Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:56 | december 21, 2011

Vit jul

God onsdag min vän. Nu är det inte många dagar kvar till julafton och imorgon har barnen skolavslutning. Jullov och ledighet väntar. Härligt!

Har inga planer överhuvudtaget och tänker inte ha det heller. Vi ska bara ta dagen som den kommer. Försöka att inte ha några måsten, bara ta det lugnt här hemma med barnen. Är inte på långa vägar klar med varken julklappar eller julmat men jag struntar i det. Orkar inte stressa upp mig. Barnen blir nog glada i alla fall. Tror det är vi vuxna som gör en stor grej av allt.

Har varit iväg på ett möte nu på morgonen och nu ska jag vidare. For hem emellan för att skriva till dig 🙂

Gårkvällen var lyckad och mysig hemma hos grannarna Tone och PJ. PJ fyllde år och firades med tårta och champagne men vi hade också tillagat ett ”vitt” julbord tillsammans.

Tone är norsk och brukar ha typiska norska delikatesser på sitt julbord och jag har det typiska svenska. Igår gjorde vi ett bara på vitt kött, dvs fågel. Istället för skinka åt vi kalkon. Köttbullar och korv byttes ut mot kycklingbullar och kycklingkorv. Det var riktigt gott och dessutom ett smalare och sundare alternativ.

I samarbete med Svensk Fågel (branschorganisation) provade vi goda och nyttiga recept. Jag kommer lägga ut alla recepten till dig senare idag.

Tog Liv på bargärning med min sminkväska i full färd med att måla ögonen med min mascara.

Min knäck blev ljuvligt god.

Tone hade dukat jättevackert och vi hjälptes åt att tillaga och värma den redan förberedda maten.

Vi åt även goda ostar.

Jag åt så mycket att jag var tvungen att knäppa upp byxorna och lägga mig på soffan.

Fick en jättefin goodiebag av Tone när jag gick hem. Ska visa dig sen. Du ska även få receptet på den goda vita maten. Kanske du också vill köra på ett vitt julbord?

Vad har du för planer framöver?

All Kärlek ♥

 

 

 


7 kommentarer7 kommentarer om “Vit jul”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ingen idé att stressa upp sig, det blir jul ändå:) Tror också att vi vuxna är rätt bra på att bygga höga förväntningar på hur det bör vara och bör se ut…det viktigaste är ju trots allt att man är tillsammans.

  Kram kram

  Svara
 • Det såg riktigt gott ut!!! Vad fint hon verkar ha hemma Tone, gillar hennes stil jätte mycket!

  Min dotter snor mitt smink också hela tiden men nu har hon fått en egen sminkdocka att sminka så nu slipper jag ställa upp med mitt ansikte hela tiden 🙂

  Kramar!

  Svara
 • God förmiddag Hannah!

  Så kul för dig att ha en sådan fin granne som Tone 🙂 Såg mysigt ut.
  Kul att mixa grejerna sådär.

  Håller med dig om att det är vi vuxna som gör en stor grej av julen. Men lite kul är det också 🙂

  Vi är hemma över jul och mina föräldrar kommer över på julafton. Sen kommer vi att åka hem till övrig släkt på juldagen och annandagen.

  I morgon åker vi över till gammelmormor och tar med fika och grejer och bara myser med henne. Tar hand om henne och ger henne all kärlek vi har.

  Jag tror Liv kommere att bli överlycklig för duplot förresten 🙂 Perfekt för henne.

  Önskar dig en fin onsdag! All kärlek <3

  Svara
 • Vilken härlig kväll ni verkade ha igår, fint dukat, god mat, härligt sällskap 🙂 Jag längtar efter att få dina recept för jag äter inte griskött mer än under jul och ett fågelalternativ hade varit kanon för min del!! Jag skall åka ner till min sambos systrar i Stockholm det här året, min egen familj har jag i Göteborg. Idag väntar förberedelser, julbak och packande för min del, imorgon bitti åker vi söderut 🙂

  Ha en fantastisk dag!

  Svara
 • Lilla Livan.. Ja det ska minsann börjas i tid. Snygg tröja Hannah.Får man fråga var den kommer ifrån? Vitt julbord det har jag aldrig tänkt på. Men Janssons,köttbullar skinka och allt annat onyttigt men ack så gott .Det är ju bara en dag om året så det unnar jag mig.För övrigt är jag sund för det mesta.Jag har nu i dagarna nått mitt vikt mål – 40 kg så det känns riktigt jäkla bra.Här ligger det liiite pudersnö på marken för tillfället.Men någon vit Jul för skåningarna blir det INTE stod det i tidningen.Men ska man ut på vägarna och köra så är det trots allt skönast när det är bart på vägarna.Ha en skön dag Hannah.Puss o kram.

  Svara
 • Ser jättetrevligt ut. Jag är lika stressad som du, men tvingas ta det lugnt. Inte nog med att jag är höggravid, imorse vaknade jag dessutom jätteförkyld. Vill bara gråta! Har massor att fixa med inför helgen och en pigg 1,5-åring som vill leka, leka, leka. Själv vill jag bara dra täcket över huvudet och sova. Längtar så efter att maken kommer hem om några timmar och ”löser av”. Hemsk dag, men hoppas, hoppas på bättring tills helgen. Några dagar kvar som man kan kurera på i alla fall… KRAM

  Svara
 • Vi ska ha julen hos oss iår. Vi kör knytkalas så ingen behöver stressa ihjäl sig, utan alla bidrar med lite var. Sen drar vi till Thailand dagen efter och vill ju inte stå med mat över!
  Så fin bilden på dig är:-)
  Vänta du tills tjejen är äldre, jag har 2 st på 10 och 13 år och mitt smink inte bara lånas utan har en tendens att ”försvinna”.
  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Sex, sex…eller inte sex?

  Svara