Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:47 | april 27, 2012

Brev till Sköna Hus VD

Hej Ulrik,

Eftersom du vare sig svarar när vi ringer eller skickar e-post försöker jag nu nå dig denna vägen. Jag skulle vilja få höra din åsikt angående hur ditt företag behandlat oss. Troligen kommer jag inte få något svar men jag gör ett försök.

Tack vare ditt företag har vi som barnfamilj genomlidit ett helvete. Ni lämnade oss med ett halvfärdigt hus som vi hade betalt dyrt för. I samma sekund som konkursen var ett faktum försvann allt kakel, spotlights, vitvaror, värmepump och mycket, mycket mer. T.o.m. vår trappa försvann!?! Allt stals av de personer som arbetat i huset. Så inte nog med att vi lämnades med ett halvfärdigt hus, vi fick även köpa de flesta sakerna två gånger för att det uppenbarligen ansågs fritt fram att stjäla det som fanns i huset. Givetvis polisanmälde vi det men fick efter två veckor höra att utredningen lagts ned. Det var för många hantverkare som hade tillgång till huset och ingen av dessa visste någonting. Väldigt konstigt!

Jag undrar om du är medveten om den skada konkursen orsakat vår familj? Otaliga dagar och nätter av tårar och uppgivenhet hur vi någonsin skulle få råd att färdigställa huset. Vi tvingades ta ytterligare ett lån för att kunna färdigställa den ruin ni efterlämnade. Och vad hände med er? Ingenting. Nytt organisationsnummer och sedan var det bara att köra vidare som om ingenting hänt. Det är helt otroligt hur lätt det är bara börja om trots att ni lämnat barnfamiljer i spillror.

Er säljare har i alla dessa år skyllt på Arkitekthus. Att ni inte fick betalt. Kan du då förklara hur vi bara under perioden oktober till december, 2011, betalt över 70.000kr i självrisk för era byggfel? Dina ”byggare” hade visst glömt att isolera ovanvåningen så vattnet i kranarna frös. De ”glömde” visst täta taket ovanför entrén så vi fick riva det. Eller vattenskadan för din ”snickare” som dragit ett spik genom ett vattenrör som droppat under tre år. Vår öppna spis som är helt felbyggd så den inte går att elda i? Listan är lång över alla fel Sköna Hus orsakat genom att använda den typen av ”byggare” ni anlitat. Tycker du det är rättvist att vi ska betala för era fel bara för att du finns bakom ett annat organisationsnummer?

För varje litet fel på huset har vi en självrisk på 22.000kr genom Gar-bos byggfelsförsäkringar. Det betyder att alla fel, och det har varit många, som kostar upp till 22.000kr har vi inte fått någon ersättning för. Den seriösa byggfirma som korrigerat era fel förklarade att han aldrig sett något liknande under hans 22 år i branschen.

Idag är huset klart men den 27:e varje månad när lånen ska betalas påminns vi om vad Sköna Hus och Arkitekthus gjort mot oss. Nu undrar vi om du är en man av moral och etik. Har du ryggraden att säga att du står för dessa 70.000kr? Det är skador som är direkt relaterade till dina ”byggare” och går inte att skylla på någon annan. Eller anser du som VD att det är acceptabelt att lämna en barnfamilj som ekonomiskt ansvarig för de fel dina ”byggare” orsakat? Skicka ett svar så lovar jag att publicera det så du har chansen att förklara för omvärlden. Vet att en av läsarna här på Bloggfamiljen funderar på att köpa ett hus av er. Vilken typ av VD vill du vara? En som tar ansvar eller en som lutar sig tillbaka och tycker det är skönt att man kan byta organisationsnummer och slippa ansvar?

Du ville tydligen ha oss som referens. Så varsågod, nu har vi marknadsfört Sköna Hus. Ni fick t.o.m. synas i Expressen utan att betala en krona. Vi hoppas att den marknadsföringen är till belåtenhet.

Med vänliga hälsningar

/Hannah


33 kommentarer33 kommentarer om “Brev till Sköna Hus VD”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • http://www.tv4.se/1.1539042/2011/05/06/sa_soker_du_till_fuskbyggarna

  Svara
 • Huset är färdigt nu så det är försent. Tack i alla fall för tipset!

  Kram

  Svara
 • Jag blir så arg så jag kokar, tycker att detta är bedrövligt. Jag hoppas innerligt att han har bollar nog att stå till svars för detta!
  Stå på dej och er alla andra därute som råkat ut för dessa hemska pengagiriga människor. TRAGISKT.
  Styrkekramar!!
  Och jag vill passa på att önska en fin helg! Och tack för en bra blogg!! 😀

  Svara
 • Blir så förbannad och det enda ja tänker är att jag vill sprida deras dåliga rykte och sätta dit dem. Har lust att skicka klagomål till kontaktpersonerna på deras hemsida. Hoppas de går i konkurs!!!! fortsätt sprid detta Hannah och ring upp tidningar och be dem skriva om det så det når ut till hela sverige 🙂 vore rätt åt dem!!!

  stor kram

  Svara
 • Fy faaaaaan Hannah! Lider verkligen med er! Man har ju sett tillräckligt av fuskbyggarna på tv! Så jävla vidrigt! Men sånt här ska ju bara fram! Allt negativt om sådana här bolag ska fram. Man ska kunna googla och få fram det så man vet vad det är för människor man har med att göra. Hemskt att ni har gått igenom det, men det kanske leder till nåt bra för nån annan. Hade vart kul att se en respons från bolaget, men det lär vi väl få drömma om!
  Tur att ni fått ordning på huset nu, dock till ett högre pris än vad nu först hade trott! Jävla idioter!!!!

  Svara
 • Vilken mardröm ni gått igenom!! Fattar bara inte hur man kan sköta sitt jobb så. När man tittat på fuskbyggarna verkar det ju krylla av byggare som inte kan sitt jobb alls! Hoppas att ni får upprättelse någon gång!!!

  Svara
 • Usch, det finns inga ord för sånt här!!! Dessvärre mycket vanligt 🙁 Och att han inte blir ”svartlistad” någonstans, utan bara kan fortsätta???!!! Kan du, så sätt stopp för lurendrejarna!!! Finns väl inget som har sån genomslagskraft som media!!! Tuta och kör!!!

  Trevlig helg!!

  Puss och kram

  Svara
 • vad förbanad man blir på männsikor som är så fullständigt egoistiska att man struntar i hur det går för andra människor, man ruffar åt sig allt, fast det både moraliskt och olagligt. Kan då gå hem till sin egen familj med gott samvete och sova gott på natten som om ingenting, kan man verkligen stänga av alla kännslor,( medkännsla, empati, kännsla av att göra rätt och var nöjd över sig själv och det man gör/ gjort)? Något halvpykiskt fel måste det ju vara… eller hård av sten som kan stänga av verkligheten och allt som känns rätt och riktigt. Mycket sorgligt för ett fint land som sverige.

  Svara
 • Du är bäst!!! Jag sprider detta….
  Heja Hannah! Jag hoppas att ni får upptättelse!
  LOVE

  Svara
 • Nu sprids det som en löpeld på Facebook!

  Svara
 • Fy fasen vilka människor det finns. Kram till er

  Svara
 • När man läser sånt här känner man sig livrädd för att någon gång bygga nytt, så jäkla mycket mygel och skumma byggare. Skönt att huset är klart nu men för jäkligt att ni skall stå för massa saker som de gjort fel, som om man inte har nog med utgifter som barnfamilj.

  Svara
 • Jag ska gladeligen hjälpa till och göra ”reklam” för dessa YPPERLIGA byggare!
  Lider med er, är så ledsamt när man slåss mot skuggor!
  Men vi ska nog sätta de på kartan så ingen annan blir lurad av dem!
  Kram

  Svara
 • Men han verkar i alla fall tänka framåt…”Vi kommer att skärpa våra kontroller av vilka hus som visas som referensobjekt på vår hemsida” så han har redan nu förstått att historien kanske kommer att upprepas dvs det kommer att finnas fler halvfärdiga hus…?
  Var finns “yrkeshedern”, respekten och mänskligheten nu för tiden? Är det bara pengar som gäller…hur de tjänar dem spelar mindre roll bara de får mer mer och mer?

  Svara
 • […] byggarna som gick i konkurs och skapade så mycket problem för oss. Ni har säkert läst det hos Hannah och har ni inte gjort det så gör […]

  Svara
 • […] byggarna som gick i konkurs och skapade så mycket problem för oss. Ni har säkert läst det hos Hannah och har ni inte gjort det så gör […]

  Svara
 • Onödigt inlägg!

  Såna här inlägg som handlar om att”hänga ut” namn och företagsnamn är att utöva en makt som jag ogillar. Tråkigt!

  Svara
 • Vänligen förklara varför vi inte kan gå ut med detta? Som privatperson har vi ingen makt i en konkurs utan lämnas helt ensamma med skulder. Bolaget som först tog våra pengar har tre år senare valt att använda oss som referensobjekt över deras lyckade projekt. De har inte ens byggt det hus vi idag bor i. Hur kan det vara att utöva makt genom att få sin röst hörd i en konkurs där vi är de stora förlorarna? Ledsen, men jag förstår inte hur detta kan vara något som är fult.

  Svara
 • Fy vilken mardröm ni gått igenom, ja blir så arg nu när ja läser detta och önskar verkligen han får det straff han förtjänar!! Och hoppas ni får ett skadestånd av nåt slag så ni kan skratta hela vägen till banken sen 🙂 Jag tyckte det var helt rätt och ”hänga” ut honom här.
  Kram tess

  Svara
 • Hannah, jag vet precis vad ni genomgått. Vi höll på att bygga med LB hus o var mitt i projektet när de gick i konkurs nu vid årsskiftet. Helt plötsligt stod man där helt förtvivlad o uppgiven, drömmen hade blivit till ett helvete. Man är så liten när man brottas med dessa jättar som bara lämnar en med frågetecken, obetalda fakturor, icke levererade varor och fel. Som tur är fick vi tag på en fantastisk ny entreprenör som kan påvisa motsatsen till alla dessa oseriösa byggfirmor. Hans engagemang o noggrannhet o omsorg önskar man alla byggentreprenörer hade! Snart är vårt hus färdigt o drömmen lever än… Lycka till för er del med kampen mot dem!

  Svara
 • miafia79 – du får gärna tipsa om vem denna fantastisk entreprenör är. Bra att seriösa hantverkare lyfts fram och får gott om jobb.

  Kram/Fina Frun

  Svara
 • Den entreprenör vi anlitat heter Fältströms Bygg och Marktjänst. Kan verkligen rekommenderas. Hoppas det löser sig för er. Glöm inte bort att motgångar gör en starkare!

  Svara
 • så är det ofta med nystartade företag som = egenföretagare, de har störe press & står ju som garanter själva, så om folk kunde börja att anlita egenföretagare i störe utsträckning BRA , men där kan det finnas prob med ekonomi & man kan inte förskott bet ,då blir inte fbolag glada

  Svara
 • Kram Hannah och vilket bra och nyanserat brev du skrev.

  Svara
 • Jag tycker det är bra att du skriver om detta så folk med nybyggartankar blir uppmärksamma och varnas!

  Även vi har haft otur med byggarna till vårt hus 🙁

  Kram/Fina Frun

  Svara
 • Fina Hannah!! Tycker du gjort helt rätt som går ut med detta så inte andra familjer ska behöva uppleva samma helvete!!

  Kram till dig och dina fina familj

  Svara
 • usch.. vad tråkigt!
  jag har själv byggt hus o haft en klump i magen hela tiden tills de blev färdigt. Dock är det lite saker kvar men väldigt bra. vi googlade väldigt mkt o skrev en blogg för att folk skulle veta att Fiskarheden var ett bra val iallafall i örebro så man hade nåt o läsa o följa de olika hantverkarna.

  men jag ska iallafall sprida detta.

  Mvh mitta

  Svara
 • Trist att de inte tar ansvar, hoppas jag inte råkar utt för detta , själv bygger jag just nu 2 st akritekthus levererade av sköna hus, fina hus = det i alla fall, å det ska vara felfria när jag lämnar över

  Svara
 • Hej! Ja det var inte någon bra reklam för sköna hus och hem . Dom borde kalla sig för obekväma . dåligt och halv byggda hem. Vilka kan man lita på egentligen?” Ett bra skrivet brev. Hoppas ni vinner över dom. Du har fått hämnats lite i alla fall. Att dom inte skäms.! Bluff och båg bolag. Stackars er. Förstår att ni har haft det jobbigt.
  Lycka till !!
  Kram AGGE

  Svara
 • Haha, du är helt BÄST! Men det är helt sjuk läsning:-/. Dessvärre verkar byggbranchen vara en av de smutsigaste brancherna…har ju själv blivit lurad.

  Svara
 • Jättebra att du skriver om det här. Det är tråkigt när byggfirmor och även andra aktörer på marknaden kan bete sig på det här sättet.

  Svara
 • Ja ush och fy, fasen vad hemskt att så många ska behöva drabbas av oseriösa byggare. Vi byggde ”bara” ut, men vi blev erbjudna svart att få de fixat för 150.000 sen vitt typ 300.000. Men näää tack verkade ju oseriöst direkt, sen ringde en kille upp som hade eget, och de kom sen pch kollade samt ca vad de skulle gå på ca, vi har varit nöjda med dem och de var jätte bra killar 2 st var de. Bra ni går ut med det så andra kan ta sig en funderarera på vilka de INTE ska ta…kram

  Svara
 • Hej,
  Hur gick det?
  Hörde någon av sig?

  Jag sitter och funderar på att bygga ett hus från dem,
  Och sen så läser jag detta…

  /Jocke

  Svara