Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:19 | september 5, 2011

Inte en bra morgon

Hej min vän. Hoppas att du har haft en fin helg. Jag har haft det lugnt och skönt. Min måndag började tyvärr inte så bra dock. Jag har grinat hela morgonen och känner mig så ledsen och arg. När ens barn, som man älskar mest i hela världen, ringer och gråter så går jag i taket och mitt hjärta slits ur kroppen på mig. Jag vet att mina barn inte alltid är änglar, vilka barn är det? Klart att de gör fel emellanåt och jag ibland kan bli tokig på dem.
Jag är dock noga med att de ska be om förlåtelse och förstå att de gjort fel. Har det hänt något i skolan så är jag inte föräldern som tycker att alla andra barn beter sig illa men mitt barn är minsann oskyldigt till allt. Klart att ens barn kan göra saker som man önskade att de inte skulle sagt eller gjort. Eller?
Jag är otroligt noga med att sitta ned och prata med mina barn när det gjort något fel. De gånger det har varit problem har vi åkt direkt hem till föräldrarna och rett ut det. Det är en viktig signal både mot mina barn och andras föräldrar att jag inte accepterar när det blir klagomål. Jag vet om att mina barn inte är felfria, men de har ett fint hjärta och är trots allt bara barn, även om busiga sådana. Är dina eller grannens barn felfria? Berätta gärna för jag har än så länge inte träffat någon felfri, vare sig barn eller vuxna.
Måste ut och springa eller cykla tio mil innan jag spricker. Men först ska jag skriva till dig och försöka komma till ro.

Fick frågor om min skjorta jag hade på mig igår. Den köpte jag för fem år sedan på butiken Plagg. den är av märket Hunkydory. Det finns granterat liknade att få tag i idag.

Fick frågor om min skjorta jag hade på mig igår. Den köpte jag för fem år sedan på butiken Plagg. Den är av märket Hunkydory. Det finns garanterat liknade att få tag i idag.


Igår gick vi ner till Prästängarna och hejade på William och hans lag.

Igår gick vi ner till Prästängarna och hejade på William och hans lag. Liv, Mio och kompisen Erik satt vid sidan av planen och tittade.


a33
Tyvärr gick det inte så bra den här matchen. De förlorade och William förlorade sitt goda humör för en stund.

Tyvärr gick det inte så bra den här matchen. De förlorade och William förlorade sitt goda humör för en stund.


a53
Lite gladare :-) . Kolla in Mio och Livs skådespeleri bakom William.

Lite gladare 🙂 . Kolla in Mio och Livs skådespeleri bakom William.


Efter matchen for jag och Liv ut till Steninge Slott för att vara med på Allsången med Gabriel Forss och Andreas Weise.
Steninge slott liker vackert vid Mälaren och fält.

Steninge slott ligger vackert vid Mälaren och fält.


a73
Andraes trollabnd publiken med sin ljuva stämma.

Andreas trollband publiken med sin ljuva stämma.


Eleonor och kören.

Eleonor och kören.


Duktiga tjejerna i DreamPack sjöng också några låtar.

Duktiga tjejerna i DreamPack sjöng också några låtar.


Liv med sina blinkande skor sprang runt, sjöng och dansade.

Liv med sina blinkande skor sprang runt, sjöng och dansade.


Hon var smått övertrött och ville inte sitta ner och lyssna på Andraes när han sjöng smäktande ballader. Dansa, dansa ropade hon. Jag smög ut :-) .

Hon var smått övertrött och ville inte sitta ner och lyssna på Andreas när han sjöng smäktande ballader. Dansa, dansa ropade hon. Jag smög ut 🙂 .


När jag kom hem hade pojkarna satt upp två hjärt-post-it med fina ord på förnstret till mig.

När jag kom hem hade pojkarna satt upp två hjärt-post-it, med fina ord på fönstret till mig.


Tror det hade dåligt samvete för något 😉 Och mycket riktigt så kröp det fram 🙂
Nu ska jag ut och cykla.
Önskar dig en underbar dag. Hoppas på att min blir bättre. Jag ska vara med i premiärprogrammet av Adam Live ikväll och prata om just föräldraskap och barn.
All kärlek ♥


66 kommentarer66 kommentarer om “Inte en bra morgon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men fy vad hemskt, det skär i mitt hjärta bara av att läsa det du skriver och sen se bilder på söta, glada Mio.. Håller med dig helt och hållet, vuxna ska föregå med gott exempel och INTE ta tag i någon annans skräckslagna 7åring, hoppas att föräldern som gjorde det här inte kommer undan. Stor Kram till dig Hannah, jag är övertygad om att du uppfostrar dina barn på ett moget och vuxet sätt!

  Svara
 • Usch, fy vad hemskt! Vad är detta för människa? Jag hoppas verkligen du har tagit upp detta med henne! Precis som du säger så är inget barn felfritt när det kommer till bus, oavsett så ska man ta tag i detta direkt med föräldern inte stå och gapa på ett barn så han /hon börjar gråta. Det är ju inte direkt en pedagogisk tillrätta visning. Och sen säga att han inte passar in?! Vad är det för värld vi lever i? Usch jag lider när jag hör detta, men hoppas Mio mår mycket bättre redan och glömt allt för det är verkligen inget han eller någon annan för den delen ska behöva höra.
  Kram till er alla 🙂

  Svara
 • Usch Hannah! Det var verkligen tråkigt att höra och läsa!! 🙁 Stackars Mio! Den typen av föräldrar tror jag dessvärre alltid kommer att finnas. Och vad sjutton menar hon med att Mio ”inte passar in”???? Men hon är kanske inte äldre än Mio…?? Själv har jag inte råkat i såna situationer än, då Max ännu är lite för liten, men jag är ganska säker på att jag som många med mig, kommer att hamna där förr eller senare. Tycker absolut att du ska fråga människan varför hon gjorde så! Om hon hade velat att hennes barn utsattes för detsamma??
  Många kramar till både dig och Minimoj! 🙂

  Svara
 • Vad bra att du reagerar. Förstår inte hur man kan säga så till ett barn. Som vuxen tycker jag det är viktigt att reagera om man ser barn göra tokigheter, men aldrig skälla ut eller få barnen att må dåligt! Det är inte försvarbart! Även om man som vuxen haft en dålig dag eller går igenom ngt svårt så är man just vuxen och ska inte låta det gå ut över barnen!! Tycker synd om Mio. Han ska inte behöva ta sånt!!! Vilken tur att han har en mamma som kämpar för honom!!! Stor kram till er! (kommer titta på dig och Adam idag :))

  Svara
 • Usch då, jag får ont i magen av att läsa detta. Styrkekram till dig!

  Svara
 • Jättetråkigt och osnyggt av den vuxna personen, verkligen. Fast det verkar som att det är mycket annat som spelar in, då det tydligen var fler personer inblandande? Tycker verkligen att skolan borde ta mer ansvar. Jag har faktiskt aldrig varit i den situationen, men vi bor ju i England och här kan barnen bli ”expelled” om de inte uppför sej. Mobbar de någon annan eller fryser ut, så är det rektorn med en gång. Hoppas det löser sej! xx

  Svara
 • Usch, pulsen höjs bara av att läsa dina ord, så jag kan verkligen tänka mej hur din dunkar. Hemskt att människor kan va så tanklösa och elaka. Man kan väl prata och reda ut saker…..det är väl det vi lär våra barn, hoppas jag. En stor styrkekram till dej <3 Skönt att ni är många vuxna runt Mio som riktigt bryr sig på riktigt. Kram

  Svara
 • Men vad är det för opsykologiska föräldrar? Hennes barn kan inte vara en ängel med den föräldern? Hon kan väl inte hantera sitt eget barn och verkar osäker och omogen! Stå på dig bara, prata med läraren!!!
  Och krama Mio och några perfekta ungar finns inte!!! de har bara börjat lära sig livets koder och klart man inte kan allt!!

  Svara
 • Skickar en varm energikram till dig. Det som hände handlade nog, även om det inte är en ursäkt men kanske en förklaring, inte om Mio så mycket. Den som gjorde så mår inte bra, och har svårt att lagra sin känsla av att vara olycklig. Man stöter på sådana ibland… Det är så tragiskt för det är liksom sorgset åt båda hållen. Kram till dig och en eloge för hur du står upp för dina barn.

  Svara
 • Kramar till dig och familjen, skulle någon sagt så till mitt barn ( inte passade in ) så hade jag blivit galen.. barn är barn alltid. Och det är det som är underbart.

  Svara
 • Hej Hannah! Det låter ju fullständigt vanvettigt! Man säger inte till ett barn att det inte passar in!! Så säger man inte ens till en vuxen. Det är ju fullständigt oacceptabelt. Men fanns det inga lärare i närheten? Här måste ju skolan definitivt gå in och markera att det inte är okej. Låter som om du fick stå helt själv i den här situationen!? Åh, man blir så ledsen när vuxna människor, föräldrar med egna barn, inte har bättre förstånd. Hoppas den här föräldern kommer på bättre tankar, eller får hjälp att göra det. Bra att Du åkte dit!! Stor kram till både Dig och Mio.

  Svara
 • Vilken jävla idiotförälder..ursäkta språket men allvarligt…???!??!
  Stå på dig Hannah och dina barn ska vara glada att ha en supermamma som reagerar åt båda håll, det är inte alla som gör..
  Hälsa finaste Mio att han är guld värd!!!! kram

  Svara
 • Stor kram till dig!

  Svara
 • Men va fan!! ”Inte passar in” Vad grundar människan det på????,de skulle jag vilja veta. Jag förstår din reaktion, hade själv blivit galen och har genom åren även blivit det oxå pga ungar som kivas och föräldrar som likt strutsar stoppar huvudet i sanden och väljer den enkla vägen, att skylla på andra. Hoppas det löser sig vad det nu än gällde och stor eloge till dig som ”vågade” ta tag i situationen. Kram till er båda!

  Svara
 • Hej!
  Förstår precis hur du känner! Min son, född samma dag som Mio, och på samma sjukhus till och med tror jag 🙂 råkar ut för exakt samma bemötande emellanåt. Ok att han är snackig, busig, kan störa på lektioner och kan vara stökig men det beteendet tar jag vilken dag som helst i motsats till den skenheliga typen som hela tiden gör saker mot andra men ofta i smyg och definitivt aldrig erkänner eller står upp för det. Att föräldrar till de barnen inte ser igenom det kan jag inte förstå. Deras änglar gör inget fel. :-S
  Som du skriver – barn är barn! Jag vet vad min son ibland är och gör och även om jag inte alltid gillar eller uppmuntrar det så är jag stolt över att han alltid erkänner och ber om ursäkt.
  Att en vuxen människa kan bete sig så mot ett barn är under all kritik och helt oacceptabelt. Hur tänkte hon egentligen??? Om något hänt är det vårt jobb att visa hur man löser situationen och lär våra barn hur de ska agera. Man undrar ju hur den här kvinnan löser situationer hemma, på jobbet…. Troligtvis löser hon dom inte alls…..
  Kram

  Svara
 • Hemskt att höra!
  Mina barn är också livliga o lillen busig som bara den, men som du säger ”barn är barn”. De får väl va lite busiga ibland. Vissa föräldrar har dock ingen förståelse för detta, men jag undrar vems barn som har det bäst eg?!
  Dom som aldrig får göra ett fel, eller dom som busar till det ibland?
  Huvudsaken är väl ändå att man har ett gott hjärta.
  Kram!

  Svara
 • ALLA förtjänar att behandlas med respekt, även ett barn som kanske gjort fel. Inte skulle denna mamma grabba tag i en kollega på det sättet och säga att den personen ”inte passar in” eller vad det än må vara. Finns det problem kan man lösa dem på mycket bättre sätt. Hoppas dina tårar torkar snabbt och att Mio inte är för ledsen över den orättvisa behandlingen.

  Svara
 • Hej, jag har haft en likadan morgon. Sömnlös natt för oss båda efter att min dotter gråtit och bett mig att slippa gå till skolan då en tjej är taskig mot henne…det har hållt på i 1,5 år utan att skolan agerat på ett sätt som fått det att sluta, jag har rödgråtna ögon idag 🙁

  Svara
 • Jag lider verkligen med dig. Ni har rätt att skolan gör något åt detta, framförallt ska de INTE låta den tjejen få komma till skolan, hon måste ju få lära sig att detta är inte OK. De bör förflytta henne men risken är ju att hon fortsätter där.. Undrar vad hon har för föräldrar? Kan inte vara en sund uppväxt om man mobbar andra.
  Stå på dig, kämpa! Din dotter har rätt till ett harmoniskt och tryggt skolliv!

  Svara
 • Hej vännen!
  Som ordförande i föräldraföreningen på den skola mina barn går blir jag bestört över att höra att skolan ignorerar problemet ni upplever. Mitt råd är att leta rätt på föräldraföreningens representant, om du inte vill vända dig till klassens så ta tag i ordförande! Så här får det inte gå till. Skolverket har rutiner för hur detta ska skötas och du kan anmäla ditt barns skola om du vill. Hitta din styrka och försök en gång till – jag vill så gärna hjälpa dig! Om du behöver stöd så tveka inte att kontakta mig [email protected]. Jag bistår dig gärna med information och stöd.
  Varma kramar / HK

  Svara
 • Jag mår illa bara jag läser detta och samtidigt ser bilderna på världens sötaste och gladaste Mio! 🙁 Förstår inte hur man kan bete sig så mot barn. Så utsatt han måste ha känt sig. Huvva!

  Svara
 • Barn är barn och du är en toppen förälder som ser att även dina barn gör fel, det denna mamma gjorde är helt FEL. Skulle gråta floder om någon gjorde så mot mina barn.
  Stå på dig finaste du och ge Mio en stor kram för oss alla här!
  Många fina kramar. Ni är värdefulla <3

  Svara
 • Blir så ledsen när man läser detta!! Framförallt att vissa vuxna glömmer att barn är just barn!! Visst kan man bli arg på ett annat barn men då får man ju bete sig som en vuxen och ta diskussionen med föräldrern/läraren eller på ett lugnt sätt isåfall berätta för barnet vad som barnet gjort fel, precis som man skulle gjort om det var ens eget!! Alla barn gör fel, testar saker och är allmänt busiga, annars vore de väl inte barn på riktigt!! Ge Mio en extra kram!!

  Svara
 • Hej Hanna,
  min son (som idag är 22 år) var ett rivjärn som barn. Han ”hamnade” i del incidenter och 2-3 gånger under hans barndom fick jag ta emot samtal från andra sura föräldrar eller förskolefröken som ringer och är ” mycket orolig för hans beteende” osv. Ta ett samtal med Mio och fråga vad som hänt. Låt han ge sin version. Sen tar du och ringer upp personen som gjorde detta mot Mio och ni talar ut. Vad fick henne att bli så arg? Finns ett annat barn inblandat kanske alla bör träffas och snacka ut. Sånt här kommer dessvärre ibland, och tror det är viktigt att det reds ut ganska direkt. Då får också Mio se hur bra det är att försöka lösa saker, och hur mycket bättre man mår efteråt.
  Lycka till och tack för en bra blogg 🙂

  Svara
 • Vaddå ”inte passar in”??? Det va det dummaste jag hört någon säga till ett barn!! Hoppas det löser sig
  Kram

  Svara
 • Rent vansinne kallar jag det , det som hände ! Fånigt och så omoget av en föräldrer att ens få för sej att säga så . Jaa jag håller med ovanstående , stå på dej !! Och ge en bamsekram till Mio ! Och sist men inte minst … INGET barn är felfritt … ingen människa överhuvudtaget är det . KRAM till dej Hannah !

  Svara
 • Att säga till andra barn om de gör något dumt kan man absolut göra som förälder, men att göra det på det här sättet låter helt galet. Jag hade också blivit jätteledsen och förbannad. Men jag hade också tagit upp det med lärarna och skolan för det låter som om det behöver redas ut ett och annat mellan barnen så att det inte uppstår utfrysning/mobbning etc. Precis som MONLIN ovan skriver.

  Svara
 • Men fy vad är det för hemska föräldrar som ni har där! jag skulle bli helt skogstokig och alldeles till mig, jag blev det häromdagen när den surkärring i våran trappuppgång väste som svar till mitt glada hej när vi möttes: ”flytta på er, ni är alltid i vägen”.hur kan man säga så till en mamma som står med sin lilla bebis. Jag blev precis som du blev idag sktiförbannad så jag skakade av ilska, men framförallt chockad och ledsen. Stå på dig och se till att detta tas upp av skolledningen med ett möte med de berörande föräldrarna, låt inte detta rinna ut i sanden. J–la idioter rent ut sagt! Morrrrr vad arg jag blir när jag hör sånt här. Hoppas verkligen din dag blir bättre, försök ladda om och finn ny energi i skogen eller vad som helst. Ska titta på dig ikväll, och jag tycker inte du ska vara rädd att ta upp det som hände idag i kvällens program. KRAM!

  Svara
 • Fy sjutton var arg jag skulle bli om det hade hänt nåt av mina barn. Jädra översittarfasoner och hålla på så. Hennes ungar är säkert värre och därför måste hon ta ut det på stackars Mio! Jag lider verkligen med dig. Styrkekramar !

  Svara
 • Herregud vad är det för förälder som gör på detta vis verkar ju inte riktigt klokt. Precis som du säger barn är barn och har bus och tok i sig. Men vi vuxna ska ju vara förebilder och vissa HUR man beteer sig och inte hur man ABSOLUT INTE ska betee sig =( Stor kram till er!

  Svara
 • Men vad sjutton, var det ingen förälder, barn eller framförallt lärare som stöttade Mio? Vet ju inte vad han har hjort men oavsett vad så är uppenbarligen denna kvinna ingen pedagog, herregud. Du tar väl upp detta med lärarna? Vore lite kul om du kunde nämna det i kvällens tvprogram för då lär hon skämmas, om du gör det på ett snyggt sätt 🙂
  kram till er

  Svara
 • Men allvarligt!? Vad är det för idiotförälder som beter sig så?! Det handlar väl om sunt förnuft att man inte säger och gör så mot en sjuåring? Jag skulle koka av ilska! Herregud! Självklart beter sig alla barn illa ibland men som förälder är man en förebild och då ska man för fan ha vett att inte göra sådär! Idiot!
  Massa kramar till er!

  Svara
 • Usch va jobbigt för er!!!
  Kram från mej.
  Anette

  Svara
 • Men så hemskt. Blev upprörd å era vägnar när jag läste detta. Stackars fina lilla Mio, och dig… 🙁 Hur kan en vuxen säga så till en annan människa är helt otroligt !!! Och till ett barn!!??
  Skicka också styrkekramar och hälsa Mio att vi här i ”familjen” tycker att han är toppen och gillar honom så mycket precis som han är!! <3

  Svara
 • Hej igen..har nu skrivit i några andras bloggar, din systers, lailas, pernillas, katrins blogg om att be dem läsa detta inlägget, för alla de kan jag lova skulle reagera likadant som dig 🙂 hoppas ni får allas medhåll så den där kvinnan kan inse hennes misstag!!!! kram igen 🙂

  Svara
 • Vad tråkigt,ibland är det svårt att förstå hur en del människor tänker/fungerar.
  Man blir bara så arg och ledsen.
  Hoppas allt löser sig på bästa sätt.

  Svara
 • Sorgligt, den föräldern borde det bli en varning på…. Kan du inte sno en halv minut i kväll och få fram en riktig känga till denna förälder i Adam Live ikväll? Det handlar ju om föräldraskap så det vore kanske perfekt… ☺

  Svara
 • Hej min vän.Hur i hela friden namn kan en vuxen människa stå och säga till ett barn att han inte passar in.Jag blir så upprörd.Jag förstår att du är jätteledsen.Jag ska berätta om en episod när min äldsta son var i den åldern.Han var absolut inte guds bästa barn och det visste jag om.En dag knackar grannen på dörren och skäller ut mig för att sonen pangat en ruta på skolan.Jag svarar att ja det tror jag alldeles säkert han gjort men nu hör det till saken att han var bortrest och hade inte varit hemma på över en vecka.Det var ofta det hände att han blev beskylld för något han inte ens varit i närheten av. Massor med styrkekramar till dig och lille Mio.Stå på dig Hannah.Puss o kram.

  Svara
 • Hej Hannah! Alltså ärligt talat, jag blir så upprörd! En förälder har INGEN befogenhet att ta något barn så i armen som den gjorde på Mio! Frågan jag ställer mig, vad gjorde läraren? Vadå inte passar in här?? Nä hade jag varit dig så hade jag tagit mig ett REJÄLT prat med både läraren & definitivt med förälderna!! Kram från en förskollärare

  Svara
 • Hej!
  Man blir ju helt förfärad över hur vuxna människor bär sig åt. Inte passa in???? I vilken mall menar hon då. Hörde av en pedagog som en gång sa: ni föräldrar vet inte hur era barn är i grupp och när ni inte är med. Har en son 15 år som inte alltid(ska gudarna veta) har gjort som han ska. Jag brukar säga att han kanske gör dumma saker men han ska veta vad som är rätt och fel. Nog har vi väl alla gjort saker som man vet är fel, men bara att veta att det är fel……
  Fortsätt du att stå upp för dina barn och ”läs lusen” av den där mamman på samma sätt som hon gjorde mot Mio.
  Många kramar
  Ing-Marie

  Svara
 • helt galet men jag vet precis hur det är min 6-åring (gar 7, snart 8:a barn:-) är ett sk svart får på gatan. minsta lilla lilla skitgrej o han har vart ute skylls det på honom tills man blir riktigt arg o frågar vad det är frågan om?! och då kryper det alltid fram och då menar jag alltid fram att det minsann ibte var han alls. mycket frustrerande och ledsamt för det har blivit så att han mest är inomhus nu 🙁 men folk är inte kloka ibland, man blir rädd…. men stå på dej det är det enda man kan göra. (jag vet att han kan göra hyss med och när han väl har gjort det får han absolutvstå till svars för dom till 110%) kram

  Svara
 • Jag känner igen känslan. Min son som idag är 9 var ledsen en kväll när han gick i 1:an för att han blivit retad på skolan för att han var kär i en tjej. För honom är det helt naturligt att vara kär och inget han skäms över utan visar öppet.
  När jag morgonen därpå tog upp det med hans fröken svarade hon ”Ja men det får han faktiskt skylla sig själv för.”
  Jag stod som en fisk och gapade, vet inte hur länge innan. Jag fick mål i munnen och kunde fråga vad i hela friden hon menade. Är det fel att visa att man tycker om någon och rätt att reta någon?! Mycket märkligt tyckte jag som inte fick någon vettig förklaring i mina öron.
  Hon sa att de andra barnen tyckte det var jobbigt att min son pussade och kramades och att han borde tona ner det. Jag var också helt rosenrasande hela vägen till jobbet och funderade både en och två gånger på att ta med min son och gå…
  Jag tycker annars att det är bra att andra föräldrar kan säga till andras barn om dg gör något galet, men det måste ju vara på rätt sött och aldrig kränka. Lyssna på Mios version av vad som hände. Det är ändå hans upplevelse av situationen som är den viktiga för er.

  Svara
 • Hej Hannah!
  All styrka till dig, blev så illa berörd av det du skrev.
  Det är ju mobbing av en vuxen människa som borde veta bättre än att ge sig på ett oskyldigt barn.
  Du är en underbar människa som orkar skriva om detta på din blogg fastän tårarna rinner ner på dina kinder.
  Här kommer mina varmaste kramar till dig.
  KRAM

  Svara
 • Hej Hannah!
  Usch vad hemskt att han blev behandlad så. Jag har jobbat som vikarie på fritids ganska mycket och träffat på en hel del konstiga föräldrar men något så här illa har jag aldrig sett. En sådan förälder borde inte få tala med andras barn 🙁 Hoppas ni kan reda ut det här på ett bra sätt! Kramar till er!

  Svara
 • Om ni inte haft föräldramöte än tycker jag du ska ta upp detta. Ta med Peter så blir det lättare. Det är viktigt att prata alla föräldrar hur vi ska bete oss mot andras barn och att man får påpeka att man vet hur en del beter sig. Då vet alla om att det kan förekomma i klassen och läraren skriver ner det man pratar om. Så fick vi stopp på en mobbare i våra barns klass. Det blev så jobbigt när vi sa att vi säger inget namn men det är en flicka och hon bor nära den och den etc sen förstod ju alla vem det var och det kom ner i minnesanteckningarna. Tog stopp direkt! Bara man vet att någon har ögonen på en brukar det kännas obehagligt.
  tuffa tag på dom!

  Svara
 • Sänder styrkekramar till dig! När vår dotter gick på låg och mellanstadiet så var det en tjej i hennes klass som avgudade vår dotter…Tjejen ville bara vara med vår dotter och ingen annan. När vår dotter ville vara med andra kompisar så blev denna tjejen så elak mot vår dotter fast hon gärna fick vara med. En dag kom vår dotter hem mitt i iskalla vinter helt igenmulad av snö med tårar trillande ner för kinderna. Tjejen stod inte ut med att vår dotter hade många kompisar så hon knuffade ner henne rejält i en stor snövall på hemvägen från skolan. Jag behärskade mig och ringde till tjejens mamma och fick komma bort och prata. Vi pratade en lång stund och mamman grät o var förtvivlad över att hennes dotter var så ensam, och att det blev så fel. Tyvärr var denna tjejen som elaka Nellie i lilla huset på prärien….Vi pratade igenom situationen med våra flickor. De blev dock aldrig bästa kompisar på senare år…Jag hoppas Hannah att ni kan reda ut detta, orsaken till denna förälders aggression mot Mio, samt hur man kan hjälpa barnen att vara en god kamrat och vad det för med sig.
  kramar

  Svara
 • Skönt att läsa alla kloka kommentarer. Den här föräldern har ju betett sig helt galet. Att tillrättavisa andras barn är för mig helt okej, men då ska man göra det på ett sunt sätt. Man vet ju inte vad som ligger bakom denna människas aggressioner, men att säga att ett barn inte passar in är väldigt dömande och det betyder ju att man har en snedvriden uppfattning om att barn ska vara stöpta i en speciell form. Tack gode Gud för att alla är olika. Ju mindre strömlinjeformad man är som människa desto mer intressant är man ju, tycker jag.
  Håller verkligen tummarna för att ni får till en bra dialog mellan föräldrar, lärare och rektor som åstadkommer förändring.
  Hannah, du och Peter ska vara stolta över era sunda värderingar.
  Jag hoppas att du mår lite bättre nu och att du får en fin kväll trots det tråkiga som hänt. Puss och kram!!!♥
  Stor kram till Mio också.

  Svara
 • Galet att bete sig så mot ett barn, för de är ju just de bara ett barn. Givetvis ska man visa dem när de gör fel, men inte på det viset. Kramar till dig & lycka till ikväll!

  Svara
 • stor kram till dig och mio!!

  Svara
 • Såg dig i tv rutan och ville bara säga att du är alltid lika snygg och fräsch 😉 Adam är skön att lyssna på också!
  Personen som sa så till Mio hoppas jag mår dåligt och skäms, om inte hoppas jag någon annan vuxen person påpekar detta och att ett förlåt är på sin plats. Om nu barnen har busat får de i sin tur be om ursäkt.
  Tänk vad ett ”litet” ord kan göra stor skillnad. Jag har lätt för att erkänna mina brister och be om ursäkt men har upptäckt att folk i min närhet ALDRIG ber om ursäkt även när det är på sin plats. Jag undrar hur sådana personer är funtade? Själv tycker jag det rensar själen när man kan erkänna sina fel osv. Lever dom personerna i en bubbla eller? Jag tror dock de förlorar mest på sitt beteende.
  Hoppas Mio inser att den vuxna gjorde fel och att det är den vuxna som inte passar in då den inte vet hur man beter sig mot folk! Skäms! Kram Mio!

  Svara
 • Typiskt att jag missade dig på TV, men det går säkert att kolla på nätet 🙂
  Hoppas du mår bättre nu..
  Puss och kram du fina Hanna

  Svara
 • Hej, din dag började inte bra, hoppas den slutar/de bättre! FÖrstår att du reagerar, alla känslor kommer på samma gång ….. hoppas den där ”vuxna” människan ber om ursäkt! Kramar

  Svara
 • Tråkigt det som hände Mio. Tyvärr så är vissa föräldrar inte bättre än små barn och tänker inte alls på vad de gör eller ännu mindre förstår vad de gör. Det är tragiskt och man hoppas verkligen att de ska bli bättre en dag för att i sin tur lära och vara en god förebild för sina barn så de inte växer upp och gör samma sak.
  Jag hoppas att du fick prata med den där som gjorde detta idag och att ni redde ut det.
  Kram

  Svara
 • Hur kan en vuxen människa en förälder med barn i samma ålder uppföra sig på det här viset, man slutar aldrig att förvånas men jag blir helt mållös. Har hun problem med eller retar sig på Mio så får hon väl ta det med dig eller skolpersonalen INTE honom, stackars liten. ”Inte passa in” vilka hemska ord att säga till ett barn, vem bestämmer vem som gör det egentligen? Hoppas verkligen att du har fått prata med någon i skolan idag, det här måste redas ut med en gång och Mio få en ursäkt av den här hemska föräldern så han inte blir lidande framöver. Hoppas du har det lite bättre nu trots den här fruktansvärda starten på dagen.
  Kram

  Svara
 • Älskade Hannah
  Jag får ont i hjärtat av att läsa vad Mio har blivit utsatt för! De är absolut det mest kränkande en m’nniska kan bli utsatt för!Jag hoppas verkligen att skolan tar tag i detta! Jag tycker att du ska ta tag i detta begära att de har möte med denna idiotiska föräldern. Skolan jobbar efter en skollag liksom förskolan gör det står klart och tydligt hur man ska jobba emot kränkningar! Det finns likabehandlingsplan på alla skolenheter. jag hoppas verkligen att rektorn tar tag i detta direkt han har blivit så fruktansvärt mobbad och kränkt. Hur skulle denna förälden känna om en skulle göra detta emot hennes barn? eller om någon vuxen skulle komma till henne och skrika och gorma inför en massa andra människor helt uytan förvarning! Ne Hannah ingen människa är perfekt gammal som ung! ta hand om er! tänker på lilla Mio som inte alls skulle behöva utsättas för detta!

  Svara
 • Hej Hannah och alla andra vänner på bloggfamiljen! Blir helt förfärad och ledsen när jag läser…….hur kan man som vuxen säga så till ett litet barn, man är inte så stor när man är 7……vadå inte passa in?? Stackars lille M och er med, finns inget värre än när ens barn far illa. Stor kram och hoppas att i kan reda ut det och att M får en ursäkt. / Lina

  Svara
 • http://www.do.se/Documents/Material/Handledningar%20och%20verktyg%20-%20utbildning/handledning_skolan.pdf
  Hannah jag vet inte om detta kan hjälpa, jag är insatt i hur förskolor jobbar men kan inte tänka att de e någon skillnad direkt hittade detta på nätet!

  Svara
 • Hej fina Hannah..Fy så dåligt uppträdande av en vuxen människa mot ett barn!!Hoppas ni klarade ut situationen på ett bra sätt!Såg dej ikväll på Adam live….Du är så grymt snygg och fräsch!En stor kram på dej..

  Svara
 • Hej Hannah! Sååå tråkigt att vuxna inte kan vara just vuxna!! Blir upprörd när jag läser om det Mio fick vara med om. Är själv orolig för skolklimatet som min älskade lille gosse ska in i om några år… Säg ifrån på skarpen!
  Sen vill jag önska dig; Stort Grattis i efterskott!!! 😀 Fin dag du fick. kram kram

  Svara
 • Kära Hanna! Måste tala om för dig att du är en underbar mamma! Blir så ledsen för Mios skull och jag blir väldigt beklämd när jag hör hur vi vuxna mobbar barn. Ge Mio en stor kram och fortsätt med ditt fantastiska jobb som mamma.

  Svara
 • God morgon finaste. Blir så ledsen utav att läsa det du skriver. Vet själv hur maktlös man är som förälder och hur ont det gör i hjärtat när det händer barnen något. Har själv varit med om att min äldsta son varit mobbad i tre år, så psykist knäckande. Sen säger jag inte att inte min son kan hitta på dumheter, alla barn kan och dem är ju inte mer än barn. Men ibland går det för långt och inget barn ska behöva uppleva det vi varit med om, det var ett par hemska år. Nu har han börjat mellanstadiet och fått en ny klass, allt är kanon, men hans självförtroende är fortfarande dåligt och det kommer vi att få jobba med.Man tycker ju att vuxna människor ska veta hur man ska uppträda men en del ser bara sina egna barn och dem kan ju aldrig göra nått fel, eller hur.. Lycka till!! Stå på dej, man ska inte acceptera vad som helst. Många kramar till dej

  Svara
 • Usch, det finns så mycket rubbade föräldrar där ute. Får så ont i hjärtat och blir tårögd av att läsa det du berättar. Stackars store lille Mio!
  Hur -ursäkta språket- fan kan man som vuxen människa ens fundera på att säga så till ett barn!? Ett barn oavsett ålder ska ALDRIG aldrig aldrig behöva höra såna hemska ord. För ett barn ska vuxna innebära trygghet!

  Svara
 • Ps. Många kramar till både dig och Mio!

  Svara
 • Jag ar chockad! Hur kan man gora sa mot en liten kille pa 7 ar. Oavsett alder sa gor man inte det, som foralder bor man veta battre. Barn ska ju vara busiga. Jag fick ont i magen av det jag laste, fy sjutton! Sta pa dig och pussa pa Mio! kram towe

  Svara
 • Jag blir galet förbannad! Hur kan man göra så mot ett barn! Usch stackars fina Mio! fick oxå en klump i magen. Kram till er Du är en fantastisk mamma!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Man blir onekligen uppretad när man läser vad kvinnan sa till Mio. Skrämmande! Nu har jag precis tittat på ”Adam…” o det skulle vara intressant om du skrev lite om ”din” del av programmet o se vad familjen här, tycker. Jag har ett tråkigt exempel ang diskussionsämnet.. Min då 13 åriga dotter betedde sig konstigt vid datorn, men jag fick inget grepp om det, mer än att det var en bekants (till familjen)26 åriga pojkvän, som börjat chatta med dottern. Kontakt med dem, gick ALLTID genom hans flickvän. DET gjorde att jag gick in i hennes msnkonversation o för att dra en lång historia, kort, slutade det med polisanmälan för sexindikationer, mobilen (de smsáde också)skickades till ngt labb för koll av borttagna sms osv osv.. Så nog finns det anledning ibland att kolla barnens grejer – dock inget jag skulle göra rent allmänt.. Ta hand om dig o de dina! Kram

  Svara