Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:51 | februari 2, 2012

Nappbitare

Liv har börjat gnaga på sina nappar. Livsfarligt. Hon har lovat att inte bita men hon är dålig på att hålla sina löften.

Nu har vi pratat om att ge napparna till kattungarna på Skansen.

En av napparna hade hon nästan lyckats bita av helt, resten ser ut så här.

Vad ska jag göra? Ta bort napparna helt?

Kram  ❤


31 kommentarer31 kommentarer om “Nappbitare”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag tog bort dem helt när mina barn började bita på dem. Jag var så rädd att de skulle få det i halsen. Och det är säkert inte så bra för tänderna heller?!
  Det är nog lättast om hon slutar nu innan bebisen kommer, för sen kan de bli svårt att sluta när bebisen får ha sin napp. Men slutar hon nu så hinner hon nog glömma de kanske.
  kramar

  Svara
 • Hej!
  Jag fick tips att använda latex nappar istället för silikon om man har barn som biter på nappen!
  Ha det så bra. Kram Annika

  Svara
 • Varför napp över huvudtaget???

  Svara
 • Jag håller med. Fungerar lika bra med tuggben. Och sen kan ungen gräva ner den i skogen när den tröttnat.

  Svara
 • Hahahahaha:) Klockren kommentar!

  Svara
 • Du har verkligen svar på ALLT;)))

  Svara
 • Var det så du fick göra när du var liten Peter?

  Svara
 • Jag förstår inte varför du ska låta så otrevlig? Det är ju en berättigad fråga? Inte direkt bra för tänderna med napp, så varför ens använda?

  Svara
 • Han hade väl inget bättre att komma med! Men det är ju bekvämt för föräldrarna att ungarna går med napp i mun hela dagarna, då är dom (förhoppningsvis) tysta.

  Svara
 • Jag brukar aldrig kommentera andra läsares kommentarer men nu kan jag bara inte hålla mig! Har ni inget annat för er?? PÅ RIKTIGT!!!

  En stor eloge till Peter, Hannah och alla andra bloggare på den här sidan som orkar fortsätta trots den här typen av kommentarer. Jag skulle ge upp DIREKT!!

 • Hej Hannah. Jag läser till förskollärare och gillar pedagogiska barnböcker. Vi hade länge försökt få vår pojke att sluta med napp men misslyckats. I en barnbok fick en flicka lämna sina nappar i en leksaksbutik som betalning för något hon önskat sig. Sagt och gjort, vår son betalade med två nappar för en spindelmannendräkt och fick t.o.m kvitto 🙂 vi hade en natt när han var ledsen sen var det klart 🙂

  Svara
 • Hej!

  Min dotter är 3 år och använder också napp. Min tanke är att hon ska sluta med den till våren. Hon biter ibland på nappen och det känns ju inte så bra. Jag pratar med henne om att hon snart ska sluta med napp och jag tänker att det är bra att förbereda henne. Hon är med på notorna vid de samtalen men vi får se hur det går! Jag tror att det är bra att barnet får ge bort nappen och kattungarna på Skansen var ju bra! Jag får komma på nåt bra som kan fungera för min dotter! Ikväll ska hon sluta med sin välling-flaska…hoppas det kommer att gå bra.
  Sköt om dig!
  Kram Anna

  Svara
 • När min son va 2.5 hade vi en dag glömt att ta med nappen till vilan på dagis. Han hade somnat ändå, utan problem, och då tog vi tillfället i akt. Vi åkte till leksaksaffären, han fick välja en leksak (blev en bil) och han lämnade sedan napparna, fint inslagna i en påse med glittrigt snöre till kassören. Det va lite gnälligt några kvällar, men vi påminde om att han faktiskt fått en leksak och att napparna har det bra hos kassakillen nu. Det gick över förväntan och vi är så glada att vi är av med den. Det blev tillslut ett gnällmoment, så fort han va trött, ledsen eller uttråkad va det tjat om nappen. Vi körde med samma taktik med storasyster några år tidigare och även min bror har provat att byta nappar mot leksak och det funkade fint för dom också. Lycka till!

  Svara
 • Hannah fina du!

  Du måste se detta klippet från SVT, intervjuer med några barn, du kommer skratta så du får ont i magen,.. SÅ klockrena kommentarer från barnen 🙂

  http://svtplay.se/v/2675231/skavlan/niklas_pa_stan__morgondagens_barnuppfostran?sb%2Ck151706%2C1%2Cf%2C-1

  Ha en bra resa, är avundsjuk måste ja säga, ja hade hoppats på att få åka till Indien och skriva min C-uppsats, men det fick jag tyvärr inte 🙁

  STOR KRAM

  Svara
 • Underbart klipp på barnen fick mig ett gott skratt 😉

  Svara
 • Ja visst va de härligt 🙂 Vet inte hur många gånger jag har sett det 🙂 Slutet va bäst 🙂

  Svara
 • Hejsan !
  När äldste sonen började bita sönder napparna så bytte jag till latex nappar som är mycket svårare att bita sönder, han tyckte inte om dem så han valde då självmant att sluta använda nappen.

  Svara
 • Tack för tipset, det lät kanon att göra så 🙂

  Svara
 • Min äldsta började bita på napparna strax innan 2 års ålder och då tog vi bort dem. Det gick väldigt bra och jag har inget minne av att det var jobbigt någon dag. Han lekte mest med dem.

  Kram

  Svara
 • Min 3-åring biter också på sina nappar… Vi ska ge napparna till Lisebergs-kaninerna i vår! Men tillsvidare har vi bytt till latexnappar!

  Svara
 • Låt Liv ge sina nappar till hennes lilla kusin Charlie.
  Förklara att det bara är bebisar som använder napp, att hon är en stor tjej nu och lilla Charlie kommer bli jätteglad för hennes nappar. Låt henne sen gå till leksaksaffären och köpa något hon vill ha för att hon varit så snäll och duktig.
  Funkade alldeles utmärkt för oss. Lycka till!

  Svara
 • Sluta med nappen 😉 så hon hinner vara utan innan bebis kommer sen kanske det blir svårare 😉 vi gjorde ett paket å la på altanen, sen när vi gick och tittade hade tomten hämtat det och lämnat ett paket i gengäld 😉 lilla Claris har förstås frågat efter några gånger och första och lite andra kvällen var det gråt men vi höll ut. Det är jätte skönt nu å slippa den och det känns bra med tanke på tänderna också 😉 lycka till kram Nettan

  Svara
 • Usch! Man blir så orolig :-/ min gör exakt lika med sina, hon är lika gammal som Liv är. Hon har precis slutat med blöja nu, & jag vill inte ta nappen ifrån henne nu direkt. Dom är ju fortfarande små & jag vill låta henne vara liten som hon faktiskt är, & inte säga att du är så stor nu så du behöver ingen napp, men det blir så svårt när (som min verkligen älskar sin napp) & kanske har en stor trygghet i den när hon inte använder snuttefilt. Lycka till, det kanske går hur smidigt som helst!:-)
  Kramar

  Svara
 • Vår ena son bet oxå hål på sina nappar så en dag när vi nyss hade bytt napp och jag såg att han bitit sönder den nya sa jag att vi inte hade några fler (opedagogisk men arg var jag!). På kvällen när han skulle gå och sova frågade han efter nappen och pappan sa att då han bitit sönder sin napp var vi tvungna att slänga den och nu hade vi inga fler (fy på oss, vi hade nämligen 1 kvar). Han accepterade det och somnade utan problem! Vi var helt chockade!! Dagen efter när han var trött mitt på dagen beklagade han sig över att han inte hade nån napp, men sen dess har han inte nämnt den, trots att lillebror har napp… Det var säkerligen en lyckohändelse, men kanske värt att pröva och se vad som händer?

  Svara
 • åh hoppas hon slutar med dom . de brukar säga att inte napp behovet e så stort när de biter.. vet ingen sanninga faktiskt
  men jag skulle varit jätte ororlig att det fastnar halsen hua mej om något händer kram

  Svara
 • Hej Hannah.
  Jag vet inte om nån skrivit detta innan, men jag har flera kompisar som har råkat ut för samma sak som er. Men det är BARA nappar utav silikon som bits sönder. byt till latex, om ni inte vill att Liv ska sluta med napp. De napparna kommer hon inte bita sönder. Inte för att det inte går att bita sönder dem utan för att de inte är lika ”goa” att bita i… 🙂
  tycker personligen att det är lite onödigt att sluta med napp och blöja samtidigt. vänta hellre med napp tills blöjavvänjningen är klar.’
  sov så gott, kram

  Svara
 • Jag klippte sönder tre nappar och visade min dotter dom på morgonen och sa ”förfärat” att oj titta vad som har hänt med napparna… Dom går sönder när man blir en stor tjej! Hon kastade dom själv men vi trodde att det skulle bli ett himla liv om det på kvällen men vi påminde om att de ju hade gått sönder! Inte en enda gång efter det har hon frågat efter nappen:)

  Svara
 • Jag tror Liv klarar sig jätte bra UTAN nappar, hon börjar bli ”stor” nu (och tänk på tänderna…) 🙂

  Kram

  Svara
 • När hon är så stor tycker jag att du ska försöka vänja henne av med napp. Men förstår att det är svårt, men för hennes skull och framförallt hennes tänder är det värt att sluta med napp nu. Lycka till och ha en underbar resa! Kram fina du!

  Svara
 • Vad gäller napp och tumme så brukar jag tycka att det kan få hålla på så länge det inte är något bekymmer.

  Men, let’s face it, nu har ni ett bekymmer som också kan blir väldigt farligt. Passa på att ta bort nappen nu på en gång, när det också är långt kvar tills bebisen kommer, så det inte kopplas samman med det…

  Lycka till. Det brukar handla om 3 tuffa nätter, sen är det över…

  Styrkekramar

  Svara
 • Hej
  Min dotter gjorde exakt samma sak. Vi beslöt att kasta napparna direkt eftersom toppen kan lossna. Hon var 1,5 år då och det blev en vecka med lite gråt om nätterna men sedan gick det hur bra som helst. Nu är hon snart 2 år och har inga problem alls med att inte ha napp. Lycka till 🙂

  Svara