Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

16:24 | april 3, 2011

Show, soppa och söndagsseg

Hej min vän. Har din helg varit bra? Vi har kommit hem från Göteborg. Tog tåget imorse så vi skulle få en dag hemma. Skönt! Vi har precis ätit en tidig middag och jag är sådär skönt söndagsseg.

Mätt och belåten ska jag och barnen nu lägga oss i soffan och titta på en tecknad film, Sammys Äventyr. Peter har stängt in sig i sovrummet och kollar på MFF-Trelleborg.

Mätt och belåten ska jag och barnen nu lägga oss i soffan och titta på en tecknad film, Sammys Äventyr. Peter har stängt in sig i sovrummet och kollar på MFF-Trelleborg.


Jag lagade en Gulaschsoppa från Enklamiddagen som blev jättegod och enkelt som sjutton var det också att tillaga den. Här får du ta del av receptet.
GULASCHSOPPA
En värmande och matig soppa med lite hetta.
Tidsåtgång: 35 minuter
Ca 500 g nötfärs
2 chorizokorvar
1 gul lök
1 gul paprika
olivolja
0,75 dl tomatpuré
1,5 tsk malen kummin
1,5 tsk paprikapulver
3 st konc. köttbuljong
15 dl vatten
salt
svartpeppar
Tillbehör: Gräddfil och bröd
Tillagning:
1. Koka upp den koncentrerade köttbuljongen i 15 dl vatten.
2. Skiva chorizon.Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
3. Bryn färsen i olja i en gryta eller kastrull.
4. Tillsätt korv, lök, paprika och stek en liten stund.
5. Tillsätt tomatpuré, kryddor, och 1,25 liter köttbuljong. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med en klick gräddfil och varmt bröd.
a31
Gott!
Igårkväll blev det pizza på rummet och så tittade vi på film. Barnen fick bestämma. När de somnat hade vi barnvakt och så gick jag och Peter på Park Lane och tittade på en Varieté med en god vän som uppträdde och underhöll. Det var så bra att jag skrattade så mina magmuskler värker idag.
Barnen somnade i samma säng. Trötta efter en rolig dag.

Barnen somnade i samma säng. Trötta efter en rolig dag.


Vi hade jättebra platser med bästa utsikt över scenen. Vi bjöds en god trerätters middag coh trots pizza lite tidigare så fick jag och Peter i oss allt.

Vi hade jättebra platser med bästa utsikt över scenen. Vi bjöds på en god trerätters middag och trots pizza lite tidigare så fick jag och Peter i oss allt.


a6
Stefan Odelberg och hans vapendragare Håkan lyfte hela showen. Du kanske känner igen honom från Kanal 5´s nya satsning Fenomen. Han är med och tävlar där. Så rösta på honom :-) Han underhöll även på mitt och Peters bröllop. Han är grym!

Stefan Odelberg och hans vapendragare Håkan lyfte hela showen. Du kanske känner igen honom från Kanal 5´s nya satsning Fenomen. Han är med och tävlar där. Så rösta på honom 🙂 Han underhöll även på mitt och Peters bröllop. Han är grym!


Jag är alltid rädda att bli en av de i publiken som blir uppdragen på scen och det vet Stefan. Så självklart drog han upp mig. Jag fick skriva mitt namn på ett kort ur en kortlek och så trollade han och trixade och det slutade med att han tog av sig byxorna.

Jag är alltid rädd att bli en av de i publiken som blir uppdragen på scenen och det vet Stefan. Så självklart drog han upp mig. Jag fick skriva mitt namn på ett kort ur en kortlek och så trollade han och trixade och det slutade med att han tog av sig byxorna.


Han hade "sexiga" nylonstrumpbyxor under sina byxor och i dem under hans fot låg mitt sigerade kort. Försökte få honom att avslöja hur han gjorde men han avslöjade ingenting.

Han hade "sexiga" nylonstrumpbyxor under sina byxor och i dem under hans fot låg mitt signerade kort. Försökte få honom att avslöja hur han gjorde men han vägrade.


Nu hör jag Peter skrika från övervåningen. Ett glädjeskrik så det har nog blivit mål. Puh!
Önskar dig en fortsatt fin söndag.
Imorgon kommer Du ha chansen att vinna vackra smycken från Edblad. Firandet av Bloggfamiljens 2 årsdag fortsätter 🙂
All kärlek ♥


7 kommentarer7 kommentarer om “Show, soppa och söndagsseg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vad fint det var med halsbandet till den klänningen!! 🙂 Låter som ni har haft en härlig helg!!

  Svara
 • Hej Hannah! Åh, vad gott med gulaschsoppa! Det där receptet måste jag prova. Ni verkar ha haft en supertrevlig helg i Glennland. Själv har jag haft en toppenhelg. Tjej-mys på fredagen, heldagar med mycket skratt & god mat med familjen under resten av helgen. Helt enkelt en superhelg!
  Så med ny energi tar vi oss an en ny vecka med nya möjligheter!
  Ha de bäst! Kram Helena

  Svara
 • Gokväll! vilken mysig helg ni haft i Göteborg! Själv har jag tagit det väldigt lugnt. Har ett knä som svullnat upp igen som jag har atros i…suck! man är helt stelbent och imorgon ska man till ullared. Har tagit fram kryckorna o lagt i bilen…vi är några tjejer som hyrt stuga där över natten, så kan jag ej handla..haha, så får jag väl umgås med mina vänner då! Skrattade gott Hannah när jag såg dina foton här på clownerna i Göteborg. Han med röd näsa som är lång besökte vår son och mig på sjukhuset här i cityland när sonen låg inlagd. Helt plötsligt såg jag ett clownansikte titta in genom glasrutan till vårat rum på sjukhuset, jag log och tänkte att clownerna går nog vidare till de mindre barnen, men icke….in for de två clownerna, ställde om sin improvisation så det passade vår 15 åriga son & mamma, jag hakade på direkt o skrattade så jag vek mig, sonen visste inte vad han skulle titta, tyckte det var kul men också pinsamt. De är verkligen såå proffsiga och sprider många skratt mitt ibland de sjuka barnen.
  Ha en go kväll!
  kram

  Svara
 • det lät gott med soppa, vi ska prova Linas matkasse denna veckan, är väl något liknande? Ha en trevlig och mysig kväll!

  Svara
 • Soppan låter jättegod, älskar soppor så ska nog testa ditt recept en dag!
  Jättekul att få läsa om er helg till Göteborg, om 2 veckor ska vi bo på samma hotell i samband med den stora barnmässan, längtar massor!
  Kram

  Svara
 • Du är så vacker! Det lyser verkligen om dig, nästan som man undrar om du bär på en hemlighet ;)(Gör du? Och missförstå mig inte, jag menar det enbart på ett bra sätt :P) Kram

  Svara
 • Jag håller nog med Jojjo där 🙂 som du strålar o glänser… ( samt att man kunnat läsa mellan raderna) så är det nog en liten till på gång snart… Hihi! Vi får väl se lite längre fram 😉
  Det verkar som om ni haft en mysig helg i götet!

  Svara