Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:44 | augusti 8, 2011

Barns tankar

Hej min vän. Fick ett mail här om dagen från en kvinna som jobbar ideellt med att hjälpa Stockholms Stadsmission med att nå ut med en bok om fattigdomen i barnfamiljer i Sverige.
Detta är något som berör mig något oerhört. Självklart vill jag vara med och hjälpa till. Hoppas att vi är fler som gör det.
Barn som far illa, mår dåligt eller som behöver en hjälpade hand och kärlek får mig att stå i givakt redo att hjälpa till! Jag har inom mig ett kall att hjälpa barn och jag brinner för att hjälpa till så mycket jag kan.
Stockholms Stadsmission möter varje dag barnfamiljer i sina verksamheter, som på ett eller annat sätt drabbats av fattigdom. Barnen hamnar i kläm på ett sätt som de själva inte kan påverka.
Stockholms Stadsmission ser samtidigt att barnfattigdomsfrågan enbart debatteras av vuxna. Med boken ”Barns tankar om fattigdom i Sverige” vill de höja barns röster och skildra frågan ur ett nytt perspektiv.
I boken delar barn, mellan sex och tolv år, från olika samhällsskikt med sig av kloka funderingar och finurliga lösningar på en av vår tids största och viktigaste frågor – just barnfattigdom. De har fått svara på frågor om fattigdom finns i Sverige och hur den märks och även om vad fattigdom är och vad vi kan göra åt den.


skarmavbild-2011-08-08-kl-095309
Ett citat ur boken:
Tim, 9 år
Om vi alla var lite mer vänner så tror jag vi löser fattigdomen. Om vi alla skaffar varsin vän som är fattig så kan vi hjälpa varandra. Han bor hos oss eller så hjälper vi till med att han får ett eget hem. Då är man inte helt själv längre.
Boken kostar 50 kronor och tillägnas alla barn som växer upp i fattigdom i Sverige.
Klicka in HÄR! och beställ ditt ex. Tänk som Tim 9 år.
Kärlek och hopp  ♥


5 kommentarer5 kommentarer om “Barns tankar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack för informationen om denna bok. Har precis beställt hem en via din länk. Jag arbetar med försörjningsstöd på socialtjänsten så jag vet hur jobbigt det är för många av familjerna att leva på gränsen ekonomiskt varje månad.

  Svara
 • Underbart Hannah! Ska genast beställas.
  Tack för att du finns, du är så godhjärtat och fin.
  Kram!

  Svara
 • Ville bara säga HEJ!
  Jag är ny medlem här på bloggfamiljen, men har följt din blogg och läst dagligen dina inlägg ända sedan Mama tiden, din man skriver oerhört fyndigt och roligt. Han har givit mig många härliga skratt :-).
  Du är en oerhört fin och godhjärtad människa. Har velat ge dig många kommentarer förut men inte kunnat då jag ej varit medlem…..men nu så! Ha det gott goa Hannah med familj <3

  Svara
 • Hej Hannah.
  har precis beställt 4 böcker.
  tänkte ge bort några till nära och kära.
  kram christel

  Svara
 • Bra initiativ. Barn som lever i fattigdom i ett sk välfärdsland som Sverige blir lätt osynliga, ett problem man sopar under mattan. Ska genast beställa, även om det gör så ont att läsa och man blir så illa berörd.

  Svara