Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

21:11 | maj 28, 2011

Fryst paj och fem barn

God kväll vacker. Har du det bra? Jag var hos min vän idag. Det är inte roligt att se sin bästa vän så ledsen. Jag tror i mitt hjärta att allt kommer samverka till det bästa snart och att hon kommer hitta sann och god kärlek. Man får aldrig ge upp hoppet om kärleken.
Min kompis dotter följde med mig hem, till pojkarnas glädje. Här hemma har jag gjort äppelpaj (fuskvarianten från Ekströms som är fryst) med vaniljvisp. Pojkarna var så stolta inför sina vänner att mamma lagade så god äppelpaj. Kunde inte hålla masken utan var tvungen att erkänna min lilla insats i baket 🙂
Jag och Liv poppade precis popcorn. Hon tycket det var så kul när kastrullen helt plötsligt var full med vita popcorn. Hon förstod ingenting.

Alva-Leigh och Liv leker.

Alva-Leigh och Liv leker.


Sötnosar.

Sötnosar.


Ikväll är Peter iväg och tittar på fotboll med kompisar så vi får pajen och allt gott för oss själva.

Ikväll är Peter iväg och tittar på fotboll med kompisar så vi får pajen och allt gott för oss själva.


En påse med frysta äppelbitar och en påse med smuldeg...

En påse med frysta äppelbitar och en påse med smuldeg i en form, 25 minuter i ugnen och ...


... Ta daa!

... Ta daa!


a618
Efter att alla tagit en bit fanns det inte en smula kvar. William, Alva-Leigh, Mio, Louise...

Efter att alla hade tagit var sitt lass fanns det inte en smula kvar. William, Alva-Leigh, Mio, Louise...


... Liv och jag åt som tokar.

... Liv och jag åt som tokar.


Jag fick ta en liten paus i mitt skrivande och lägga Livis. Hon var så trött. Somnade dessutom med henne i en halvtimme, men det var ju ingenting som du märkte av 🙂
Nu ska jag och alla andra barnen mysa ner oss i soffan med täcken och kuddar och titta på nya Narnia-filmen som jag har hyrt. Jag läste alla Narnia-böckerna av C.S. Lewis när jag var barn. Älskade dem. En film blir nästan aldrig bli lika bra som boken. Hoppas att mina barn också ska börja uppskatta böckernas magiska värld.
img_3803
Imorgon är det Mors Dag. Kanske blir du uppvaktad eller uppvaktar du din mor eller firar minnet av en underbar mor. Tänkte bara påminna dig, men det behövs nog inte 🙂 Nu för tiden finns det väl inte en enda kommersiell dag som går obemärkt förbi. Köp, köp, köp! Ser man överallt i reklamfilmer och annonser. Själv ska jag ge min mamma en varm kram full av kärlek och försöka hitta liljekonvaljer som jag kan plocka till henne. Det är inte bara min favoritblomma utan även mammas. Själv hoppas jag dock på en present 🙂
Var rädd om dig min vän.
All kärlek ♥


9 kommentarer9 kommentarer om “Fryst paj och fem barn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du är en sann vän Hannah.Önskar det fanns fler som du.Vi har precis kommit hem från vårt lilla Morsdagsfirande av en älskad Mamma.Ett fång med rosor i alla dess färger blev det och en STOR kram.Ta hand om dig och din fina familj.Puss på dig du vackra värdefulla kvinna.

  Svara
 • Min morsdagspresent till dig Hannah blir dessa ord i rim och dikt 🙂 (som jag upplever det från bloggen)
  Du som mamma
  Du som mamma är fin, varm och god
  Du som mamma är stark, driven och full av mod
  Du som mamma ger dina barn en förebild
  genom att vara varm, lättsam och givmild.
  Du som mamma förstår såren och hyllar det glada
  och genom barnens berättelser låter sig vada
  Var stolt över dig själv som mamma
  vi är många som siktar att efter din stil anamma.
  kram/Anna

  Svara
 • Tack fantastiska Skatten och Marita. Vilka vackra varma ord. Jag blir alldeles rörd och mitt hjärta slog några extra slag av glädje. Tack 🙂
  Varma kärleksfulla kramar
  /Hannah

  Svara
 • Att man kan bli så fånigt glad över en kommentar på sin blogg… 🙂
  TACK Hannah för att du tar dig tid för uppskattning och givande.
  Jag menar varenda ord jag skrev. Du är för mig en enorm inspirationskälla när det gäller att vara både kvinna och mamma(rookie som jag är på den senaste fronten hehe)
  Önskar dig till slut en fin mammas dag!
  För att svara på din fråga: Jag ska verkligen njuuuuta av min. Jag vet redan (från mannen) att nybakat bröd från LUX väntar till frukost så bara den starten räcker långt för mig 😉
  Kram finfina du!!

  Svara
 • Hej fina Hannah! 🙂
  Man får lov att fuska ibland! Idag har jag för första gången bjudit mina vänner på en tre-rättersmiddag. Det blev bruschetta till förrätt, en supergod kycklingpaj (fast jag fuskade med pajdegen, det var färdigköpt) och sen till efterätt blev det gino – du vet, varma frukter i ugn med riven choklad över. SÅ gott! 😀 Jag är nöjd med min kväll – trots att jag fuskade!
  Tack för påminnelsen om morsdag 😉 Jag har ringt min kära mamma två gånger denna månaden bara och gratulerat på morsdag.. Tror att min stress över B-uppsatsen vi har ägnat oss åt i skolan denna månaden gjort att jag tappat all tidsuppfattning 😉
  Nu avslutar jag min fina dag med att sitta i soffan och se på film, läsa bloggar och framför allt äta OLW:s skruvar! Såg att du hade ätit sådana häromdagen, så då blev jag allt sugen!! Hihi. Gott är det!
  Kram på dig och hoppas du får en fin dag i morgon =) Kram

  Svara
 • Grattis på mors dag!
  Ja denna köp-hysteri är hemsk…Jag fick en Ja må du leva på mammas daaaag -sång o teckning i morse 05.40 🙂 LYCKA !!!!
  Min kära mor är jätteförkyld så vågar oss inte dit.. men samtal ska jag ringa såklart 🙂
  Fråga:
  Jag såg att de säljer NARNIA på ICA… -måste fråga..-är den inte läskig för en 6-åring..?..eller..?. min son är väldigt mörkrädd så vet inte om jag vågar köpa den.. Tacka vet jag Narnia som va tecknad från 1990-talet..den va såå bra!
  Kram 🙂

  Svara
 • Hej fina Nikki. Vilken fantastisk morgon du fick ♥ Om din son är mörkrädd så skulle jag inte låta honom se Narnia. Tyckte den här senaste var läskig. Otäcka monster men också väldigt fin och bra. Vänta dock några år och börja med den tecknade 🙂
  Stor kram och krya på din mamma.
  /H

  Svara
 • Tack för svaret 🙂
  Ok.. ja då blir det inte den filmen… ska försöka finna den teknade, verkar svår att få tag på.
  Tack mamma är lite bättre idag.. man hör va hon säger nu iaf :)Vilket fint inlägg till din mamma du skrev…
  Kram!

  Svara
 • En skön variant är att ta frukt eller bär som man har hemma och lägga i en form, sedan strör man på lagom lager av sån där ”bake-up” mjuk pepparkaka-mix. Ringlar sedan över lite smör&rapsolja och in i ugnen… Supergott!
  Vi brukar alltid ha en sån där mjuk-pepparkaka-mix i skafferiet för detta syfte…

  Svara