Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:17 | mars 27, 2012

Gula vårtecken…

… som gör mig glad 🙂

20120327-171158.jpg
Söta små tussilagos möter mig när jag öppnar dörren.

20120327-171415.jpg
Marsipankycklingar kanske inte är så goda men skålen med dessa sötisar påminner mig om att påsken snart är här.

Gult är påsk, påsk är vår och vår är första tecknet på att sommaren är nära 🙂

Kram ❤


14 kommentarer14 kommentarer om “Gula vårtecken…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Underbara vårtecken!! 🙂

  Svara
 • Ja, visst är det härligt!!??
  Kram!!

  Svara
 • Ja, visst är det underbart! 😀 Jag stötte på de gula blommorna under en powerwalk ut mot öresundsbron igår, blev så himla glad när jag såg de 🙂 Ha en fortsatt härlig kväll!

  Svara
 • Hej Hanna!
  Vi läsare kunde dela med oss om våra graviditeter. Jag är gravid i vecka 36+2 och det börjar närma sig förlossning. Jag har för övrigt haft en jobbig graviditet med illamående hela tiden och spyor. Men min fråga till dig handlar om smärtlindring under förlossning. Jag är så himla trött på alla människor som har ”åsikter” av mitt val av smärtlindring. Jag känner mig trygg inför förlossningen men eftersom jag aldrig gjort detta förut så är man lite osäker. Det jag känner är att jag är mer rädd för olika biverkningar man kan få av olika smärtlindringar. Jag väljer just nu helt bort ryggmärgsbedövning. Men nu hör jag från människor runt omkring mig hur jag kan välja bort en sådan himmelsk smärtlindring. Detta gör mig så osäker nu när jag varit så säker på vad jag vill. Då kom jag på att jag skulle fråga dig Hanna. Du verkar vara en enormt klok kvinna och dessutom har du en mängd erfarenheter från förlossningar. Jag skulle bli otroligt glad om du kunde dela med dig av din erfarenheter och val av smärtlindring. Hur har det varit för dig under dina tre förlossningar. Vad hade du för tankar innan och hur blev det? Hur tänker du kring din fjärde förlossning?

  Kram // Frida

  Svara
 • Hej Frida,

  Grattis till din graviditet och till bebis som kommer när som helst 🙂 Underbart!

  Ja, när det kommer till smärtlindring så har alla olika åsikter och den ene är mer smärttålig än den andre.

  Jag vill och vågar inte föda utan smärtlindring. Har aldrig övervägt att föda utan då jag ogillar smärta.

  Av erfarenhet från vänner och bekanta som valt att inte använda smärtlindring så har de ångrat sig så snart de riktiga värkarna kickat in 🙂

  Alla mina tre förlossningar har sett helt olika ut. När jag födde William så fick jag INGEN som helst smärtlindring förrän jag nästan var helt öppen (9 cm). De trodde att jag bara sjåpade mig och sa, ”Nej då, du har långt kvar. Du är säkert bara öppen tre cm”. När de väl kände efter så körde de direkt in mig i fölossningssalen och gav mig epidural. Då kom jag till himlen 🙂 Allt onda försvann och jag kunde samla kraft att krysta ut honom, som också var en pärs.

  Mios förlossning var lätt som en plätt. Blev igångsatt och fick epidural innan de värsta värkarna satte igång, sedan var det bara att bita ihop och krysta ut honom.

  Med Liv blev jag också igångsatt men fick inte epidural för narkosläkaren var upptagen. Fick en annan bedövning som höll i sig i ca två timmar. Minns att jag var rädd och det enda jag ville var att slippa ha ont.

  Ändå är förlossningen enda jag nu längtar efter. Visst, ont gör det med eller utan epidural men det är värt det alla gånger. Helt fantastiskt häftigt!

  Känner du när det väl är dags att du vill ha smärtlindring för att du inte står ut så är det bara att ändra sig. Tycker du ska strunta i vad andra säger och tycker. Alla upplever som sagt smärta på olika sätt.

  Lycka till!

  Stor Kram ❤

  /Epiduraljunkien 🙂

  Svara
 • Gillar du te så är nässelte superbra för att höja HB-värdet, men det smakar lite sådär. Man kan ju blanda med nåt annat så det smakar lite bättre!
  Hade själv problem men lågt HB och blodtryck när jag var gravid. Var sjukskriven from v.16.
  Jag är tacksam att jag sluppit foglossning, kände bara av det i slutet av andra graviditeten. Har du testat att gå till en naprapat eller kiropraktor? De flesta jobbar med gravida… 🙂
  Lycka till!

  Svara
 • Jaaa äntligen är våren här!
  Hoppas du/ni får en härlig kväll!
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  Svara
 • Påsk betyder det bästa i hela världen = isländska påskägg….mmm längtar 🙂

  TREVLIG KVÄLL……… http://www.islandsmamma.se 🙂

  Svara
 • De första Tussilagona är underbara! Men sedan är de inte riktigt lika kul, det tråkiga där jag bor är att där växer bara blåsippor och dom får man ju inte plocka. Det blir till att vänta på vitsipporna.

  Svara
 • Visst är det härligt, älskar påsken och sen Valborg då i sjunger in våren ordentligt, kram 🙂

  Svara
 • Javisst är det underbart med små fina vårtecken och man påminns än en gång att det är det enkla i livet som är alldeles gratis dessutom som är det mest finaste. Har ännu inte sett några blommor i år men vi bor ju i stan så får nog bege mig mot grönområden i såna fall, dock såg vi massor av fina blommor och grönskande gräs när vi var i London förra veckan, underbart! 🙂 Kram!

  Svara
 • Hej fina Hanna!
  Efter att ha haft en massa strul med mitt inlogg här på sistone har jag inte blivit färdig till att skaffa nytt lösen och har inte kommenterat på länge. Först och främst grattis till lilla ärtan i magen :-). Så underbart!

  Sen måste jag säga att jag är sååå impad av Liv och hennes både blöj- och nappslut. Vår lilla tjej blir tre i april (dagen efter Liv) och hon är kär i sina nappar. Inga problem på dagis men hemma har vi det supertufft. Har inte gått in för det än men ser framför mig att det kommer bli en utmaning, Hur uppmuntrade ni?
  Pottan ratar hon också. Men det kommer tror jag framåt våren nu. Där är jag inte lika orolig.
  Kram på dig!

  Svara
 • Hej,

  Vad bra att det funkar nu. Blir tokig på tekniken 🙁

  Tack för gratulationerna. Känns underbart att få ett till barn. Längtar!

  Tycker att tiden går så långsamt men snart sitter jag här med en bebis som hänger vid bröstet, amningshormoner och lyckorus 🙂

  Jag är sjukt imponerad av Liv. Hon älskade sina nappar, men har inte frågat eller gråtit efter dem en enda gång sedan i söndags. Trodde aldrig att hon bara skulle ge upp dem så lätt. Vi började prata om det en vecka innan Lil-Skansen. Hon var helt med på noterna trots att hon kanske inte riktigt förstod vad det innebar.

  Överöste henne med uppmuntrande ord och sa hur duktig och stor hon var. En stor tjej som ska få en lillasyster. Hon fick även välja ett mjukisdjur på leksaksaffären efter nappceremonin. Den sover hon med istället. Det var jobbigt på söndagen när hon blev trött och grät hysteriskt efter nappen. Jag höll på ge efter men stålsatte mig och sa bara lugnt att hon gett dem till kattungarna och hur glada de var över att de fått hennes nappar. Några timmar senare var napparna ett minne blott.

  De är tuffa de små liven 🙂

  När det kommer till att sluta med blöjan så tror jag som du att det kommer av sig när hon är redo.

  Liv bojkottade också pottan. Hon ville bara sitta på toaletten, tills den dagen hon ramlade i 🙂

  Lycka till.

  Puss och kram

  /Hannah

  Svara
 • Hej Hannah!

  Visst är det härligt med vårtecken. Jag blir lugn i själen av söta tussilagos. Brukar plocka och sätta i en liten äggkopp.

  Kommenterar inte allt för ofta just nu. Jag vill gärna men hinner inte så bra. Min snart ettåring är all over the place just nu. Klättrar, ramlar och går längs med grejer. Jag efter. När han sover så brukar jag kika in här. Läser varje dag och kommenterar så ofta jag kan 🙂 Förövrigt tycker jag att du är skitsnygg i din nya skinnjacka. Passar dig jättebra.

  Bra att du kommer att få hjälp med din värk. Hoppas att det funkar. Förstår att du längtar massor. Smärtan att föda är ju enorm ( jag grät och skrek i lustgasmasken) men den smärtan försvinner när barnet ligger på bröstet. Våran lilla kille är så älskad här hemma. Storebrorsorna vill vara med honom jämt. I sommar kommer han kunna gå 🙂 Känns som att det var igår som vi var på BB.

  Önskar dig en supermysig onsdag. Ikväll blir det Greys!

  Kram kram

  Svara