Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:25 | februari 1, 2012

Maximilian x 2

God eftermiddag min vän. Har du haft en fin dag? Jag har röjt här hemma, packat och fixat. I övermorgon far vi. Tjoho!

Imorgon kommer Marianne hit. Hon ska passa barnen veckan då vi är i Indien. Känns tryggt och bra. Vilken välsignelse det är att få ha en så fin svärmor .

Idag har William och Mio namnsdag. De heter båda Maximilian i andranamn. Grattis ❤

Jag älskar att göra små vardagsfester. Så det är klart man ska fira någons namnsdag. Passa på att göra något extra för någon annan 🙂

De fick själva bestämma vad de ville äta. Så det blev sushi och en god efterrätt så klart.

Mamma-sushi blev det för mig.

Vi strosade runt i kylan. Fy sjutton vad kallt det är idag. Smet in på Rost och Russin och värmde oss. Det var 50 % på massor av fina ljuslyktor, så jag slog till 🙂 Ska visa dig snart.

Minns du när jag sa att mina naglar blivit så fina? Jag tar starkt tillbaka det påståendet. De bara går av hela tiden. Säkert kylan. Huden blir inte heller bättre av den här kylan. William tittade på mina stelfrusna händer som var alldeles skrynkliga och sa att det såg ut som en gammal tants. Tack för den.

Så fort det blir kallt blir vissa av mina fingrara dessutom helt vita och utan känsel. Mer som ett lik än gammal tant om du frågar mig.

Liv har slutat att sova middag på förskolan vilket resulterar i att hon gnäller konstant från att jag hämtat henne till att hon somnar för natten. Hon ska sitta i mitt knä hela tiden och får hon inte exakt som hon vill så vrålar hon rakt ut.

Nu ska jag se vad jag kan hitta på till middag. Har inte handlat så det får bli rester. Saknar min matkasse från MatHem 🙂

Åh, glöm inte att vara med och tävla i OneOnly-tävlingen om en resa till New York och massor av pengar att shoppa för. Man kan ju ha tur, eller hur?

Gå in HÄR! på OneOnly:s Facebook-sida så hittar du all info och kan vara med och tävla.

Passa på att skaffa dig ett OneOnly-kort också. Alla dina klubb- och bonuskort ett ett enda kort. Så smart!

Puss och kram ❤


32 kommentarer



32 kommentarer om “Maximilian x 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Klart man ska fira namnsdagar! 🙂

    Det där med att tappa känseln i fingrarna låter inte helt sunt, har du kollat upp det?

    Svara
  • Det kanske jag borde göra :-/

    Kram

    Svara
  • På tal om gravid och sushi så har livsmedelsverket ändrat sina rekommendationern

    Gravad, rökt fisk och sushi: ät nygjorda eller nyförpackade produkter. Kontrollera förpackningsdatum. (listeria)

    Numera säger de ok till sushi.

    Svara
  • Toppen 🙂

    Men man vet ju inte riktigt hur fräscht det är på vissa sushi-hak.

    Kram kram

    /Hannah

    Svara
  • Det gör du rätt i, Hannah! Det stämmer att livsmedelsverket har ändrat sin rekommendation, MEN det finns en annan bakterie som inte försvinner när laxen har varit fryst, minns inte namnet på den så här på rak arm dock. Jobbade på ett sushiställe innan och rekommenderade alltid gravida att hoppa över laxen.

    Svara
  • Hej Hannah!
    Jag läser din blogg varje dag, så roligt!
    Jag skulle vilja tipsa dej om en annan blogg jag läser:
    http://jennymarklundstankar.blogspot.com/2012/01/det-gar-utfor.html
    Det är en tjej som kommer från samma stad som mig, som kämpar för sitt liv!
    Underbart stark kvinna som är mamma till två små barn….

    Vill önska dej ljus och kärlek!

    //Hanna

    Svara
  • Visst är det underbart gott med sushi!! Men tyvärr känner jag att jag i fortsättningen måste välja bort räkan… Naturskyddsföreningen har en jättekampanj ang jätteräka/tropisk räka/scampi/gambas, vad man nu kallar den. Tydligen är det en av världens absolut största miljöbov och den inte bara orsakar ödeläggelse av natur, utan proppas tydligen full med både antibiotika och gifter, även om de är miljö- och eko-märkta. Jag har sedan en tid tillbaka tv-kanalen TLC och där kör de en informationsfilm om detta väldigt, väldigt ofta. Jag som äääälskar dessa räkor:(

    Kollar man på naturskyddsföreningens hemsida och söker på jätteräka, finns infon där. Så numer får det bli sushi med annat på!

    Kram

    Svara
  • Har du kollat in programmet mammor och minimodeller? Måste bara höra vad du tycker om att sminka barn som är 8-9 år? Skulle du sminka Liv om hon var i den åldern?

    Jag tycker det är helt fruktansvärt och jag blir så besviken. Vad sänder det ut för bild till barn? Att dom inte är perfekta som dom är?

    Svara
  • Jag har faktiskt inte sett programmet bara läst om det. Kanske borde göra det? Men är det dåligt vill jag inte ge dem en tittarsiffra 🙂

    Barn är, som du skriver, perfekta precis som de är ❤

    Kram

    /Hannah

    Svara
  • Håller med om tittarsiffran, men samtidigt är det ett viktigt ämne att prata om och då även kolla på, även om man bara ser ett avsnitt.

    För det ger automatiskt den bilden att barnen måste sminka sig för att bli accepterade när det i själva verket inte är så. Och jag tycker den här diskussionen har gått framåt så fort, när jag gick grundskolan på 90-talet var det inte många barn, om ens några, som tänkte på smink och dylikt.

    En av flickorna i programmet får höra flertalet gånger att hon hela tiden är för vuxen i sitt uttryck. Herregud, flickan är typ 8 år.

    Tack för att du svarade! 🙂

    Kram

    Svara
  • Hej Hanna!
    Jag har samma problem som dig med fingrar som blir vita när det är kallt. Det skulle kunna vara Raynauds syndrom, det är inte farligt.
    http://www.expressen.se/halsa/1.187097/sa-visar-sig-raynauds-syndrom

    Tack för en jättebra blogg, jag följer den varje dag.
    Kram

    Svara
  • Här har vi firat Max som oxå har namnsdag, det blev chokladpudding 🙂

    Svara
  • Hej!
    Har hon slutat med middagssovet nu? Har en tjej som är två-tre månader yngre än Liv kan jag tro o skulle inte hon sova på dagen skulle det va katastrof hemma. 🙂 När går du o lägger Liv? Vår tös sover 19-06.30. o en timme på dagen. Kanske snart är dags för bara nattsov här hemma oxå då men jag har ju läst mkt om sömn o dom behöver ju så mkt sömn för att utvecklas o må bra…13h ungefär. Barn sover alldeles för lite mot förr…
    Läser din blogg varje dag. Den är harmonisk, bra o härlig. Kram

    Svara
  • Ja, tyvärr blir de färre och färre middagslurar nu för tiden. Ibland ligger hon och vilar på förskolan men somnar aldrig riktigt.

    Barnen blir så mycket piggare och gladare av sömnen. Liv somnar vanligtvis vid 19.30-20 på kvällen och så väcker jag henne vid 08 på morgnarna. Ibland får jag dock kämpa med att hålla henne vaken till middagen vid 18 om hon inte sovit middag på förskolan. Men så fort hon fått i sig mat så piggnar hon till igen.

    Kram

    /Hannah

    Svara
  • Jag har samma problem med mina fingrar, har hört att det drabbas mest kvinnor. Finns tydligen inte så mycket att göra åt det. Sök på vita fingrar på google så hittar du tips och råd.
    Ha det så bra i Indien, var rädd om er.

    Kram

    Svara
  • Gör inget Hannah, du e så fin för övrigt:-)
    Ha en trevlig helg!
    Kram

    Svara
  • Hej!
    Vill inte skrämma upp dig men min syster fick en reumatisk sjukdom som heter SLE för några år sen..det började med att hon tappade känseln och fick vita fingrar. Det är massa punkter man ska ha för att få den sjukdomen så det är säkert ingen fara men skulle nog kolla upp det! Kram Malin

    Svara
  • Ingen fara 🙂

    Jag hade svår reumatism som barn och känner fortfarande av det. Särskilt nu när det är kallt. Kanske har det med det att göra.

    Hopas att din syster blir bra.

    Stor kram

    /Hannah

    Svara
  • Grattis pojkar på namnsdagen! hua för kylan o leder, ingen bra kombination, stelnar i vanliga fall o nu i kylan blir man ju så stel, värme gör susen för ledbesvär, imorgon blir det relaxbad i varmt vatten…gott! mysigt att svärmor passar barnen, förstår att det känns tryggt o bra!

    Sov så gott!

    kram

    Svara
  • Vilken spännande resa ni har framför er! Min kompis Camilla (adopterad från Indien) ska också till Ambala 🙂
    Hoppas att ni får en fin resa och tack för en fin blogg. Har följt dig sen min dotter, (som är en dag äldre än Liv) låg i magen 🙂
    Kram

    Svara
  • Hej!

    Jag kommer också snart sitta med en trött madam i knät efter dagis… Ska skola in familjens minsting nu i februari & jag tror att hon kommer vara helt slut efter några timmar på dagis 🙂 Är du nöjd med Livs dagis?

    Hoppas ni mår bra allihopa!

    Kram!

    Svara
  • Jag är helt salig över Livs förskola. Hon trivs så bra. Det första hon säger när hon vaknar på morgonen är att hon vill dit. Även på helgerna 🙂

    Kram

    /Hannah

    Svara
  • Det är ju precis så det ska vara! 🙂

    Kram

    Svara
  • Åh, grattis till båda pojkarna på deras namnsdag idag! 😀
    Klart ni ska fira det! 😉 I våran familj har vi alltid firat namnsdagar! 🙂
    Och SPECIELLT den 28 februari, det är en väldigt speciell dag för oss! Då är det Maria. Både jag och båda mina systrar heter Maria i andranamn, så vi brukar bli firade. Men vi brukar även fira mamma. Hon heter Ann-Marie och brukar fira när det är Anna och Maria, för att hennes namn inte finns i kalendern. 😛
    Jaja, nog om det. 😛
    Hoppas det går bra med graviditeten. Jag har inte så mycket tid att besöka din blogg nu tyvärr, för jag har fullt upp med massa distanskurser. Ibland undrar jag om jag inte har tagit på mig lite FÖR mycket… :/
    KRAM på dig!

    Svara
  • Hej Hanna!

    Stort grattis till graviditeten och vad härligt att pyret sprattlar och lever rullan.

    Har en fråga som jag hoppas du har möjlighet att svara på…

    Kikade på fotot taget på dina frusna händer och tycker mig se en gråaktig rand som går längs med din lillfingernagel (eller är det bara ljuset som spelar mig ett spratt?). Har själv sådana ränder på flera naglar men vet inte anledningen till att de uppkommit. Har du koll på detta? Dela i så fall gärna med dig för jag undrar så…

    Svara
  • Hej,

    Det är nog bara ljuset eller mitt gamla nagellack 🙂

    Det är dock ganska vanligt att få ränder på naglarna. Kan bero på att de är torra, om man jobbar mycket med papper eller så kan det vara en skada. Om man slagit i vid nagelroten så kan nageln t. ex. växa ut bucklig.

    Gå och kolla upp det på vårdcentralen om du är orolig.

    Kram kram

    /H

    Svara
  • Vad snäll du är som tog dig tid att svara! Har varit hos en hudspecialist gällande mina skumma streck men inte heller han kunde svara på varför de finns. Menade dock att det inte borde vara något farligt, men jag har lite svårt att släppa det hela. Man vill ju liksom veta vad som händer i kroppen. 🙂 Jaja, kanske försvinner de med tiden…

    Hursom. Tack för en riktigt mysig blogg och lycka till med andra halvan av bebisbakningen.

    Kram!

    Svara
  • Underbar bild! Önskar er all lycka till på resan med, det är så betydelsefullt det ni gör! <3
    Men snälla, tänk på det man har hört om just den där "jätteräkan" som ligger så fint på tallrikarna…och hur bra det vore om fler gick ihop och sa nej till den, trots att den är delikat 😉 Kolla in här:
    http://www.youtube.com/watch?v=r9u6D2qGwXo

    Svara
  • Hej! Jag har haft samma bekymmer med mina fingrara i flera år, tror det är ganska vanligt. Min mamma har haft detsamma i många år. Du beöver nog inte oroa dig! Lycka till på resan!

    Svara
  • Tänkte förresten passa på att flagga om att det är hjärtebarnens månad i februari. Hoppas det är ok? Vill verkligen sprida detta. Hjärtebarnsfonden har flera kampanjer där en slant går till hjärtebarnen om man köper ex en hjärtebakelse, hjärtpin, sms kampanj 14 februari, mm. Förtjänar verkligen att uppmärksammas, det är så viktigt för det fantastiska arbete som utförs för dessa barn<3

    Svara
  • Grattis till dina Maximilian killar.Loccitane krämen flera gånger om dagen och en nagelbandsolja är medicinen:) det har hjälpt både naglar och torra händer här.Puss och kram på dig Hannah.

    Svara
  • Hej Hanna! Tack för en bra blogg! Jag blir dock väldigt upprörd och rädd att märka att kunskapen är så låg hos många ang scampi/jätteräkan! Du som verkar vara så medveten och en god medmänniska borde kolla på följande informationsfilm från Livsmedelsverket ang denna otroligt giftiga miljöbov:

    http://www.youtube.com/watch?v=r9u6D2qGwXo&feature=youtube_gdata_player

    Vi måste ta avstånd för våra medmänniskor och vår miljö så vi har nåt att lämna kvar till våra barn. Ät INTE scampi/tigerräkor/jätteräkor!!! Det lär du aldrig göra igen efter du kollat på filmen!

    Mvh Camilla Hedblom

    Svara