Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:46 | november 29, 2011

Kyckling med Mango Chutney

God kväll. Här kommer ett gott och enkelt recept på en kycklingrätt á la Hannah. Vi åt den precis till middag 🙂

3-4 personer

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

4 kycklingfiléer

4 dl grädde

1 burk creme fraiche

2 msk chilisås

4-5 msk mango chutney

2-4 droppar tabasco

3 krm chilipulver

3 krm paprikapulver

Salt

Smält smör i en stekpanna, fräs löken, pressa i vitlökarna. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i stekpannan med löken. När kycklingen blivit vit tillsätter du kryddorna och salta, mango chutney och chilisås. Rör i creme fraichen, tillsätt grädden och några droppar tabasco. Låt koka ihop under omrörning i ca 10 minuter.

Jag brukar krydda lite extra på min tallrik så det blir lite spicy. Blir lite mesigt annars, men bra för barnen.

Servera med jasminris.

Smaklig spis!

Puss ♥


6 kommentarer6 kommentarer om “Kyckling med Mango Chutney”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • KURR KURR JAG E HUNGRIG, MIN SAMBO FÅR ÅKA OCH KÖPA MIG en kebabrulle efter jobbet, ej ätit sen frukost idag :/ fullt upp och ingen aptit. Såg som sagt super smasken s ut. Kram K

  Svara
 • Ser onekligen ytterst delikat och framförallt nyttigare ut än den slabbiga pizzan jag våldförde mig på precis..urk. jobbar som ett litet svin nu men tittar in här så fort jag hinner. Tack återigen för i Lördags,glömde ta farväl…Kram

  Svara
 • Hej fina du! Vad roligt att bloggträffen blev så lyckad 🙂 Ni verkar ha haft jätte kul. Den där kycklingrätten borde jag prova nån dag. Helt i min smak.

  Var i väg på ett jobbmöte i två timmar. Det är alltid lika kul när man kommer hem då. Det slår aldrig fel. Min man berättade att våran lilla kille på sju månader då har fått byta kläder två ggr, slagit huvudet i stolen x antal gånger för han ålar sig alltid dit. Smakat på något nytt att äta och sen satt vattnet i fel strupe och spytt upp allt igen över halva köksgolvet och sig själv. Sen har han visst gjort nr 2 också.

  När jag kommer in genom ytterdörren så sitter min man med en liten plastskål på huvudet och busar och har sig. Och lillkillen har alldrig varit lyckligare. Skrattar så han kiknar. Känner mig bara så lycklig då.

  Önskar dig en underbar kväll Hannah<3 Kram

  Svara
 • Vi har en nästan likadant recept som vi kör här hemma. och får tjejerna bestämma mat så blir det alltid kyckling m mango chutney.
  Ha en fortsatt stämningsfull tisdag:-)) Kram /

  Annorlunda Underbara
  http://familjencirkus.blogspot.com/

  Svara
 • Gokväll! Gott recept, har något liknande och det är verkligen gott! visst är det mysigt att tända första ljuset..myyysigt! Här i cityland är det grått o mulet och jag har just räfsat i de ”sista” löven i säcken, så nu kan snön komma..haha! Hoppas Mio snart mår bättre. Verkar som ni hade en så lyckad kväll i Malmö! Hoppas, hoppas det blir en i cityland framöver, det är också en trevlig stad…hihi.

  Sov så gott fina!

  kram kram

  Svara
 • Åhh detta har du bloggat en gång för länge sen eller om det stod i nån tidning. Lagade det och det var sååå gott. Tyvärr höll inte mina ”tråkiga” barn med om det. Men det var ett tag sen, får kanske testa igen!

  Tack för en trevlig kväll i lördags!

  kram på dig

  Svara