Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

19:07 | december 2, 2011

D-HLR

… nu kör vi gen!

Efter en lång frukost möttes vi på Bügelhofs övervåning för en kurs i D-HLR (Hjärt och lungräddning där man också får lära sig använda en hjärtstartare/defibrillator). Har alltid velat lära mig det. Man vet aldrig när man kan behöva rycka in och hjälpa till om en olycka varit framme. Jag har en förmåga att bli paralyserad och hamna i chock när det händer otäcka saker men en snabbkurs i hjärt och lungräddning får mig förhoppningsvis att handla fort om det behövs.

Anna-Lena som är syster till Kalle, en av ägarna, åker runt på företag och till privatpersoner för att sprida kunskapen. Wulff Beltton heter företaget som hon jobbar på som bl a lär ut D-HLR.

Lite otippad början på dagen 🙂

Anna-Lena vår D-HLR instruktör.

Vi fick alla varsin "patient" i form av en docka.

Det är olika metoder på vuxna och barn.

Anna Book och George Scott blåser liv i och startar hjärtat på sina dockor.

Mun mot mun var jag bra på.

En defibrillator borde alla ha. Vilken grej. Den pratade och talar om precis hur du ska göra om man hamnar i en situation då någons hjärta stannar.

Är någon medvetslös ska man lägga personen i framstupa sidoläge. Peter fick sig även en liten uppmuntrande klapp på stjärten 🙂 .

Nu ska vi äta middag men mer bilder kommer från ännu fler av dagens aktiviteter och äventyr.

Vad har du för dig? Startar du också hjärtan? 🙂

Puss och kram ♥

 


9 kommentarer9 kommentarer om “D-HLR”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det var verkligen en annorlunda start på dagen, men en nyttig sådan! 🙂 Sånt där försvinner ju så fort när man har lärt sig det, det måste underhållas för att man skall kunna det när/om det kommer till användning.

  Jag väntar på att idol skall dra igång så att man får höra lite (förhoppningsvis) bra musik ikväll och äta lite fredagsmys 🙂

  Ha det gott!

  Svara
 • Vad bra med en sån kurs. Jag är anmäld till Röda Korsets motsvarighet.
  Hihi, skrattade när jag såg handen på Peters rumpa :).

  Ha en fortsatt bra kväll!

  KRAMAR

  Svara
 • Jag har gått HLR i samband med min utbildning men vi använde aldrig någon difibrilator (heter det så?) 🙂 Det var en nyttig erfarenhet! Tryckte man för hårt eller om man blåste in för mycket luft så såg man detta på ”dockan”. Fast som vår lärare sa; hellre knäcka ett revben så länge hjärtat kommer igång det andra kan läka.

  Svara
 • Hoppas ni får en härlig helg!
  Många kramar/Ulrika

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag jobbar på en förskola (förutom webbutiken vi driver) och för en vecka sen hade vi en studiedag då vi fick utbildning i barn-HLR. En riktigt givande kurs men det är trots allt den enda kursen man hoppas att man inte får användning för i verkliga livet… eller hur?!

  Hoppas ni får en mysig helg!
  Kram Lindha

  Svara
 • HLR-kurser kan man aldrig gå för ofta! Nu är det tre år sedan jag gick och känner när jag ser bilderna att jag bör gå en igen! Men som Lindha skriver är det ju en kunskap man hoppas man aldrig får användning för….
  Måste fråga dig vart din snygga tröja kommer från? Mycket fin! 🙂

  Svara
 • Ett tips är att hålla händerna lite annorlunda dock, så man får ännu mer kraft, för det är sjukt jobbigt att utföra HLR! Handflatorna på varandra och sen liksom vika in fingrarna från övre handen mellan fingrarna på undre handen och in under handflatan. Blir mer stabilt och mera tryck, så lärde jag mig under min sjuksköterskeutbildning 🙂

  Svara
 • En sådan där fick vi träna på när jag studerade till undersköterska på gymnasiet, dockan vi tränade på hette MiniAnne, det har etsat sig fast! 😉 Lärorikt, men ingenting jag kommer ihåg idag, så bra var den lektionen! ;p

  Hoppas du lärde dig något dock! 🙂

  Svara
 • Aha borlängebor som kursar er gick i skolan med Kalle haha..och lite onödigt vetande men de är barn till Åke Strömmer (sportnissen)..vi får gå på jobbet och lära oss hjärt & lungräddning lite då och då och det är tur för man glömmer så lätt bort till nästa gång…Jag vågade aldrig mig på att pröva surfgrejjen såg livsfarligt ut men älskar Experiums utepool underbart härlig…ha en härlig kväll..kram*

  Svara