Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:12 | december 9, 2011

Fredagkväll

God kväll min vän. Har du en fin fredag? Jag sitter och myser i soffan efter att ha varit nere på stan i Sigtuna med familjen, handlat massor av gott och så köpte jag ett par söta fårskinnstofflor till Livan.

Nu kommer hon vara varm om fossingarna.

Älskar vår fina stad. Det är bara snön som saknas.

Utanför varje butik står granar.

Söt julskyltning.

Väl hemma åt vi hämtmat och munkar. Nu väntar Idol och ännu mer fredagsmys. Spyr vi inte pga kräksjukan som härjar på förskola och skola så gör vi det av allt vi trycker i oss ikväll 🙂 .

När jag fick höra att kräksjukan gick fick jag fullständig panik. Jag lider av emetofobi, rädslan att spy och se andra kräkas. Har svalt typ 20 vitpepparkorn och har handsprit överallt som jag tvingar hela familjen att konstant dränka händerna i.

Jag ska inte spy, jag är inte rädd...

Nu börjar Idol. Vi sitter bänkade. Håller på Robin. Kanske mest för att otäcka Alexander Bard har varit så fruktansvärt elak mot honom. Jag har inte följt programmet alls men finalen är alltid rolig att se. Minns när jag och Doreen Månsson ledde livesändningen av Idol Eftersnack 2008. Det var verkligen kul. Se allt backstage, träffa deltagarna, trösta dem som åkte ut och få sända live-TV. Det var som en dröm.

Önskar dig en underbar kväll.

Puss och kram ♥


18 kommentarer18 kommentarer om “Fredagkväll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härliga bilder på er allihopa.Sigtuna vilken dröm och bo där.Ser helt fantastiskt ut.Hoppas jag någon gång kommer göra ett besök där.Usch ja kräksjukan vill man verkligen inte ha fyyyy.Har du provat Marrocan treatmeant oil som du beställde.Fick min idag men inte hunnit prova.Spännande eftersom många tycker den är så bra.Nu åter till handbollen Sverige-Danmark.Ha en fortsatt skön Idolkväll.Puss o kram.

  Svara
 • Så gudomligt söta inneskor.

  Svara
 • Vad det såg ut att vara mysigt i Sigtuna som en fin liten by. Supersöta tofflor till Liv 🙂 Barnen ser ut att ha det gott med fredagsmyset i alla fall, härligt! Jag håller på att göra de där bountybollarna som du tipsade om från ”Matplatsen”, jag har tjuvsmakat redan och smeten var fantastisk god 🙂 Här är det också idol som gäller men jag tycker att Amanda är bäst och har varit under hela resans gång, men vem som vinner spelar ingen roll, jag blir glad oavsett 🙂

  Ha en fin kväll!

  Svara
 • Ja Hannah, det är du & jag med vår emetofobi !!
  Nu kommer den värsta tiden för oss!!
  Kram på er och hoppas ni klarar er!
  Förra året höll jag mina små hemma (om vi kunde) så fort ngn hade kräkts. Men det håller ju inte i längden, ja vet ;).
  Kram Zara

  Svara
 • Hannah din stackare, jag vet EXAKT hur du känner. Har exakt samma fobi som du, detta skrev jag om bland de första inläggen jag gjorde i bloggen.

  http://www.bloggfamiljen.se/starwoman/?p=37699

  Jag har sådan panik och knarkar vitpepparkorn under vinterhalvåret. Jag har panik redan nu när maximilian kommer får magsjuka första gången, jag tror jag får ta in på hotell då och så får J sköta allt.. 🙂 Hua, hur löser du det med dina barn, för man får ju ofta magsjuka som barn?

  Jag håller alla tummar och tår jag har för att du ska slippa kräkas!!!

  Stor kraaam

  Svara
 • Ps, Jag har aldrig varit i Sigtuna, men det ser bara så himla mysigt ut på alla bilder du visar. Jag bara måste ta med mig familjen på en utflykt och besöka er fina lilla stad framöver ds)

  Svara
 • Hittade hit från MonasUniversum, som jag har följt i ett års tid nu. Märkligt att jag skulle titta in till dig just som du skriver att du är emetofob!! Det trodde jag aldrig. Jag är också det, så jag vet precis hur du har det. Det är fruktansvärt, och det är märkligt vad lite läkare och psykologer vet om vår fobi och framför allt hur man ska kunna bli fri från den!

  Jag har ätit antidepressiva, levt helt isolerat i stort sett, ätit ångestdämpande. You name it! Nu för två månader sedan började jag på KBT, vi får se om det kan hjälpa. Jag hoppas verkligen det för jag vet inte hur jag ska orka hålla på så här resten av livet =(

  Håller tummar och tår att ni alla klarar er

  Kramar till dig

  Svara
 • Här är det med Idol som gäller, tycker båda är så duktiga så det kvittar vem som vinner =)

  Tänkte höra om du har någon speciell produkt du använder för att få sådan glans på håret? Ser alltid så fint ut!

  Trevlig helg!

  Svara
 • Här har vi snöstorm (norrbotten) så önska inte för mycket! 😉 Men mysigt är det!

  Svara
 • Här är också en som lider av samma fobi. Har varit magsjuk 2 gånger i mitt 33-åriga liv. Å den senaste gången var 21 år sen. Det känns som att jag ska dö när jag hör eller ser någon som kräks. Jag har två barn och min äldsta som är 4 år har haft magsjuka 1 gång i sitt liv. Tycker det är apjobbigt när barnen är sjuka för jag tror att dom ska spy, så därför har jag handsprit överallt. Det är jobbigt som fan och jag vill inte noja mina barn, dom borde vara barn och inte behöva tänka på handsprit. Men jag börjar bli bättre….

  Å vad mysig stad! Där vill ja bo eller i alla fall besöka. Ha en skön helg!

  Svara
 • Vad lättad jag blir när jag läser om er fobi! Lider av precis samma! Har alltid flytt när ngn i familjen var magsjuk (oftast till mormor) o har alltid undrat hur gör jag när jag själv får egna barn..? Jag har faktiskt gått i terapi hos en psykologstuderande o det jag försöker ta med mig därifrån är att det går inte att bli fri från fobin utan att utsätta sig för den. Men botad är jag inte! Men det fick mig iaf att inse att barn kan jag nog skaffa, men jag är fortfarande rädd.. Är själv i v 32 nu o har inte längre ngn återvändo..
  Det värmer iaf att läsa att det finns föräldrar som känner samma rädsla!

  Svara
 • God förmiddag! Här kommer en kram o hälsning från cityland. Försöker hitta lite julstämning mitt i regn och blåst, inte lätt. Vilket fina tofflor till Liv. Sigtuna ser så mysigt ut, är själv uppvuxen i Eksjö där vi har gamla stan med liknande gränder och jättegamla innegårdar och hus, kullersten, så mysigt.Idag plockat det och sorteras här hemma, släng och skänk är temat idag.

  Önskar er en mysig lördag!

  kram kram

  Svara
 • haha vilken tur att du inte är gift med min man, vet inte vem som skulle tagit hand om barnen då när de kräkts… Visste inte att det var en namnsatt fobi….så fort nån spyr måste den stackaren hålla sig på en egen våning, knappt så han vågar tilltala en, så fort nån ska bre en macka, ta en godisbit eller vad som helst så står han där med spritflaskan. En trasa dränks i klorin å han går å torkar äverallt…. Tryckte även i sig en massa vitpapparkort förut, men får för ont i magen av det så det kan han inte göra längre… Sen lilla Alva blev magsjuk förra veckan så håller han henne hemma å ska göra det tills jullovet….. så inget dagis förrän i januari. Å jag som bara tyckt att han va knäpp:) Nu dags för IKEA i upssala å lite shopping:)
  Ha en bra fortsatt helg!! Kram

  Svara
 • Hoppas ni klarar er från magsjukan!!
  Jag har PRECIS samma fobi som du. Visste inte att det fanns ett namn på den! Trodde jag var ensam i världen om det! Mår illa i över en vecka om nån av barnen kräks! Jag har ALDRIG *peppar peppar* haft magsjuka utan undkommer med blotta förskräckelsen varje gång!
  Nu ska jag och Emil packa oss iväg på innebandyturnering och imorgon är det Majas tur (basket).

  KRAMAR i massor, Carina.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Minns du bountybollarna från förra julen?
  Nu ska jag försöka mig på dom, wish me luck!

  Kram å hoppas ni slipper kräksjuka.

  Svara
 • hej hannah å alla andra!

  jag har också emetofobi tyvärr. har haft så länge jag kan minnas. jag har haft magsjukan 3 gånger i hela mitt 34-åriga liv, å det är ju vi som inte har kräkts så mycket i våra liv som är överrepresenterade i denna grupp av fobiker. har två barn (fem år) som har haft maginfluensan flera gånger, men jag har lyckats klara mig i från smittan.

  jag har läst att man kan få bra hjälp via KBT – angelanna – du kan väl uppdatera om det hjälper dig!?

  hannah, annars ville jag mest önska en trevlig kväll! tack för en bra blogg!

  Svara
 • Vi är väldigt många som är emetofober har jag märkt, det är synd att det är så många som är nonchalanta med den smittan för det gör ju så att det sprids ännu mer.

  Jag återkommer absolut med hur det går med min KBT, det känns bättre (långt ifrån bra men nu ligger jag inte och gråter bara jag hör ordet magsjuk) .

  Visste ni andra att det finns ett dna-test, där man kan kolla om man är immun mot norovirus (som är den vanligaste virusstammen som orsakar ms). Man är inte immun mot alla magsjukevirus men som sagt den största delen är ju norovirus. Jag beställde ett sånt test i fredags så jag hoppas det kommer i veckan. Är man immun så kanske man kan lugna ner sig själv lite för då vet man iaf att risken att man själv blir sjuk är mindre.

  Hoppas vi alla får en bra vinter!!!

  Svara
 • Vad mysigt det ser ut i Sigtuna! Ska absolut åka och kolla in er stad nång gång.
  Jag gillar verkligen inte heller magsjuka, men vi är rätt förskonade i vår familj som tur är.
  Tänkte bara tipsa om att det är inte alltid säkert att handsprit hjälper mot magsjukebaciller (i alla fall inte alla sorterna). Det enda som garanterat tar död på smittan är klorin. Trist eftersom det luktar så illa, men det kan man ju stå ut med om man slipper bli sjuk!

  Svara