Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:37 | september 19, 2011

Grismat

God regnig måndag min vän. Hoppas att din dag har börjat bra. Jag känner inte för att gå utanför dörren för det störtregnar. Tänker inte göra det heller 🙂 Liv måste vara hemma från förskolan en dag till. Vill att hon avslutar sin penicillinkur. Så jag blir också hemma. Ska försöka jobba så gott det går.
Igår kom Peter hem. Jag och Liv lagade en god middag och hyrde film. En riktig myskväll hade vi.

Pappa och Marie hittade ett guldställe i Älvdalen med massor av trattkantareller. De plockade 40 liter och hade kunnat plocka lika mycket till om de hade tid. Förstå vilken glädje det måste vara 🙂 De förvälde jättemycket till oss så nu har även vi frysen full. Gjorde en gräddsås på trattkantereller igår. Mmmmm!


Till såsen 🙂 stekte jag kycklingfiléer och gjorde blomkålsris.


Nu till lite mer mat. Min middagslista för veckan är…

Ungsstekt falukorv, Kyckling m. noodles, Toretellini m. spenat, Fiskgryta m. curry och till sist på fredag blir det Wallenbergare eller kanske Tacos .


Snart är det tävlingsdags. Vill du vinna en vacker varm cashmere tröja och samtidigt bidraga till något gott? Då får du vänta till måndag nästa vecka. Idag kan du däremot vara med och tävla om en underbart skön Ziperall. Jag kan lova att det blir ditt nya favoritplagg i höst. En sparkdräkt för vuxna. Bästa uppfinningen sedan chips med dip 🙂
Titta in igen och var med och tävla. Men det hoppas jag att du gör oavsett 😉
All kärlek ♥


9 kommentarer9 kommentarer om “Grismat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken söt gris att skriva matlistan på 🙂

  Svara
 • God middag Hannah.Du det där såg verkligen supergott ut.Du är ju en riktig hejare på att fixa mat.Håller med om att den lilla grisen var ju för söt.Härligt att lilla Liv snart är helt frisk igen.Mitt lilla barnbarn har fått sova på sjukhuset i natt stackars liten.Hon har fått förkylningsastma.Så Mormor har inte sovit många timmar.Man blir ju så orolig för dom små liven när dom är sjuka.Kul med tävling Hannah.Spännande.Puss o kram på dig.

  Svara
 • Stackars liten. Mio hade också förkylningsastma. Minns hur hemsk och jobbigt det var när man fick sitta på sjukhuset i timmar och se han knappt kunna andas. Hoppas att ditt barnbarns astma också växer bort.
  Stor kram till er båda ♥

  Svara
 • Åh Hannah, vart har du köpt den där grisen? Mitt abosluta favoritdjur är just gris och jag skulle verkligen vilja ha en sån där =) Vore tacksam för svar.
  Skönt att Liv är på bättringsvägen. Är hemma med sjukt barn idag jag å, en febrig liten tös som nyser och snörvlar.
  Kram på er!

  Svara
 • Hej Malin,
  Hoppas din dotter kryar på sig fort. Man känner sig så maktlös när ens små är sjuka 🙁
  Grisen fick jag av min kära svärmor i julklapp förra året. Den kommer från SIA.
  Kram
  /Hannah

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag som är helt galen i Tortillini måste ju fråga om receptet
  Kram Johanna

  Svara
 • Johanna jag har ett recept på Tortellini till dig.Tortellini med köttfyllning kok upp häll över i en form.Klipp bacon i småbitar bryn det tills. med skiv.champinjoner och och slå över i formen.På med grädde och gratängost in i ugnen på 200 gr. i ca. 15 min.Enkelt och superdupergott.Serveras med en god sallad till.Passar både till vardag och fest.

  Svara
 • Du är ju jätteduktig på att laga mat;) Vad snyggt med en meny, precis som på restaurang, kan jag också tänka mig att fixa. Ser prydligt ut!
  Himmel vad mycket svamp, önskar att jag också hade ett sånt ställe att gå till.
  Här bråkar halsen och mina guldklimpar i skolan har nos smittat mig…;( Jaja bara att bita ihop!
  Kram kram

  Svara
 • Hej Hannah!
  Blev så ledsen idag när jag gick in på aftonbladet och läste om de små pojkarna i Sigtuna som antagligen blivit mördade av sina egna föräldrar! 🙁 Kan gråta floder över sådant, hur kan människor vara så onda? Tänkte på er och mysiga Sigtuna, ni kanske t.o.m vet vilka de är eftersom Mio borde vara i den åldern. Ville bara sända över lite kärlek! <3
  Ta hand om varandra, kram till er alla.

  Svara