Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:19 | mars 10, 2012

Frukost

God lördag min vän. Hoppas allt är väl. Vi har precis kommit tillbaka upp på rummet efter att ha ätit frukost. Skönt när hotellfrukosten inte stänger förrän 10.30. Passar oss sjusovare perfekt 🙂

Snart ska vi till Peters pappa, svärfar Kai och äta lunch. Gäller att gå ut och promenera och se till att bli hungrig igen.

Ser framemot finalen av Melodifestivalen ikväll. Ska du se den?

Önskar dig en härlig dag.

All Kärlek ❤


17 kommentarer17 kommentarer om “Frukost”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej hej, hoppas ni får en härlig lördag med god mat 😉 Vi ska fira min bästa väns dotter som fyller 8år idag och dom är heeeelt tokiga i melodifestivalen så jag blir väl så illa tvungen att se den, haha. Jag är inte den som följer det annars direkt, det är ju så mååånga gånger…
  Kram Lotte

  Svara
 • Självklart ska vi se Melodifestivalen 🙂 på hotell rica i Malmö.
  Minibaren ska nu fyllas upp med vin & cider 😉
  Önskar er en härlig lördag!
  Kramar

  Svara
 • Hej! Klart man ska kolla Mello ikväll. För mig är Loreen en stor favorit, men även Danny och Torsten Flinck. Spännande!

  Vill önska dig och din familj en underbar helg!
  Ps. Lika vacker i ljust eller mörkt hår, gravid eller inte. Kramar till hela din underbara familj.

  Svara
 • Tack fina 🙂

  Svara
 • Hej Hannah!

  Hoppas ni har det bra i Skåne. Där är det väl vår nu? I morse när jag tog in tidningen var det rätt så varm luft som jag möttes av. Förhållandevis varm i alla fall 🙂 Nu kommer våren på riktigt <3

  Vi kollar såklart ikväll. Killarna hejar på Danny och jag på Lisa. Loreen vinner antagligen men jag tror Lisa smyger i vassen.

  Önskar dig en fin dag!

  Kram kram <3

  Svara
 • God eftermiddag fina du.Jag har ju lovat för längesedan att bojkotta Melodifestivalen men man är ju inte sämre än att man kan ändra sig;) Så visst ikväll tittar vi tillsammans med son och svärdotter.Jag såg inte första deltävlingen så det ska bli spännande och höra Loreens låt.Hoppas bara inte på Flinck för då bojkottar jag på riktigt nästa år;)) Hoppas ni får en skön fortsatt vistelse i vårt vackra Skåneland.Förresten så fin din lilla mage är och så otroligt lik Liv är Peter.Puss o kram och var rädda om er och varandra.

  Svara
 • Hej Hannah.
  Jag läste din krönika i klick och blev så ledsen över din uppfattning att jag, och andra som förespråkar användandet av ordet ”hen” är s.k ”genusfanatiker”. Det var väldigt tråkigt att höra.
  Jag anser att ord inte bara är ord, utan även formar vår bild av verkligheten och av oss själva. Du skriver att du tycker att barn ska få vara barn. Vem kan motsätta sig det? Men att vara barn är inte samma sak som att bli indelad och bemött utefter vilka könsdelar man begåvats med. För mig handlar ”hen” inte om att ta ifrån människor rätten till sitt kön, utan att ge dem friheten att vara en individ. Jag tycker det är viktigt att jämställa barn redan i en tidig ålder så att de lär sig att man först och främst är människa med massor av olika egenskaper.

  Jag kände mig som barn aldrig hemma någonstans. Jag är av kvinnligt kön men passade inte in varken hos flickorna eller pojkarna. Otroligt många barn hamnar i kläm när allting delas upp efter kön, inte minst i skolan. För mig hade det varit otroligt värdefullt om ordet ”hen” hade brukats på min tid. Det hade hjälpt mig att hitta mig själv mycket tidigare. Jag anser att ”hen” är ett jättebra ord, inte minst när man pratar om en okänd person, tex. när någon varit hos läkaren. De allra flesta utgår ifrån att läkaren är en man och frågar om ”han” var bra. På så sätt fortlever gamla idéer om vilka yrken män respektive kvinnor har.

  Jag tycker absolut inte att man ska förbjuda användandet av hon/han, men varför inte ge barnen även möjligheten att använda det könsneutrala ”hen”. Kön är ju faktiskt helt irrelevant i många sammanhang. Jag tycker att det är lika befängt att aktivt dela upp barn efter kön som att dela upp dem efter tex. hudfärg. Man är så otroligt mycket mer än sina fysiska attribut.

  Du måste ha i åtanke att alla inte fungerar som dig och dina barn. Jag tycker att det är ett slag under bältet att kalla människor som är av en annan åsikt för ”fanatiker”. En fanatiker är den som inte ens bryr som att lyssna eller försöka förstå andras idéer. Jag diskuterar gärna om dialogen hålls på en respektfull nivå.

  Du skriver i din krönika att det är dina barns val vad de vill leka med och hur de vill gå klädda, för att i nästa mening uttrycka att du INTE skulle tillåta en av dina söner att gå till skolan i klänning. Jag tycker att det ligger en så otroligt stor dubbelmoral i det. Varför skulle du begränsa din son på det sättet? Han fick ju välja själv? Att förvägra sin son eller dotter att klä sig mer kvinnligt eller manligt än vad normen förordar är att skuldbelägga och förminska deras egna personligheter.

  Jag vet inte hur påläst du är i ämnet, men det finns många transsexuella personer i samhället och i din egen närhet. Det är ett slag i ansiktet på dem att skriva att det inte är ok att klä sig könsöverskridande. Har du ens funderat över varför du tycker som du gör i frågan? Jag antar att din dotter skulle väl få klä sig grabbigt i kängor och ”killjeans”? Men din son skulle inte få gå till skolan i klänning? Det beror på att mannen är normen och det är mer tillåtet att eftersträva att vara riktigt ”manlig”. Ser du inte dubbelmoralen i detta?

  Hur ställer du dig till bi- och homosexualitet? Skulle du ”tillåta” att ett av dina barn levde öppet gay? Det är ju också att bryta mot en norm. Skulle du kalla även dem för ”fanatiker” i så fall?

  Jag är ledsen om jag har haft en lite hård ton, men jag kände mig så personligt attackerad av din krönika. Det är tråkigt att bli påhoppad när det enda man eftersträvar är en bättre tillvaro för våra barn en den vi växte upp i.

  Mvh

  Svara
 • Hej,

  Det får en uppsats som svar tillbaka 🙂

  Som jag skrev i min krönika har alla rätt till sina egna åsikter och liv. Sedan berättade jag hur jag tänker. Skrev inte om några rätt eller fel utan om mina tankar.

  Du skrev att du antar att jag låter Liv klä sig i kängor och jeans. År 2012 är modet sådant att det inte bara är killar som får bära jeans och kängor. Det är trots allt inte som 50-talet då kvinnan skulle bära dräkt, kjol eller klänning och det är en utveckling vi alla ska vara glada för, särskilt ur genusperspektiv.

  Du skriver även om min dubbelmoral men då är det väl också dubbelmoral att förespråka pojkar i klänningar men vara mot flickor i jeans? Att jämföra en flicka i jeans med en pojke i klänning tycker jag inte är riktigt likvärdigt i dagens samhälle.

  Jag respekterar alla människor oavsett läggning men om transexuella ser det som ”ett slag i ansiktet” att mina pojkar inte får ha rosa prinsessklänning i skolan så är jag villig att ta den diskussionen. Det må vara dubbelmoral om man drar det till sin spets men samtidigt hävdar jag med bestämdhet att en pojke i Mios ålder skulle få problem i sin vardag om han gick runt i prinsessklänningar. För mig handlar det inte om jämlikhet utan att det måste få finnas plagg för män respektive kvinnor samt plagg som är helt könsneutrala.

  De män som vill ha prinsessklänningar får givetvis ha detta men jag anser att de snarare är de som behöver respektera att alla inte vill klä sig så än att övriga ska anpassa sig efter en trots allt väldigt liten grupp. Med de sagt innebär inte det att jag inte accepterar transexuella.

  När det kommer till bi- och homosexuella är det knappast någon diskussion jag behöver ta med tanke på hur mitt blandade umgänge ser ut. Jag umgås med folk efter deras personligheter och inte på grund av ras, religion eller sexuell läggning.

  Jag anser att ”han” och ”hon” är en självklarhet eftersom vi har två kön. Däremot håller jag med om tanken att ingen person ska tvingas in i ett fack. Men att använda ”hen”, ha pojkar i prinsessklänningar och flickor som inte får leka med dockor ser i alla fall inte jag som någon lösning på problemet och inte heller en start på en lösning.

  Jag vill inte heller ha en hård ton men om jag kan respektera andras åsikter måste jag också kunna ha min åsikt utan att folk ska känna sig påhoppade. Hur ska en diskussion föras om alla tvingas tycka likadant?

  Allt gott.

  Kram

  /H

  Svara
 • Hej hej, vilken fin liten mage du har fått nu:) Det är så mysigt när den är så där lagom stor så folk ser att man är gravid men man ännu inte är så där jobbigt ”fet” å otymplig på slutet. Njuuut!!! Mysigt med er familjehelg:) Vi får folk hit ikväll å ska inviga grillen å så klart kolla Melodifestivalen, vi är alla väldigt taggade:)

  Många kramar till er!!!!!

  Svara
 • Så underbart med hotellfrukost!!
  Innan vi hade barn såg vi aldrig melodifestivalen.. Men med en 5åring i familjen så finns det inget val, så vi laddar för FINAL!! 🙂

  Svara
 • Hej!

  Jag är ny medlem, tack för en fin blogg!
  Snälla snälla, kan du skriva vart du köpt din fina pippitröja någonstans.
  Har sett många varianter men din är toppen.
  önskar dig en fin fortsättning på helgen

  Svara
 • Jag fick den i julklapp. Ja, visst är den fin! Det man inte ser är att det är en längre modell. Lite som en pippiklänning. Den är köpt på butiken Jackie och är av märket Jumperfabriken.

  Kram kram

  Svara
 • Sen hotellfrukost, det måste vara eran specialitet 😉 vilken härlig start på dagen! För min del blir det absolut mello ikväll, det skall bli spännande att se vem som tar hem vinsten 🙂

  Ha en kanondag!!

  Svara
 • Jovisst, håller helt med, hotellfrukost är så lyxigt!! Bor med döttrarna på Rica Talk i Älvsjö över helgen. Var på mello genrepet igår och ska även gå på finalen ikväll. En riktigt lyxig Mello helg har vi! Lite nördigt kanske men oj så kul!! Riktigt bra biljetter har vi lyckats få tag på också, dock utspridda. Yngsta dottern har tingat platsen på 2:a rad, hon håller på Dead by April och har gjort en riktigt snyggt plakat som hon även fick deras autografer på igår. Riktigt glad o lycklig är hon!

  Svara
 • Jajamensan, här blir det schlager ikväll! Har bunkrat upp med massa gott! Snart är det dags att åka och hämta stora dottern som är på kalas, så vi hinner hem till åtta!!
  Kram, Carina.

  Svara
 • Gokväll.alltid lika gott med hotellfrukost.varje sommar bokar vi några hotellnätter centralt i vår vackra huvudstad,sedan vandrar vi runt i storstan,så vackert sommartid. Idag har vi vandrat på en mosse,nu lite frusna,ska ta en varmdusch,sedan god kycklingsalkad till melodifestivalen,önskar er en trevlig kväll.varma kramar Helena

  Svara
 • Härligt att Loreen vann, tror stehårt på henne!
  Hoppas ni hade det bra hos svärfar Kai!
  Kram

  Svara