Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:15 | juli 23, 2011

En sorgens dag

Kära vän. Idag har jag varit lamslagen av det fruktansvärda som hänt i vårt grannland Norge. Det är med stor sorg jag ser på nyheterna, läser tidningarna och hör om vansinnes dåden. Det är ofattbart. Samtidigt som jag känner sorg känner jag även en ilska och ett hat. Hur kan detta hända? Var är vår värld, den plats som våra barn och barnbarn ska växa upp i, på väg?! Denna ondska. Det är som en skräckfilm. Det är så mycket djävulsk ondska att jag blir rädd.
Jag ber för de drabbade, de som nu är änglar och för familjerna som förlorat en älskad. Ber för att frid och trygghet ska omsluta dem.
Idag var en dag då ett besök i kyrkan gjorde gott. Jag tog med mig barnen och for dit. Mitt i allt vansinne som sker i världen finns en trygg plats för mig och det är i vår kyrka.

Vi åt lunch med mamma, barnen lekte och vi tittade på en Talangtävling som annordnats av kyrkans ungdommar. Barn dansade och sjöng. Så modiga!

Vi åt lunch med mamma, barnen lekte och vi tittade på en Talangtävling som annordnats av kyrkans ungdomar. Barn dansade och sjöng på en scen som var uppbyggd utomhus. Så modiga!


En av talangerna var Gabriel som sjöng.

En av talangerna var Gabriel som sjöng.


a320
a419
Nu sover barnen och jag och Peter ska titta på en film som jag har hyrt.
Du vet väl om att du är värdefull och älskad för den du är.
Varma kramar ♥


8 kommentarer8 kommentarer om “En sorgens dag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Takk for fine ord, Hannah.
  Det var spesielt godt i går da Carl Bildt sa ”i dag er vi alle nordmenn”. Da gråt jeg. Føler at det svenske folket også står sammen med oss. Takk <3

  Svara
 • Fint du skriver Hannah! Idag är alla tankar hos er i Norge, har tänt ljus och satt norska flaggan på min profil på fb för att stödja er i detta, för att visa att jag som svensk bryr mig.
  Och Hannah, dina ord som du alltid skriver i slutet ”du vet väl om att du är värdefull och älskar för den du är” betyder oerhört mycket för mig, för mig som alltid annars inte tror på mig själv och som många gånger bara gråter för att jag aldrig klarar av något, i mitt tycke. DU är värdefull för det du skriver till oss, främmande människor. Tack! <3

  Svara
 • Godkväll fina Hannah.
  Ja idag går oxå mina tankar till det Norska folket.Man tänker på och ber för alla drabbade familjer.Det är så hemskt med denna ilska som finns i vår värld.Vilket vansinnes dåd!
  Mycket fina ord du skrev o så sanna!Kram/Christina

  Svara
 • Chock och förfäran. Jag blir alldeles gråtfärdig varje gång jag sätter på nyheterna. KRAM

  Svara
 • Det är sorgens dagar… . Ofattbart.
  Det är även en svår balans i hur man ska agera då man själv har små barn. Jag o min vän me våra barn stänger av TVn, vi får läsa på nätet… ”Små öron hör stort”-o man vill inte att deras liv ska bli påverkade av ondskan.
  Samtidigt är man nedstämd för de drabbade o ofattbara.
  Tankar o kärlek till de drabbade.
  Kram o tack för en fin blogg.

  Svara
 • Vad som är vad. Så kan man absolut känna, att det finns mycket ondska i världen. Men vad det här nog handlar om är en riktigt sjuk hjärna som skulle ha fått vård tidigare och det finns en del sådana. Och det kanske är det som är ondska, då. Det samhället, vi, får bli bättre på är forskning, kunskap och utifrån detta bygga ett bättre samhälle där förebyggande insatser är en viktig del.
  Det finns så mycket godhet i den här världen, men för vissa individer blir det fel redan när hjärnan anläggs. Jag kan också känna att vad är det för värld våra barn ska växa upp i, särskilt när det gäller konsumtionssamhället, den nya främlingsfientliga vågen, att de numer lever livet mer eller mindre på internet långt från de vuxnas möjlighet att hjälpa barnen till moralisk reflektion. Det barnen måste rustas inför vuxenlivet med är vuxenTID. Samtal, träning på att se å enda sidan å andra sidan. Och ärlighet.

  Svara
 • usch ja det är så fruktansvärt,man blir så ledsen och bestört.fint av dig att ta upp det här,förstår inte dom som inte gör det.kram

  Svara
 • Det är verkligen fruktansvärt vad som har hänt i Norge. Det blir många tårar. Min älskade pojkvän var inte långt från bomben med klarade sig utan fysiska skador, något som jag tackar Gud för!

  Svara