Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:46 | augusti 23, 2011

Vill du ha Dagispåsen?

God kväll min vän. Är allt väl? Jag har varit i stan hela dagen och farit runt mellan olika möten. Hade ett roligt möte på Hamburger Börs och åt sedan lunch där. Jag ska för övrigt gå dit i september och se deras nya show ”Oslagbart” med bla Anderas Johnsson, Pernilla Andersson och Niklas Strömstedt. Kanske vi se där!
Sedan har eftermiddagen gått i ett. Storhandlade för andra gången på två dagar (med andra ord är jag usel på att STORhandla), hämtade Liv på förskolan, har medlat mellan två bröder som ibland är som hund och katt, jagat efter Liv och lagat middag. Snart är det sängdags för barnen, då ska jag för första gången på hela dagen bulla upp med kuddar och lägga mig på sofflocket. Ska titta på kvällens premiär av True Talent på TV3.
Hur har din dag varit?
Nu till något helt annat. Mina kära vänner Charlotta och Katarina är två coola tjejer som stratat upp Loppi.se och Dagispåsen. Dagispåsen är superfin och praktisk. Den är även till 100 % gjord av återvunnet material. Nu kan du få en Dagispåse fylld med behövliga och roliga ting. I helgen kan du hämta din Dagispåse på Åhléns. I 13 olika Åhléns-varuhus från norr till söder kommer du kunna hämta din påse under helgen som kommer nu, 26-28 augusti.
Den är gratis och du förbinder dig inte till något. Klicka bara in HÄR! registrera dig och så får du ett sms som du visar upp i någon av de 13 Åhléns-varuhusen och vips så har du DAGISPÅSEN fylld med bra saker hängandes på axeln.

Jag och Liv har en. Imorgon ska jag fylla den med ombyten och blöjor och ta med till förskolan.

Jag och Liv har en. Imorgon ska jag fylla den med ombyten och blöjor och ta med till förskolan.


Liv kom precis dragandes med påsen över golvet.

Liv kom precis dragandes med påsen över golvet.


Hon har packat ner alla sina sommarskor och en solhatt :-) Hm, kanske inte riktigt det som hon behöver på förskolan i höst.

Hon har packat ner alla sina sommarskor och en solhatt 🙂 Hm, kanske inte riktigt det som hon behöver på förskolan i höst.


Nu ska jag lägga barnen.
All kärlek ♥


25 kommentarer25 kommentarer om “Vill du ha Dagispåsen?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag känner igen det där med syskon som kan vara som hund och katt… Vad kul med tipset om dagispåsen!! Annars har eftermiddagen varit sådär, jag har nog tränat för mycket + dåligt med mat så jag tuppade av i duschen nu ikväll, så nu mår jac lite illa, men hoppas det blir bättre. Hoppas du får en lugn skön kväll framför tvn. Kram

  Svara
 • Jag känner igen det där med syskon som kan vara som hund och katt… Vad kul med tipset om dagispåsen!! Annars har eftermiddagen varit sådär, jag har nog tränat för mycket + dåligt med mat så jag tuppade av i duschen nu ikväll, så nu mår jag lite illa, men hoppas det blir bättre. Hoppas du får en lugn skön kväll framför tvn. Kram

  Svara
 • God kväll, Hannis!!
  Usch, sitter här och tittar på 2:ans dokumentär, ”Välkommen till helvetet”, och har ont i magen. I korta drag handlar den om en ung supertalang i bordtennis som hamnar i fel gäng och slutligen dör av en överdos 🙁 Hans stackars mamma berättar och jag lider såååå med henne. Fasiken, det är inte lätt att vara förälder!! Hjärtat blöder för den stackars mamman som har kämpat så 🙁
  Många kramar
  Maja

  Svara
 • Åhhh vad trist att dagispåsen inte finns på Åhlens i Västerås, hade så gärna velat han en =( Ja du syskonkiv kan vara väldigt ”drygt” i bland. 😉 Söta Livan då packar alla skor hahhaa… Dom är i packningsåldern våra döttrar Claris packar allt möjligt i småväskor!!! Kram

  Svara
 • Rolig ide – men VARFÖR döper dom den till DAGISPÅSEN ?!?!?! Jag som pedagog o jobbar i förskola kan INTE komma med en sån väska till förskolan.. Jag förstår verkligen inte HUR de kan döpa den till nåt så laddat namn som förskolan kämpar för att få bort så yrkesstatusen på förskollärarna höjs.
  Kram 🙂

  Svara
 • Jag förstår inte varför man ska lägga så mycket energi på ett ord? Det måste väl finnas värre saker att uppröras över än Dagispåsen. Både jag och mina barn säger dagis,det kan väl inte finnas någon vettig människa som tycker förskollärare och barnskötare har låg status.Jag tycker dagis är ett mysigt ord 🙂

  Svara
 • Men dina barn går inte på dagis, den verksamheten finns inte längre. Just att du inte förstår innebörden med just namnet förskola samt förskolepersonal är trist. Du borde läsa på lite mer om det o jag lovar dig- barn är kompetenta -alla våra barn säger förskola (ja även 2 åringarna -föltola) o alla barn kan säga förskola- för det är en förskola de vistas på hela dagarna!
  Tro mig jag upprörs absolut inte över nåt så litet som en Dagispåse- MEN jag tycker att vi ska respektera förskollärare o pedagoger för den yrkesstatus o akademiska utbildning de har.
  Sen är barnskötare nå helt annat- som sagt läs på o läs förskolans läroplan som finns gratis på nätet så du har lite mer grund i dina inlägg.

  Svara
 • Jag är också Förskollärare men inte tar jag illa upp för det.Dagispåsen tyckte jag var superfiin.Jag skulle absolut vilja ha en sådan med mig på jobbet.Jaja jag har jobbat i måååånga år även när det kallades DAGIS kanske därför jag inte reagerade på det.

  Svara
 • Ja jag vill oxå ha innehållet – men skulle aldrig dra me den till någon förskola.. Jag tycker att om man som loppi.se ska lyfta just förskolan- då ska man veta vad man talar om.
  De som jobbat i måååånga år säger dagis- men det är oxå många barnskötare o inte pedagoger. FÖr tro mig..alla jag har läst med 4-7år till förskollärare säger förskola..-just eftersom dagis inte längre finns.
  Man kan ju inte säga att en förskola är dagis för då kan man lika gärna kalla förskola för barnvakt….eller hur..?.
  Det är en pedagogisk verksamhet som har en läroplan, det hade inte dagis då de fanns. Jag (o de jag arbetar med) vill inte bli kallade för dagispersonal, fröken är helt ok. Vi är utbildade pedagoger som har en akademisk utbildning i ryggen.

  Svara
 • Gokväll! Här har det också gått i ett hela dagen, jobbat,tränat,matlagning, tvättat, ser dubbelt nu, så disken tar jag imorgonbitti när jag vaknatdå har jag såå mycket energi, jag är verkligen ingen kvällmänniska. Fin dagispåse! Vad har du maken som skulle köra noll tolerans…rycker han in eller är han avvisad och sitter tyst i ett hörn! ?
  kram kram

  Svara
 • Åhh den finns inte här i Linköping..typiskt 🙁
  Jag har också två grabbar här hemma som e som hund och katt ibland…eller nån gång varje dag rättare sagt. Såå jobbigt men jag hoppas att de bråkar av sig nu och blir bäasta vänner i tonåren;)

  Svara
 • Me tanke på det jag skrev ovan så vill jag bara skicka en ROS till Hanna 🙂 TACK för att du benämner förskolan o vi som arbetar där korrekt – det GILLAR vi !!! KRAM

  Svara
 • Trist att du nervärderar Barnskötarna som även här kallas Pedagoger och gör ett fantastiskt jobb.Ja ja nog om detta nu.Ha en skön dag.

  Svara
 • Jaha..?.. Gör jag..?. var o när då..?.
  Det är en STOR skillnad på barnskötare o förskollärare.. enorm skillnad 🙂
  Barnskötare har ofta arbetat flera år-sen den tiden de va dagis. När förskolan kom i kraft så började man utbilda förskollärare -o nu är det lag på att det ska akademiskt utbildad personal på förskolorna- vilket är jättebra.
  De barnskötare jag har studerat med 3år har tagit tjänsledigt för att läsa upp sig så de får yrket förskollärare- knappast att jag nedvärderar mina närmsta vänner 🙂

  Svara
 • Jag håller med marita57,jag gör ingen skillnad på barnskötare och förskollärare, båda gör ett fantastiskt jobb! Jag förstår inte hur ni orkar ;)så stor eloge till er! 😀

  Svara
 • När man arbetar i förskolan är det stor skillnad på barnskötare o förskollärare.
  Barnskötare får tex inte ha utvecklingssamtal, inskolning/utskolning osv osv… Det är oxå en enorm skillnad på utbildning. Förskolläraren /pedagogen har minst 3-5års akademisk examen bakom sig- det har inte barnskötaren. Detta är INTE att nedvärdera barnskötarna (de nära vänner jag läser med) utan för att höja statusen o personalen i förskolan. Alla barnskötare kan ta tjänsledigt o läsa upp sig till förskollärare, de gör extremt många jag har läst med.
  Det är ett fantasiskt men oxå världens viktigaste jobb. Det är oxå för barnens bästa som det ska arbeta akademiskt utbildad personal med dem i den pedagogiska verksamheten varje dag 🙂

  Svara
 • På mina barns dagis har barnskötare skolat in och haft utvecklingssamtal vilket fungerar alldeles utmärkt. Bra att det finns både barnskötare och förskollärare då alla kanske inte vill läsa så länge. Och man kan ju vara en precis lika bra ”fröken” även om man inte läst 3-5år. Måste allt vara så pedagogiskt hela tiden..

  Svara
 • Och vad tycker Hannah om bananens gråtiga medverkan i True Talent då mån tro? 🙂

  Svara
 • Tycker också det är pinsamt att den har döpts till ”dagispåsen” vi lever i år 2011.
  Håller med Nikki och ger också en ROS till dig Hannah som skriver förskola. Det visar på att hon är en medveten och smart person! 😉
  Tragiskt att ni Mammor inte bryr er om ni har utbildad personal eller inte på ert barns förskola. Med motivationen att de inte behöver vara så pedagogiska hela tiden… haha det är väl inte det förskollärarna lärde sig på utbildningen? Att bara vara pedagogiska hela tiden?
  Jag vill iallafall att mina barn ska gå på förskola och träffa utbildad personal. Jag vill att det ska lära sig något på sin förskola, inte bara bli ”vaktade” medan jag jobbar.
  Tycker det är tragiskt när jag hör personal som säger dagis. Är de kvarlevor från 80talet? Uppenbarligen! Sträck på er förskollärare! Härligt att det finns såna förskollärare som du Nikki! Det är såna jag vill mina barn ska träffa!!

  Svara
 • Tack o tack o HÄRLIGT med en medveten engagerad mamma som VET i vilken verksamhet hon lämnar sina barn i hela dagarna 🙂 Det borde (o tur nu med ny lag ) va självklart arenan ska ha akademisk utbildad personal med barnen i förskolan hela dagarna. Jag blir lite rädd när jag läser detta (förlåt) så dumma kommentarer från föräldrar som uppenbarligen inte ens har läst läroplanen för förskolan. Vill man som mamma inte veta i vilken verksamhet man lämnar sina barn i hela dagarna…?. Vill man inte veta vilket o arbetssätt, mål o strävans mål de arbetar efter..?. Självklart ska barnen ha utbildad personal – skulle ni operera ert barn hos en läkare som läst på gymnasiet…?..-eller välja en läkare som läst 3-5år på universitetet ..?. Jag säger inte att barnskötare är dåliga- all respekt för dom (som sagt mina kollegor) men de barnskötare jag vet läser alla upp sig så de får den grund som nu behövs för att få arbeta i en förskola.

  Svara
 • Jag vet nog vart jag lämnar mina barn,så dumt att skriva så. Min första kommentar handlade om ordet dagis,jag tycker inte att det är någon ”big deal” om man säger dagis eller förskola. Du kan ju inte jämföra det med en läkare! Alla barnskötare läser dessutom inte upp till förskollärare. Det är bra att båda yrkena finns och barnskötare gör ett precis lika bra jobb som förskollärare!

  Svara
 • Sist jag kollade så hade även barnskötare en utbildning. Menar du att barnskötare ”vaktar” barnen och inte lär de någonting? DET är tragiskt om du tror det. Sen så tycker jag inte att lämpligheten för ett arbete alltid ligger i utbildningen. Jag vill att mina barn ska träffa alla möjliga sorters människor, det berikar livet 🙂

  Svara
 • Den här kommentren visar bara att du inte har eller vet om vad förskollärare läst under alla år på akademisk nivå. Som sagt…SJÄLVKLART ska barnen ha utbildad personal med en akademisk didaktisk grundsyn i ryggen.

  Svara
 • Akademisk nivå? Ja fiiint ska det va.. Lite titelsjuk kanske?

  Svara
 • och självklart ska lillan bli sjuk så att man inte kan hämta denna påse..*suck* Bättre lycka nästa gång (om det blir någon) =)

  Svara