Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:34 | januari 16, 2012

Sega måndag

God måndag min vän. Har du haft en bra helg? Jag har verkligen haft det så skönt. Myst, slappat, svullat och bara varit 🙂 Precis som en helg ska vara, enligt mig.

Måndagar är dock min avsky-dag. Jag har svårt att komma igång på måndagar. Kroppen vill inte stiga upp ur sängen. Den är alltid extra svullen pga allt onyttigt jag tryckt i mig. Söndagkvällen avslutades med thaimat för ett helt regemente så det kanske inte är så konstigt att jag känner mig lite pluffsig 🙂

Magen mår bra. Har gått in i vecka 15, månad fyra så snart smäller det nog till och magen blir en bebismage. Än så länge känns det inte så mycket mer än att magen är degig och svullen.

Jag åt inte allt själv. Pernilla och Peter hjälpte också till.

Varje måndag börjar ett hälsosammare liv. Jag tycker att helgerna ska få innebära lite mer onyttigt. Extra gräddiga såser på potatisen, chips, en semla och annat gott.

Hur gör du? Är du hälsofreak eller låter du en av de sju dödsynderna ta övertaget ibland?

Jag försöker även ta hand om min hy. Har aldrig varit särskilt noga med vad jag använder i ansiktet. Har tvättat bort sminket med tvål och smörjt in ansiktet med samma bodylotion som jag använder till kroppen. De senaste åren sedan jag märkte att min hy också blir äldre så använder jag riktiga grejer.

Jag använder Cliniques 3-stegs serie...

... och krämer som jag fick i julklapp av Peter.

Har du tips på bra ansiktsvård?

Försökte fånga en nyvaken Pernilla på bild men hon dök ner bakom mina tulpaner.

Nu ska jag fara till kontoret.

Önskar dig en fin dag och allt gått.

Jo, måste tipsa dig om vår tävling med MatHem på startsidan. Matkassar fyllda med råvaror för middagar till hela familjen en hel vecka. Går du in och tittar på mitt inlägg igår så kan du även vinna kyckling varje dag från Svensk Fågel. Vi kommer dra två vinnare varje dag så glöm inte gå tillbaka och anmäla dig.

Puss och kram ♥


26 kommentarer26 kommentarer om “Sega måndag”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Men jättegrattis!! Här har man varit bortrest och missat nyheten om graviditeten! Hoppas du mår jättefint! Du är så strålande vacker!
  Själv har man varit i Thailand och tyvärr blivit jättebesviken:-(
  Ha en underbar måndag:-)) Kram
  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Oerhört Oväntat….

  Svara
 • Ja precis,grattis till fyran… tror minsann att jag ska sadla om till sierska då jag fått tillbaka min clearvojans (i af när det gäller andras graviditeter)
  …hoppas inte mitt mail gjorde dig illa till mods?!

  Ser fram emot ditt ricinshotsrace:)

  Svara
 • Dermalogica är det bästa jag har testat! Jag har alltid haft lite problem men min hy men nu är den jätte bra. Lite dyrare än vanliga märken men mycket drygare så det jämnar ändå ut sig i längden 🙂

  Svara
 • Jag hade också problem med min hy.Jag gick tom. till hudläkare som ingenting kunde göra.Sen jag började anv. Dermalogica så är jag helt bra.

  Svara
 • Stort grattis till det lilla miraklet i magen:)
  Har haft en mycket bra helg. Jag är likadan när de gäller mat. Veckodagar är jag väldigt strikt och helgerna…. Ja igår blev de hämtpizza och godis 😉
  Jag använder ansiktsvård från marykey, men nu har hon jag köper av slutat sälja så jag letar just nu nya produkter, clinique kanske man skulle prova.
  Har läst din blogg länge och jag tycker den är superbra! Men idag tyckte jag de va dax att bli medlem:)

  Svara
 • Hej! Kolla upp Nu Skin:)
  Kram

  Svara
 • Jag ÄLSKAR dyyyra krämer, jag önskar jag kunde bada i dyyyra krämer..;) Lägger alldeles för mkt pengar på detta och ångrar mig bittert att jag inte hade denna last typ 15 år tidigare så kanske min hy hade varit av helt annan kvalité idag..Men men, nu har jag iaf överfört det till min snart 19-åriga dotter, man ska börja i tid..:D!!

  Jag provat många märken, och kan säga att mina 3 i topp är (som har ok priser),
  Dermalogica, Kanebo, Dr Gross

  & det bästa av det bästa, som jag aldrig aldrig byter ut är Dermalgoicas:
  Daily Microfoliant, 75g, alla hudtyper och hudtillstånd
  Använder varje dag, bästa som finns..Prova du kommer inte sluta använda den!!!
  Och 2-3 dgr i veckan byter jag ut Daily Microfoliant mot denna super peeling, huden blir helt fantastisk efteråt, har aldrig varit med om något liknade…
  AGE Smart – Multivitamin Thermafoliant, mogen eller förtida åldrad hy /ej känslig- inflamerad hy, 75 ml

  Prova Hannah !!!
  stor kram Malinapralina

  Svara
 • GOD MÅNDAG.Jag är kanske lite knäpp men jag gillar Måndagar.Ser fram emot en vecka med förhoppningsvis roliga åtagande.Helgerna för mig blir mycket av det goda och det kan ge mig ångest.Jag brukar försöka hålla en så jämn linje så möjligt när det gäller godsaker men lyckas inte alltid.Samtigt så måste man ju leva.Jag har inte DIN förbränning precis.För mig räcker det att jag tittar på en semla så pekar vågen uppåt.När det gäller krämer och rengöringsprodukter så är jag BEROENDE haha.Jag använder mig av Dermalogica som är ganska dyrt men riktigt bra produkter och nu är jag fast.Man har ju gjort en del misstag mot sin hy som ung bla. för mycket sol och rökning som satt sina spår i form av små linjer här och där;)Det är misstag man får lida för idag.Jag använde Clinique innan och var nöjd med deras sortiment förutom deras dagkrämer som inte räckte till för mitt fnösketorra ansikte.Jag tror jag provat allt känns det som både billiga och dyra krämer men inget som funkat..Men så var jag på ans.beh.hos en tjej som kör med Dermalogica och nu är jag fast.Dom går och beställa på nätet mycket billigare än på skönhetssalongerna.Tänk v. 15 redan? par v. till så har du gått halva tiden.Det går fort ska du se.Ha en fortsatt bra dag söta du.Kram kram.

  Svara
 • Jag är i vecka 16 eller 17 nu, jättespännande! Märker inte speciellt mycket av magen jag heller, mer än denna ”degighet”….som förvisso kan bero på aaaalldeles för mycket glass och gottigott ;-p.

  Bra hudvård? Jag kör alltid med Weledas eller Dr Hauschkas produkter, även när det gäller smink. Jag är livrädd för alla kemikalier, hormonstörande ämnen etc (SKIT!) som det verkar finnas i vanligt smink. Så det känns lite tryggare i allafall. Rekommenderas ifall du inte har testat! Som hudcrem kör jag en halvdyr fransk historia från apoteket. Avene, kostar ca 300 kr för en liten tub, men det är det värt! Också giftfri!

  Ha en fin dag, trots tråkvädret! 🙂

  Svara
 • Jag använder också Clinique, är jättenöjd, har provat endel märken , varit sugen på Dermalogica men ej testat ännu…
  Smink gillar jag Dior, Chanel o Lancome, lyxigt o titta i sin sminkväska o se produkter från dessa märken, haha lite skadad är man väl:)

  Svara
 • Ser att dina tulpanblad ser lite ledsna ut!
  Jag äääälskar tulpaner och har därför tagit mig tiden att läsa på om dem.
  De vill bara ha lite vatten. Några centimetrar längst ner i vasen blir bra.
  Om det är blad som sitter så långt ned på stjälken att de hamnar i vattnet – plocka bort dem! Annars börjar de sloka och buketten blir inte lika fin.
  Ge tulpanerna en ny snittyta och nytt vatten _varje dag_ så håller de sig fina, fräscha och så där härligt krispiga mycket längre! =)

  Ha en bra dag!
  Kram

  Svara
 • Hej fina du!

  Visst kan måndagar vara sega:) Längtar tills kvällen, då ska det stekas pannkakor och tändas en massa ljus och sen ska jag sjunka ner i soffan och mysa.

  Jag använder Clarins serie och är jättenöjd med det!

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Grattis till graviditeten! Jag är ny här med att kommentera men har följt din blogg en hel del, tycker det är jättetrevligt! Blir alltid på lika bra humör av att läsa här, det förgyller tillvaron! Jag är en norrländsk tjej som bor i Malmö och jag är med och driver Organic Beauty i Malmö, en butik där vi enbart säljer ekologiska rena hudvårdsprodukter av högsta kvalitet, alltså utan syntetiska tillsatser som parabener, mineraloljor, PEG ämnen mm

  Vi har också fantastiska ansiktsbehandlingar i anslutning till butiken, så jag skulle så gärna vilja bjuda dig på en fantastisk ansiktsbehandling, Pure Luxury om du har vägarna förbi Malmö, jag vet att du brukar svänga förbi här ibland;), vår butik ligger i Hansa plan 2 mitt i Malmö, så bara ring och boka in dig 0406114020 så bjuder vi på det, jag kan varmt rekommendera The organic pharmacys produkter, superlyxiga rena produkter från London, dem jobbar vi med i behandlingarna också!

  Vi har precis flyttat till Hansa samt bytt namn så för närvarande gäller vår gamla hemsida http://www.theorganicshop.se, där kan du gå in och läsa om behandlingarna, jag tror du skulle älska dom, du är varmt välkommen Hannah!

  Ha en fin dag och sköt om dig!
  Kram Annelie

  Svara
 • Men åh vad gott det såg ut med massor av thaimat, så att man kan smaka på allt möjligt och inte bara en rätt! Det blev jag ruskigt sugen på just nu! För min del med svullande och godis m.m. har jag en enda dag i veckan (med start efter nyår) som jag äter sötsaker, vilket innebär fikabröd, godis, popcorn m.m. De andra dagarna är söt- och sliskfria. Sedan skall jag utföra någon typ av fysisk aktivitet varje vardag. Inte som mål att gå ner i vikt utan för att må bra både fysiskt och psykiskt.
  När det kommer till huden så har jag härliga ”hemma spa” stunder ibland, vilket jag i alla fall vill tro att min hud och kropp mår bra av 🙂 Peelar kroppen, ansiktsskrubb, ansiktsmask, hårinpackning m.m. Man känner sig i alla fall frisk och fräsch efteråt 🙂

  Ha en fortsatt fin dag!!

  Svara
 • Har ju jobbat som makeup artist i några år och fått äran att prova en massa massa produkter på marknaden via mitt jobb. Jag är lite ledsen att jag gick makeup skolan så sent i livet då jag inte började sköta min hud förrän då. Det kändes som den värsta slitagen redan varit. Jag var också en bodylotion och tvålpumps brutta i många många år. Jag med min übertorra hud hade behövt veta att jag misshandlade den då…. 🙁

  Mina favvisar just nu (det går upp och ner beroende på årstid för min del) är Biotherms Aquasource dag och natt. Supermycket fukt. Sen använder jag cliniques ögonkräm. Ska faktiskt testa oriflames produkter nu och se om dom är bra, inte testas dom ännu…

  Kram fina du! ♥

  Svara
 • Jag är ett ofrivilligt hälsofreak. Älskar socker och snabba kolhydrater, men min kropp fungerar lite som en alkoholists kropp då det gäller alkohol: att ta ett glas och sedan vara nöjd går inte. Jag blir tyvärr inte nöjd efter en bulle eller några godisbitar, utan det sätter igång ett sug i mig som gör att jag vill frossa okontrollerat. När jag var i 35 årsåldern sa min kropp ifrån. Jag tål inte att äta för mycket socker längre, utan jag får värk, infektioner, hudproblem, svamp, uppblåst mage och blir supertrött. Så jag måste hela tiden tänka på min sockerkonsumtion. Jag har aldrig haft problem med vikten, men däremot får jag alltså andra svåra krämpor av socker.
  När det gäller hudvård så har jag torr hy, och använder Maria Åkerbergs ekologiska hudvårdsserie som är utan mineraloljor, parabener och andra kemikalier. Den passar mig jättebra.

  Puss & kram till dig ♥

  Svara
 • Hej Melinda.Nu lät ju detta märke intressant.Du vet jag är ju krämoholic;))) Jag har extremt torr hud pga.för mycket solande i mina yngre år.Vilken rekommenderar du? Kunde vara kul och testa.Ha en skön kväll.Kram M.

  Svara
 • Hej Marita! Jag är också galen i sköna cremer. Maria Åkerberg gör en creme för riktigt torr hy, som heter ”Face Dream” som jag använder. Den säljs i 50 ml tub för 250 kr. Jag brukar även använda en ansiktsolja för känslig hud – ”Gentle Oil” under cremen (också Maria Åkerberg) på natten för att huden ska få ännu mer näring. Hoppas du blir nöjd om du testar, och stor kram till dig! ♥ Ha en skön kväll du med.

  Svara
 • Jobat och jobbat hela helgen och även idag, så imorrn ska jag bara vara och ha en vännina på kaffe över imorrn efm, barnen kan leka och vara glada förhoppningsvis, hehe. Ska kolla på teen moms på MTV snart. De där med vikt har man ju haft problem med hela livet, som en jojjo, upp o ner. Just nu försöker jag köra hälsosamt, men de handlar ju mer om att äta rätt. Vilket jag ej gör, hehe. Så nu har jag dragit åt svångremmen och äter enbart lite gott på lördagar och har precis startat min viktresa. Vi får se vart jag hamnar. Fick en ansiktsserie av sambon i julklapp pga jag tjatat om hur torr min hud är i ansiktet L 300 från apoteket för torr hud, ansiktsrengörning, ngn ögoncreme och ansiktslotion, jag e rätt kass på sånt här massa tjaffs i ansiktet, men de blir nog bra.. kram och ha en härlig måndag!

  Svara
 • Hej fina Hannah! När det gäller kosten försöker
  jag i vanliga fall vara nyttig i veckorna och frossa
  på helgerna. Nu när jag är gravid blir det som det
  blir, dessutom har det varit jul 🙂 Men snart är det
  dags för förlossning så man lär ju börja tänka på
  vad man stoppar i sej 😉
  Lycka till i graviditeten.
  Kram <3

  Svara
 • Vilka härliga lyxkrämer!!! Men hur skulle du egentligen kunna bli vackrare ;). Tycker ofta det mycket är känslan med krämer, man vet liksom inte hur man upplever det på huden innan man provat. En del känns helt värdelösa medan andra känns superhärliga, jag kommer faktiskt ofta tillbaka till loreals revitalift, tycker den är skön. Men det är kul att byta lite ibland.
  Har du provar Aire bra något mer? Kan inte bestämma om jag ska beställa…. Är de sköna?
  Kram!!!

  Svara
 • God kväll!

  Jag kör med helt naturella aloe vera smoothing day/night creme från Body shop! Luktar inget och är helt superduper mot känslig hy. Hade massa problem innan jag testade dessa. och nu är jag fast!

  Kost och sånt hälsosamt.
  Tänker att lagom är bäst. Så kan unna mig lite på vardagar oxå. Kört mammabarngympa ett tag sen lilleman titta ut. Nu blir det mer tag from imorn. Löpning, core och fortfarande mammapass…för både lilleman och 2 ½ åriga storasyster får haka på – och hon älskar det!

  Kram på dig!

  Svara
 • Hej du fina!
  Jag använder bara produkter från Dermalogica, det bästa som jag testat (o jag har testat mååånga) 🙂
  Beställer ifrån en engelsk sida Jersey Beauty Company. Halva priset mot vad det kostar i Sverige. Finns skinkits som man kan köpa om man vill testa.. Ett litet tips 🙂

  Svara
 • Stort grattis till graviditeten! Själv är jag i vecka 22:)

  Jag har haft jätteproblem med min hy och lagt ner en förmögenhet på olika produkter. Nu har jag hittat ett märke som passar mig med superbra produkter, garanterad inte testat på djur samt fria för parabener.
  Sen använder jag galvanic spa, en liten maskin som man gör ansiktsbehandligar hemma med. Stramar upp huden, gör den fräsch och spänstig.
  Googla gärna galvanic spa + pernilla wahlgren så hittar du hennes blogg samt kan se hur hon använder den:)

  Om du eller några andra härinne önskar en gratis test så är det bara att maila mig på [email protected].

  Svara
 • Jag fick Lumene Deep Repairing dag- och nattkräm + serum, jag var ganska skeptisk när det gäller det där serumet MEN jag provade till slut och banne mig att det fungerar, jag är som en bebisrumpa i ansiktet, så mjuk. Jag har ingen aning vad det där serum egentligen är men mjuk blev jag och vem vet kanske någon liten rynka försvinner med tiden också

  Svara
 • Exuviance är bästa hudvårdsprodukterna tycker jag, dyrt men bra…kram*

  Svara