Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:06 | augusti 9, 2011

Dumburk

Hej min vän. Hoppas att allt är väl. Jag har knappt sovit en blund inatt. Kanske två timmar sammanlagt. Först kunde jag inte sova alls och låg och tittade på film och tv till tre på natten. När jag äntligen somnat så började Liv sätta igång. Hon brukar alltid sova hela nätterna men inatt ville hon ligga på mig och krama mig. Så fort jag lade ner henne bredvid mig så vaknade hon och ville sova kramandes på mig, likt ett spädbarn.
Inte så lätt att sova med andra ord, trots att det var lite mysigt. Vid strax efter åtta imorse gick jag upp och började städa, tvätta och fixa här hemma. Mina resväskor från Båstad och Grekland står fortfarande ouppackade och jag skyr dem som pesten 🙂
Jag kan känna en liten smådeppig känsla komma över mig så fort jag kikar ut genom fönstret. Flera träd har börjat bli gula, det regnar, är kallt i luften och jag riktigt känner att hösten har lämnat ett avtryck, en liten påminnelse om att hon snart är här. Jag gillar hösten men inte NU. Jag vill ha mer sommar! Det känns knappt som om vi haft någon sommar. Den varade bara i några dagar till och från.
Kan du känna av höstdepp redan nu?
Tur att jag har några roliga saker planerade framöver så jag inte gräver ner mig helt i höstdeppet. Sommaren är ju faktiskt inte slut ännu och jag måste försöka lära mig att inte tro och känna det värsta innan något ens har hänt. Det gäller allt. Så typiskt mig.

Här är en som gör mig gladare.

Här är en som gör mig gladare.


När jag vände ryggen till några minuetr hade Liv fyllt ett glas med O´boy utan mjölk, tagit fram jordgubbar som hon doppade i chokladpulvret, geggade och skrattade.

När jag vände ryggen till några minuter hade Liv fyllt ett glas med O´boy utan mjölk, tagit fram jordgubbar som hon doppade i chokladpulvret, geggade och skrattade.


Augusti är egentligen min favoritmånad men bara för att jag fyller år :-) .

Augusti är egentligen min favoritmånad men bara för att jag fyller år 🙂 .


Gillar du mitt nya nyckeltroll? Man kan nästan tro att det är Liv som fått sin första hemnyckel.

Apropå ingenting. Gillar du mitt nya nyckeltroll? Man kan nästan tro att det är Liv som fått sin första hemnyckel.


Snart ska vi fara till någon billig elektronikkedja som säljer datorer. William har sparat och sparat länge, för att kunna köpa en dator. Han har bl a hjälpt till lite extra här hemma och sålt leksaker som han tröttnat på för att få ihop till en dator. Tycker att han har varit duktig som sparat och kämpat för att få ihop till en dator, trots att jag egentligen inte tyckt att han behöver en dator, men jag förstår att han vill ha en. Många av hans vänner har datorer och det spelas och levlas hit och dit på alla olika spel som jag inte förstår mig på.
Är dock hård med datortider. Just nu vill pojkarna inte gå ut för att det har regnat och är blött, de vill hellre sitta vid min dator. Glöm det, sa jag. Jag kan inte ens minnas annat än att jag gillade när det regnade som barn. Vattenpölar och fukt i luften var inget som störde mig. Har man inte fantasi eller viljan att gå ut så blir det kortare datortid. Gnälls det för att man måste cykla till fotbollsträningen, som tar fem minuter, och hellre vill ha skjuts då behöver man röra på sig mer och inte sitta vid datorn. Tycker det är jätteviktigt att man som förälder sätter gränser och regler när det kommer till att låta sitt barn sitta vid datorn eller tv:n. Jag slår ett slag för att alla borde uppmuntra sina barn att läsa böcker, leka, använda ben och hjärna och inte bara sitta och stirra in i en dumburk.
Har du regler för hur länge och hur ofta dina barn får sitta vid datorn eller titta på tv?
I eftermiddag ska jag fortsätta med tv-programmet jag spelade in dagen innan vi for till Grekland. Det kommer bli fyra dagar framöver då det ska övas och filmas. Kommer bli jättekul. 🙂
Ska kolla om jag kan få skvallra om programmet till dig senare.
Var rädd om dig.
Puss och kram ♥


8 kommentarer8 kommentarer om “Dumburk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • go dagens fina hanah
  göteborg skiner solen å varmt e de med.. går me short å linne hela tiden 🙂 så skönt me soomar väder .. nu ska ja inte göra dig mer avis på vårat underbara väder
  va gullig hon e lilla livan å lite busig me 😉
  william han e duktig han som har sparat ihop til len data ..
  de gjorde min pojk me alla födelsepengar å julklapps.. fick ihop över 8000 på 2 år 🙂 gissa va stolt man blev
  ha en fin dag

  Svara
 • glömde å säga de att min sem börjar på lördag 🙂 perfekt att ha den då när dom flesta har börjat å jobba igen 😉

  Svara
 • Hej Hannah. Vi har en regel hemma som säger ”lika länge som du är ute”. Betyder att om man är ute och leker 1 timme så har man en timme framför datorn osv….Nästa steg vi gjorde var – Ingen dator/tv/iphonespel (elektronik mao) före kl 18.00…Vi har även en maxtid – inte mer än 2,5 timmar/dag totalt.
  Barnen kan inte heller ”spara” datortid. Har man 1 timme framför datorn men bara använder 35 minuter så har man inte 25 minuter tillgodo på nästa dags datortid. Detta funkar alldeles utmärkt hemma hos oss. Ibland ruckar vi på detta, t ex om det verkligen ösregnar på helgen…Ej Elektronik före kl 18 gäller på helgerna med…Låter kanske tufft men vi behöver aldrig tjafsa och missbrukas det så är det lätt att dra in på en datadag eller två – det brukar ta skruv 🙂

  Svara
 • Hej Hanna! Absolut ska man sätta gränser för dator, xbox och tv användandet. Vissa barn har mer tendens att ”fastna” vid datorn jag har en av varje här hemma 😉 Min son 18år har aldrig varit speciellt datortokig så han behövdes inga tider. Dotter (lillasyster som bott hos mig) hon var mer ”datig” så då fick vi ha tider och låsa in tangentbord och mus när vi inte var hemma. Hon pratade med en kille när hon var 14år via Lunarstorm som visade sig var typ 35år och satt i bilen och gjorde diverse vuxengrejer när dom skulle träffas han var inte 15år som han uppgett. Så det är jätte viktigt att ha dataregler. Nu har jag min bonusson 13år som är totalt galen i datorn. Han skulle kunna sitta 6-8timmar nonstop utan mat eller något om han fick. Han är fixerad vid vapen och sådana spel. Under sommarlovet har han haft data schema 9-10 och 20-21.30 vi ställer äggtimern för att slippa tjafs. Han ska ha bäddat ätit frukost innan 9 annars blir det inge data. Tiden går inte att förhandla. Det fungerar jätte bra. Det är viktigt att vi vuxna sätter gränser. Finns också en jätte bra sida där man kan ladda ner och stoppa vissa sidor och sätta timer på datorn.
  http://explore.live.com/windows-live-family-safety?os=other
  Ps. Jag har också en såndär hjärtenyckel fick den av min man vid ett tillfälle 😉 Gulligt!!!
  Det är så kul att läsa din blogg!!! Kram

  Svara
 • Hej!
  Här är det samma sak. Mina två äldre söner sitter gärna framför datorn i tid och otid. *suck* Men de har aldrig fått sitta fritt heller!
  Hoppas du får sova bättre i natt!
  Mvh Mia

  Svara
 • Ja imorse var jag tvungen att stänga fönstret, som jag har haft på glänt hela sommaren! :O(
  Jag tycker om hösten, höstmodet, tända ljus och allt vad det innebär men jag är inte redo än! Jag menar verkligen inte!! Sommaren började ju precis känns det som!
  Fina du, jag har fortfarande inte fått mail etc om vinsten (”Vouge” kollektionen), har ni skickat ut eller är det på g?
  Stor och varm SOMMARKRAM! ;O)
  http://prinsessbakelsen.blogg.se

  Svara
 • Gokväll Hannah, tror du somnat nu! Hoppas William hittade en dator idag, nyttigt att de får spara. Tycker själv det är viktigt att begränsa datatiden, men så säger en del forskning att det är utvecklande att spela på datorn…men det finns ju gränser anser jag, så jag har hållt på datatiden, gör man klart i förväg och sätter ex äggklocka så är det oftast inga problem, dock kan pappsen tycka annorlunda om tiden, så det är ju bra om man kan bestämma samma tid på båda ställerna där barnet vistas…ja du vet, där får jag det, o inte här…!Ikväll umgås jag med en god väninna, ätit o pratat o tjatat gamla minnen mm här hemma med levande ljus i höstmörkret, hjälp vart tog sommaren vägen.
  Sov så gott inatt!
  kram

  Svara
 • En väns son och make är som besatta och sitter nog vid datorn/iphone och spelar spel 80% av dagen. Lagom enformigt för min del! Visst jag kan fastna på bloggar osv men jag blir uttråkad efter en stund, inget jag skulle orka göra mer än 2-3 timmar iaf!

  Svara