Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:05 | juni 30, 2011

En dag på Skansen

Hej min vän. Sitter och flåsar och svettas på altanen. Försökte fly inomhus men där var det ännu varmare 🙂 Jag vill inte klaga men det hade varit perfekt om det fläktade lite. Luften står still och solen gassar. Har varit på möte inne i stan imorse. Peter och Liv sov vidare när jag for. Jag köpte hem massor av god mat och frukt. Så nu har vi precis ätit köttfärs och kålröra. Gräddigt och gott.
Här kommer en kavalkad av bilder från igår som jag lovade dig.

På förmiddagen for vi in till stan.

På förmiddagen for vi in till stan.


Lämnade pojkarna inne i stan då det är pappavecka. Saknar dem redan.

Lämnade pojkarna inne i stan då det är pappavecka. Saknar dem redan.


Peter hade namnsdag igår så jag bjöd på lunch.

Peter hade namnsdag igår så jag bjöd på lunch...


... på trevliga Ulla Winbladh.

... på trevliga Ulla Winbladh på Djurgården.


Liv visar dig att hon är två år. Hon fick jordgubbar till förrätt och satt bekvämt och högt i sin Joolz-vagn vid bordet och åt.

Liv visar dig att hon är två år. Hon fick jordgubbar till förrätt och satt bekvämt och högt i sin Joolz-vagn vid bordet och åt.


a623
a718
Vi tog Bergbanan på Skansen.

Vi tog Bergbanan upp på Skansen.


a99
Liv var glad och förväntansfull.

Liv var glad och förväntansfull.


Liv fick välja en glittertatuering på Mini-Skansen.

Liv fick välja en glittertatuering på Mini-Skansen.


Stolt!

Stolt!


Hon gillar grodor. Förhoppningsvis slipper hon pussa många innan hon hittar sin Prins.

Hon gillar grodor. Förhoppningsvis slipper hon pussa många innan hon hittar sin Prins.


Tyvärr fick barnen inte klappa kanierna och katterna längre. Det somvar tråkigt också var att björnarna, Babianerna och flera andra djur inte syntes till. De var nog någon annanstand

Tyvärr fick barnen inte klappa kaninerna, katterna och de andra djuren på mini-Skansen längre. Djuren blev stressade av det, så jag kan ändå tycka att det var ett bra beslut. Det som också var tråkigt var att björnarna, de rödstjärtade fula babianerna och flera andra djur inte syntes till. De var nog någon annanstans pga värmen.


a151
a161
a171
a181
a191
Peter och Liv körde bil.

Peter och Liv körde bil.


Min glass var som kärlek.

Min glass var en sommardröm.


Jag som inte har i närhet av ett litet finger som är grönt ser min trädgård som detta.

Jag som inte har i närhet av ens ett litet finger som är grönt ser min trädgård som detta.


Lemurena var orädda satt och åt och gick runt precis vid våra fötter.

Lemurerna var orädda och satt, åt och gick runt precis där vi var.


Det enda jag kunde tänka på var hur gärna jag vill ha en apa. Tänka att ha en söt apa på axeln a la Pippi. helst vill jag ha en liten fingerapa. De är så snuskigt söta.

Det enda jag kunde tänka på var hur gärna jag vill ha en apa. Tänka att ha en söt apa på axeln a la Pippi. Helst vill jag ha en liten fingerapa. De är så snuskigt söta.


Om jag skulle varit ett djur då hade jag nog varit en Surikat. Tycker mig se en viss likhet.

Om jag hade varit ett djur då hade jag nog varit en surikat. Tycker mig se en viss likhet.


Krokodiler och hajar får mig att rysa. Det stod om en jättekrokodil som hittats och dödads i Afrika och när de skar upp magen fann de en hel get, massor av smådjur och en hel och fulls påklädd kvinna. Huvva! Nu reste jag ragg igen.

Krokodiler och hajar får mig att rysa. Det stod om en jättekrokodil som hittats och dödads i Afrika, och när de skar upp magen fann de en hel get, massor av smådjur och en hel och fullt påklädd kvinna. Huvva! Nu reste jag ragg igen.


Här är bildbeviset. Ormen hade jag inga problem att klappa men då jag lider av fruktansvärd spindelfobi så är jag stolt över mig själv.

Här är bildbeviset. Ormen hade jag inga problem att klappa men då jag lider av fruktansvärd spindelfobi så är jag stolt över mig själv.


Jag klappade en hårig tarantella på benet.

Jag klappade en hårig tarantella på benet.


Dags att fara hem.

Dags att fara hem.


Liv höll sig vaken hela dagen för att hon hade så kul. men så fort vi lämnade Skansen och promenrade mot bilen så somnade hon utmattad i sin vagn under UV-skyddet. Klockan var halv sex så hon hade lite problem att somna för natten igårkväll.

Liv höll sig vaken hela dagen för att hon hade så kul. Men så fort vi lämnade Skansen och promenrade mot bilen så somnade hon utmattad i sin vagn under UV-skyddet. Klockan var halv sex så hon hade lite problem att somna för natten igårkväll.


Önskar dig en underbar dag var du än befinner dig.
All kärlek ♥


5 kommentarer5 kommentarer om “En dag på Skansen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vilken härlig dag ni verkar haft! Det är första gången jag kommenterar här. När jag läser din blogg längtar jag så mycket efter att jag och min sambo får barn. Om han fick bestämma skulle vi redan ha det, men jag tycker inte att det passar än. Vi har inte så mycket pengar, bor i en tvåa och har ingen bil. Inte direkt som jag tänkt mig att det ska vara när vi skaffar barn. Men det kommer kanske aldrig bli så som man tänkt sig.

  Svara
 • Underbar dag! Är så förtjust i din mamma (har aldrig träffat henne såklart, bara hört henne). Mamma-dag måste införas snarast. Så får jag hoppas att mina telningar gör detsamma när de är stora! Vi mår finfint på andra sidan sverige. Varmt och svettigt och febriga barn ger typ noll nattsömn men imorgon joinar maken, då börjar väl min semester 😉

  Svara
 • Härliga djurbilder från Skansen.Jag har varit där en gång som barn men minns tyvärr inte så mycket.Visst har vi ett riktigt kalasväder men enl.rapporterna så är det sista dagen.Hela Juli har dom lovat en hel del regn hmmmm.Hoppas verkligen dom har fel.Just nu är jag lite för mycket solbränd och håller mig helst inomhus idag.Väntar just nu på mannen som varit bortrest några dagar.Sedan så blir det till och bestämma hur resten av semestern ska se ut.Önskar dig en skön dag i det vackra vädret.Puss o kram.

  Svara
 • TACK för att bilderna på tarantellan inte var tydligare än så, min fobi är inte att leka med, skulle inte för en miljon göra det du gjorde. Duktiga du!
  Härliga bilder för övrigt! 😉

  Svara
 • Vilka fina bilder!

  Svara