Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:49 | maj 16, 2011

Invisible Friend

Hej min vän. Måndag och början på en ny vecka. Den ska bli bra, eller hur? 🙂

När jag tog en bild på min frukost dök en liten hand upp och stal en tomatskiva.

Imorse när jag tog en bild på min frukost dök en liten hand upp och stal en tomatskiva.


Sitter på kontoret och har tänt mina doftljus på skrivbordet. Det är så grått och regnigt idag så det behövs lite ljus. Måste berätta om ett fantastiskt projekt som heter Invisible Friend. Det är en kvinna vid namn Jenny Axene som ligger bakom Invisible Friend. Här är bakgrunden och hennes berättelse om hur hon kom på att göra trasdockor utan ansikten.
”Utifrån att ha varit delaktig i ett arbete under ett och ett halvt år i ett Thailändskt kvinnofängelse föddes drömmen om Invisible Friend. 
Varje vecka fick vi besöka de kvinnliga internerna och fick många fina relationer och även se en del av hur deras vardag såg ut. 
Speciellt som mamma tog det mig hårt att möta dessa minsta spädbarn som satt inlåsta med sina mammor. I artiklar och olika former av statistik kallas de för ”the invisible interns”, just för att de är osynliga för omvärlden.
 Man kan alltid hitta information om kvinnor eller män som sitter fängslade, men barnen är en osynlig grupp.
Det var här som en bit av mitt hjärta för alltid blev stulet. Ända sedan vi kom tillbaka till Sverige har jag längtat efter att på något sett kunna vara med och påverka dessa barns situation innanför murarna, så att fler får veta om att dessa barn faktiskt finns.
 När jag började läsa på om de “osynliga barnen” så handlar det inte bara om barnen I fängelser utan även de barn som på ett eller annat sett förlorat sina föräldrar och därmed får växa upp på barnhem.

Genom denna trasdockeprodukt vill vi belysa de osynliga barnens värde att födas och finnas till var de än hamnat, och låta dig få vara med och bli en Invisible Friend för någon av dem.”
invisible1

När man köper en invisiblefriend docka betalar man för två men behåller bara en. Företaget skickar då den ena dockan till ett ”osynligt barn” innanför murarna eller på ett barnhem. Därav kommer du att bli en invisible friend för någon. Nu samarbetar även Bloggfamiljen med Invisible Friend så av varje docka som säljs går 50 kr oavkortat till vårt barnhem för flickor i Kolkata, Indien. Du hjälper alltså flera barn på en och samma gång. Det kan ju inte bli bättre!
Du kan följa flickorna och bygget av barnhemmet i Indien HÄR.

Liv håller hårt i sin Invisible Friend...

Liv håller hårt i sin Invisible Friend...


... och kramar den hårt.

... och kramar den kärleksfullt.


Varje trasdocka har dessutom en egen betydelse utifrån FN:s barnkonvention. Den här dockan står för att alla barn har rätt till vård och mediciner.

Varje trasdocka har dessutom en egen betydelse utifrån FN:s barnkonvention. Den här dockan står för att alla barn har rätt till vård och mediciner.


a515
I dockans hand hänger två identitetsbrickor med samma nummer. När du handlar dockan får du lämna kvar en bricka I butiken och den andra behåller du för att inom 1-3 månader kunna få ett brev som har följt upp vart just din Invisible Friend-docka har hamnat. 
Beställer du från hemsidan kommer en docka hem med en bricka, den andra brickan fäster de på den dockan som sänds iväg.
Vill du läsa mer om Invisible Friend och kanske själv bli en så kan klicka HÄR!

Önskar dig en fin dag.
Hej på en stund.
All kärlek ♥


14 kommentarer14 kommentarer om “Invisible Friend”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Go mörrn !
  Här i Uppsala är de flesta skolor och förskolor stängda.. inte mig emot me lite längre helg 🙂
  BRA bra BRA att du lyfter dessa dockor i din blogg… det är så viktigt! Jag är med i BRIS o hade jag haft råd så hade jag köpt en docka.. Man får och kan inte blunda för hur de utsatta barnen i världen har det… .
  Kram !

  Svara
 • Hej vacker.
  Vilken underbar och bra idé med Invisible Friends 🙂
  Liv är som vanligt bedårande söt , Mio & William också ..underbara barn.
  Kram L

  Svara
 • Åh vilken jättefin idé! Ska föra det vidare! Ha en bra dag!KRAM

  Svara
 • Inte nog med att det va en bra idé, dockan är ju supersöt 🙂 kram

  Svara
 • Jag beställde en direkt 😉 Kanon projekt!!! Tack för tipset!!! Önskar dig en fin dag! Jag sprider vidare projektet på min blogg 😉 Finns det på FB?

  Svara
 • God förmiddag finaste Hanna!
  Tack för ditt svar igår, vet faktiskt inte hur det kommer sej att jag fått för mej att du gått på min skola. Tack för omtankan ang min rygg, ja man börjar ju känna att det är nr 4 man går och bär på, inte bra, men dem är ju så gosiga dem små liven. Ha en underbar dag och hoppas solen kommer till dej, här i storvreta skinner den för fullt. Kram kram

  Svara
 • Förlåt förlåt Hannah, ser att jag stavade ditt namn fel och det tycker jag själv inte om, ska inte hända igen 😉 Kram

  Svara
 • Hej fina du, detta är en av anledningen till att jag läser bla din och din systers blogg. Får så fina tips! har nu beställt en docka till mina döttrar och de är så fina och så passande då jag jobbar som sjuksköterska, längtar till den kommer på posten.
  Tack för en fin blogg och ha en riktigt härlig vecka. Kram kram

  Svara
 • Ahh sa fin och Liv ar sa sot! Jag hann inte in pa din blogg pa morgonen idag nar jag gor ett gastspel pa jobbet i tva veckor. Jobbigt men lite nodvandigt. Fick helt enkelt fel start pa dagen i samband med detta. Alskar att till frukosten ga in pa bloggfamiljen och se vad for hyss som begatts. kram towe.

  Svara
 • Ett superfint projekt och gick genast in för att beställa en till svägerskans kommande bebis men tyvärr tycker jag 600 kr är tok för mycket, själv är man student och så mycket pengar har man inte över.. Annars en superfin tanke och jag hoppas innerligt att det kommer att gå bra! Älskar både din och Peters blogg, få bloggar som man skrattar så mycket åt som Peters.. Kramar

  Svara
 • Wow vilket underbart projekt!! Hade jag haft möjlighet hade jag verkligen köpt en sådan docka till min dotter! Hennes pappa är från thailand och han har själv varit ett utsatt barn där eftersom han blev utslängd hemifrån när han var 12!! Jag ska spara hemsidan på mina favoriter och be till Gud att min ekonomi blir bättre så att jag kan köpa en sådan docka! Eller kanske göra reklam för det i kyrkan! Thailand är verkligen allt annat än ett semesterparadis, det vet jag efter tre år där. . Visst har de vuxna ett eget val i mycket, men tyvärr älskar de ofta pengar mer än människor. Dock blir barnen lidande som alltid annars! Jag säger det en gång till, helt underbart arbete!!

  Svara
 • Fantastiskt arbete!! En sådan kommer jag absolut att köpa. Synd att den var så dyr bara, annars hade jag gärna köpt flera. Ska sprida budskapet vidare. Blir sjuk av sorg när jag tänker på alla barn som har det svårt!

  Svara
 • Så fantastiskt projekt! Har redan beställt en docka och länkat på Facebook. Ha en fin dag/ Kram

  Svara
 • God förmiddag!
  Vilket bra initiativ.Håller tyvärr med en del andra att min ekonomi inte klarar en i det stora sammanhanget rätt blygsam summa…
  Keep up the good work!
  Kram

  Svara