Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:41 | oktober 11, 2011

Köttfärssås

Ikväll stod det spaghetti med köttfärssås på middagsmenyn. Köttfärssås kan göras på så många olika sätt. Det finns nog ingen som lagar likadan köttfärssås som en annan.
Min består av grädde, paprika/chilli creme fraiche, vitlök, lök, champinjoner, massor av finrivna morötter, krossad tomat, salt och peppar, lite ketchup och Dolmios Al forno pastasås med parmesan och grädde.

Det kan aldrig bli för mycket morötter.Jag serverar alltid min köttfärssås med Barillas Capellini n.1. Änglahårspasta kallar jag den.


Hemma hos min svärmor och Urban smakar och ser den helt annorlunda ut. Där består den av kapris, oliver, vitlök, lök, krossad tomat, salt och peppar. Mmmmm!

Där serveras den med Penne pasta och riven parmesan.


Vad brukar du ha i och till din köttfärssås?
Kram ♥


12 kommentarer12 kommentarer om “Köttfärssås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej svejs.Min köttfärssås består av kalvkött eller oxfärs,tomatpure,grädde,champinjoner,lök,soya och så reder jag den så den blir lite kraftigare.Skiitgod om jag får säga det själv.Nu blev jag hungrig ju.. Ha en skön kväll söta du.Kram.Ps.Har fortf. inte fått hjälp med att ta bort killen på min profil som jag absolut inte har en aning vem det är;))

  Svara
 • Glömde salt o peppar förstås.Tomatpuren kan bytas ut mot vanlig ketchup.

  Svara
 • Samma här Barillas spagetti.

  Svara
 • Marita, jag skrattar lika gott varje gång jag ser din bild 🙂 Hur sjutton hamnade den där? Ska be Peter hjälpa dig. Vill du maila mig en bild så får chefen fixa.
  Stor kram och puss
  /H

  Svara
 • Melinda trodde att jag blonderat håret och skaffat mig en lite vildare frissa;)) Jag ska se om jag kan fixa till det annars mailar jag över en bild till dig.Kram kram.

 • Jag brukar inte ha i så mycket i min köttfärs. Oftast blir det färs, tomatpuré, kryddor, matlagningsgrädde, rostad lök (mammas idé).. Ibland festar jag till det med vita bönor (chili con carne stuk). Min pappa brukade slänga i paprika m.m. när man bodde hemma. Mumsigt är det!

  Svara
 • Mmmm, den såg god ut. Ska nog testa den! Något jag alltid har i på senare tid är rött vin. Supergott! Har man lite vin över är det bara att hälla det i en burk och frysa in. Det blir som sorbet och det är jättelätt att skopa ur med en sked, precis så mycket man vill använda. Ett vanligt tips annars brukar ju vara att frysa det i istärningar, men det är bara onödigt pill:)
  Kram Cissi http://www.mammanmax.blogspot.com

  Svara
 • Den där köttfärssåsen såg ju smarrig ut! Jag brukar inte ha så mycket grejer i min och det beror också på vad jag har hemma och om jag känner för en ”lyxig” variant eller en vanlig. Men jag brukar alltid ha krossade tomater, lök, vitlök, paprika, tomatpuré, ajvar relish och rivna morötter. Vill jag lyxa till lite så slänger jag i lite grädde.
  Ha det gott!

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag lagade också spagetti och köttfärssås till middag.
  Min köttfärssås brukar vara lite olika beroende på humör. Antingen gör jag en som är baserad på krossade tomater, tomatpuré, morötter, massa örter och grönsaksbuljong. eller så gör jag min favvo som består av gul lök, köttfärs, grädde, ketchup, salt och peppar(låter inte mycket för världen men åh så gott det blir).Till det alltid barillas tunna pasta precis som du.
  Godnatt. Kramar

  Svara
 • Min är ungefär som din. Färs, lök, vitlök, cream fraiche paprika/chili, cream fraiche tomat/basilika, tomatpure, kalvfond, soya, riven morot och grekisk oregano (köpt i grekland) 🙂 sen massa parmesan till!

  Svara
 • Jag har alltid squasch, lök, vitlök, färska och krossade tomater, morötter, ketchup, senap (oftast fransk) svamp (champignoner om inte annat finns hemma) grädde och sen en himlans massa kryddor, basilika, oregano, svartpeppar, chiliflakes, salt, curry (helst grön), spiskummin, timjan (massa=) o rosmarin o så får den gärna koka ett bra tag o ”gotta” till sig. Gör alltid en jättesats så man kan ha kvar o göra paj eller lasagne el matlåda en annan dag:) Serveras så klart med tunn spaghetti:)

  Svara
 • Jag har oystersås ketchup köttfärs paprikapulver grädde. och allt jag kan hitta i skåpet

  Svara