Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:36 | februari 14, 2012

Indiens gator

Hej igen min vän. Mina bilder är inte slut ännu. Jag har fler upplevelser att dela med mig av.

Indiens gator är grå och smutsiga. Överallt tutar bilar och mopeder. Mitt bland all galen trafik cyklar barn och vuxna, hundar irrar runt och män, som inte ser ut att ha ätit på år och dar, drar runt på de mer välbärgade i kärror. På mopeder kunde två vuxna sitta med barn och spädbarn i famnen. Ibland såg man fem stycken på en och jag ska tillägga att hjälmar visste nog knappt någon vad det var.

Barn gick längs med gatorna, små barn. Ingen brydde sig om bilarna. Ingen reagerade överhuvudtaget.

Jag satt på helspänn varje gång vi skulle ut i trafiken.

Jag ska inte klaga över att jag känner mig lite tung i huvudet idag 🙂 .

Överallt låg hundar och sov. Totalt orädda för bilarna. När vi skulle ut till barnhemmet låg det en hög med sju små hundvalpar och sov mitt på vägen. Vi fick tuta som tokar och jag skrek, Don´t drive over them. De masade sig lugnt iväg och lade sig i en hög i väggrenen istället.

Små stånd med vackert röda och gula kryddor lyste upp de gråa gatorna.

Man behövde inte ta den här bilen för att komma till Chotta Hajti 🙂 där var vi redan.

Bland all smuts och misär växte ett oförstört och rent blad upp. En fin liknelse för vad vi kan göra för de behövande. Låta dem växa upp tryggt ur all fattigdom.

Nu vill jag veta vad du har haft för dig den senaste tiden. Berätta.

Jag ska iväg en sväng  nu men är strax tillbaka 🙂

Varma kramar ❤

 

 


10 kommentarer10 kommentarer om “Indiens gator”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah Och Peter
  det ni gör för barnen är helt underbart
  har ett fadderbarn själv 🙂 kan man skaffa ett fadderbarn genom er med?
  själv ska jag flytta in i min nya bostad snart ska få nycklar o kontrakt imorgon förhoppningsvis 🙂
  Grattis till eran dotter i magen

  Svara
 • Håller med dig om de hjärtsjuka barnen, såg precis ett inslag på Efter tio idag om en liten flicka som har ett svårt hjärtfel och det var väldigt gripande. Jag tycker det låter jättebra med en utmaning angående insamling för barnen i Indien, tycker det vore bra att ni lägger ut tydlig information i headern om hur man går tillväga om man vill hjälpa till och skänka och/eller andra sätt att hjälpa till. Tex kan man skänka saker också? Kan man betala in på erat postgironummer via internetbanken? Kram ha en fin dag!

  Svara
 • Grattis till flickbebisen, vad spännande det är att följa ditt familjeliv och välgörande arbete! Själv ska jag plugga till en tenta idag, mindre roligt men skönt när det är över. Kram

  Svara
 • Vilket underbart arbete ni gör 🙂 Tack för dina bilder. Förövrigt så har helgen annars varit toppen då jag och min sambo varit i GBG och myst på hotell och bara få rå om varandra han fyllde 30 i fredags så gjorde detta som en överasskning. Gissa om han blev överasskad, ja de blev han verkligen. Men nu är vardagen här igen och de behövs många såna turer än bara max 2 ggr per år då vi får vara för oss själva. Men men man får vara glad för det. Ha en trevlig alla hjärtans dag, jag brukar alltid ge mina barn ngt litet, de tycker dom e så kul. Sonen fick en mee too u choklad, mellandottern örhängen och minstingen halsband och äldsta dottern fick doftlus 🙂 de blev glada för de lilla.Ger du dina ngt? kram på er alla.

  Svara
 • Stort grattis till er lilla flicka, blev så glad när jag läste igår (hade förmodligen blivit lika lycklig i hjärtat om det var en pojke;=)

  Så spännande att följa er resa till Indien. Vi har precis varit i Florida och bilat runt till alla möjliga fina, roliga och spännande platserna. En fantastisk resa som jag är lyckligt lottad att få göra. Även om vår resa inte var präglad av fattigdom så får man alltid en annan synvinkel på livet och att man har det riktigt bra. Borta bra men hemma bäst!

  Jag har skänkt 100 kr till er!!
  Hoppas att alla som har möjlighet och läser härinne gör det;)

  Många kramar på alla hjärtans dag, önskar er en toppendag familjen Karyd Graaf;=) / Marika

  Svara
 • Hej Hannah, och grattis till den lilla tjejen. Ville bara skriva och uttrycka min uppskattning för jobbet du, och Peter, gör för utsatta barn i Indien. Det är många som pratar vitt och brett om ”hur de ska rädda världen”, men oj vad jag uppskattar personer som faktiskt tar tag i det, och GÖR det. Bra jobbat!

  Svara
 • Tack för att vi fått följa med på er beundransvärda resa till Indien. Har suttit och gråtit när jag läste hur det brast för dig när du såg de små barnen i trafiken. Minnen kom tillbaka till mig sedan jag volontärjobbade på barnhem i Thailand. Känslan av maktlöshet, viljan att ta med alla barnen hem, hjärtat som brister när man ser alla oälskade barn som verkligen far illa eller ännu värre när maktlösa föräldrar inte ens har möjlighet att ge sina älskade barn mat och vatten.
  Vi har redan fadderbarn i Malawi, underbart att se dom växa upp med rent vatten, toalett och skolgång. Vi får regelbundet teckningar, foton och brev, vilket våra barn verkligen tycker är spännande. Så nyttigt och viktigt att vi som har det bra lär våra barn att alla inte har det lika bra som vi.
  Självklart ska vi också skänka 100 kr!
  Har haft en mysig morgon med barnen som har dekorerat mängder med kladdiga chokladbakelser till alla som går på fritids och på förskolan samt våra fina pedagoger. Dom älskar att överraska och att ge och jag tycker verkligen att barnens pedagoger förtjänar extra omtanke. Vi har sportlov och har tagit lite ledigt i slutet på veckan och ska hitta på nåt kul tillsammans, även om vi inte reser bort.

  Hoppas ni kryar på er och kanske bäst att kolla salmonella?
  Jättestort grattis till lilla bebisen i magen, så mysigt med en till liten tjej!
  Kramar till er alla på Alla hjärtans dag!

  Svara
 • Grattis till lilla flickan!! Vilka fina bilder du tagit.
  Här händer massor, men ändå inte. Är hemma
  med min nyfödda lilla dotter som sover på min arm
  i detta nu. Försöker ställa om till en vardag med två
  barn, dvs valna nätter, blöjbyten i mängder, magont,
  men framförallt en massa kärlek!! Är oerhörd tacksam
  för att allt har gått så bra! När är din flicka beräknad
  att komma? KRAM

  Svara
 • Åh va mysigt ni har det framför er med bebbe och sånt gos! Grattis till en till prinsessa!

  Och tack att du delar er resa och ert arbete.

  Själv är det full rulle med två små varav en fått en ny omgång feber och blåsor..Dessa vintermånader…Annars har jag precis intervjuat en mamma vars liv förändrades när de fått sitt andra barn. Så fina och starka ord.
  Livet blir inte alltid som man tänkt sig…men till sist blir det oftast bättre ändå.

  Hjärtekram idag!

  Svara
 • Vilka vackra bilder du har tagit! Man upplever verkligen varenda en!!

  Svara