Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:30 | juni 25, 2011

Glad Midsommar

Hej min vän. Hur var din midsommarafton? Vad gjorde du? Här i Sigtuna hade vi helt okej väder. Lite molnigt och blåsigt men inget regn och ibland kom solen fram och värmde riktigt gott.
Vi hade alla grannarna här. De kom och gick under dagen och alla barnen lekte. Det är spridda åldrar. Yngst är Charlie 9 månader , där emellan alla åldrar och äldst är Lollo som är tio år. Vi hade en Glad och mysig midsommar.

Peter började dagen med att lägga ut gräs och klippa det befintliga. Han var jordig igenom sina kläder.

Peter började dagen med att lägga ut nytt gräs och klippa det redan befintliga. Han var jordig igenom sina kläder.


Vårt midsommarbord.

Vårt midsommarbord.


Som jag tidigare berättade för dig så skulle jag laga både västerbottenostpaj och marängtårta, änglapaj. Hade t.o.m. planer på att tillaga de dagen innan men då fanns det ingen tid. Jag följde alla konstens regler men det slutade i katastrof 🙂 Nu ger jag upp! Jag är helt enklet inte gjord för detta. Hur mycket jag är önskar att jag kunde och försöker hela tiden så är jag totalt värdelös.
Här är min paj! Jag tappade den när jag skulle ta ut den ur ugnen. kanske tur det för den såg ut som en vattnig spya.

Här är min paj! Jag tappade den när jag skulle ta ut den ur ugnen. Kanske tur det för den såg ut som en vattnig spya.


Jag klarade i alla fall av att koka potatis och ägg och sillen låg ju redan färdig i burkar. Grannarna räddade midsommarlunchen med sina pajer 🙂
Rosies västerbottenostpaj. Precis som den ska se ut och smaka.

Rosies västerbottenostpaj. Precis som den ska se ut och smaka.


Grannane Tones västerbottenostpaj fylld med kantareller och toppad med camembert.

Grannane Tones västerbottenostpaj fylld med kantareller och toppad med camenbert.


Tones kalla paj med en fantastisk räkröra med filadelfiaost.

Tones kalla paj med en fantastisk räkröra på Philadelphiaost.


d7
Rosie och lille Charlie. Rosie hade en exakt likadan klänning som jag från Lindex. Hon köpte dock sin för tre år sedan. De var identiska men min var dyrare och så hade Lidex gått ut med att den var By Rachel Zoe, den kända Hollywood-stylisten. Vilken luring för de som köpt den pga det.

Rosie och lille Charlie. Rosie hade en exakt likadan klänning som jag från Lindex. Hon köpte dock sin för tre år sedan. De var identiska men min var dyrare och så hade Lidex gått ut med att den var By Rachel Zoe, den kända Hollywood-stylisten. Vilken luring för de som köpt den pga det.


Liv tyckte inte om att få solen i ögonen.

Liv tyckte inte om att få solen i ögonen.


Så hon satte på sig sina glasögon.

Så hon satte på sig sina glasögon.


Coola killarna. William, Lance och Mio.

Coola killarna. William, Lance och Mio.


Nu till mitt tappra försök nr 2. Min tårta! Allt gick som en dans och den såg så fin ut. När jag serverade den så upptäckte jag att den inte var klar i mitten. Så det var bara hela ytan som var god, seg maräng, mitten var svampig vispad äggvita 🙁 Deppigt! Jag gjorde ju precis som man skulle.
d12
img_4475
Ta Daa! Tydligen är inte allt alltid som det ser ut på ytan.

Ta Daa! Men tydligen är inte allt alltid som det ser ut på ytan.


Liv hade siktet inställt på jordgubbarna.

Liv hade siktet inställt på jordgubbarna.


Så hon högg in. Även denna gången räddade grannarna mig :-) Rosie hade med sig en gudomlig tårta gjord på bl a vitchoklad och smör, toppad med jordgubbar.

Så hon högg in. Även denna gången räddade grannarna mig 🙂 Rosie hade med sig en gudomlig tårta gjord på bl a vitchoklad och smör, toppad med jordgubbar.


d16
Alla de små barnen älskar Lollo.

Alla de små barnen älskar Lollo.


Jag, Liv och Lollo målade varandras naglar.

Jag, Liv och Lollo målade varandras naglar.


Senare på kvällen var vi ännu fler på vår terass och vi grillade och pratade till sent in på småtimmarna.

Senare på kvällen var vi ännu fler på vår terrass och vi grillade och pratade till sent in på småtimmarna.


Nu ska vi göra oss klara för att fara till Åkersberga. Där har kyrkan anordnat en familjedag. Hoppas nu bara att detta regnet kan sluta falla från himlen.
Var rädd om dig. Du vet väl om att Du är Värdefull!
All Kärlek ♥


10 kommentarer10 kommentarer om “Glad Midsommar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ni såg ändå ut att ha en lyckad kväll! Vi slapp oxå regn i Skåne 🙂 Glad jag är att det finns fler med samma talang i köket som jag 😉 Men jag tror nog du är bättre än vad du säger! Ha en fin Midsommardag! Ni får dansa soldansen! 😀

  Svara
 • Hej Hannah! vilken mysig midsommarafton med goda grannar! Du… jag vet inte om detta är någon tröst direkt, men jag kan inte ens laga mat (om man nu bortser från att koka pasta på sin höjd)
  Koka kaffe och te typ, så från mina förutsättningar sett, tycker jag du är duktig.
  Du försöker,du vill, ibland går det inte, andra gånger lyckas det! So hang in there! Kram

  Svara
 • Hej där kära,
  tycker det är roligare att baka än att laga mat…
  Ni verkar ha haft en lyckad kväll trots mindre kulinariska fadäser:)Du är en så engagerad värdinna, det är det som räknas tycker jag!
  Ha det jättebäst.
  Tjolahopp& kram

  Svara
 • Ser ut som Ni hade en fin midsommarafton. God fortsättning. Kramar!

  Svara
 • God eftermiddag du fina.Ni verkar ha haft en fantastisk Midsommar.Det har vi också och tänka sig utan en endaste droppe regn.Du behöver inte känna dig ensam när det gäller mat och bak fixande.Jag är verkligande ingen höjdare på det heller.Men men sedan är vi bra på så mycket annat eller hur? Ha en fortsatt skön helg.Kram.

  Svara
 • du fick en lyckad midsommarafton i alla fall, 🙂 jag o min sambo lagade lax jansson till middag igår super gott,
  kan jag få fråga vad en JOOLZ-vagn kostar?

  Svara
 • Godkväll.
  Tack fina Hannah för dina lyckönskningar, det blev precis så underbart och härligt 🙂 till och med vädret visade sig från sin bästa sida.
  Härliga bilder och mysigt ni verkar ha haft.
  Kram kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Kikar på din fina sida mellan varven men har inte varit så tät med kommentarerna…
  Klanka inte ner på dig för att bakningen inte gick vägen! Man kan inte vara bra på allt och det finns andra som lever på att göra just detta =)
  Du verkar vara en fantastiskt fin person!
  När jag kikar på tidigare inlägg i veckan slås jag av vilekn fin realtion du verkar ha med barnen pappor. Hur många är det som har det… I en hel del familjer pratar man inte ens med varandra. Å här hjälps det åt med fotbollsmatch etc. Fantastiskt och en stor eloge till er allihop!!!
  Fick en liten tår i ögat när du skrev att Liv tar störst plats i Williams hjärta. Det syns verkligen att kärleken dem emellan är stor och ömsesidig! Du hade ju tidigare med en fantastiskt fin bild från stranden som utstrålade samma fina syskonkärlek!
  Hoppas du får en fin fortsättning på helgen!
  Kram

  Svara
 • Förresten -den kalla pajen ser riktigt god ut. Går det att få receptet från din granne? =)

  Svara
 • Det där med identiska Lindexkläder är för roligt. Jag är inne på mitt femte Lindex-år, och varje år kommer det in kläder som påminner om saker som vi haft tidigare år, som t.ex. den vita klänningen. Vi står lika förundrade varje år och förstår inte hur de som designar kläderna resonerar. Fördelen är att man gott kan spara på sina gamla kläder. Och förhoppningsvis glömmer man bort vad som funnits innan 🙂

  Svara