Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:52 | april 18, 2011

Grillning och blåa ägg

Hej vacker. Tack för alla fina tankar som skänkts till Liv. Tänk om hon visste hur många som bryr sig om henne ♥
Idag har vi njutit av våren och varandras sällskap. Peters syskonbarn Emilia och Ella kom hit. De är jämngamla med pojkarna så du kan ana hur kul de har ihop. Nu vill inte W och M sitta vid datorn hela tiden och klättrar inte på väggarna som tidigare. De har t.o.m. helt plötsligt börjat kamma sig (utan tjat från mig) och bry sig om vad de har för kläder på sig 😀

den här bilden på Liv en stund innna vi lämnade sjukhuset är så fin tycker jag. Hon har fortfarande "nålen" i armvecket men ser så glad och härlig ut. Ögonen lyser av nyfikenhet och bus som saknats i flera dagar.

Den här bilden tog jag på Liv en stund innan vi lämnade sjukhuset. Den är så fin tycker jag. Hon har fortfarande "nålen" i armvecket men ser så glad och härlig ut. Ögonen lyser av den nyfikenhet och det bus som saknats i flera dagar.


Hon är äntligen sitt vanliga jag.

Hon är äntligen sitt vanliga jag.


Idag är en ny dag. Mina tankar de senaste dagarna har också varit hos barnen som måste ligga på sjukhus och inte veta när de får komma hem eller bli friska. Mitt hjärta finns hos de föräldraran och barnen som kämpar tillsammans under helt andra omständigheter. Ni är mina hjältar.

Mina tankar de senaste dagarna har också varit hos barnen som måste ligga på sjukhus men inte vet när de får komma hem eller om de blir friska. Mitt hjärta finns hos de föräldrarna och barnen som kämpar tillsammans. Ni är mina hjältar.


Idag hittade pojkarna ett vackert fågelbo. Tror att det är koltrasten som byggt det och lagt sina ägg. Tyvärr är det byggt väldigt lågt och öppet i en buske så jag är så rädd att grannkatten ska komma och äta upp dem.

Idag hittade pojkarna ett vackert fågelbo. Tror att det är koltrasten som byggt det och lagt sina ägg. Tyvärr är det byggt väldigt lågt och öppet i en buske så jag är så rädd att grannkatten ska komma och äta upp dem.


För att försäkra mig om att de blåa fina äggen inte var övergivna smög jag tillbaka dit ett par timmar efter att vi hittat det och då låg fågelmamman där och vakade. Skönt!

För att försäkra mig om att de blåa fina äggen inte var övergivna smög jag tillbaka dit ett par timmar efter att vi hittat boet och då låg fågelmamman där och vakade och ruvade. Skönt!


Vi har grillat korv till lunch. Något som föll barnen i smaken.

Vi har premiär-grillat korv till lunch. Något som föll barnen i smaken.


Jag hade allt som fanns på min korv. Senap, ketschup, räksallad och rostad lök. Gott!

Mig också 🙂 Jag hade allt som fanns på min korv. Senap, ketchup, räksallad och rostad lök. Gott!


a84
a93
Efter några mutor ställde William och Emilia upp på att ta bort grenar och kvistar från gräsmattan, så att Urban lättare kan klippa den.

Efter några mutor ställde William och Emilia upp på att ta bort grenar och kvistar från gräsmattan, så att Urban lättare kan klippa den när det blir dags.


Mio gjorde allt annat än att kratta. Han provade t ex hur många varv han kunde snurra krattan.

Mio gjorde allt annat än att kratta. Han provade t ex hur många varv han kunde snurra krattan.


Har sett så många vårtecken här i Båstad. Våren kommer verkligen snabbare hit. Vitsipporna täcker marken som ett vitt och grönt täcke och även blåsipporna har jag sett. Underbart!
Hur välkomnar du våren? Har du grillat, tagit fram utemöblerna, köpt nya solglasögon eller kanske tagit ett iskallt premiär-dopp i någon sjö?
Var rädd om dig.
Puss och kram ♥


18 kommentarer18 kommentarer om “Grillning och blåa ägg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nja… premiärdopp, jag vet inte… När vi var ”unga” (typ 15) premiärbadade vi alltid antingen på valborg eller 1 maj. Not so much anymore… Planterade lite vårblommor på balkongen igår, så det får mitt välkomnande 🙂
  Skönt att Liv är på benen igen!
  Kram
  Anna

  Svara
 • Hej fina Hannah! Premiärdoppat mig har jag inte gjort, men däremot har vi grillat flera gånger redan. Så fort vårsolen värmer åker grillen fram. Det finns inget som luktar så gott på våren som en nytänd grill! Här i mellersta Norrlands inland har vi fortfarande lite snö kvar än, så altanen är än så länge oskurad & möblerna är ännu inte framtagna. Men snart så…
  Ha en fin kväll!
  Kram Helena

  Svara
 • Gokväll Hannah! vad skönt att ni fått lämna sjukhuset! Här i cityland är strålande sol, har just sått luktärtor och gått runt o myst i min trädgård, så härligt nu att slippa all snö o kyla. Påsken blir lugn med lite jobb på långredag o annandagen, annars ledigt! Häftigt med blåa ägg, men hua för katten som kommer ta äggen/ungarna. Tycker ofta det ligger halvt uppätna fågelungar under vårkanten..
  Så härligt ni har det, njut nu och ta väl hand om varandra!
  många kramar Helena

  Svara
 • Åh, vad härligt att få se er fina prinsessa stråla med ögonen igen. Skönt att ni fått lämna sjukhuset och hoppas ni får en härlig påsk med mycket vårsol och kärlek. Jag blev alldeles tårögd när jag läste vad ni fått gå igenom. Usch, oro och ovisshet för sitt barns hälsa vet jag precis hur det känns. Vi fick spendera första levnadsåret med vår förstfödda på sjukhus och ingen visste riktigt vad det var för fel. Idag är han helt friskförklarad, men vi vet inte varför han mådde så dåligt då.
  Ibland kan oron fortfarande komma över mig och även rädslan att något är fel.
  All kärlek till er och en riktigt Glad Påsk!

  Svara
 • Usch, nu har jag läst igenom vad som hände innan ni fick hjälp… Skönt att hon är back to normal 🙂 Utemöblerna är framme och premiärgrillningen skedde i helgen, supergott :)Ha en fortsatt skön vecka med (förhoppningsvis) mycket sol 🙂

  Svara
 • Vad ledsen jag blir när jag läser hur ni blev bemötta i Göteborg. Och så glad jag blir när jag förstår hur fint de tog emot er i Båstad och Halmstad (stolt Halmstadbo som jag är ;)) Skönt att Liv mår bättre och har återhämtat sig så fint. Barn är fantastiska!
  Hoppas att ni får en härlig påsk i vackra Båstad, blev lite sugen på att köra dit igen. En fika på På Kanelen är ju aldrig fel 😉 KRAM på er

  Svara
 • Åh läste precis igenom de senaste inläggen…fy så jobbigt ni haft det.Tänker på er och önskar er en fin påsk i skåne.Vi har oxå premiär grillat ikväll-myyyyyys! Puss & Kram till dig och din fina familj

  Svara
 • Glad man blir och se alla härliga bilder på lilla Liv.Skönt att hon är sig själv igen.Ni verkar ha en underbar början på Påsken i Vackra Båstad.Här har vi också haft en helt ljuvlig dag med massor av sol.Detta vädret verkar som det ska hålla i sig.Jag jobbar några dagar till sen ska vi hålla lite Påsk tillsammans med barn o barnbarn.Hoppas på mååånga fiiina påskägg.Puss o kram till er allihopa.

  Svara
 • Hej Fina Hanna:) Så skönt att Liv mår bättre:) Och att ni alla kan vara tillsammans igen:) bra att du stod på dig på sjukhuset andra gången !! Konstigt, läkare tycks inte lära sig av misstagen som görs!! Har ju hänt så mycket nu med barn / vuxna som fel behandlats och dom som bara skickats hem då det sakts inte varit så allvarligt!! Det har stått mycket om det i media och visats i tvn en del om just detta!
  Men generellt sett brukar ju läkaren ta en snabbsänka, som bara är ett stick i fingret.. Det skulle ju den första läkaren i Göteborg gjort!! Blir så förbannad när jag läste ditt inlägg..Du kanske ska anmäla läkaren för tjänstefel!? Framförallt med livs symtom!!Det kunde trots allt ha blivit hemska konsekvenser under natten.. Men tack o lov fick hon hjälp och inget hände!!:)
  Ha en härlig påsk!!
  Denna hälsning
  just e` kläckt
  hoppas påsken
  blir perfekt!
  Varma kramar med kärlek din bloggvän/
  Ann-Sofie i Helsingborg.

  Svara
 • Sa glad jag blir att se Liv pa battringsvagen. Det ar sa svart att sina barn vara sjuka. Dixie har akt pa hog feber, undrar om det kan vara tredagarsfebern, vara sista dagar i Miami. sa typiskt. Sa nu ar det bara att vara nara inne i den svala lagenheten. Skot om er och Glad Pask! kram towe.

  Svara
 • P:S Häliga fina bilder:) Ni är så fina som vanligt på bild:) Kram , kram till alla:)
  Ann-Sofie/HBG

  Svara
 • Åh så skönt att lilla fina Liv mår bra igen! Hon är SÅ söt.
  En annan fråga om något helt annat. Hur går företaget? Vad är planen kommande tid? Jobbar ni båda på heltid?
  Kramar i massor!

  Svara
 • Kul att höra att hon mår bra igen! 🙂 Hoppas ni får en trevlig påsk i den skånska våren!

  Svara
 • Hejhej. Vad glad jag är att Liv är bättre, det är inte lätt när de små blir så sjuka. Då hoppas jag att hon är frisk o kry till hennes 2 års dag, börjar ju närma sig. Visst e vädret underbart här nere, ha en mysig Påsk. Kram på er o en extra till Liv.

  Svara
 • Så härligt att se Livs glada vanliga jag igen!! Hoppas hon får träffa påskharen i helgen 😀 Massor av påskkramar till hela goa familjen.

  Svara
 • hej Hannah.
  Jag skrev detta på Peters sida härom dan…
  Läskigt att vi varit med om samma sak, tacka vet jag Halmstad!
  ‘Kan säga att jag blivit PRECIS likadant bemött när vi sökte till ÖSTRA i Gbg med en akut dålig liten 2 åring. “nej du, om hon leker i väntrummet är det inget större fel på henne.” åkte dan efter till barnakuten i Halmstad, efter 45 min ligger vi inskrivna på avdelningen med lillan på dropp; lunginflammation, RS och uttorkning.
  Tacka vet jag Halmstad!!!! de är riktiga proffs!’
  skönt att Liv återhämtade sig så fort.
  grilla gör vi hela året men första vårgrillen med korv och bröd ute är alltid extra mysig 🙂
  kram christel ♥

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vad skönt att ni fick den rätta läkarvården till slut! För 2 månader sedan låg jag och min 1,5 åriga dotter precis på samma ställe som ni. Vilken omvårdnad vi fick, men oj, vad fruktansvärt att se sin liten så sjuk. Vår dotter hade plötsligt fått ett astmaliknande tillstånd och kunde inte syresätta sig 🙁
  Tack snälla för det fina du skrev om mig och min butik! Jag ser lite galen ut på kortet, men som sagt hade vi kunnat stå där hela dagen om jag skulle godkänna varenda kort, ibland blir jag bara så jäkla less på dåligt självförtroende…det passar liksom inte på en 33-åring så nu struntar vi i det. Jag blev verkligen jätteglad över länkningen. Vad fint ni har det här inne på bloggfamiljen! Ha en härlig påsk!
  Mvh
  Therese från gebortenbok.se

  Svara
 • Vilka härliga bilder!
  Det är så härligt att våren är här och jag tjuvstarta med det mesta 😉
  Grillar (året om), utemöblerna åkte fram för några helger sen men i helgen plantera jag lite blommor, kul 🙂
  Hoppas solen skiner på er idag med!
  Kram

  Svara