Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

08:27 | februari 18, 2012

Bio och Cupcakes

God morgon min vän. Jag tassade upp redan vid sju imorse. Indien-tiden sitter fortfarande kvar i mig. Så länge man inte är dödstrött när man går upp så tycker jag att det är riktigt mysigt att sitta ensam, dricka kaffe och njuta av tystnaden. Alla sover som stockar på ovanvånigen 🙂

Tittar på termometern och ser att det är mer än tio minusgrader ute. Brrr. De enda spåren jag ser på den snötäckta marken utanför fönstret är från ett råddjur och en hare. Tidiga morgnar kan man se dem promenera runt i vår trädgård. Kanske har de tur och hittar något under snön. Mios gamla äppelskrutt kanske.

Igår var hela familjen på bio. Det blev en succé. Bions sötaste var Liv som satt med popcorn i handen 3-D glasögon och napp. Studentbilden hade det blivit om jag varit snabb med kameran (som jag glömde hemma).

Avskyr mobilbilder, men det är väl bättre än inget 🙂

Jag laddade med en stor popcorn. Inget slår biopopcorn.

Mästerkatten var riktigt bra och vi skrattade mycket. Hade dock hellre sett den på engelska, då skämten inte blir lika bra när de översätts. Men, men…

Idag kommer jag inte kunna höra av mig på förmiddagen. Har massor att göra men lovar dig ett långt inlägg senare i eftermiddag innan Melodifestivalen.

Då kommer du förstå varför jag har haft fullt upp 🙂

Min bästa vän Jessica och hennes dotter Alva-Leigh kommer hit på Schlagerkväll i eftermiddag. Det ska bli mysigt.

Ska baka cupcakes med frosting, hjärtan och andra söta dekorationer. Glittrigt och rosa ska det bli. Schlager cupcakes. Har aldrig dekorerat och gjort frosting tidigare så jag börjar redan nu utifall det blir pannkaka av allt. You know me 🙂

Har köpt den här så jag får lite hjälp med mitt sprittsande.

Hittade den här på bokrean också. Här ska det bakas.

Är du duktig på frosting så kom gärna med tips. Vad blir bäst? Något särskilt jag ska tänka på?

Tack för att Du finns.

All kärlek ❤

 


16 kommentarer16 kommentarer om “Bio och Cupcakes”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Samma här, sitter i min ensamhet och njuter en stund;)
  Mobilbilder är värdelöst, men bättre än inget.
  Här startar sportlovet med att renovera sovrummet, jobbigt nu, men mysigt när det är klart!
  Ha det bäst! Kram M

  Svara
 • Goaste frostingen är helt klart med creamcheese och florsocker och smör .
  Låter nyttigt va?? Men den är himmelskt god, så kan man smaksätta med kakao , citron och färga med karamellfärger, så det blir rosa osv .
  Kolla leila Lindholms recept !! Dom goaste !!
  Lycka till !!

  Svara
 • Morgonstund har guld i min;) Härligt med lite egentid på morgonen när man är småbarnsmamma.Låter som en mysig Fredag.Idag ska vi på föd.kalas och senare är det tänkt att fixa till ngt.gott inför Melodifestivalen.Har Jessica fått sin lilla bebis annars måste det väl snart vara dax?Något cupcake tips från mig får du inte;))) Här är det mulet idag och vi har plusgrader så den lilla snön vi hade är snart långt borta.Ha en riktigt skön Lördag och lycka till med ditt bak.Puss o kram till världens bästa Hannh.

  Svara
 • mund ska där så klart stå;)

  Svara
 • Jag gjorde mina första cupcakes för en vecka sedan, också schlager cupcakes 🙂 Det var superlätt! Frosting som består av Philadelphia, citron och florsocker är gott! Jag ska även strö krossade polkagrisar på mina – mums! Lycka till! Varma kramar Hanna

  Svara
 • Hej Hannah. Vispa inte frostingen för länge för då kan den bli lite rinnig, och jag brukar alltid använda mig av orginalet, philadelpia ost (stavning?) tycker det blir bäst! Lycka till, o jag tror att dina miffins kommer bli jätte fina <3

  Kram

  Svara
 • Det tips jag kan bjuda på är om frostingen innehållet smör, se till att smöret verkligen är mjukt rakt igenom, att det inte finns någon hård kärna kvar när du ska blanda det med övriga ingredienser. Gjorde det misstaget och smöret la sig som gula fula fläckar i frostingen. Då hade jag använt karamellfärg så muffinsarna såg ljusgröna och gulprickigt giftiga ut 🙂

  Lycka till med bakningen!

  Svara
 • Här kommer en länk till den godaste frostingen i mitt tycke, underbart god:)
  Ha en bra dag
  Kram Lena
  http://metrobloggen.se/bakverk/mascarponefrosting/

  Svara
 • Låter som en bra lördag!

  Jag har exakt samma spritsar, de är jättebra, så du kommer få till snygg frosting 🙂

  Detta receptet på frosting är godast tycker jag:

  Ingredienser

  60 g mjukt smör
  5 dl florsocker
  1 tsk vaniljsocker
  1 msk färskpressad citron, saften
  100 g Philadelphiaost
  Några droppar valfri karamellfärg

  Gör så här

  1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

  2. Vispa i Philadelphiaosten.

  3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

  4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.

  Ha en mysig lördag!

  Kram

  Svara
 • Vilken cliffhanger till i em ;)! Spännande! Tyvärr har jag inte något. Bra cupcaketips, är lite lagom förtjust i cupcaketips tyvärr. KRAM

  Svara
 • Ahh, den där punkten efter cupcaketips skulle inte vara där…

  Svara
 • Allt blir knas när man skriver från mobilen. Lagom förtjust i cupcakes alltså, tips däremot är alltid toppen :)!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Leila Lindholms cupcakes är OSLAGBARA, vill jag LOVA dig!
  Wiltons bakprodukter är de allra bästa!
  Tyllen med taggar spritsar man finast med tycker jag!
  Spritsa inte över hela muffinsen utan liksom i mitten, så att man utan att bli alltför kladdig kan ta bort pappret.

  Om du vill göra DE GODASTE CUPCAKESEN I VÄRLDEN så gör du Leilas Chokladfrosting!!! Den är TO DIE FOR!!!

  Finns fint glitterströssel på de flesta ICA-affärerna, med prinsessan Lillife (stavning?). En stor förpackning med ca.4 olika sorters strössel.

  Ska bli jättekul att se dina cupcakes! Hoppas du tar kort!

  (Ett sista tips är att använda muffinsplåtar, blir 100000 gånger snyggare!)

  Kram
  Sara

  Svara
 • Tack för att DU finns!
  Vilken mysig biokväll ni haft. Mio är så himla söt, jag måste bara skriva det för hundrade gången. Sist jag var på bio såg jag ”The Descendants” med George Clooney (som jag gillar skarpt). En underbar film, som lockade till både skratt och gråt. Kan varmt rekommendera den.
  Idag ska jag kolla på Whitney Houstons begravning. Hon sjöng ju som en gudinna, men hade det inte så lätt i livet.
  Massor av kärlek till dig Hannah, vi hörs snart!

  Svara
 • Jag har ett kanonrecept på dajmcupcakes i min blogg http://jenny.lagren.com/archives/486 Idag gör jag halloncupcakes med vitchoklad frosting, är dock inte klara än 🙂

  Svara
 • Hej Hanna!
  Här kommer ett litet tips på lördagskvällen. Varför inte lägga ut lite morötter och äpplen till råddjuren och till hararna. Du kanske brukar göra det. Tror att råddjuren äter havre. Tror att hararna gillar hårt bröd. Skulle också vilja bo på landet.
  Trevlig och fin fest ni hade. Du verkar vara en snäll tjej/mamma.
  Trevlig lördag och söndag.
  Kram Agneta Blomberg

  Svara