Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

09:50 | februari 21, 2012

Morgonrutiner

God Fettisdag min vän. Allt väl? Själv känner jag mig vid bättre mod och har inte lika ont idag. Skönt.

Här hemma ser varje morgon mer eller mindre likadana ut. Det som skiftar är morgonhumöret hos barnen eller hos mig 🙂

Min väckarklocka ringer 07.00. Jag smyger upp och väcker pojkarna. De morrar lite men går upp och klär sig. Jag går ner och dukar fram frukost till dem. När de äter så väcker jag Liv. Det tar ofta minst en kvart. Hon är en riktig sjusovare.

När jag äntligen fått upp henne, kissar hon på pottan, jag tvättar av henne och så går hon till sin garderob. Hon väljer själv kläder som hon sedan omsorgsfullt lägger ut på golvet för att lättare kunna klä sig. Idag blev det en salig blandning av prickar, hjärtan och ränder.

Färdig!

När Liv klär sig har pojkarna ätit sin frukost och kommit upp för att borsta tänderna och fixa håren.

Får ofta tjata innan alla ytterkläder, skolväskor och böcker är i sin ordning och de är klara att fara till skolan. Vi turas om med grannen att köra till skolan. Grannflickan går i samma skola som pojkarna så varannan dag kör vi och idag var de deras tur.

Ibland lämnar jag Liv samtidigt som pojkarna men oftast äter vi frukost i lugn och ro innan det är dags för förskolan. Efter nio är huset tomt och jag kan ta tag i dagens jobb, antingen hemma, på kontoret eller inne i stan.

Hur ser dina morgnar ut?

Håller på att planera inför nästa vecka då barnen har sportlov. Nästa helg är det även barnmässan i Göteborg där jag ska vara med JOOLZ. Det får bli en familjetrip ner till Glennland.

Veckan efter det, den 8 mars är det bloggträff i Växjö som också ska planeras. Den måste bli perfekt 🙂

Hoppas att jag får träffa många här i ”familjen” då.

Önskar dig en bra start på dagen.

Hej på en stund.

All Kärlek

 

 


16 kommentarer16 kommentarer om “Morgonrutiner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Min klocka ringer också kl 07. Då väcker jag mina killar och så gör vi oss redo för dagis. Sen kör jag hem igen och äter en lång frukost, plockar och städar och pluggar. Jag pluggar på Komvux just nu så jag har bara hemmastudier. Riktigt lugnt och skönt men diciplinen finns inte alltid där som den borde 🙂

  Växjö ligger ganska nära så denna gången hoppas jag på att jag ska kunna komma. När det var i Malmö så låg min sambo iväg på jobb i Finland och någon barnvakt har vi tyvärr inte så då fick jag glatt sitta hemma. Nu tänkte jag försöka fylla bilen med tjejer och köra upp, kanske rentav blir samma tjejer som på Ullareds-resan 🙂

  Svara
 • Tjohooo, hoppas du och en bil full med tjejer kommer 😉

  Kram

  /Hannah

  Svara
 • Naaaaaaaaw….guuud så söööt hon är med sina färgglada kläder. Å så stolt över hur fin hon blev liksom. Sötkillarna i badrummet också. 🙂

  Jo, hos oss är det väl mer eller mindre alltid kaos. Jag vill inte det men vet inte hur jag ska göra för att det ska bra lugnt och skönt!

  04.00 Jag vaknar (snark, kan någon råda bot mot att vakna just 4 och orka hålla sig vaken längre än 8-9 på kvällen, vill ha ett liv men är så sömnstörd efter 3 års strul med Milo!)

  05.00 Milo vaknar allt mellan 04-06 vare morgon. Tränar Nike appspeogrammet hemma i vardagsrummet (fr o m denna veckan).

  05.45 Dusch

  06.00 Frukostfixar och sminkar o klär på mig samtidigt. Väcker husbandet.

  06.30 Väcker stora pojkarna. Elliot får man väcka i en halvtimme.

  06.45 Frukost

  Sen pågår ett kaos fram till halv 8 då vi förhoppningsvis lämnar hemmet. Elliot med tandborsten och en macka i mungipan. Thedde har 100 väskor med sig för innebandyskolan han går i och för de träningar han ska på på kvällen. Milo har 14 bilar i händerna och allt måste gå på rutin, annars blir han arg.

  Ja så ungefär… 🙂

  Men jag älskar dom till döds alla tre även om jag blir gråhårig av våra morgnar!

  Puss fina du!

  Svara
 • Hi hi, du är alltid rolig och får mig och säkert många andra att skratta när du skriver 🙂

  Puss

  /H

  Svara
 • Eftersom jag bor i Älmhult ska jag försöka komma på bloggträffen 🙂 Det hade varit kul nu när det är så nära!! Kram Lotte

  Svara
 • Hoppas du kan komma 🙂 Klart du ska komma!

  Kram

  /H

  Svara
 • Jag tänkte försöka komma till Växjö, har ändå planerat ett besök på Linneuniversitetet samma dag! 🙂

  Svara
 • Du är mer än välkommen.

  Mer info kommer, så håll utkik.

  Stor kram

  /H

  Svara
 • Hej svej! Skrev kanske på fel sida nyss angående Växjöträffen. Var på er träff i Stockholm för några år sedan och körde ensam från Hultsfred. Jättetrevlig träff verkligen. Nu har jag flyttat till Växjö och har en aaaaaning närmare ;). Ska bli kul att träffa er igen. Kram ”Cranberries” / Victoria
  Ps, behövs det någon anmälan???

  Svara
 • Åh, vad bra! Då ser jag framemot att ses igen 🙂

  Mer info kommer om plats, tid mm.

  Stor kram

  /Hannah

  Svara
 • Försöker också hålla på morgonrutinerna för minst tjafs 🙂
  Först bär jag upp ett barn i taget på ryggen (från källaren, tuff start på morgonen med 13 branta trappsteg x 3!) och slänger dem i soffan framför Bollis. Fixar frukostmacka och drickyoghurt till de stora, välling till lillis. Lägger fram kläder som de får ta på under Bolibompa, samt ibland även borsta tänderna där. Jag packar alla ryggsäckar och hjälper iväg dem med ytterkläder etc.
  Har en lättantändlig storebrorsa som ofta får utbrott och då sabbas hela planeringen, vilket syrran blir stressad av ”men åååh, ska han börja igen, jag vill åka NU!”…ja så ser det ut hos oss 🙂

  Svara
 • Vilken gooo tjej!! <3

  Svara
 • Morgonrutiner? Det beror på hur dagen ser ut. Måndagar och tisdagar vaknar jag 04.40, då går jag upp och stryker mina arbetskläder (ja, jag stryker dem på morgonen. Mest för att det är skönt att klä på sig varma kläder) Efter jag gjort mig i ordning väcker jag barnen första gången, sen börjar jag fixa mackorna. Sen hjälper jag barnen med kläderna, gör klart mackorna, dubbelkollar väskorna innan vi kör 06.35-05.40.
  Lediga dagar går jag upp vid 6.30, stora killen åker med skolbussen 07.15 och då går jag upp med honom och ser till att han äter frukost, klär på sig och kommer iväg som han ska.
  Min man börjar jobba 06.00 varannan vecka. Motsatt vecka kommer han hem mellan 3-6 och sover till på eftermiddagen. Så jag tar oftast hand om barnen själv på morgonen. Det har alltid varit så, och det är enkelt för då vet barnen vad som händer.
  På helgen äter vi nästan alltid gemensam frukost, utom de helger där jag jobbat länge på kvällen. (slutar vid 00.15, men brukar komma hem vid 01.30) och behöver sova lite längre då…

  Svara
 • Hemma hos mig är det bara jag och min son. Klockan ringer 05.20 Brukar snozza ca 15 min.Efter det går jag upp och skakar lite på sonen och sen går jag och duschar. När jag kommer ut därfrån så går sonen upp och klär på sig samtidigt som jag gör det så vi kan äta frukost i hop. När jag är klar med det så fixar jag hår, tänder och smink. Påminner sonen om det han har kvar att göra innan han får titta på tv i väntan på att gå till skolan. ca 6.30 åker jag hemifrån.

  Att jag väcker min son så tidigt beror på att han sover tugnt och inte alltid vaknar av att man ringer och väckarklockan. Men när han blir större så kommer han självklart att få gå upp lite senare. Vill även se till att han får i sig frukost och borstar tänder mm innan jag drar.
  Ha en fortsatt bra dag!

  Svara
 • Kommer du till Glennland Hannah, vad roligt! Om jag mår bra så kanske jag kan komma förbi mässan och ge dig en kram, även fast jag inte har barn eller ska köpa någon JOOLZ? 😉

  Kram ♥

  Svara
 • Hej Hannah!

  Nöjd hon ser ut med klädvalet lilla Livan 🙂

  Våra morgonrutiner är som följer:

  06.00 går jag och min man upp. Vi fixar frukost och käkar tillsammans och snackar om allt möjligt. På kvällarna hinner vi inte alltid få så mkt egentid då diverse kvällsaktiviteter för ungarna står på agendan. Älskar mornarna <3

  07.00 väcker vi 3 killar som klär sig själva. Bebis på 10 månader vaknar runt 7 tiden också. Min man packar ner vattettenflaskor o frukt i ryggsäckarna. Jag fixar i köket o med bebben. Läxböckerna o gympapåsar har vi tillsammans lagt ner o fixat kvällen innan. Sen käkar killarna frukost o mannen drar till jobbet. Kl. är nu 7.15.

  Jag är ju mammaledig och fixar mig själv inte mer än nödvändigt. Ska bara lämna i skolan 🙂 Typ inget alltså. Jo, ansiktstvätt o tandborstning.

  Efter frukost är det tandborstning och påklädning av ytterkläder för killarna. De två ädsta går själva till skolan 07.40 och jag går med 7 åringen och bebbeplutt kvart i. Skolan är över gatan så mornarna känns rätt lugna. I alla fall just nu när jag är hemma.

  Helgmornarna varierar beroende på om vi ska ut på nån tävling eller vara lediga. Ska vi iväg så ska matsäck fixas. Jag och min man gör det tillsammans innan vi väcker våra klimpar. Iband käkar de frukosten i bilen så att de får sova lite längre. Har vi inga aktiviteter så soooover vi och myser. Nån av killarna brukar vilja köpa bröd på kondiset över gatan till frukosten. Tycker om våra mornar 🙂

  Önskar dig en mysig kväll! Skönt att du känner dig bättre idag.

  Varm kram <3

  Svara