Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

12:54 | december 18, 2011

Lite bilder också

Glad fjärde advent min vän. Här ligger det äntligen lite snö på marken. Det ger med julkänsla och så blir det roligare att stå på julmarknaden 🙂

Fjärde ljuset är tänt.

Visst var filmen fin! Blev alldeles rörd av min romantiske mans film ♥ Appen som man redigerar med heter Splice och själva appen du filmar med heter 8mm. Nu kan du också gör en liten julfilm.

Här kommer bilder också från kvällen.

Vi skulle egentligen gått ut och ätit julbord igår men bestämde oss för att boka av och bara vara hemma. Urban och Marianne köpte hem massor av gott småplock och hummer.

Igår for jag till ett ställe i stan där jag sett att man kunde köpa fina granar men det fanns inte kvar längre. Istället såg jag en drömgran på Östermalmstorg. Du vet en sådan där riktig Disneygran. Tät och helt perfekt ädelgran. Lite dyrare kanske, tänkte jag i min enfald men mer än några hundra kan den väl inte kosta. Ramlade baklänges och höll på att slå granen i huvudet på gubben när han sa att den kostade 1200 kr! Det var det mest vansinniga jag hört. Det blev ingen Disneygran. Istället for jag till tre mackar men där såg de ut att lida av fläckvis grenlossning. Plantagen däremot hade en ädelgran för 300 kr. Den är inte finare en granen från de fina Öfre delarna men den är mer jag. Lite kantstött, sned och vind. Älskar den!

Peter snyggar till granen innan den får komma in.

Granen sätts på plats.

Väntan...

Liv hjälpte till att slicka av grädden när vi lagade...

... Ris à la Malta med hallonsås.

Lyckan var stor när Liv äntligen fick öppna sina paket från farmor, Urban och Amanda. Ett dockskåp.

Jag och Amanda hjälpte Liv att möblera och fixa.

Jag fick den finaste present jag någonsin fått av Amanda.

På baksidan av tavlan står detta. Blev rörd till tårar över hennes kärlek och att hon tagit sig tiden att göra något så fint till mig.

Hon har gjort ett collage med bilder på mig, Peter och barnen.

 

Av Marianne och Urban fick jag en fantastisk pälshalssduk i mjukaste fårull.

Nu på förmiddagen har Amanda och Liv varit ute och gjort en snögubbe. Han är väldigt söt 🙂

Dags att fixa med julgodiset som ska säljas på marknaden. Prislappar och röda rosetter ska på. Det är Williams klass som har ett stånd där varje år och samlar pengar till klasskassan.

Jag har ansvar en stund på dagen och ska stå där från 14.30. Jag har en upp på William som inte ens är hemma 🙂

Idag ska granen kläs. Oj, vad jag längtar.

Önskar dig en mysig fjärde advent. Vad ska du gör idag?

Var rädd om dig.

All Kärlek ♥

 

 


8 kommentarer8 kommentarer om “Lite bilder också”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Va mysigt ni haft det och vilket fint collage 😀
  Hoppas ni får ihop lite till klasskassan och så får ni ha en bra 4e advent
  Kram

  Svara
 • Åh, jag började nästan lipa! Vilken helt underbart härligt gjord film 🙂 Well done Peter!
  Idag kommer vår gran in i huset, har längtat ihjäl mig efter doften av gran…det och glögg och vanlij = julens dofter kompletta 🙂
  Kram

  Svara
 • Glad fjärde Advent på dig också Hannah.Härliga bilder på er alla.Åhh vilket fint dockhus och collaget som Amanda gjort till dig.Kärlek det… Ja jag såg på Peters twitter att en julgran på Ö.malm kostade 1,200 kr helt sjukt.Vi gav 500 kr för en Kungsgran visserligen men fy vad dyrt.Nästa år får man nog hugga en själv.Idag har vi varit nere i stan och inhandlat dom sista julklapparna.Jag säger varje år att jag är färdig ändå så blir det fler.Fin sjal du fått av Marianne och Urban.Här har det faktiskt också kommit liiite snö men inget som lägger sig tyvärr.Ha en fortsatt fin fjärde Advent med familjen.Puss o kram.

  Svara
 • Det ser himla mysigt ut. Hur länge stannar de hos er? Jag har köpt de sista julklapparna till sonen idag och så har vi varit på lunch med min familj. Kom hem sent och nu väntar jag på att maken ska natta färdigt sonen så att vi Äntligen kan äta vår sushi!! Jag tror att vi hoppar gran i år, lillkillen river i precis allt. Kanske nästa jul… men då har vi ju två barn, samma visa igen? Har det alltid fungerat att ha gran med dina barn? KRAM

  Svara
 • Hej hej! Måste bara fråga vart ni köpte ert nya kök? Det ser väldigt fint ut och jag skulle mer än gärna vilja se mer bilder 🙂 vi ska totalrenovera vårt hus i början på nästa år och jag har inte riktigt bestämt mig för köket än, vill ha högblanka, släta luckor med dolda handtag, såg ut som ni hade någon liknande därav min nyfikenhet 🙂 tacksam för svar! Å supertack för en underbar blogg!!! Kram Therese

  Svara
 • Hej Therese,

  Vårt kök kommer från Puustelli. Snyggt och bra kvalité!

  Stor kram

  /Hannah

  Svara
 • Härliga bilder! 🙂
  Väntar på julgransbilder nu då… den påklädda versionen 😀

  Svara
 • Vilka varma, mysiga bilder! Ni verkar ha haft en superbra helg, det glädjer mig! Det har jag också haft, trots att jag jobbat… Ikväll har jag och mannen klätt granen, såå mysigt! Ser fram emot bilder på din, hoppas det kommer. Peter byggde ju upp en del förväntan i och med sitt inlägg 😉

  Ha en underbar vecka, julveckan! <3
  Din blogg gör mig glad!
  God Jul och Kram

  Svara