Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:54 | maj 2, 2011

En historisk rulle

God kväll min vän. Ligger i sängen och väntar på att Medium ska börja. Förra avsnittet slutade så spännande så jag måste se vad som händer i kvällens avsnitt.
Är trött men måste hålla mig vaken. Liv ligger bredvid mig och sover. Hon luktar så gott men lägger jag mig och snusar på henne så är det kört. Då somnar jag 🙂

Vår grodyngel jakt slutade i massor av döda yngel. Det måste ah blivit för kallt ellr något annat för romen var alldeles torr och så flöt det bara runt massor av döda små yngel. Ingen jaktlycka, men om några veckor då det börjar bli varmare har vi nog större chans att komma hem med grodyngel. Hoppas!

Vår grodyngeljakt slutade i massor av döda yngel. Det måste ha blivit för kallt eller något för äggen var alldeles torra och så flöt det bara runt massor av döda små yngel. Ingen jaktlycka, men om några veckor då det börjar bli varmare har vi nog större chans att komma hem med grodyngel. Hoppas!


Nu vill jag lyfta upp och hjälpa min älskade far. Han är oerhört begåvad. En mer intelligent, konstnärlig och djup man får man leta efter. Han har under många, många år haft en dröm att skapa en rulle med den bibliska historien. Idéen föddes för över tjugo år sedan. Jag minns när jag var barn, då satt jag i timmar med honom och färglade den röda väg som går igenom alla bilder och historia i den 1040 cm långa rullen. Han lade allt på is men tog upp sitt arbete med rullen igen för ett par år sedan. Nu är den äntligen klar. Efter ett par prototyper och otaliga många timmars jobb har hans dröm nu blivit verklig. Och den blev fanatstisk! Jag är stolt och jag vet att många skulle bli glada över att få en sådan. Han har gjort i stort sett alla illustrationer själv och han är en talang utan dess like.
Den kallas för KONUNGARULLEN och ger en visuell panoramisk vy av den bibliska historien från Skapelsen till Jesus och mot Evigheten. Den illustrerar i färg och svartvitt tidslinjen och det genealogiska blodsbandet från Adam till Jesus.
Här får du några glimtar från rullen. Den kommer i ett fint paket.
a21
a31
a41
a51
a61
a71
a81
Känner igen Jesusbarnets lilla ansiktet. Det är Leon, min lillebror :-)

Känner igen Jesusbarnets lilla ansiktet. Det är Leon, min lillebror 🙂


Är du intresserad av att veta mer eller beställa en så kontakta min älskade far via mail [email protected]. Nu hoppas jag att många flera ska få ta del av denna rulle och att min fars verk ska få glädja många!
Vi hörs imorgon 🙂
Puss och kram ♥


5 kommentarer5 kommentarer om “En historisk rulle”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej, vill inte vara en sådan där som har åsikter men har för mig att grodyngel är fridlysta och att man gärna får ta upp och titta på dem i en burk och med förstoringsglas men att man sedan måste släppa i dem på samma ställe som man tog upp dem på. Ha det gott!

  Svara
 • Wow, vad duktig han är din pappa! Jag är inte religös själv, tror väl och hoppas på ”något” men funderar inte så mycket på det. Men min pappa är precis som din, en konstnärssjäl och han är troende. Ska nog ge honom en sådan, det skulle han bli glad för tror jag! Själv vore det kul att se den för att friska upp minnet om hur bibeln är skriven.

  Svara
 • Du har helt rätt Lucan. Grodyngel är fridlysta. Visst är det kul för ungarna att gå och titta på grodyngel och sen lägga tillbaks dem, men att ta med dem är förbjudet och inget man ska lära sina barn. Vi har endast 8 grodarter i Sverige som sakta men säkert håller på att dö ut.

  Svara
 • Han är en fantastisk talang din pappa. Som troende älskar jag detta och skulle kunna tänka mig att äga det. Otroligt vackra bilder!

  Svara
 • Nyss hemkommen från Rom. Din pappas ark påminner mig om all historia jag fick se i Vatikanen! Åk dit, jag tror det hade intresserat dig! Så mycket historia!

  Svara