Vad mysigt att åka iväg på lite semester. Jag är själv född och uppvuxen i Norrland så jag har åkt mycket spark i mina dar, men efter att jag flyttade neröver så har det inte blivit så mycket av den varan. Men i julas återupplivades gamla minnen. Titta in på ett gammalt blogginlägg jag gjorde. ( http://thelifeoflovisa.blogspot.com/2010/12/god-fortsattning-hej-pa-er-hur-har-eran.html )…Nu kan vi snacka sparkåkning…Gissa om barnen jublade ;o) Kram på dig!

    Svara
  • Ellerhur, längtar också efter våren nu, vi hade – 18 här utanför Borås i morse. Men det är väl bara att gill läget antar jag. Det är ju vackert ändå. En annan sak, vad stor din dotter har blivit, hon var ju bara bebis nyss. Har haft min blogg nerlagd ett tag, men har återupptagit den igen. Tiden går alldeles för fort. Ha en skön kväll, kram 🙂

    Svara
  • Du får göra dig en tur ”hem” till Dalarna! Jag bor inte så långt från Älvdalen och här är det just nu ett fantastiskt sparkföre! Här är sparken inget barndomsminne utan nåt som finns i så gott som varje familj.

    Svara
  • Hej Hannah!!!
    Ja, jag tycker verkligen ni ska skaffa er en spark! Själv bor jag i ett litet samhälle utanför Umeå, och här är det mer vanligt att åka spark än att gå på vintern. Jag brukar åka spark till och från mitt jobb varje dag, och det är riktigt mysigt samt så går det fortare!
    Så tråkigt förresten att du var tvungen att åka ur Let´s dance, jag röstade flera gånger på dej… Du var verkligen jätte duktig!
    HA en jätte trevlig helg!!!
    Varma kramar från Malin

    Svara
  • Vilken fin rosa spark! När jag gick i gymnasiet bodde jag i en liten by i Värmland. Under vintern så jag åkte spark varje morgon till skolbussen. Full fart i nedförsbacke. Loved it! Lite som berg-och dalbana. Minns när det var 30 minusgrader och man blev helt stelfrusen i ansiktet.
    Ha det så mysigt Hannah! 🙂
    Kramis ♥

    Svara
  • Hej vännen!! Åhhh vad jag blev glad att du skrev om sparkar!! Jag åkte alltid spark i Småland när jag var lite med min mamma. Nu har jag undrat var man får tag i dem nuförtiden. En rosa spark vore ju fantastiskt kul att ha 😀 Längtar hem till Småland nu, förstår att du njuter hos dina svärföräldrar. Idag kommer iaf gossens farmor hit så vi ska hämta honom tidigt på dagis och gå till ett mysigt fik här i närheten. Önskar er en underbar helg här på ”Bästsidan”! 😉 Ps. kommer sakna dig massor ikväll på tv… Nu spelar det knappt någon roll längre vem som vinner 🙁 Ds. Kram!

    Svara