Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:00 | oktober 3, 2011

Friskies

God morgon min vän. En ny vecka och nya möjligheter.
Tänkte börja veckan med en tävling 🙂
Den gynnar miljön och dig som har en eller tio katter. Själv är jag en kattmänniska. Vi hade katthem som barn. Vet inte hur många katter vi hade hemma, kattungar överallt. Åh, det var tider det!
I samarbete med Friskies har du nu möjligheten att vinna ett helt års förbrukning av kattmat.

Friskies ser inte bara till att göda katter utan gör nu även en insats för miljön. Genom att komprimera foderbitarna utan att minska näringsinnehållet kan de göra mindre förpackningar. Detta betyder bl a effektivare transporter och lagerhållning vilket gynnar miljön. Bra va?

HÄR kan du läsa mer om Friskies nya förpackningar och även skriva ut en doseringskon.
Vi kan alla dra vårt strå till stacken och göra en insats för miljön oavsett om vi har katt eller ej.
Jag har några vardagliga miljötips som både gynnar miljön och kondisen. För att vi inte ska behöva köra bil så mycket så istället cyklar vi eller promenerar till skola, förskola, träningar eller för att handla mat.

Gå för miljön.


Här hemma tar vi cykeln överallt. Är det ok väder finns det inget bättre.


Förenar även nytta med nöje genom att sälja och köpa kläder, leksaker och möbler. Återvinn!
Vi kan tillsammans bidraga till en bättre miljö och framtid för våra barn och barnbarn.
Hur gör du för att vinna? Enkelt, svara på denna fråga:
Vad heter Friskies i England?
samt dela med dig av ditt bästa miljötips. Genom att göra det bidrar du även till miljön och är med i tävlingen där du har chansen att vinna miljövänligt kattfoder för ett helt år! Flera flugor i en smäll. Fiffigt va?
Ett litet tips är att kika HÄR! 🙂
Lämna det rätta svaret och ditt tips i kommentarsfältet. En jury som består av mig, anställda på Friskies och South Valentin&Byhr utser det tips som vinner!

Lycka till!
All kärlek ♥


27 kommentarer27 kommentarer om “Friskies”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Svaret är Go -cat.
  Mitt bästa tips förutom att sopsortera och köra bil mindre, är något som min älskade mamma och hennes granne gör.
  De har ett eget litet ekosystem på gården: mamma har hästar, och hästskiten hon mockar ihop från hagen ger hon till grannen som använder den att gödsla med i sin superfina odling, och sen ger hon tillbaka frukt, bär och grönsaker till mamma. Vips så har de ett fint ekosystem =)
  /Mia

  Svara
 • I England heter det Go cat.
  Jag anser att det bästa vi kan göra för miljön är att tidigt lära våra barn att cykla och gå och inte alltid åka bil. Att man tidigt förklarar att det är bättre för luften vi andas så kommer de förhoppningsvis finnas med dem resten av livet.
  Jag går eller cyklar 7 km om dagen till och från jobbet vilket är dels bra för miljön och dels håller mig frisk och det känns dubbelt bra.
  PS. Har en sån röd katt som på bilden, Rasmus och han ÄLSKAR Friskies han äter inget annat och han skulle bli överlycklig!

  Svara
 • […] Nu har du som kattägare chansen att vinna ett års Friskies till din ögonsten. I samarbete med Friskies kommer Hannah lotta ut fina priser till dig. Genom att komprimera foderbitarna utan att minska näringsinnehållet har Friskies skapat mindre förpackningar. Detta betyder bl a effektivare transporter och lagerhållning vilket gynnar miljön. Nu kan du bli en vinnare om du svarar på en fråga och skriver ditt bästa miljötips. Tävlingen pågår t.o.m. fredagen den 7 oktober. Du hittar tävlingen inne på Hannahs blogg eller om du klickar HÄR! […]

  Svara
 • I England heter det Go-Cat.
  Kroppen är vår bästa maskin. Använd den (så långt det är möjligt) i stället för alla motorer som släpper ut avgaser. Bra för både miljön och hälsan.

  Svara
 • Hej!
  Har tyvärr ingen katt men här kommer mitt bästa miljötips!
  Snart lanseras Kampanjkoll.se, den digitala versionen av direktreklamen som kommer hem i brevlådan. Varje år går det åt ca 3.5 miljoner träd för direktreklamen, om fler tackar nej till reklam i brevlådan och istället läser det man är intresserad av hos Kampanjkoll.se så kan vi bidra till bevarande av skogen (transport, hantering etc.) och en bättre miljö!
  Vi jobbar för fullt för att få in fler företag i detta tänk och förstå att direktreklamen är både slöseri med pengar och natur när man kan ha allting lättillgängligt på internet. Håll utkik efter vår site Kampanjkoll.se!
  /Marie

  Svara
 • Svar: Go Cat
  Vi gör en hel del för miljön i vår lilla familj, bl.a går/cyklar/åker vi kollektivt överallt eftersom vi valt bort bil, vi återvinner, vi köper begagnade möbler o grejer för att göra om efter vårt eget tycke o smak.
  Bästa miljötipset vi har gäller mat. Det slängs stora mängder men vi gör så att vi varannan söndag skriver en matlista ihop jag och min dotter, sedan räknar jag ut exakt hur mycket som behövs för att laga allt till 2 personer, tar bussen o handlar alltihop o sedan äter vi efter listan, blir det rester över får det bli min lunch dagen efter o på så sätt har vi inget som helst svinn vad gäller mat.
  /Wictoria & Josefina & katten Majken

  Svara
 • Svar: Go Cat
  Köp lokalt – Det är inte bara bra för den lokala ekonomin, kommer det att spara energi, eftersom produkter som inte har rest över hela världen att komma till dig. Andvänd en medhavd väska när du handlar samt NJUT av vårt underbara kranvatten.
  Anita

  Svara
 • Go-cat är mitt svar. Mitt miljötips kommer här:
  istället för att slänga mat som blir över (oavsett mängd) sparar och fryser jag den.Lite köttfärs här, lite köttfärs där blir en köttfärsgratäng. Lite kyckling här och lite skinka där blir fyllningar till röror att använda i bakad potatis! Efter ett tag blir det ju en hel middag/brunch!
  vh
  Mamma Monika

  Svara
 • Svar:Go-cat
  Mina bästa miljötips är att källsortera, byta ut alla glödlampor mot lågenergi lampor, åka kommunalt eller promenera, göra storkok och så klart att ha en gosig katt som värmer.
  Jag skulle vilja vinna 1års mat till lilla Doris som är mina föräldrars nya kattunge.
  Tyvärr fick hon en tuf start på livet och har varit sjuk fram tills nu. Efter alla dyra veterinärs besök skulle Friskies göra nytta både för Doris och mina föräldrars plånbok.
  Kram jessica

  Svara
 • I England heter Friskies Go-Cat.
  Vi har fem katter, bor på landet och har alltid gett Friskies till våra katter. Nu fick jag veta att vi bidrar till att gynna miljön genom att vi ”utan att veta” valt rätt kattfoder 🙂
  Då vi bor på landet så är det svårt att gå eller ta bussen om man ska och handla men vi storhandlar och springer ofta in och snabbhandlar när vi är på väg hem. Vi går eller cyklar till ställen nära oss, men inte efter stora vägen med barnen. Men vi gör det vi kan för miljön så som att:
  Källsortera. Vi källsorterar allt, glas, metall, plast, papper, kartong, batterier, glödlampor, you name It.
  Vi använder lågenergilampor i hela huset samt utomhus-
  Vi återanvänder kläder syskonvis eller genom att få/köpa gamla kläder, Naturligtvis köper vi nya oxå, men mest gamla. Vi har fått kartongvis med kläder till vår dotter så att hon har kläder tills hon slutar med storlek 128. Nu har hon storlek 80. Lillebror ärver av storebror.
  Vi använder en sodastream till kolsyrat vatten samt läsk. Spar energi genom att använda energisnåla saker, så som tvätt och diskmaskin m.m.
  Kommunen vi bor i använder matrester som varje hushåll slänger i en soptunna till att rötas och förädlas till biogas som sedan används som fordonsgas som nyttjas av cirka 65 kommunens tjänstefordon, fyra lokalbussar, två
  renhållningsfordon samt ett 60-tal privata fordon. Så vi bidrar till det istället för att återvinna vår egen mat.
  Vi spar med vatten, använder miljövänliga tvättmedel m.m. Detta är bara lite som de flesta gör. Med något tips kanske jag bidragit med 🙂
  Det stora som vi gör är att återanvända material till vår utbyggad av huset på 85kvm.
  Vi återanvänder isolering som varit i andra hus. Vi tar gammalt virke och virke som annars slängs för att de inte har de rätta måtten m.m. Vi återanvänder det som kan återanvändas.
  Det är ett tips till de som bygger nytt. Det finns mycket man kan återanvända när man ska bygga. Det som andra tycker är skräp kan vara värt väldigt mycket.
  Detta var lite som vi gör för miljön som jag ville tipsa om.,
  Kram maria

  Svara
 • Rätta svaret är Go-cat.
  Att handla närproducerat, ekologiskt och att tänka på att handla refill istället för produkter med onödig förpackning. Att även använda upp all mat som man handlar, vi slänger alldeles för mycket mat i Sverige för att det har blivit gammalt. Onödigt både för miljön och plånboken. Vi sopsorterar även och försöker minska onödigt användande av bilen, återigen bra både för ekonomin och kondisen ;).
  Att ta på sig en extra tröja på vintern och dra ner lite på värmen är också ett bra tips som sparar energi. Jag har även sen jag fått barn tänkt mer på att handla begagnat, speciellt barnkläder som oftast knappt hinner användas innan det är urvuxet. Försöker att tänka på min konsumtion överlag, behövs verkligen alla prylar man har?
  Att vinna en årsförbrukning av kattmat vore mer än underbart, nu när vi går på föräldrapenning och kassan är skral.
  Kramar och tack för en fin blogg / Nina

  Svara
 • Hej!
  Svaret är Go-Cat!
  Mina miljötips är ganska enkla vilket gör att alla kan hjälpa till. Dagens samhälle gör det enkelt att tex sopsortera, det finns mängder av kärl där det är enkelt att sortera redan hemma för att sedan gå ner till sopsortering som finns i var och varannat hörn.
  Att ta bussen istället för att åka bil till jobbet är en del i miljöarbetet samt att även använda sina pigga ben =)
  Min önskan att vinna är stor då min underbara syster med make snart åker ner till Kenya för att hämta sitt barn(adoption.) Då de kommer att vara borta närmare 10 mån (regler från Kenya att bo på plats innan man får åka hem) kommer deras älskade Selma(katten) bo hos vår pappa och vad skulle inte passa bättre då än att de skulle vinna ett årsförbrukning av kattmat. Tänk att få slippa denna kostnad då de ska leva på systers föräldrarpenning och min svåger kommer vara tjänstledig, att få ner ännu en kostnad vore för dom en guldgruva.
  Så nu håller jag mina tummar de absolut hårdaste jag kan för att jag vinner detta och kan ge dem det som en super duper överraskning inför deras äventyr i Kenya.
  Många kramar!
  Sara

  Svara
 • Hej!
  Tack för en underbar blogg!
  Rätt svar är: Go-Cat
  Vi brukar använda oss många små bra tips för miljön som till slut blir stora i längden. Önskar bara att fler tänte i samma bana.
  Vi återvinner alltid kläder, leksaker, möbler, husgeråd och allt annat i hemmet man behöver. Vi lämnar till Röda Korset, Erikshjälpen osv.
  Vi cyklar och åker mycket miljöbuss.
  Vi använder alltid lågenergi glödlampor och försöker inte ha tänt i onödan, kör ofta med timer.
  Drat ut laddare så de inte sitter i onödan.
  Handlar ofta ekologisk och storpack mat och fryser in, och även mycket mat som kommer lokalt. Nära hemmet. Ägg osv. Väljer grönsaker och frukt som inte odlats i växthus.
  Vi använder ofta vattenkokaren då vi ska laga mat så slipper vi koka vattnet på spisen. Går även snabbare att koka upp.
  Vi källsorterar flaskor, plast mm och kör iväg en gång i veckan.
  Vi pantar burkar och flaskor. Plockar även upp burkar och flaskor i naturen ibland. Själva försöker vi mest dricka vatten ur kranen t ex.
  Har vi sallad över från maten som många slänger så lägger vi det antingen i skogen, eller komposten. Det ger en högre växtlighet och näring.
  Vi försöker spara vatten och ström så gott det går. Sänker temperaturen inne och klär på oss mer om det blir kallt. Använder oss av miljövänlig el.
  Vi samlar in all reklam som kommer i lådorna och åker iväg med en gång i veckan.
  Vi använder alltid tygkassar då vi handlar.
  Jag tycker vi gör väldigt mycket bra för miljön.
  Vi + katten skulle jama högt av lycka, , om vi vann den här tävligen!
  Vi lägger väldigt mycket pengar på kattmat och önskar att alla som producerar djumat tänker ekologiskt. Både då det gäller maten och förpackningarna.
  Go Friskies!
  Kram
  Jenny med familj och katt

  Svara
 • Svar:Go cat
  Jag har numera 5 katter, fick två bebisar igår:) de skulle jubla av lycka då de redan äter friskies.
  Mitt miljötips är att cykla och gå så mycket som möjligt, lämnacbilen hemma. Vi har källsortering och olika burkar för batterier, plast, metall osv.
  //Glimra med alla katter:))

  Svara
 • Go-Cat heter det i England
  Vår tonårsfamilj duschar som besatt
  slösar väldigt många kilowatt
  har därför bytt till snålsparande duschmunstycke
  kostar lite – sparar mycke!

  Svara
 • Go-Cat är det korrekta svaret! 🙂
  Utöver allt det vanliga såsom sopsortering, ta hjälp av apostlahästarna, cykeln eller dylikt samt handla så mycket som möjligt ekologiskt så tar jag mig alltid en extra funderare innan jag köper något.
  Behöver jag denna grejen eller kommer den att samla dam i bokhylla, på fönsterbrädan eller glömmas bort i garderoben, mycket smart både ekonomiskt men även för miljön!! Visste det kan vara rätt att någon gång unna sig något man bara VILL HA och inte behöver men man behöver inte unna sig något varje gång man vill ha något, om så är fallet får man se till att skicka det till loppis eller någon hjälporganisation så iaf någon glad själv kan ha nytta av alla grejer som ligger och skräpar 🙂

  Svara
 • i England heter det GoCat
  Mitt sätt atttänka miljövänligt är att åka kollektivt till högskolan, samt samåka den bit vi måstetabilenför att komma till tåget. Dessutom källsorterar jagalla mjölkförpackningar konserver och plast etc etc
  När jag handlar har jag tygkassar som jag sytt upp speciellt till handling med mig så slipper jag köpa med mig en ny plastkasse för vargång jag handlar. Iatället för att köpa engångsmuggar när jag köper kaffet i skolan så har jag med mig en aliminiummugg osm jag fyller på, att ta med sig egna bestik är oxå ett bra sätt så slipper man använda sig av engångsbestik. Då det är en bit att åka till närmaste tätort så föröker ja se till att ha mer än ett ärende var gång och på så sätt spara bilkörandet så mycket det går.
  När gaderobsrensing sker hemma hos mig så skkänker jag det som är helt och rent till seconhand så slår man två flugor i en smäll, både hjälper de som har det sämre lottat i livet än mig och sopbärget växer inte just den gången.
  Tack för en underbar blogg med vackra bilder och underhållande text
  Vh Sandra o katterna Liten, Charlie och Busan (som alla tre äääääälskar friskies )

  Svara
 • Svar: GoCat
  Mitt bästa miljötips är att ta vara på svamp och bär i skogen. Det är härligt bara att ta sig ut i skog och mark tillsammans med familj eller vänner och en termos choklad. Du gör en insats för miljön samtidigt som naturen är viktig för vårt välbefinnande.
  Min syster har två superfina katter och det vore så kul att få vinna detta till henne, min älskade syter och bästa vän!

  Svara
 • Hej fina Hanna!
  I England heter Friskies ”Go-Cat
  Och mitt bästa miljötips är som många andras, att cykla eller åka kommunalt istället för att åka bil. Sen så tycker jag så klart man ska sortera sina sopor och byta ut glödlampor mot lågenergilampor. 🙂
  Tack för en mysig blogg!

  Svara
 • Go-cat.
  Miljötips: sopsortera, cykla, promenera, åk kollektivt, återvinn, köp & sälj second hand/loppis, skänk bort saker, stäng av standby-lägen, energisnåla lampor, vitvaror, storhandla, tina upp saker i kylen, använd vattenkokare, sänk värmen inne (om du bor i hus) och ta på raggsockor en extra tröja om det behövs, panta burkar/flaskor, duscha kortare tid, slösa inte med jordens resurser…

  Svara
 • Svar: Go-Cat
  De flesta av oss vill försöka leva miljövänligt, men ibland kan det kännas övermäktigt. Man kanske saknar kunskap, information eller tid. Att leva miljövänligt ska kännas lätt och roligt –
  Tips!
  Ta cykeln istället för bilen de korta sträckorna.
  Handla second hand till familjen (Andrahamdsbutiker, tradera, blocket)
  Köp säsongensgrönsaker. (Grönsakerna är då ofta närodlade)
  Vädra rejält och snabbt istället för att alltid ha fönstret på glänt. Det spar på energiförbrukningen.
  Stäng av apparater. Tv och diverse elektronik drar mer el än man tror i stand by läget.
  Min Iller ”Knasen” älskar Friskies. Han skulle bli överlycklig om vi vann en års förbrukning av hans favorit mat.

  Svara
 • Svar: Go-cat
  Mitt absolut bästa miljötips är att ta tillvara på all mat som man köper hem. Vi slänger otroligt mycket mat i Sverige så att planera sina inköp och ta tillvara på maten spar resurser i alla led och även i en egna plånboken 🙂
  Jag gör en liten lista som sitter på kylskåpet med rätter som går att laga av det som finns hemma, då går det snabbt att bestämma sig för middag. Jag inventerar även frysen med jämna mellanrum där saker tenderar att bli bortglömda och skirver en lista med vad som finns i frysen så att man använder det man redan har hemma innan man fyller på med nytt.
  Så håll koll på vad du har hemma och låt inget ligga och bli gammalt så gör du miljön och din egen plånbok en stor tjänst 🙂
  Mina två katter Spooky och Dexter skulle bli jätteglada om vi vann. Dom äter redan idag Friskies och favoriten är kyckling och lever med grönsaker 🙂

  Svara
 • Go-cat heter det i England! Jag källsorterar sopor och matrester. Men inhandlar mycket på loppis och skänker mycket till loppis..är väldigt emot detta konsumtions-samhälle. Men det viktigaste är nog att jag lär nästa generation att vara rädd om djur och natur eftersom jag arbetar som förskollärare. Vi sorterar sopor och under vinterhalvåret ger vi alla djuren matresterna som blir över.

  Svara
 • Friskies = Go cat!
  och mitt bästa tips för att leva ett liv som är så skonsamt som möjligt för miljön är att planera!!!
  Gå upp den där halvtimmen tidigare och cykla till jobbet.
  Släng inte gårdagens middag som blev över – lägg till lite sallad, grönsaker etc, fyll ut måltiden och ha med dig till lunch på jobb nästa dag.
  Använd termosmugg (alla som inte upptäckt detta tidigare, gå genast och köp en) – visst det är inte lika kul att ta med sitt eget kaffe på vägen, samt att du då måste gå upp en stund tidigare för att koka det, när EH har gott kaffe i en snygg take away mugg – men det är behändigt och du sparar naturen på de pappersmuggarna du annars hade förbrukat och slängt på första ”lämpliga” ställe.
  Ta med dig dina egna tygkassar när du handlar – lätta att glömma, men planera in när du ska handla och häng de på dörrhandtaget eller lägg de i jackfickan….
  Planering helt enkelt, för de små sakerna kan göra mycket samt att det är skönt att ha lite rutiner i vardagen! Svårt i början, men oj så bra… jag lovar!

  Svara
 • Go-Cat heter Friskies i England.
  Mitt bästa miljötips är att förstå sitt eget ansvar i den stora helheten. Varje val vi gör påverkar vår omgivning på olika sätt. Jag tror inte att det spelar roll om jag källsorterar om jag sedan fortsätter köpa en massa onödiga saker vars förpackningar fyller på det ständiga skräpflödet… Det största medvetna miljöval vår familj har gjort är att försöka köpa närproducerad mat i säsong så långt det är möjligt. Maten blir mycket godare, vi känner oss friskare och man blir definitivt gladare av ett äpple som luktar äpple än ett kinesiskt ”plastäpple”…
  Jag tycker att det är fantastiskt att Friskies har förstått hur viktigt det är att spara transportutrymme. Kanske katten Milla redan har räknat ut det, för hon vägrar äta annat foder…

  Svara
 • Go-Cat is the answer! 😉
  Mitt bidrag till miljön är att låta mina tonåringar vara delaktiga i hushållsarbetet. Konstigt? Nä! Om de får lära sig laga mat kommer de äta mindre halvfabrikat och hämtmat när de flyttar hemifrån. Att de lär sig tvätta gör dem mera rädda om kläderna. Att elda i pannan får dem att inse hur mycket energi – och jobb! – som går åt om man duschar i en kvart… Långsiktigt förebyggande miljöarbete!

  Svara
 • Svar: Go-Cat
  Jag har nästan 10 mil tur och retur till mitt arbete. Jag samåker med 4 andra personer som arbetar på samma ort som mig.
  Inte bara att vi gör en miljöinsats, vi sparar dessutom mycket pengar samt att det är sååå mycket roligare att åka tillsammans än att sitta själv i bilen hela långa vägen. Vi har alla blivit väldigt goda vänner och umgås även på fritiden. Jag kan nämna att jag inte kände dessa personer allas innan. Det är mitt absolut bästa miljötips, samåkning!
  Jag tycker även om den dagliga motionen, så om jag ska någonstans på byn, cyklar jag alltid istället för att ta bilen.

  Svara