Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:51 | augusti 27, 2011

Tjejkväll

Hej min kära vän. Hoppas att allt är väl och att du har en härlig helg. I dag är det rena högsommaren. Sol, värme och helt vindstilla.
Igår var jag igång och iväg hela dagen. Var hos världens bästa röstcoach Maria, efter det slog jag ihjäl några timmars kontorstid sedan var det bara att fara hem för att fixa med Mios klassfest. Minns du klassfesten och tipsrundan som vi anordnade innan sommaren? Den som regnade bort och ingen kom till för att det regnade så mycket. Vi föräldrar som höll i den bestämde att vi skulle ha den när skolan började istället så igår var det dags.
Mio kunde dock inte vara där för det var pappahelg och andra planer. Jag var ändå där och fixade med tipsrundan, hängde upp alla frågor som jag gjort.
Hur ser egentligen harens bajs ut?
1. Runda bollar
x. En liten hög
2. Lång korv
De fick nog en fin och rolig kväll på den stora gräsplanen vid vattnet med korvgrillning och lek. Solen valde att komma fram lagom till att klassfesten började.

Mitt favorit snacks.

Mitt favorit snacks.


Det är även Livs favorit.

Det är även Livs favorit.


Smile!

Smile!


img_6178
Jag hade tjejkväll med granntjejerna igår. Vi for ner på ”byn” och satt på mysiga Våfflan i timmar. Karlarna var hemma med alla barnen 🙂
Bästa tjejerna. Tone, Rosie, Charlotta och Camilla.

Bästa tjejerna. Tone, Rosie, Charlotta och Camilla.


img_6180
Det var rätt mycket folk och musik. Vi satt inlindade i filtar och hade en supermysig kväll.

Det var rätt mycket folk och musik. Vi satt inlindade i filtar och hade en supermysig kväll.


Vi åt...

Vi åt...


... och åt.

... och åt.


När vi vid midnatt for hem så gick vi hem till Tone som bor mitt över oss. Hon hade gjort världens godaste kött och rotfruktssoppa som stod på spisen. Så vi åt ännu mer 🙂
Den fick mig att längta efter farmors kött och rotfruktssoppa med klimp. Åh, jag är så sugen på klimp. Ska faktiskt våga mig på att göra den soppan någon dag. Hittade ett recept på HÄR! som ser gott ut.
Nu till något helt annat. Jag håller på att bli tokig, fattar inte hur och varför det blir så här. På alla mina favoritlinnen eller tröjor hittar jag ALLTID små hål. Alltid på samma ställe också. På framsidan mitt på magen. Har min navel tänder?
Blir så ledsen för de är så många plagg som är förstörda. Tänkte att tröjorna kanske fastnar i gylfen eller knappen utan att man tänker på det, men jag är ju så försiktig.

Senast i raden är det här linnet. Mitt favorit. Det är alltid mina lite finare linnen och tröjor som naveldjuret gnager på.

Senast i raden är det här linnet. Mitt favoritlinne. Det är alltid mina lite finare linnen och tröjor som naveldjuret gnager på.


Så här ser alltid hålen ut. Det kan ju inte vara en gormet-mal för hålen är som sagt alltid på samma ställen och så väl navigerade är inte malar va :-) .

Så här ser alltid hålen ut. Det kan ju inte vara en gormet-mal för hålen är som sagt alltid på samma ställen och så välnavigerade är inte malar va 🙂 .Nu ska jag och Livis fara till Plantagen och köpa en groda. Hon har dille på grodor. Hon såg en porslinsgroda hos grannen så nu tänkte jag hitta en betonggroda som kan vakta vid dörren.
Hela förmiddagen har hon längatat efter grodan. Så nu far vi.

Hela förmiddagen har hon längtat efter grodan. Så nu far vi.


Vad ska du göra idag?
All kärlek ♥


30 kommentarer30 kommentarer om “Tjejkväll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken härlig kväll ni såg ut att ha 🙂 Mysigt!!! Gäller att passa på när det är lite värme.
  Jag har samma problem, har också hål på flera tröjor men jag tror att det är mitt bältesspänne som det skaver emot.
  Ha en riktigt skön helg!
  Kram

  Svara
 • Jag har oxå samma problem med flera av mina linnen.. Men jag använder väldigt sällan jeans, så jag fattar inte vad det är som är boven när det gäller mig.. Häromveckan köpte jag ett nytt, vitt linne från HM. Kommer hem, klipper bort prislappen och då jag ska använda den första gången så är det ett litet hål på magen.. Vad är oddsen liksom? Jag blir galen… 😉

  Svara
 • Samma problem här…. Diskuterat det med mina vänninor… vi har kommit fram till att det förmodligen är tvättmaskinen som gör hålen. Nya tvättmaskiner centrifugerar på så höga varv så vi tror att det sliter på kläderna. Men det underliga är varför hamnar det oftast framtill =( Men på alla familjemedlemmars kläder dyra som billiga =( Kram å trevlig helg! Jag håller på att packar far till Rhodos i morgon =)

  Svara
 • Önskar dig en underbar semester på fina Rhodos.

  Svara
 • Jag tror också på att det kan vara spännet på skärpet. Många av minna linnen och toppar slutar med just sådana hål….
  Vilken härlig kväll ni hade det igår!! 🙂

  Svara
 • Jag förstår inte heller varför jag får ett hål på magen på mina linnen 🙁
  Idag har jag klickat hem en sån mysig ziperall som du har 🙂 Jag antar att jag kommer bo i den i höst…
  Kram

  Svara
 • Hej! mysigt med tjejkväll och tjejsnack, det mår man så gott av! jag har varit och shoppat lite till mig själv en snabbrunda..gillar inte att gå på stan en lördag bland så mycket folk när man kan njuta hemma i trädgården. Gräsklippning står på schemat nu, sedan kommer min älskling och då ska vi se om vi kan tända på grillen om det inte blir ösregn!? än är det hett och lite dis men det mulnar nog på..hoppas på en kväll på terassen. Hoppas ni får fatt i grodan!
  kram kram

  Svara
 • Jag hade samma problem med småhål på magen på mina toppar. Upptäckte till slut att det var dragkedjan på min munkjacka som gjorde dem. Jag reklamerade den och fick ersättning. Värt att kolla! Ha en underbar helg.

  Svara
 • Här gäller också samma hålfenomen….fattar inte vad det kan vara???? Jag använder väldigt sällan skärp, inga ”vassa” tröjor….kan ju inte va tvättmaskinen tycker jag, då borde det inte komma på precis samma ställe och jag har aldrig sett det på byxor, skjortor, trosor etc Det är alltid på linnen och toppar en och annan tunika och även på barnens i åldrar 10-20 år både tjerer och killar, men jag tror aldrig jag sett det på mannens. Kan vi få ett svar på gåtan så hade jag blivit mer en glad 🙂 Kram

  Svara
 • Underbart med tjejkvällar och egentid!! Händer tyvärr alldeles för sällan här!! Usch,jaaa! Hål på favoritklädernan är nästan mer regel än undantag. Har dock mest märkt det på de tunna materialen från ex H&M. Ett tips kan vara att köra alla såna tunna plagg i tvättpåse. I kväll får jag besök av en kompis och hennes nya kärlek!! 🙂 Kärlek måste vara något av det härligaste som finns, tror jag! Så jag har gjort 4 olika pajer som jag hoppas kommer att smaka! 🙂 Önskar dig en fortsatt trevlig helg! Kramen

  Svara
 • Kan det inte vara för att man ofta har magen mot saker jämfört med andra kroppsdelar? 😉

  Svara
 • Och er väninna påminner seriöst mkt om Prinsessan Madeleine, vet hon om detta? 🙂

  Svara
 • Hej,tack för en härlig vardaglig blogg.jag får ochså hål på vissa kläder,jag tror att det är mina bälten med nitar som gör hålen.
  kram M

  Svara
 • Hej hej
  Samma fenomen hos mig…
  Jag tror att det är dragkedjor som tvättas samtidigt som gör hålen. Helt klart blir hålen i tvättmaskinen i alla fall.

  Svara
 • Du brukar säga att du bär Liv ganska ofta, kan det inte vara hennes knä/ben som skaver just där ?

  Svara
 • Hej härliga Hanna! Jag har exakt samma problem m hål i tröjor gärna lite tunna material i bomull far illa! Efter mkt funderande kring detta o stor irritation, nya tröjor m hål på en gång…. Jag och min svägerska kom fram till: skötbordet har exakt de avstånden som hålen har , det är ett sådant skötbord gjort i ”stålrör” i rutor ett sådant klassikt typ från babyproffsen, precis i höjd för magen när man byter blöjor mm!, kanske är det som vi flera mammor råkat ut för! Hoppas vi alla löser hålmysteriet snart! God lördags kram!

  Svara
 • Tillbringade dagen i Sigtuna med att bla titta på fina båtar. Jag satt vid Våfflan och såg den fina defileringen av Mys-båtar. Jag har besökt Sigtunamöte många ggr men denna var nog den med det finaste vädret.
  Kommer du på en lösning med ”hålen” på tröjan så blir jag så glad, men att tvättmaskinen är inblandad är ett som är säkert. Jag tvättade en helt ny tunn topp och det blev små hål framtill.
  Kram

  Svara
 • HEj!
  Ja det är ett vanligt fenomen det där med hålen i tröjan.
  Jag tror det oftast är skärp som gör det..
  Men det kan även vara tvättmaskinen, så jag rekommenderar att köra favorit linnen i en tvättpåse!
  Kram

  Svara
 • Hej jag har samma problem med små hål på magen. Jag fattar inte vart de kommer ifrån och de sitter alla på magen. En teori är att jag lutar mig ofta mot diskbänken när jag lagar mat och då tror jag byxknappen skrapar mot tröjan och skapar hål.
  Vad vet jag . . . .
  Irriterande är det iallafall !!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Ha ha den med harens bajs va rolig . mmm popcorn har precis smällt i mej en stor burk =)
  hoppas helgen e bra kram

  Svara
 • Hej
  Jag har precis samma problem med hålen och det gäller även mina söners tröjor, alltid magen! En av mina söner har aldrig skärp så jag tror inte det är det som spökar. Men ledsen blir man när man lagt ut dyra pengar å så blir det hål..

  Svara
 • Hej fina du
  Fick också små hål fram på mina tröjor tills jag kom på att jag fick dem när jag stod vid spisen och stekte mat, efter det började jag använda förkläde och nu får jag det inte alls på samma sätt längre :)Så var det för mig iaf..

  Svara
 • Morrn!
  Tror också på att det är ifrån diskbänk och spis. Har samma problem jag också 😉
  Ha en bra Söndag

  Svara
 • Härligt med tjejkväll! 🙂 Måste säga att hon Camilla (?) ser precis ut som Prinsessan Madeleine! Var tvungen att dubbelkolla… haha! Kram

  Svara
 • Hejsan
  Härlig kväll ni såg ut att ha haft 🙂 Jag har också det problemet med småhål, speciellt på toppar och linnen som är av tunnare ´material detsamma på vissa av mina söners t-shirtar. Konstigt är det. Kanske är från tvättmaskinen.
  Ha en bra söndag kram

  Svara
 • Ni ser ut till att ha haft en superkväll ,god mat och god dricka.Kul med tjejkväll.Så tråkigt med alla småhål.Tror också på tvättmaskinen.Ha en skön Söndag Kram härifrån Skåneland.

  Svara
 • Hej!
  Jag har haft samma problem och fick då tipset av min mamma att det kunde bero på om man använde pulvertvättmedel. Bytte till flytande tvättmedel och det är toppen! Testa!
  /Sofia

  Svara
 • Jag får också hål där. Har kommit på vad som gör hålen.
  När jag står vid diskbänken så står jag alltid o lutar mig lite mot den. Och då skaver linnet/tröjan mellan knapp/skärp/gylf på dig och diskbänken.
  Vi får helt enkelt sluta att luta oss mot diskbänken :).
  Kram o god natt

  Svara
 • Hej!
  Jag har samma problem med hål mitt fram på magen på de tunnaste och finaste tröjorna. Boven är i de flesta fall pälsängrar och de bor ofta i smutskorgen. Larverna ser ut ungefär som bruna silverfiskar och de gillar tyvärr finare material med hudavlagringar på… Det kanske är navelluddet som får dem att äta mitt på magen. 😉 Tydligen gillar de inte lukten av rödcederträ, så jag har lagt en bit i smutskorgen (efter att ha rengjort den) och tycker att det har hjälpt!

  Svara
 • Det är gylfen.alla mina linnen e förstörda.jag har testat och vet 100%att det ät f*cking gyyyyylllf baaajsss

  Svara