Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:28 | mars 12, 2011

Fulla muggar

God lördag min vän. Hoppas att allt är väl. Här i Sigtuna är himlen blå och solen skiner, men det ser ut som om det blåser en hel del. Jag och Liv har legat i sängen länge och tittat på hennes favoritbarnprogram innan vi nyss gick ner och bytte sängen mot soffan. Livis är förkyld och har inte sovit så bra inatt 🙁
Igår kväll kom äntligen Peter hem från Skåne så jag hämtade honom på Arlanda. Jag hade hyrt tre filmer till oss men vi somnade båda innan vi hann se någon av dem. Det blev en rätt tidig kväll. Skönt.

Mysfredag.

Mysfredag.


Köpte hem en ny smak på chips från OLW. Vilda Western med Ranch-dipp till var snuskigt gott! Deras ostbollar och ostbågar är de bästa! Mitt första tv-reklamjobb var för OLW ostbågar när jag var 17 år. Cheezuz :-)

Köpte hem en ny smak på chips från OLW. Vilda Western med Ranch-dipp till var snuskigt gott! Deras ostbollar och ostbågar är de bästa! Mitt första tv-reklamjobb var för OLW-ostbågar när jag var 17 år. Cheezuz 🙂


Till fredagsmiddag marinerade jag färska kycklingklubbor i allt möjligt, olja, vitlök, honung, citron och massor av kryddor och tillagade i ugnen. Till det åt vi sallad och en kallsås som jag blandade ihop av creme fraishe och smabal oelek. Gott och fräscht.

Till fredagsmiddag marinerade jag färska kycklingklubbor i allt möjligt. Olja, vitlök, honung, citron och massor av kryddor och tillagade i ugnen. Till det åt vi sallad och en kallsås som jag blandade ihop av creme fraiche och sambal oelek. Gott och fräscht.


Peter kom hem med en stor kasse till mig från min kära svärmor Marianne. Jag har verkligen världens bästa svärmor 🙂 Hon visste att en av mina röda paisleymöstrade-muggar gick sönder häromdagen och överraskade mig med att köpa en ny mugg och även annat fint från Green Gate.
En skål.

En skål.


En mjölkkanna.

En mjölkkanna.


Muggar och fat. Nu har jag en riktigt bra samling med muggar, skålar och fat i flera olika mönster och färger.

Muggar och fat. Nu har jag en riktigt fin samling med muggar, skålar och fat i flera olika mönster och färger.


Liv gillar också mitt porslin.

Liv gillar också mitt porslin.


men det är inget som jag gillar att hon leker med. Sorry Liv. Med tanke på att hon börjar komma in i en väldigt ettrig tvåårstrots så kommer hon bli galen när jag efter att denna bild tagots kommer ta bort mitt porslin. Har du någon erfarenhet av tvåårstrotsen? Huvva :-)

Men det är inget som jag gillar att hon leker med. Sorry Liv. Med tanke på att hon börjar komma in i en väldigt ettrig tvåårstrots så blev hon galen när jag efter denna bild tog bort mitt porslin. Har du någon erfarenhet av tvåårstrotsen? Huvva 🙂


Pojkarna har ”pappahelg” och är hemma hos Mios pappa så det är inte vidare livat här hemma. Förutom en ibland extremt obstinat tvååring 🙂 Peter ligger dessutom och sover fortfarande, så jag ska gå upp och väcka honom strax.
Vad har du för planer ikväll? Jag och Peter ska till mamma och kyrkan på en stor middag med massor av sång. Det ska bli mycket trevligt. Missar Schlagerfinalen, men jag tycker att den har varit rätt trist i år så det spelar ingen större roll.
Du är värdefull!
All kärlek ♥


16 kommentarer16 kommentarer om “Fulla muggar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Godmorgon eller fm 🙂
  Härligt att vakna till solsken man blir bara sååå glad.
  Vill önska dig och din familj en härlig lördag.
  Kram kram

  Svara
 • Ååå snälla Hannah,KAn du inte vara snäll å fråga Svärmor vart hon hittar röda Paisley muggarna.Alla försäljare som säljer Green Gate säger att just den sorten utgått.. Snälla svara mig gärna… [email protected] Kram Jennie

  Svara
 • Haha nej ingen erfarenhet av tvåårs-trotsen själv, vi har inga barn… Har dock 4 systerdöttrar som jag blivit galen på ibland när barnvaktandet varit intensivt 😉 Men det är ändå en skön ålder tycker jag när de börjar tycka saker och bli små personer 🙂 Ikväll missar vi också melodifestivalen, har inte sett nån deltävling heller så det känns rätt lugnt. Ska fira storasyster som blivit 40 istället 🙂 Ha en fin dag!

  Svara
 • God Morgon vännen.Här skiner minsann ingen sol.Våren verkar inte vara på väg här ialla fall.Jag ska inte heller se schlagerfestivalen i kväll.Ska bara mysa hela dagen med en massa nyinköpta tidningar.Känns som jag behöver gå ner i varv idag efter en hektisk vecka.Du har verkligen en fin svärmor Hannah.Hoppas mina svärdöttrar tycker detsamma om mig.Söta Lilla Liv.Tänk att hon snart fyller 2 år.Hoppas ni får en trevlig kväll på festen ikväll.Stor kram till Sigtunas goaste tös.

  Svara
 • Skojar du? Jag har precis gått igenom den med mitt femte barn. Jag fasar redan för när minstingen kommer upp i den åldern! Fast du – trotsen som en blivande tonårskille är snäppet värre. Tro mig.

  Svara
 • Det var ingen dålig present, Greengates proslin är ju bara sååå fint så jag förstår att du blev glad=)
  Hoppas att ni får en riktigt trevlig kväll, är är det schlager som gäller idag!
  Kram Sofie http://www.frusofie.se

  Svara
 • Känner absolut igen tvåårstrotsen som min lilla dotter är i för fullt (hon fyller 2 år i maj). Å andra sidan har hon alltid haft ett hiskeligt humör/temperament så det kanske bidrar!? Storebror ”fogade” sig liksom snabbare medan hon skriker som en mistlur och blir vansinnig om hon inte får som hon vill…Tur att det går över! Ha en fin kväll i kyrkan, det är skönt att koppla bort det ”världsliga” ibland och göra något tvärtemot vad alla andra gör!
  ;D

  Svara
 • God eftermiddag vännen! vilken ljuvlig svärmor du har, så jättefin servis.Tänk vilken vilja och temperament små barn kan ha fast de inte är så gamla….kan vara tufft i stunden men också smågulligt!!! Här i cityland är det en mulen dag, myser hemma och letar hotel, flygbiljett och fotbollsbiljetter. Vår älskade son fick en fotbollsresa av oss nu när han fyllde 15 år som han ska få planera….hmm..undrar om vi hamnar i Barcelona, Italien, England…det återstår att se. Glad blev han iallafall!
  Nu ska jag hemmamysa vidare! Ha en go dag!
  kramis

  Svara
 • Hej Hannah, det var en del år sedan våra barn var i två årsåldern men min erfarenhet är att men får göra precis som du gör men får lära dom att allt inte går att leka med. En tvååring förstår också mycket väl när man säger till….. Finns inget värre än föräldrar som låter sina barn plocka med allt utan att säga till!! Prynadssaker t.ex kan man snart lära en tvååring att man inte rör, det är bara att vara konsekvent 🙂
  Ha en bra lördagskväll
  Kram

  Svara
 • Älskar skålen!! Vilken söt Livis du har! Är supernöjd med ”Bloggfamiljen”, ni har lyckats få till en härlig mix av bloggare! Ha en fin dag.
  http://yesterdayyousaidtomorrow-aniika.blogspot.com/

  Svara
 • Två-årstrotsen är speciell 😉 Har fyra barn och väntar på att lilla prinsessan ska komma in i den… hon är på god väg (1,5år). =)
  Dom snacksens kanske man skulle ta och prova ikväll.. Hoppas ni får en bra kväll!
  Kram Mia

  Svara
 • Älskar Greengate!!! Bor i England och det finns inte så många butiker som har greengate, men en liten butik precis där jag bor har tagit in lite nu..jippiee…har en liten önskelista tills vi kommer till sverige i påsk..Ha en bra dag!!!

  Svara
 • Följer dina förehavanden och måste säga att jag är så glad över att du ha så fin kontakt med din underbara mamma. Hennes självbiografi Min himmelske konung och jag gav mig otroligt mycket. Linda är verkligen en god förebild!!
  Kramar och allt gott till dig!

  Svara
 • Fint porslin!
  Här tillbringas helgen i fjällen och solen skiner hela dagarna, underbart;=)

  Svara
 • Hej, älskar greengate, har börjat på min egna samling nyligen. Dessa röda var jättesnygga! Har du nån aning om var jag kan köpa dom? eller beställa dom från? Var inne på ”Elsashem” men dom har inte den sorten 🙁 …. tack på förhand! Kramar

  Svara
 • hej
  tycker det är trist att du inte svarar på frågor här…hade oxå tänkt att fråga var man kan köpa just denna serien, den i rött och ser att flera andra oxå frågat och inte fått svar..men, kan ju alltid hoppas du ser detta för porslinet är fantastiskt fint!

  Svara