Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:49 | augusti 18, 2011

Äppelbak och kalas

Hej min vän. Hoppas allt är väl. Här hemma går jag och Liv fortfarande runt i morgonrock och pyjamas och har nyss ätit frukost. Pojkarna är på fotbollsskolan. De kom snabbt in i rutinerna med tidigare morgnar. Jag och Liv har dock lite svårare för det 🙂

Igår pallade vi äpplen. Ofta brukar det står korgar fyllda med äpplen längs med husen, där det står en lapp att man får ta för sig. Tycker det är mysigt och lantligt på något vis. varför inte dela med sig istället för att bara låta äpplena falla till marken och ruttna. Vi hittade inga korgar igår men ett och annat äppelträd som stod orört. Det var på en allmänning så vi pallade inte riktigt :-) .

Igår pallade vi äpplen. Ofta brukar det stå korgar fyllda med äpplen längs med husen, där det står en lapp att man får ta för sig. Tycker det är mysigt. Varför inte dela med sig istället för att bara låta äpplena falla till marken och ruttna. Vi hittade inga korgar igår men ett och annat äppelträd som stod orört. Det var på en allmänning så vi pallade inte riktigt 🙂 .


Idag ska jag och Liv baka äppelmuffins med äpplena. Kanske en god smuldegspaj också. Sitter du och trycker på ett bra recept så dela gärna med dig.

Idag ska jag och Liv baka äppelmuffins av äpplena. Kanske en god smuldegspaj också. Sitter du och trycker på ett bra recept så dela gärna med dig.


Igår var Lance här. Liv älskar din kusin och springer efter honom hela tiden. Trots att det ibland kan gå lång tid mellan mötena så frågor hon "var är Lance?"

Igår var Lance här. Liv älskar din kusin och springer efter honom hela tiden. Trots att det ibland kan gå lång tid mellan mötena så frågar hon ofta "var är Lance?"


Hann mysa lite med pojkarna mellan, lek, fotbollsträningar och sängdags.

Hann mysa lite med pojkarna mellan deras lek, fotbollsträningar och sängdags.


Jag fyller år snart och tänkte planera in ett kalas till nästa helg. Älskar att säga kalas, för jag är som ett barn när det kommer till födelsedagar. Tänkte bjuda hem några vänner, grilla och umgås. Vill ha tema på kalaset bara för att få spöka ut mig. Älskar maskerad och temafester 🙂
Har du någon rolig idé?
Vad har du för planer idag?
Du är värdefull ♥


19 kommentarer19 kommentarer om “Äppelbak och kalas”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nämen, det här är ju helt galet. Jag är PRECIIIIS likadan! Jag har tjatat om mitt kalas nu i flera veckor (mina bloggläsare har nog redan ruttnat) och IDAG FYLLER JAG ÄNTLIGEN ÅÅÅÅÅÅR!!! Hurraaaaaa…. Jag är oxå som ett barn och har gått och längtat. Jag har bakat som en tok och är redo för gäster ikväll.
  Maskerad är ju så jäkla kul. Jag minns att jag missade ett ”BAD TASTE” party när jag var gravid mee min äldsta son, grämer mig fortfarande över det. Annars så tycker ju jag att 70 talspartyn är roliga…. När min man fyllde 30 i höstas(ja, jag är gift med ett lammkött *host host*)så hade vi ROCKABILLY tema. Har massor med bilder från det i min blogg, om man kollar på oktober 2010 i mitt arkiv så hittar man bilderna där. DET var superuppskattat och alla var så jäkla snygga, helt sjukt! 3 av mina kompisar hade t.o.m beställt rosa blanka jackor med texten PINK LADIES på ryggen, sååå snygga!!!
  Ja mina planer idag vet du säkert, FYLLA ÅÅÅÅÅR! jiiippiiiii…..
  KRAM och grattis i förskott! (Är du oxå lejon?)

  Svara
 • ÄSCH… ifall du nu skulle kolla så är det NOVEMBER 2010 och inget annat. Puss 😉

  Svara
 • Stort grattis till dig Niiinismedhusbandet.

  Svara
 • Jag har många smarriga recept på äppelpaj. Här är några:
  En krispig med bl.a. kokos, rice crispies http://mat-ro.blogspot.com/2011/04/krispig-appelpaj.html
  En som jag fått mycket beröm för är den här med havregryn och kokos http://mat-ro.blogspot.com/2009/10/appelpaj-med-kokos.html
  Knäckig äppelpaj med sirap http://mat-ro.blogspot.com/2008/10/ppelpaj.html
  Lycka till med bakningen!
  Kram Sara

  Svara
 • Här kommer ett superenkelt och jättegott recept på äppelpaj. 🙂
  http://www.dagensrecept.com/arkiv/200601/appelpaj-med-havregryn/
  Kram kram!

  Svara
 • ”Äppel- och kanelmuffins med crumble” är jättegott, Leila Lindholms recept! Perfekt om du vill kombinera smulpaj och muffins i ett! Det är nämligen muffins med smulpaj ovanpå – MUMS! länk: http://www.recept.nu/1.122046/leila_lindholm/efterratter_godis/mjol/appel_och_kanelmuffins_med_crumble
  Kram Minna

  Svara
 • Hej, Hannah!
  Vilket intressant jobb du har just nu, barnen måste ju tycka att det är ”as coolt” , med magi och trolleri…..eller? Ska bli kul och se vilket tema på kalaset du kommer fram till att du ska ha. Gillar din blogg och du är alltid vacker som en dag…….
  Förresten, ska det bli spännande att få bli moster igen?
  Ha en riktigt bra dag!

  Svara
 • Kolaaktig smulpaj med kanel:
  Ugn 200-225 g
  125 g smör
  2 dl vetemjöl
  1 dl havregryn
  1 dl socker
  3 äpplen ca
  3 m sk ljus sirap
  lite kanel
  Skiva äpplen och lägg i en smord form. Ringa lite sirap över och strö lite kanel. Blanda de andra ingredienserna och smula över äpplena. In i ugnen ca 20 min tills det får lite färg! Supergott, gjorde senast igår! KRAM

  Svara
 • http://www.smulpaj.se är förresten en bra sida!

  Svara
 • Hej! Jag fyller 40 år nästa torsdag :o)så vi skall ha fest hemma med Tema Sällskapsresan (som ni haft) skall bli så kul!

  Svara
 • Hej! Här kommer ett enkelt, helt underbart recept på smulpaj som jag ofta gör. Det är alltid lika uppskattat!
  4 dl vetemjöl, 200 gr smör, 2 msk socker
  Kör i mat beredaren tills smuligt. Använd ”Kniven”.
  Fyll botten på en pajform med bär, rabarber eller äpple i småbitar. Strö över 1 dl socker. Häll smuldegen jämt ovanpå.
  Grädda 225 grader i 20 minuter
  Lycka till!

  Svara
 • Tema färg 😉 det hade vi på bålrundan i 3an på gymn. där alla klädde ut sig till varsin färg!
  kram

  Svara
 • Temat ”så här kommer du aldrig se mig igen” är alltid en succé! Min barndomsvän kom till en sådan fest i bröllopsklänning och en annan kom med strumpor i sandalerna… Bra tillfälle att se allas big hell NO i vardagen, men som man ändå alltid har haft en tanke om!
  Oavsett tema vill vi se massor med bilder sen ,)

  Svara
 • Tänkte bara fråga om du beställde Super Glandins Anti Pigment creme? Du skrev om den i våras så då beställde jag den och har använt den dagligen sedan dess. Men det har inte fungerat på min ”mustasch” 🙁

  Svara
 • Åhh vad kul det låter med planering av kalas.. Tycker helt klart du ska köra hela vägen med maskerad, massa härliga människor och bara ha en helt fantastisk kväll..:) Här i småstaden händer ingenting just nu, målar köksluckor hela kvällarna.. Men om tre veckor åker jag och sambon till Turkiet – underbart härligt.. Ha de bäst..

  Svara
 • Hej fina.Ja av mig får du inga recept:)) men det vet du vid detta laget.Inget kul med tidiga morgnar.Kommer nog aldrig vänja mig igen känns det som.Här har vi lite sol idag konstigt nog.Tyvärr så tog innesysslorna över.Det ska ju göras det också.Du hörde väl att vi ska få en liten prins eller prinsessa i Mars? Nu får ni skynda er så kanske vi får se Vickan köra Joolz vagn.Det hade väl varit något?Ha en skön dag.Kram och kärlek.

  Svara
 • Jag hade en vän som nyligen hade onepize/ziperall kalas helskoj såg det ut när alla mös omkring i olika overaller 😉 Jag har ett recept på kanon gått focaccia bröd super enkelt och jätte uppskattat bjöd på det när jag fyllde 40 nu i sommar ;-)Kram

  Svara
 • Har även ett på en kanon god annanaspaj som blev succè när jag fyllde ;-)Lätt som en plätt att göra och går snabbt!
  150gr smör
  1dl socker
  3dl mjöl
  1tsk bakpulver
  2dl cremè fraisch
  ½dl socker
  1tsk vaniljsocker
  2ägg
  2 små eller 1stor burk
  krossad annanas
  smält smöret, ta åt sidan och rör i socker,
  mjöl och bakpulver låt svalna något tryck
  ut degen i en pajform.
  Låt annansen rinna av i en sil. Blanda cremè
  fraischen, socker, vaniljsocker och ägg i en
  bunke rör sist i annansen. Fyll pajskalet.
  Grädda i 175gr ca: 30min eller tills pajen stannat
  och inte är rinnig.
  Servera med vaniljvisp blandat med lite grädde
  eller vanilj glass!!!
  Lycka till!!!!

  Svara
 • Jag har många smarriga recept på äppelpaj. Här är några:
  En krispig med bl.a. kokos, rice crispies mat-ro.blogspot.com/2011/04/krispig-appelpaj.html
  En som jag fått mycket beröm för är den här med havregryn och kokos mat-ro.blogspot.com/2009/10/appelpaj-med-kokos.html
  Knäckig äppelpaj med sirap mat-ro.blogspot.com/2008/10/ppelpaj.html
  Lycka till med bakningen!
  Kram Sara

  Svara