Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

14:59 | januari 27, 2012

Namnsdag, Krabbelurer och hårig inkräktare

Hej igen vacker. Här i Sigtuna tittade solen fram, en stund i alla fall. Så vackert när snön gnistrar och huset fylls av solljus och energi.

Jag börjar skifta i grönt snart, är så blek. Tänkte prova en soldusch nästa vecka. Är det bra? Luktar man pyton? Blir man orange? Berätta gärna om du vet.

Mina fina örhängen från Sahara Silver hänger och dinglar i mina öron idag.

Mio är så glad över sina nya snökläder och ville visa dig.

Imorgon har William namnsdag, men eftersom han är hos Mios pappa i helgen så firade jag honom idag. Gjorde Camilla Läckbergs krabbelurer som han önskade.

Ser ut som plättar men smakar som sockerkaka, smörstekt sockerkaka 🙂 Mmmm!

Läckbergs Krabbelurer (4 portioner)

2 ägg

1,5 dl socker

4,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk vaniljpulver

1,5 dl mjölk

Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver och rör sedan i mjölken. Rör samman allt i en smet. Stek i smör i t. ex. en plättlagg. Stek på medelvärme på både sidor, krabbelurerna ska bli gyllenbruna och jäsa upp. 

Limesocker

Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Riv skalet på en lime. Blanda samman vaniljfrön och limeskalet med 1 dl socker och strö över krabbelurerna.

Gott!

Grattis på namnsdagen William ♥

Vita tulpaner är ett måste i mitt hem för tillfället. Varje vecka pryder en ny vacker bukett vardagsrummet.

Har en nyupptäckt inkräktare. Näshår! Upptäckte att jag har näshår som sticker ut ur näsan. Står öronhåren näst på tur?

Ikväll ska jag, mina näshår och Liv hem till Jessica. Vi ska ha tjejmys och titta på film.

Puss och kram ♥

 


21 kommentarer21 kommentarer om “Namnsdag, Krabbelurer och hårig inkräktare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Älskar krabbelurer, har vi haft i generationer! Så lätt, så mättande och så är det så klart barnens favorit! Ha en skön helg, lämna näshåren hos Jessica:-))

  http://blogg.mama.nu/annorlundaunderbara
  Ett sargat ollon

  Svara
 • Åh, det är så fint med vita krispiga tulpaner! Jag brukar variera mig med vita eller rosa ranunckler eller sätta ihop i en jättemaffig bukett.

  Måste prova att göra krabbelurer, har aldrig gjort det förut, men det kommer nog bli nya favoritmelliset här hemma.

  Trevlig helg alla fina!
  Kramis Kimsan

  Svara
 • Hannah!
  Hoppas du läser detta och svarar mig.
  Jag läste om projektet med barnhemmet, mina 2 tjejer fick varsin docka i julklapp, men eftersom dom är för stora för att leka med dom (min mormor som inte förstått det som gav dom dessa).
  Min största tjej sa att hon ville skänka bort den till ett annat barn som hade det svårt och som skulle uppskatta den.
  Dom är helt nya och har legat i en påse sedan julafton.
  Skulle tycka det vore toppen om dom kunde komma med till barnhemmet, då skulle min dotter bli så glad.
  Fin tanke av henne eller hur?
  Men hur ska jag gå tillväga för att dom ska komma till dig och med till Indien?
  MvH/ Jenny

  Svara
 • Såg ju gott ut de där, fint med tulpaner, Filippa fick lila idag då hon blev 4 år, vi har haft en toppen dag, ha en fin kväll. Kram K

  Svara
 • Det ska vi prova på och göra nån dag lät väldigt smarrigt:) såååfin du ser ut på kortena:) måste fråga dej vart du har köpt din jacka ifrån?den va riktigt snyggt! Hoppas ni får en fin tjej kväll å att näshåren kanske stannar där:) hi hi!!! Kramar

  Svara
 • SOLDUSCH!

  Hej Hanna!

  Jag har sol duschat för bara några veckor sedan, jag fick frågor om jag vart utomland, dock är jag och du lika i hyn, och jag kunde gjort ”lite mindre”, såg nästan för mycket ut.
  Där jag gjorde det va det oljor i så hunden blev mjuk, och det vart en Ecologisk duck, så ta det om du har möjlighet!

  Tack för du delar med dig av dina fina familj Kram Anna

  Svara
 • Gokväll fina!
  Har aldrig testat soldusch så kan ej ge dig någon info. fina öronhängen.
  Här är sjukstuga, en halsfeberfrossa son och en magsjuk dotter som ligger i karantän hos sin pappa, stackars dottern fick magsjukan mitt innanför entren i ullared, inte kul för henne och så en hemresa på flera mil. Här står också vita tulpaner, så fina är dom. Nu ska jag pyssla om sonen.

  Önskar dig/er en mysig tjejkväll!

  kram

  Svara
 • Vad mycket snö ni har!! 😀 Jag har inte heller provat soldusch men jag är helt genomskinlig så jag borde nog köpa lite b.u.s!
  Ha en riktigt fin helg nu! <3
  kram kram

  Svara
 • vill bara fråga dig Hannah var kan man hitta videon på dig och Liv då ni leker med en App som heter Talking Cat? ni leker med Ipad minns du vilken jag menar

  Svara
 • Hej Hannah!
  Jag vill såååå gärna veta vad du har köpt dina skor och väska, jättefint!

  ha en bra fredagskväll!

  Svara
 • var*

  Svara
 • Hej hej! Hoppas att ni får en mysig kväll. Här hemma äter vi sushi och popcorn framför På Spåret och väntar, och väntar, och väntar…. ;)! BF om 4 dagar, men jag är ”beredd” hela tiden och gör inget annat än att ”känna efter”. Åh så långtråkigt det är att vänta hela tiden. Jag älskar tulpaner och köper nya varje vecka. I tulpanvasen från Alvar Alto den här veckan är det rosa tulpaner i två nyanser. Mina favoriter är också de vita, men eftersom det mesta i möbelväg här hemma är vitt så blir maken glad varje gång det kommer hem något ”i färg” :)! KRAM

  Svara
 • Grattis på namnsdagen (i förskott) William!! Smörstekt sockerkaka lät absolut inte helt fel, mums!! Visst är det härligt när solen strålar om vintern? Jag älskar sådana dagar! Hoppas på sol här imorgon så att jag får gå ut i det härliga vädret på en långpromenad 🙂

  Ha en fantastisk tjejkväll hos Jessica!

  Svara
 • Inte är du väll grön heller 🙂

  Jag måste bra fråga om när ni bestämde er för att ska den 4?

  Svara
 • Jo 🙂

  När Liv föddes sa vi att en fjärde var välkommen runt då hon skulle fylla tre. Det funkade 🙂

  Kram kram

  Svara
 • Godkväll fina du! Hoppas du och dina näshår har det mysigt hos Jessica. Jag har också fått små svarta som jag rycker med pincett när de sticker fram. Åh, så fina bilder på Mio och William. Vilka sötisar!

  Godnattkram!

  Svara
 • Får jag lov att ställa en fråga ?
  Varför är William hos Mios pappa ?

  Tack för en trevlig blogg, blir alltid på så gott humör när jag ser er och läser om er. Hoppas du får tid att fortsätta blogga sen när babysen har kommit.

  Svara
 • Klart du får ställa en fråga 🙂

  William är uppväxt med Mios pappa som jag träffade när William var 3 månader. Hans riktiga pappa träffar han inte så mycket för han är oftast i USA. Därför har det blivit naturligt för båda pojkarna att åka till Mios pappa varannan helg eftersom vi levde tillsammans till William var 3.5 år..

  Svara
 • Kram 🙂

  Svara
 • Tack för ditt svar.
  Har tänkt att det nog låg till så här men vart ändå lite nyfiken.

  Kram.

  Svara
 • Hej hej! Så kul med Mios nya utekläder…jag köpte exakt likadana till min son Alvin idag på Stadium outlet i Linköping 🙂 Väldigt bra smak grabben din har 😉 Ha d bäst å tack för en underbar blogg! Kram Therese

  Svara