Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:41 | februari 8, 2012

Skam den som ger sig

Mottagningen kommer och går. Vi kanske är fler som snikar på någons Wi-Fi utan lösenord 🙂 Klockan är mitt i natten här så de andra har nog givit upp. Jag försöker lite till.

Nu fungerar det alldeles utmärkt att ladda upp bilder. Har nog uppkopplingen helt för mig själv nu.

Vi köpte varma filtar till alla flickorna.

Det var en mer hotfull stämning ute på gatorna i Ambala än i Kolkata men många var glada och trevliga. Den här mannen kom fram och ville att jag ska skulle ta en bild med honom.

Något som också gör ont i hela mig är att se hur dåligt djuren har et. De är såriga, sargade från sparkar och för att de blivit påkörda. Vill öppna hem för djuren. Men jag kanske ska ta en sak i taget.

Innan vi lämnade Ambala så besökte vi de kastlösas område. Där vi var bodde 15 familjer med många små barn! Flera av de som levde där hade lepra. De blev slagna och spottade på och förbjöds att komma in i staden. De är inte värda någonting. Sådan fruktansvärd misär att man inte kan förstå trots att jag stod mitt i det.

Vi gav pengar till mat och de som jobbar på flickhemmet hjälper dem också mycket.

Barnen hade såriga fötter, trasiga kläder och sorg i ögonen. Tänkte hela tiden på mina egna barn. De här är ju bara små Liv. Överallt på gatorna, bland farlig trafik och människor sitter barn som tigger och många används som slavar. Flera av flickorna på hemmet har räddats från att vara dansslavar. En flicka var bara fem år och tvingats dansa för att tillfredställa män!

Barnen i de kastlösas by sken upp när vi kom.

Det här var deras kök. I den grumliga vattengropen diskade de.

Ingen kan göra allt men alla kan vi göra något.

Så snart jag får chansen igen att använda internet så ska du få se upplyftande och härliga bilder på flickorna i Kolkata och invigningen av deras nya hem. Vi har upplevt mycket glädje också!

God natt.

All Kärlek ❤


38 kommentarer38 kommentarer om “Skam den som ger sig”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hannah, ni är helt otroliga och gör att makalöst bra jobb!!!

  Svara
 • Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser om hur ni hjälper så många utsatta. Vilken fruktansvärd misär…:( Stor eloge till er!!!

  Svara
 • Vilka gripande bilder. Va bra att ni gör det här o även sprider bilder så att de blir verkliga! Det gör ont i hjärtat.
  Kram J

  Svara
 • Mina ögon fylls med tårar,,det ni gör är värt guld.
  Kram <3

  Svara
 • Usch och fy, det gör ont i hjärtat att läsa och se bilder på allt hemskt! Självklart vet man ju att många barn och vuxna har det rent ut sagt för jävligt där ute i världen, sorgligt nog känns det mer i hjärtat när man får se bilder på det. De förtjänar så mycket bättre! Ni gör ett grymt bra jobb och förgyller många av barnens liv bara med eran tillvaro.

  Ha det bra och ta hand om er!

  Kram

  Svara
 • Oj vilka bilder! herregud va rörd man blir, blir alldeles tårögd! Vilka supermänniskor ni är som åker ner och hjälper till!! Tur att det finns människor som er!!

  Svara
 • Det är med tårar i ögonen jag ser dina bilder, vilket fantastiskt arbete du och Peter gör för dessa utsatta barn. Ni gör verkligen skillnad!!

  Svara
 • Åh, härligt att se lilla flickan inlindad i en skön filt. Jobbigt att tänka på alla som luft. Kram på er!

  Svara
 • Men AJ va ont de gör i hjärtat att se dom stackars barnen *tårar* 🙁
  Va starka ni är som orkar se och vara där,jag vet inte om jag hade orkat… skulle nog bara viljat ta hem alla barnen å gett dom mat å en säng…Så verkligen så jäkla bra av er!!! Skönt att veta att flickorna inte fryser längre 🙂

  Massa kramar till er!!

  Svara
 • Jag kan bara instämma i vad alla andra skriver. Tack för att du delar med dig av dina upplevelser och ger oss här hemma lite perspektiv på tillvaron.

  Kärlek till dig ♥

  Svara
 • Man blir helt tårögd när man tittar på bilderna. Vilket fantastiskt arbete ni gör. Jag beundrar er..verkligen!!!
  Man fattar liksom inte hur bra man har det här i Sverige förrän man ser bilderna du har lagt upp.
  Hoppas att dom fina filtarna värmer flickorna gott 🙂

  Ta hand om er!! Kram

  Svara
 • Hej! Jätte bra att du visar hur det ser ut i världen. Är glad att jag bor i Sverige. Såg inte katten först. Det lär ju inte finnas några katthem eller hundstall i Indien. Du kan öppna det första katthemmet i Indien. Det finns så många fattiga människor i Indien. Tycker inte om att en del är elaka mot fattiga och sjuka människor. Dom brukar sparka på hundar för dom tycker ju att dom är smutsiga djur. Dumt! Vad glad flickan såg ut som hade fått en fin filt.Förstår att dom blir glada för sina fina presenter. Tack för det ni gör för barnen!!
  Kram Agneta Blomberg

  Svara
 • Det är en sjuk och orättvis värld vi lever i, helt klart, vilken tur att det finns såna som ni!! Smart som jag är så läser jag på tåget, så folk undrar väl varför ja sitter å torkar tårar…:) hoppas er resa går bra hem! Många kramar till er alla!!

  Svara
 • Så ont det gör i hjärtat att se dessa bilder…
  Hatten av för er som gör någonting för att hjälpa, vilka fantastiskt stora givmilda hjärtan ni har <3!!!!!

  Hur kan vi hjälpa Hannah, jag antar med pengar..men hur bidrar vi bäst och vart skänker vi pengarna så vi vet att de kommer i goda händer som för dem vidare till de behövande??
  Var rädda om er!
  kram Malinapralina

  Svara
 • Jag måste säga att jag blir så himla glad av att se vad ni gör. Jag har varit i Indien och vet hur det ser ut och hur folk lever och det är sorgligt. Önskar så att jag hade kunnat göra något likadant som ni gör. Jag är så imponerad så jag nästa blir tårögd.

  ”Tack” (eller vad man ska säga) för det otroligt fina ni gör

  Svara
 • Kan bara instämma med de andra,det gör ont i hjärtat att se all fattigdom och misär.
  NI gör ett fantastiskt jobb!!

  Stor kram till dig,mamma och Peter 🙂

  Svara
 • Med tårar i ögonen tittar jag på alla bilder… Undrar vad VI andra kan göra?? Hur kan vi hjälpa till?? Kan man skänka kläder, leksaker osv som ni kan ta med vid nästa resa? Kram <3

  Svara
 • Oj vilke starka bilder 🙁 man blir så upprörd hur barn o djur far illa.
  Vilket underbart jobb ni gör och vilka fina människor ni är som gör den skillnaden i barnens liv
  all kärlek till er ♥

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vilket fint jobb ni gör! Förstår att det blir många starka känslor. Talande bilder. Man får sig en tankeställare.

  All kärlek till er <3

  Svara
 • Tack fina Hannah och Co. !!
  Tack för att du gör så mycket goda handlingar och att vi får följa med .
  Det värker i hjärtat när man ser bilderna , så jag kan bara tänka mig hur ni känner det .
  Kram
  annaslifetime.blogg.se

  Svara
 • Otroligt vilket underbart arbete ni utför. Ni är så himla modiga!
  Det är hemskt att så många far illa… Jag kan inte annat än gråta när jag ser dessa hemska bilder på barn och djur.

  Ni är väldigt fina människor ska ni veta. Såna som ni behöver vi fler av. Ni gör verkligen skillnad. Tänk vad glada dem ska vara flickorna där nere.

  Kram

  Svara
 • Åh mitt hjärta brister och jag önskar jag kunde göra så mycket mer…:-(

  Svara
 • åhhhhh jag mår så dåligt av att se allt detta, Tårar i ögonen o den stackars lilla flickan på 5 år huuuu jag klarar inte av att ens tänka på det. Jag håller med dig att man kan inte göra allt men alla kan göra ngt. Jag vill bara ta alla under min famn o rädda dem krama dem, fy för dessa onda människor som skadar barnen. Fy blir så ledsen av detta som finns världen över 🙁 Tack för att ni gör ett bra jobb.

  Svara
 • Vilka berörande bilder:-(, men sånt som behövs för att vi människor ska öppna våra ögon och bry sig om sina med-människor.
  Tänk om fler av världens befolkning hade sånt hjärta av guld som ni har.
  Kram till er!

  Svara
 • Vilket fantastiskt arbete ni gör, kände direkt vad kan man hjälpa till med?? En del av dem på bilderna hade inte ens skor:-(( Tur att det finns människor som ni!!!

  Svara
 • Alltså, man får ett annat perpektiv på sitt liv när man upplever en sån tillvaro. Svårt för oss som har det så otroligt bra att ta in hur dessa människor kan leva under såna svåra omständigheter. Verkligen rörande bilder. Ni gör ett fantastiskt jobb. Guds rika välsingnelse över er <3
  Kram Carolina

  Svara
 • Alla ni som känner att ni vill hjälpa till! Gå in på bloggen Barnhemmet, där finns ett bangironr där man kan sätta in pengar för att bidra. Det finns stort behov. Jag ska gå o och ge en gåva. På bloggen ser man också vad pengarna går till. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Tillsammans blir vi starka!

  Svara
 • Du är fantastisk Hannah !
  (och Peter och din mamma och alla andra som hjälper er med detta från Sverige)
  Så starkt att ni orkar när ni befinner mitt i allt, men belöningen av att se skillnaden hjälper väl till – och förståelsen av att hjälpen behövs blir ju starkare när ni upplever det på plats såklart…
  Starkt & fantastiskt.

  Svara
 • Vad roligt att se och ”höra” om er spännande resa 🙂 Ser verkligen fram emot fortsättningen! Mycket starkt gjort av er och jag förstår att det sätter avtryck i hjärtat och själen att se allt elände och all misär men även en hel del glädje förstår jag.
  Ha det gott och hoppas hemresan går bra.
  /Kram

  Svara
 • Vilken resa ni gör, och tänk vad ni gör mycket för dessa barn.
  Har själv varit runt och besökt barnhem. Mina barn har gett dem leksaker och vi har köpt hygienartiklar till dem och kläder till dem. Det är en underbar känsla att se deras glada ansikten. Hade det inte varit så svårt så skulle alla få följa med mig hem 🙂
  Sköt om er!

  Svara
 • Hej Hannah
  Hoppas ni har det bra där borta!! Vill bara börja att säga vilket otroligt jobb ni gör. 🙂 Jag ä själv adopterad från indien och har gjort en rundresa där för att besöka mitt gamla barnhem. Det är mycket starka känslor och upplevelser, mycket att ta in. Svårt att förstå för oss i väst som har det så bra. Man skulle vilja hjälpa allihopa.
  Ni är fantastiska:) Må så gott. Kramar

  Svara
 • Sitter här med tårar i ögonen och mitt hjärta värker för de små barnen…inga barn ska behöva ha sorg i hjärtat, vara rädda eller gå hungriga…jag vill rädda dem allihopa från eländet och ge dem trygghet & kärlek, omöjlig uppgift tyvärr!!! Ni gör ett underbart jobb och ni är fina fina människor med hjärtat på rätta stället… jättekram <3

  Svara
 • Nu förstår jag hur bra jag faktiskt har det hemma i Sverige, att jag ska vara glad för det jag har och inte tänka på vad jag inte har. Jag har allt som dessa människor inte har och jag blir så påverkad och ledsen när jag ser bilderna. Bara att ha rent vatten är något vi ska vara tacksamma för.

  Att människor på jorden fortfarande lever i sådan misär, det är tragiskt. Det är svårt att föreställa sig hur det kan vara att leva sådär varje dag och t.ex. diska i smutsigt vatten.

  Nä, vi borde vara mer än nöjda av att vi faktiskt har det så bra som vi faktiskt har.

  Svara
 • Det är ofattbart hur lite vi vet om den övriga världen och vilka livsvillkor andra människor i vår värld lever under. Det känns overkligt att gränsdragningar görs beroende på vilket kast man har. Så konstigt… Och vilka söta barn! De ser så ledsna ut, man vill bara ta upp dem i famnen och krama om dem.

  Kämpa på långt därborta. Ni gör en god gärning!

  Svara
 • Ohhhh stackars barn och waawww vad man har det bra 🙂
  Fin blogg hos dig 🙂

  Svara
 • Vilket fantastiskt arbete ni gör! Beundrar er otroligt mycket! Man önska verkligen art unga barn behövde leva så det är fruktansvärt! Å ni som får se det med egna ögon och vi som bara ser bilder och får ont i hjärtat usch det e hemskt! Va rädda om varandra! Kramar

  Svara
 • Hej Hannah! Tack för att du lägger så mycket energi och själ i bloggen, du är min favoritbloggerska och har följt din blogg i flera år nu. Är dålig på att respondera men vill nu passa på att säga att dina inlägg från indien resan är väldigt intressant. Förstår att det är många intryck att smälta och visst är det bra att ibland få sig en tankeställare och påminnas om hur mycket vi har att vara tacksamma för. Och så berikande att kunna hjälpa andra, ni gör alla ett fantastiskt jobb! Frid.

  Svara
 • Vilka gulliga Cannabisplantor!!
  Lycka till med allt ni gor en fantastisk insats.

  Svara