Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:01 | april 21, 2012

Sköna Hus?

Som du vet har vi haft all världens otur när det kommer till vårt hus. Fuskbyggare och oseriösa hantverkare har förstört otroligt mycket för oss. Nu tre år senare har vi äntligen fixat allt. Borta är allt fusk och huset är äntligen vårt drömhus. Men det är vi som har fixat allt, inte de oseriösa fuskbyggarna.

Visserligen har de nya organisationsnummer och andra personer är delaktiga i bolagen idag men samma kille som var ansvarig för vårt hus är kvar idag och säljer hus till andra barnfamiljer som inte har en aning om vår hemska historia. Det har varit som en tre år lång mardröm. Innan det Sköna Hus vi hade avtal med försatte sig i konkurs startade de ett nytt bolag, tog med sig namnen Sköna Hus, och sedan satte de bolaget vi hade avtal med i konkurs. Helt otroligt att det ens är lagligt att samma personer jobbar vidare under samma varumärke och lämnar barnfamiljers ekonomi i spillror bakom sig. Samma gäller Arkitekthus som idag lever vidare med nya ägare där vår avtalspart från Sköna Hus nu också jobbar med.

Döm av min förvåning när jag idag hittade VÅRT hus som referenshus på Sköna Hus hemsida över deras lyckade projekt. De har inte ens byggt färdigt vårt hus men har ändå mage att använda oss som referens! Har de ingen ryggrad? Det värsta är att dagens Sköna Hus inte ens är samma Sköna Hus vi hade avtal med (det bolaget försattes i konkurs). Och nu använder ”nya” Sköna Hus oss som referenser när vårt hus äntligen är färdigställt av andra. De har varit och fotograferat vårt hus i smyg, utan tillstånd.

Skärmdump hämtad från skonahus.se.

Eftersom Sköna Hus och Arkitekthus använder oss som referens så är ni mer än välkomna att kontakta oss. Vi berättar gärna om våra upplevelser.

Någonstans borde Andreas som var ansvarig för vårt hus, övriga på Sköna Hus och Arkitekthus inse att vi är deras sämsta referenskund någonsin, även om det är nya personer som är med i de nya bolagen. Dåvarande Arkitekthus och Sköna Hus lurade oss och försvann med våra pengar och lämnade oss i en mardröm och nu gör vi, utan att veta om det, reklam för företagen. Anledningen att huset idag är klart är för att vi fått betala andra för att göra huset färdigt. Kan någon svara på hur de har mage att göra så här?

Blev fruktansvärt arg och ledsen när jag fick se deras hemsida ikväll. Kändes som att alla såren revs upp igen.

Tänker ändå inte låta det här förstöra min kväll. Nu har jag fått ventilera och skriva av mig. Tack!

Stor Kram ❤


24 kommentarer24 kommentarer om “Sköna Hus?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Man slutar aldrig att förvånas, vi brukar titta på Fuskbyggarna och säga att tänk dig att de där jobbar säkert hos någon just nu! Usch vad hemskt! Buss på dem bara!
  Kram

  Svara
 • Jädrans fräckt av Sköna hus! Skönt att allt har ordnat sig nu och att ni trivs i ert drömhus! kram towe.

  Svara
 • De använder väl er eftersom ni är kända och hoppades väl på att ni inte skulle upptäcka det.!? Går det inte att stämma dem eller gå till tidningen med det och ge dem dålig reklam? Där kan du ju utnyttja ditt kändisskap!:-)
  kram Jennie

  Svara
 • Usch så fruktansvärt detta måste vara och har varit för er.Jag tittar också på fuskbyggarna.Ní borde ringt dom.Kan förstå att se sitt eget hus ligga ute på nätet på deras hemsida och att dom varit och smygfotat hos er.FY FAN SKA TA DOM säger jag bara.Det värsta är dom försätter sig i konkurs sen har dom lov att starta upp igen med nytt namn.Ett hus som sparat mucket pengar och kanske drönt om i många år .Usch i fy sådana jäkla skitstövlar.Har ni stämt dom.Peter verkar vara en kille som inte ger sig i första tage

  Svara
 • Hoppas inte kvällen är alldeles för förstörd.Ta dig ett glas vin höll jag på att skriva;)) Hade inte varit så bra.Puss o kram och var rädd om dig och varandra.

  Svara
 • vilket av husen är ert?

  Svara
 • Det är galet hur långt vissa kan gå för att nå sina ”framgångar” och på andras bekostnad. Och inte skäms dom för det. Tycker verkligen att ni ska hänga ut dom på något sätt, och därmed försvåra deras chanser att få nya kunder.
  Är själv mitt i ett husbygge också här i Sigtuna, och kom ihåg hur jobbigt det va att hitta en firma man vågade lita på.
  Men lyckligt vis så har det gått jättebra och vi är bara några veckor bort från inflyttning. Men nu är det Dax att hitta en trädgårdsfirma och tänkte höra med dig om du kunde rekomendera någon bra??

  Kram Petra

  Svara
 • Helt galet att det inte finns bättre kontroller och lagar kring husbyggen och hantverkare i sverige!
  Även vi har haft en hel del dåliga erfarenheter med vårt nybyggda hus, vilket jag skrivit mycket om i bloggen.
  Skönt att ni fått ordning på huset till slut.

  Kram
  http://finafrun.se

  Svara
 • Men fy va fult och elakt gjort!
  Hur har dom ens mage ’är min fråga då dom av det jag läste grundlurat er totalt!

  Banka lite vett i hövet med en stekpanna kanske 😛

  Svara
 • Godmorgon på dig! Nä, fy vad tråkigt, vad jag inte förstår är hur de ens törs med tanke på allt strul?! Klantigt och visar väl bara ännu en gång hur inkompetenta de är. Vi håller själva på att ska bygga vårt drömhus på tomten, än så länge är vi bara i förstapriset med att bestämma vilket hus som ska byggas. Vi har turen att känna företaget och folket bakom så byggandet känns tryggt. 😀 Men efter allt man sett och läst om angående fuskbyggare så är man mer noggrann med hur allt går till. Önskar dig en fin lördag! Kram

  Svara
 • Vaaaaa? Ämen fij i faen alltså! Detta måste man ju nästan kunna göra en stämningsansökan på? Vad är det för inkompetenta människor? Precis som du säger….ingen ryggrad. Fuskbyggarna nästa! Jag får så ont i magen när jag ser det där programmet och hur allas drömmar gått i kras och istället blivit kvar med höga skuldbelopp och ingen tillit till byggbranschen.

  Jag har varit med och byggt ett hus och det är verkligen ingen enkel sak. Det finns så mycket regler och krav som måste följas för att hus ska bli godkända. Fattar inte hur stora företag kan nonchalera det? Näej, förstår att du blir förbannad! 🙁

  Bra att du la ut detta, då skrämmer du nog fler från att anlita dom i framtiden!!

  Kram

  Svara
 • Hej Hannah!

  Vad trist! Precis när ni börjar njuta av erat färdiga hus. Tänk vilka stolpskott det finns där ute. Man slutar aldrig att förvånas.

  Hoppas du får en skön söndag med din familj!

  All kärlek <3

  Svara
 • Helt j…. sjukt att dom får starta upp företag, blir så himla arg när jag läser detta, man undrar om dom sover gott på natten. Helt rätt att du skriver om det här då du kanske hjälper nån annan familj från att hamna i samma situation som ni. Kram kram

  Svara
 • Helt galet, hur ska man kunna lita på hantverkare, finns många seriösa men usch för denna oroskänsla när man behöver hjälp med något. Låt inte detta gå dem obehindrat förbi…

  kram

  Svara
 • Jag hade mailat personligen till VD’n på Sköna hem och ifrågasatt deras marknadsföring som inte är sann! Och om dom inte omedelbart bums tar bort fotot av ERT hus från deras hemsida så anmäler ni detta (måste finnas nån instans inom konsumentverket eller nåt liknande) och deras namn kommer synas i media på ett negativt sätt. Deras val. Inte särskilt smarta måste jag säga!

  Svara
 • Hej!

  Tycker också att det är hemskt. Att de inte ens har frågat om tillstånd?! Och när jag kollade så stod det inte ens era uppgifter där, utan bara en hänvisning till en av deras referenser, dvs förmodligen någon anställd… Men jag kan ju ha missförstått det hela? Men det är så förbaskat dumt så till och med jag blir arg. Kommer ju aldrig våga bygga hus! Tur jag har en pappa som är snickare 🙂

  Hoppas ni får en fortsatt trevlig söndag!
  Kram!

  Svara
 • Men hur tänkte dom där då? Att ni inte skulle se det? Att ni tänker ge positiv respons om någon ringer er som referens?? Ungefär som om vår ex-hyresgäst skulle använda oss som referens liksom, det funkar inte 🙂

  Ni har ju (väl) fotodokumentation på deras ”suveräna” jobb? Kontakta Arn om ni inte gjort det, Ko kanske vore ett alternativ?

  Kram!

  Svara
 • Jag vet, det är vidrigt! vi bor i Barkarby och råkade ut för samma sak. Köpte vårat nybygda hus okt 2008, och maaassor med fel. Helt felbyggt garage, enorm fukt där i som gör att allt som förvaras där möglar…stödmuren har tappat allt sitt ytterskikt, det ramlar stora kakor varje vår…i övervåningen på vårt hus har vi ingen golvvärme för den är heeelt felbyggd och därför tränger inte värmen upp genom golvet. Det är nästan helt stopp (säkert felbyggt) i avloppet till diskon/köket, och vi får ingen bukt med det…

  Alla som varit inblandade skyller på varandra, och två av herrarna (skitgubbarna, för att jag är så arg!) ligger redan i tvist i tingsrätten. Själva snickaren har haft mage att, utan att fråga oss, använda oss som referens. GISSA om jag blev förvånad när det började ringa folk och fråga oss om hans/deras arbete?!!

  Vi tvingade hit dem förra sommaren för att fixa några extra ventiler i garaget (det jobbet förväntade vi oss gratis med tanke på fuskbygget och de stora fuktproblemen). Vad händer då då? Snickarns klåpare råkar SÅGA AV elledningarna till garageporten…och efter att ha lagat dem (det tog några dagar) så skickar de en RÄKNING till oss där de DESSUTOM tror att vi ska betala för klåparens avsågning! Då fick jag nog. Min man kan vara lite för snäll ibland, men då skrev jag ett MYCKET ARGT mail till dem om att de kunde se sig i stjärnorna efter ett enda öre från oss, och att vi ämnar göra en rättssak av det här.

  En kollega till mig på Ekerö har råkat ut för liknade saker med sitt nybyggda hus. Firman har varit nära konkurs, och har inte ens byggt klart taket på deras hus, så de har haft ”takpappen” som enda skydd hela vintern. Trädgården är full av stenbumlingar som de inte kan frakta bort själva, och resten av tomten är en lervälling, golvvärmen funkar inte, varmvattnet ”kommer och går” etc etc. Hur kul är det för en småbarnsfamilj?

  blir så less. Men jag blir SÅ GLAD över att du hänger ut ovan oseriösa firma och belyser problemet, särskilt eftersom det är ganska många som läser din blogg! Tack, nu fick även jag skriva av mig lite! 🙂

  Svara
 • Men va??? HAHAHA vilken fräckhet!! Sjukt, idiotiskt och allt annat! Detta får man kanske sprida för att varna andra?? Ja du vännen, det finns ju inte ord…

  Svara
 • Nä usch vad lågt! Vi håller på att bygga hus nu, men vi gör allting själva i lösvirke… Min sambo är snickare så det har sin förklaring men vissa yrkesgrupper måste vi såklart leja in. Än så länge har vi haft tur men jag har ställt in mig på strul! Kommer ta lååång tid för oss men förhoppningsvis har vi koll på allt då 😉 Bra att du skriver om det, frågan är om det ens är lagligt att använda er om ni inte skrivit på något godkännande?
  Ha en skön kväll 🙂

  Svara
 • Helt sanslöst! BRA du skriver detta och varnar andra.

  Massa kramar!

  Svara
 • Ja och just därför drar man sig mycket för det här med att köpa hus. :/

  Svara
 • Skulle inte förvåna mig om det står något i det där ”finstilat” om att man godkänner…. Men du det var inte lite och inte små fönster ni har…wow för att putsa alla!!

  Svara
 • Question- I am relatively new to lactofermentation and sure have the ”bug” for it! I’ve made homemade butter by shaker method now and then since I learned how in kindergarten ! You mentioned the separated liquid is buttermilk- is it actually whey? This would be Another great source for my fermenting habit! Thanks in advance!

  Svara