Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

10:23 | mars 6, 2012

Dagens tistel

Kan inte låta bli att reta mig på Hen-debatten.

Tycker det är helt galet.

20120306-101500.jpg

Han och hon heter det!

Jobbigt när jag har en man som älskar det. Läs HÄR!

Vad tycker du om att använda det könsneutrala pronomenet hen istället för hon och han?

Vet att genus är så mycket mer än det men nu pratar vi hen 🙂

Kram


14 kommentarer14 kommentarer om “Dagens tistel”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • tycker detta spårar ur precis som med så mycket annat i det här jamsesamhället. Inse att världen är uppbyggd av pojkar och flickor och kvinnor och män, varför hålla på och göra något annat av det? trams tycker jag. Trampar man någon stackare på tårna om man säger hon och han?

  Svara
 • Jag tycker det spårar ur totalt det här med hon/han!!

  Du, igår anmälde jag mig och min kusin till tjejkvällen i vxö, kommer det något svarsmejl eller allt är ok?

  Kram Lotte

  Svara
 • Nej, inget svarsmejl. Ni är välkomna 🙂

  Kul att ses.

  Kram ❤

  Svara
 • För KNAPPT 100 år sedan fick kvinnor inte rösta. Om bloggar hade funnits runt 1915 skulle vi fått se ”kvinnor får inte rösta heter det” när föreningar började uttrycka sin talan för kvinnlig rösträtt. Jag tycker att ditt hat mot ”hen” är extremt, jag förstår att du inte vill kalla dina barn ”hen”, jag kallar ju inte mig själv för ”hen” heller, men vad vore problemet om så sker? Det hade bara gjort att en stämpel vi föds med försvinner, vi behöver inte finnas i fack. Vi hamnar alltid i fack, beroende på hur du ser ut, var du bor, ideologi, sexualitet, allt, om vi då bara skulle få bort kön som ett hinder, för kön är ett hinder. Har du läst ”Det andra könet” av Simone de Beauvoir? Kvinnan är det andra könet, all forskning som inte är så kallad kvinnoforskning görs på män, män får bättre betalt, det finns en könsmaktsordning som är dum att förneka, för den finns där.

  När flickor ramlar är det synd om dem medan pojkar ska resa sig upp, det är udda när pojkar leker med dockor och flickor med bilar. Rosa och blått.

  Så varför ska ”hen” vara ett problem, för fysiskt, visst finns det en skillnad, men vad har det för betydelse 2012 egentligen? Vi är för utvecklade för att inte kunna acceptera ”hen”, vi vet för mycket för att förneka könsmaktsordningen, vi vet för mycket för att inte acceptera tanken om ett att leva i ett samhälle där kön inte är ett hinder.

  Svara
 • Det ÄR skillnad på killar och tjejer, två olika kön med olika behov!! Varför inte bara acceptera det?? Jag blir galen över av att den här diskussionen alls finns!!!

  Svara
 • Heja, heja! Kunde inte sagt det bättre själv. Hen låter ju så löjligt att det inte är sant!!! Tycker dessutom att det är kul att vi har olika könsroller som man kan spela lite på.

  Svara
 • Tycker det är extremt.. vi har ju olika kön, flicka och pojke.. varför ska det var ETT liksom??! Nä, jag kommer lära min flicka att hon är en tjej och ska vara stolt över det oavsett om hon kommer gilla typiskt pojkar.. ja alltså det som räknas som typsikt manligt då.. Eller om hon vill leka med dockor och rosa fluffiga klänningar ska hon få göra det, hon ska få lära sig att vara stolt över det hon är oavsett vad, men en HEN ska hon få veta att hon INTE är!

  Sen är det ju tyvärr så att kvinnor får kämpa lite extra för att bevisa att de kan vara bra toppchefer eller vad det nu må vara som är mansdominerat, men då får hon bara mer skinn på näsan… Hon ska få veta att hon KAN om hon bara VILL.. Det är inte könet som ska styra vad en person kan. Vi vuxna sätter barnen i ett fack och vi vuxna gör barnen till den de är.. inte vad de kallas för.

  Kram

  Svara
 • Håller med dig fullständigt. Det har gått allför långt med denna debatten och det gör barnen ännu mer splittrade. Vissa är ju helt besatta i denna tanken.

  Svara
 • Det här med hen e så larvigt, så det e inte klokt. Att man inte sätter tid och energi på viktigare saker.. Sjukt!

  Svara
 • Jag gillar det inte, varför ska de hitta på så mycket konstigheter i vårat samhälle??? För mig är det alltid Hon & Han inte ngt jäkla HEN, ursäkta, ska vi säga DET också sen??? Nä sånt går inte hem hos mig. Punkt slut 😉

  Svara
 • Titta in på RFSL eller på QX, så kanske du skapar dig en annan bild och blir mer insatt. Det handlar INTE om att du måste benämna ditt barn eller dig själv för HEN utan snarare om de personerna som INTE vill sätta kvinna eller man som stämpel för sig själva. Hur man UPPFATTAR sig själva helt enkelt. Det är en helt annan sak och det har ju inte med DIG att göra, eller att du inte skall fortsätta kalla dina barn för han eller hon. Det handlar igen om dem som inte vill benämna sig som varken eller, eller båda delarna. Det är väl aldrig fel att ”tillåta” människor att titulera sig som dem vill, eller? Var glad, ni som skriver att det är fånigt eller dylikt, att Ni inte är i den situationen själva. Det kan troligen inte vara lätt.

  Svara
 • Gillar det inte alls! Tycker det hela är sjukt, förrvirrande för barnen, nej usch! Tur att alla är och tycker olika! Kram

  Svara
 • Ni som är motståndare till ordet hen behöver inte använda det över huvud taget, men vi som ser en vits med det kan använda det, och det behöver väl inte ni störa er så på? Jag tycker att det är ett praktiskt ord när kön är okänt, t.ex. gällande gravida där man inte vet om det är en han eller hon i magen, perfekt att kunna använda hen i stället. Samma sak med bäbisar, det är omöjligt att avgöra om det är en han eller hon (om man inte sitter fast i töntiga attribut som klädfärg eller annat), fram till att man då vet tycker jag hen är ett utmärkt alternativ.

  Svara
 • hej! Jag tänkte bara säga att jag gillar din blogg skarp först o främst så trevligt av dig att dela med dig av din vardag, roligt o avkopplande att se att du lever ett så normalt liv o det är nog det som gör din blogg så trevligt att läsa.

  Sedan måste jag säga att jag inte håller med om din åsikt om hen. För det är nämligen så att jag vet flera språk (har vänner från olika delar av världen) som är helt könsneutralt. Visst är namnen åtskilda men det här med att säga att ”min kompis, han har” eller ”min kompis, hon har” etc är ganska löjligt. För vem bryr sig egentligen om det handlar om en kille eller tjej, är man intresserad av det så får man fråga.

  Eftersom det finns bevis för att det funkar med hen så anser jag det vara en mycket bra grej. För vem bryr sig egentligen om vi är han eller hon? Det ser man väl när man träffar mig, eller hör min röst…

  Ha en fortsatt trevlig dag o jag önskar dig en underbar graviditet du är så söt och har helt underbara barn.

  kram

  Svara