Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:55 | juni 21, 2011

Mina efterrätter

Hej min vän. Hoppas att allt är väl med dig. Kom just på att det är Midsommarafton på fredag! Hade helt glömt bort det. Dagarna går så fort. Vad har du för planer över Midsommar?
Jag ska prova mig på att göra en jordgubbstårta men marängbotten och grädde. Tips? Har bara gjort vanlig tårta med köpt botten förut. Jag ska bli mer huslig och bull-mammig hade jag tänkt 🙂 Ska även laga Västerbottenostpaj, göra gubbröra, tårtan och annat gott till sill-lunchen på fredag.
Jag och pojkarna försökte ta en bild på oss själva. Jag höll i kameran och så skulle vi posa på tre.

Fösök 1

Försök nr. 1


Försök nr. 2. Såg de ett spöke?

Försök nr. 2. Såg de ett spöke?


Försök nr. 4. Skrattanfall.

Försök nr. 3. Skrattanfall.


Försök nr. 4. Eller egentligen försök nr tio, för på de första kom inte mitt huvud med och på de andra var halva William eller Mio borta :-) Men kul hade vi.

Försök nr. 4. Eller egentligen försök nr tio, för på de första kom inte mitt huvud med och på de andra var halva William eller Mio borta 🙂 Men kul hade vi.


Min nya bok ”Mina efterrätter” ska förhoppningsvis hjälpa mig att briljera i sommar. Annars får jag ringa Matplatsen Victoria i panik 🙂
a518
Härligt goda recept...

Härligt goda recept...


... och ljuvliga bilder.

... och ljuvliga bilder.


Lavendel är inte bara vacker och väldoftande...

Lavendel är inte bara vacker och väldoftande...


... utan passar även att använda till dina efterrätter.

... utan passar även att använda till dina efterrätter.


Har hunnit en sväng in till stan på morgonen och nu ska jag laga lunch.

Har varit en sväng inne i stan på morgonen för ett möte och nu ska jag laga lunch. Efter det är har jag inget på agendan förutom familjen.


Hej på en stund.
All kärlek ♥


18 kommentarer18 kommentarer om “Mina efterrätter”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej finaste.Ibland eller ganska ofta önskar man att man var lika duktig och engagerad som våran Victoria.Men tyvärr har jag varken tid eller ork.Men jag har både tid och ork att äta allt gott som serveras haha.Man blir bekväm med åldern tror jag.Jättefina bilder på er alla tre.Kram på dig vackra kvinna.

  Svara
 • Hannah, kolla Victorias sida idag där tipsar hon om en tårta 🙂 Annars är ju en klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm aldrig fel. Eller en stor härlig marängbotten, på med en stor klick grädde & därefter sommarens bär! Kram

  Svara
 • Vad gott det låter! Kan du inte lägga ut receptet på västerbottenostpajen sen då du lagat allt? 🙂 Jag är så sugen på att göra en västerbottenostpaj, om receptet är enkelt så jag klarar av det! Midsommarafton ska jag fira med släkt i Bålsta. Just nu e jag dock hemma och sjuk, men skall nog bli frisk tills dess. Kram!

  Svara
 • Hej Hannah. Jag tänker testa en Pavlovatårta till midsommar. Såg programmat ”Vad blir det för mat” och då gjorde Morberg en sådan. Verkade himla smarrigt så det är mitt tips till dig 🙂 Hoppas ni får en härlig midsommar! Kram

  Svara
 • Jag gjorde en marängtårta nu när dottern fyllde 1! Med en underbar seg maräng som botten och så hade jag vispad creime freisch (stavning???) smaksatt med vaniljsocker med äkta vanilj i ( för att få den lite fluffig hade jag en aning vispad grädde i) sedan bara vräkte jag på med jordgubbar!! Fantastiskt god! Å det som är bra är att man gör ju marängen dagen innan så blir det inte så stressigt på självaste midsommar!
  3äggvitor
  1/2 tsk färskpressad citronjuice
  1 1/2 dl strösocker
  Sätt ugnen på 125 grader. Vispa vitorna luftigt med citronjuice. Tllsätt sockret lite i taget och vispa till ett styvt skum. Klicka ut marängen på ett bakplåtspapper. Baka längst ner i ugnen 45-50 minuter (jag hade inne min betydligt lägre, 60 min tror jag) marängen är färdig när den känns torr och lossnar från pappret. Förvara marängen torrt ( jag låter min ligga kvar i ugnen) tills dekoration.
  Ha en underbar midsommar!

  Svara
 • Aloha,
  vill du göra en barnsligt enkel men löjligt god marrängtårta ska du göra den jag kör varje år på begäran:
  Marängbottnar
  5 dl vispgrädde
  Bananer
  Dajm
  Jordgubbar
  Vispa grädden och blanda hälften med krossad dajm.Skiva banan och lägg på den ena marängbottnen,bre dajmgrädden över bananerna.Lägg på den andra marängbottnen överst.
  Bre resten av grädden över maränglocket och täck med massor av jordgubbar(jag brukar skiva dem så det blir snajdigt snyggt)
  Voila! Svingod är den, jag lovar!
  Ha en fin Tisdag afton.
  Puss

  Svara
 • Midsommar firas på Gotland och förhoppningen är att solen även är med oss. Min favvo tårta är busenkel men löjligtgod! Dock ska det vara sockerkaksbotten till den, sen varavar man med blandad mosad banan och hallon/jordgubbar och grädde. På toppen brer man ut grädde och dekorerar med bär. Gott är om man gör den några timmar före den ska ätas då gottar den till sig ordentligt!
  Kram kram och ha en underbar midsommar

  Svara
 • Åh då måste jag få tipsa om min svärmors recept på Änglapaj! En sommar utan denna är ingen riktig sommar ; )
  http://marpan.wordpress.com/2011/06/21/recept-sommartarta/

  Svara
 • Ser att du redan fått bra med tips på tårtor så lycka till med baket!! Tänk att det redan är midsommarvecka, tiden går så fort och man bör väl inte tänka på att det redan nu vänder och blir mörkare igen, men det är ju faktiskt så…
  Hoppas du får en underbar midsommar med din fina familj
  Kramar Bella

  Svara
 • Fina bilder på dig och killarna! Du är så snygg i håret. Jag får salivutsöndring av alla härliga tårtrecept ni delar med er av! Då jag är sockerberoende borde jag egentligen undvika socker helt, men ibland gör jag undantag och mörk choklad måste jag bara ha annars dör jag 😉
  Imorse vaknade jag med feber och ont i halsen. Sååå trist. Har legat som en dö sill i sängen hela dan. Minns att du bloggade om Korres produkter för ett tag sen. Jag som letat efter bra naturliga solprodukter ett tag hittade en SPF 30 till ansiktet från dem, UTAN mineraloljor och parabener men med YOGHURT. Den kom idag på posten och doftade ljuvligt! Gjorde mig lite gladare. 🙂
  Ha en fin kväll!

  Svara
 • Krya på dig fina du.I förra veckan hade jag ont i halsen och låg däckad.Kramizar härifrån.

  Svara
 • Tack snälla Marita! Blir så glad av din omtanke. Känner mig lite bättre idag. Stor kram till dig, hoppas allt är bra med dig nu. 🙂

  Svara
 • Ja ÄNTLIGEN är Midsommar här som jag har längtat =) Jag ska ut till en ö som heter Vinö som ligger i Misterhults skärgård norr om Oskarshamn!! Min barndomsvän som jag bodde granne med hemma på gatan å tillika ”syster” har sin farmor å farfar där så vi har åkt dit ända sen vi var små varje sommarlov =) Midsommar har jag firat därute sen ja va 10-12 å kanske å nu e jag snart 27.. men i år ska inte min kompis dit. Hon bor numer på Gotland å har precis fått tvillingar, har en son sen innan på 1,5 år. Så i år hoppade hon av naturliga skäl =) Men jag åker med hennes föräldrar å bröder… så det ska bli sååå kul =)
  Jag hoppas ni får underbar midsommarhelg med massa god mat, skratt å bra förhoppningsvis lite fint väder med =)
  Kram

  Svara
 • Hej fina du!
  Jag skriver inte så ofta här men ibland så 🙂
  Jag har gjort marängtårta några gånger och har då blandat strösocker med finrivet limeskal som jag sedan strör över jordgubbarna på tårtan. En oslagbar, enkel och jättegod kombination. Det bryter av lite mot det söta och blir jättefräscht! Kan ju erkänna att det blir nog en sådan tårta i midsommar för oss också : ) Kram Cissi

  Svara
 • Tårta mmm vad gott! Hoppas den blir smarrig! 🙂
  Har sett Bachelor programmet tidigare där paret som gör slut träffas igen. Känns något löjligt att programledaren gör ett sånt program. Vad gick det ut på liksom? Udda! 😀

  Svara
 • Hej Hannah! Tack för din roliga blogg, verkligen kul att läsa om vardagens alla bestyr och funderingar:) läser ofta men har inte kommenterat ngt förrän nu, jag måste tipsa om en marängtårta som går hem sommar, vinter och t o m påsk;) Såg den på ”Halv åtta hos mig”, länge sedan men finns på recept.nu. Pavlovatårta från Nya Zeeland. Jätte-enkel och alltid lika uppskattad. Man gör den på morgonen och sedan får den stå i ugnen efter att man stängt av den, helst hela dagen. Kallas ”den glömda marängen”, fick jag höra av farmor som ät så vis;) När det är dags: vispa grädde och klicka eller spritsa på sedan överös med alla bär man önskar, även gott med persika, kiwi etc så blir det fräscht och friskt, lite passionsfrukt kanske? När man gör marängsmeten blir den så glansig och vacker att man känner sig supetproffsig:) Lycka till och glad midsommar, kramen.

  Svara
 • Hej fina Hannah! Vill börja med att säga att du skriver en underbar blogg, personlig och härlig! :)Gillar att följa din vardag, du är en toppen bra mamma med många bollar i luften, din familj måste vara överlycklig över att de har dig 🙂 Såg att du köpt boken, ”mina efterrätter” tycker jag var jätte roligt! Det är min mammas bästa vän som står mig väldigt nära, och jag bara älskar alla hennes böcker, bakverk och mat ;D Tyckte det var extra roligt att just du valt att ta del av recepten också, kul! Hoppas du testar att laga till något smarrigt, spännande att se resultat 🙂 Hoppas ni får en riktigt trevlig och glad midsommar du och familjen! Många Kramar från Amanda.

  Svara
 • Nåt som är LÖJLIGT gott med maräng är grädde och lemoncurd!! Nån skrev nåt om citron och istället för att göra det själv så föredrar jag faktiskt lemoncurd (du hittar burken ”Robertson´s tror jag att den heter vid marmeladen) som oxå blir lite fylligare. Blanda ner efter smak (jag tar i stort sett nästan hela burken) i grädden och smet ut på maraängbottnarna bara en liten stund innan servering, på med en massa hallon eller jordgubbar. Klarrrrt! ;O)
  En seg och galet god sommartårta! Jag skall göra den nu till Midsommar tänkte jag, ja det gör jag alltid.
  Kram finaste du!
  http://prinsessbakelsen.blogg.se

  Svara