Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

11:50 | maj 3, 2012

Frågor och Svar

Nu har jag äntligen svarat på alla frågor 🙂

Here we go…

 

Theres
Hej fina Hannah!

Hur ofta träffar Mio sin pappa?
Hur kommer det sig att dina barn är så ofta med Magnus. Har ni en bra kontakt?
Vad brukar du och din syster göra när ni ses?
Har du haft någon åldersnoja någon gång?
Har du några tips på bra moderna inredningssidor?

Kram Theres

Svar: Han träffar sin pappa varannan helg. Magnus bor i Sigtuna och har sina pojkar de helgerna som mina är hemma. Det är sina kusiner de leker med inte med Magnus 🙂 Men så ofta kan jag nog inte påstå att det är?!

När jag och sis ses pratar vi mest om allt och inget. Nope, ingen direkt åldersnoja men jag avskyr att få en gammal hals. Rynkig hals är min noja. Hm, inredningsidor på nätet har jag ingen vidare koll på. Brukar köpa inredningstidningar och där f¨år man ofta bra tips.

Stor kram

 

 

Lollypop

Hej!
Skittöntig fråga – jag vet – men i ett inlägg skrev du att du beställt 3-pack bh:ar från TV-shop. Min fråga är: är det värt att beställa? Är dom bra?
En något mindre töntig fråga – vad får dig att tappa tålamodet?  Har bliden av dig att du aldrig gör det 
Ha en fin dag.

 

Svar: Den är inte ett dugg töntig. Ja, jag tycker jättemycket om dem. Används varje dag. Gillar att det inte blir skarvar och häng över kanterna som det ofta blir med vanliga BH:ar. Har man tung och stor byst så kanske de inte ger ett jättebra stöd/lyft men de är sköna.

Jag har verkligen inte en ängels tålamod. Önskar att jag hade det. Mitt tålamod tryter när barnen inte lyssnar, gnäller och bråkar 🙂

Kram

Hej Hannah,

Jag undrar hur man kan hjälpa till med sådant projekt som ni gör i Indien förutom att ge pengar? Finns det annat man kan göra? Tex skänka saker eller liknande?

Svar: Absolut! Man kan rensa sin garderob och skänka kläder, prylar, lekskaer mm  till vår kyrka Arkens Secondhand-butik. Vinsten från allt som säljs där går till barnhemmen som de driver runt om i världen och till flickorna i Kolkata. Det är lite svårare att skänka saker direkt till flickorna. Tyvärr är det inte så lätt att ta med sig väskor fulla med gåvor, trots att man vill. Vi köper oftast sakerna på plats. Jag vill dock fylla en container med gåvor och skeppa över. Får se om det finns en lösning. Då hojtar jag till.

Kram

 

CarolineCow

Hej!
Jag undrar hur ni förvarar er utemöbel som man ser på bilden (nöten). Har velat inskaffa en likadan men var gör man av den när det inte är säsong?! Den vita lammullsstolen från Swedese som jag sett Liv sitta på ibland, är den för barn eller för vuxna? Sen skulle jag vilja höra vad du tycker är de främsta plus och minus med Joolz vagnen. Jag har en själv och gillar den massor förutom en sak, sufletten! Den är alldeles för kort.

Svar: Den täcker vi med en stor, ful presenning. I vintras låg även alla våra utekuddar inne i nöten, under presenningen. Kanske inte en optimal lösning men de klarade sig. Livs lilla lammullsstol är för barn. Den har hon fått av sin farmor. Så söt. JOOLZ har nästan bara fördelar tycker jag. Den är högre än de flesta andra vagnarna. Ergonomiskt gjord för att underlätta både för barnet och föräldern. Snygg design, superenkel att fälla ihop med eller utan sittdel. Den är smidig och lättstyrd. De negativa kan vara att shoppingbagen är liten MEN den är å andra sidan helt stängd så sakerna i inte blir skitiga i regn och rusk. Man kan köpa till ett shoppingnät så är problemet löst. När det kommer till sufltetten så finns även där en extra skärm att knäppa på. Den har dessutom ett inbyggt UV-skydd. Framhjulen är små men efter sommaren så kommer vinterhjul. Bästa vagnen helt enkelt 🙂

Kram

agneta blomberg

Hej Hanna!
Jag undrar om du och Magdalena någonsin åkte iväg på en rute 66 resa i USA? Tror att jag hörde det på radion för flera år sedan att ni tänkte göra en sådan resa tillsammans.
Har en fråga till. Vilken gymnasielinje har du gått om du gått på gymnasium.
Jaha nu kom jag på en sista fråga och den lyder…vad tycker du om att bära päls.
Tror att det räcker med frågor nu.
Tack på förhand för svar.
Kram AGGE

Svar: Nope. Många USA resor har vi gjort ihop men tyvärr inget bilande på Route 66. Jag gick Medialinjen i Kungsängen. Jag äger inte själv någon päls men tycker inte att det är fel att bära det så länge det inte har t.e.x. minkpälsar där djuren plågats. Är en stor djurälskare och kämpar lika mycket för djuren som för människor. Men när det kommer till att bära päls så är jag inte en sådan som sprejar ner pälsbärare med rödfärg.

Kram

alicia4

Hej Hannah! Vad har du för bebisnamn förslag till bebisen? Hur tränar du, eller hur tränade du innan du var gravid, och vad åt du då osv.

Svar: Det blir nog namnet Vida, som betyder Liv på italienska och spanska. Det står som första val i alla fall. Men hon kanske ser ut som en liten Lova-Li eller Hilla. Jag har varit dålig på att träna. Tycker det är så tråkigt och tidskrävande att springa på gym. Innan jag fick Liv så tränade jag med en PT och under min graviditet så gjorde jag en tränings-DVD för mammor som jag, som vill träna hemma när det passar. Åt som vanligt men inte kilovis med pasta, potatis och vitt bröd.

Kram

matilda

Skulle du ställa upp i ”så ska det låta” om du blev tillfrågad?

Kram

Svar: Ja, det skulle jag nog. Gillar det programmet.

Kram

hanna

Hur var du som ung?:)
vill du att dina barn ska bli som dig?
Kollar du på big brother?, vad tycker du om programmet?
Hur träffades du och peter?

Svar: Det beror på i vilken ålder du menar. Började snäll och lugn, fortsatte så men hade en revoltperiod i äldre tonåren 🙂 Är och har alltid varit lite tillbakadragen och tyst i stora sällskap. Jobbar på att bli mer frimodig och framåt. Jag tittar inte på BB och tycker inte om programmet alls. Ren skit-TV om du frågar mig. Jag och Peter träffades för 6 år sedan genom vår gemensamma vän Jonas. Är honom evigt tacksam 🙂

Kram

vveronicaa

Hej Hannah!

Vad trevligt med en frågestund

Några roliga frågor:

1. Vilken färg dominerar i din garderob?
2. Vad är din högsta dröm?
3. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?
4. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara?

Kram Veronica

Svar: Beige och svart är de färger som dominerar. Trist. Oj, min högsta dröm. Svår fråga. Känner mig väldigt tillfreds men skulle nog önska att jag var mer frimodig. Mina barn och Peter är bra på att uppvakta mig med blommor och fina teckningar. Finns mycket som jag skulle vilja ha ogjort, personer som jag skulle vilja ha satt på plats mm 🙂 Men om jag skulle återuppleva en fin händelse så skulle jag åka tillbaka till min och Peters bröllopsdag.

Kram

Linn R

Hej Hannah

Du är fantastiskt vacker! Hur sminkar du dig? Om du tränar, vad tränar du?

Ha en fin kväll!
/L

Svar: Tusen tack! Jag sminkar mig måttligt. Concealer från Clarins under ögonen, minerlapuder i färgen Barcelona från Palina över hela ansiktet. Solpuder nr 2 från Guerlain som jag sveper över kinder, panna, näsa och haka. På den bulliga delen av kinderna duttar jag Make Up Stores rouge i färgen Lush. Svart mascara från Lancome. På läpparna har jag nästan uteslutande det vårdande glanset Instans light nr 01 från Clarins. Tränar inte för tillfället, men borde. När jag har fött ska jag sätta igång. Zumba verkar riktigt kul.

Kram

marianordstrom

Vi sitter i bilen på väg till Stockholm. Kan du rekommendera någon extra rolig barnaktivitet  ? På schemat står Junibacken och Skansen. Vi behöver oxå tips på mysig pizzeria nära Skansen. Tycker att du är en toppen-mamma så du har säkert förslag  ha en bra kväll.

Svar: Hm, Junibacken och Skansen är toppenbra. Förmodar att barnen är lite yngre så Grönan är kanske inte så passande. Är ni bara här över helgen så kan jag nästan lova er att barnen blir nöjda och glada. Naturhistorika och Fjärlishuset är kul om ni får tid över. Nära Skansen vet jag ingen pizzeria men promenerar ni mer in mot stan så har Vapiano eller Ciao Ciao jättegoda pizzor.

Önskar er en härlig vistelse i Stockholm.

Kram

Anna78

Vart har ni köpt er härliga stora soffa? Är på jakt efter liknande

Svar: Den har vi köpt på butiken Chili i Barkarby.

Kram

Knoppen

Hej!
Vart har ni köpt Livs runda vita bord som hon har i sin lekhörna i köket? Håller på och letar som en tok efter ett sån´t men hittar bara fyrkantiga. Är det ”Milla-stolar” från Mio som ni har till? Tack för en mysig blogg =)
Kram

Svar: Det vita bordet och stolarna har vi köpt på Chili i Barkarby. Superfint och helt okej i pris. Liv älskar det.

Kram

uelm

Hej jag undrar om ni har någon barnflicka?

Har ni någon fondtapet/vägg i ert hus?

Svar: Nej, vi har ingen barnflicka men letar efter en gullig tjej som har möjlighet att hjälpa till när bebisen kommer i sommar. Känner att det kan vara skönt att ha någon som barnen gillar som kan passa dem vid behov. Vi har inga fondväggar/tapeter i vårt hus men barnen ska få det i sina ”nya” rum.

Kram

mamaria

Jag har funderat lite över din vän som nyligen fått barn vars kejsarsnitt du var med på, förlåt men kommer inte på vad hon heter.Har hon skaffat barn på egen hand, utan man eller kvinna? Hur har hon gått till väga? Tycker att det är ett intressant ämne som alltid är spännande att få höra om. Nu handlar ju inte frågan om dig och din vän kanske inte vill dela med sig av det och det förstår jag men tänkte att det skadar ju inte att fråga

Hur länge har du och Peter varit tillsammans? Ditt inlägg om Peter för inte så länge sedan värmde in på djupet. Även fast jag inte känner dig(mer än att jag läser din blogg)så blev jag glad för din skull som om du vore min närmaste vän. Alla förtjänar att vara lyckliga och må bra och inte bli dömd för saker som hänt i ens liv. Jag har oxå en man som tog mig för mig och inte mitt förflutna.

Har du bra kontakt med William och Mios pappor? Hur kommer det sig att William följer med till Mios pappa?

Huvva vad nyfiken man blir på allt när man får fråga dig frågor. Jag tar inte illa upp om du tycker att mina frågor är för privata.

Tack för en varm blogg!

Kram Maria

Svar: Jessica, min bästa kompis som just fått barn, blev lämnad som gravid men har bra kontakt med pappan idag. Jag och Peter träffades för sex år sedan och har varit gifta i fyra år. De bästa åren i mitt liv 🙂

William har växt upp med Mios pappa och kallar honom för pappa. Han följer med dit då det känns som en självklarhet att inte skilja dem åt och för att han vill det. Han har sitt egna rum hos honom. Hans ”riktiga” pappa bor och jobbar mycket i USA och därför träffas de inte så ofta.

Klart jag inte tar illa upp över dina frågor.

Kram

Söta Hannah!!

Här kommer ännu en privat fråga….  Funderar lite kring det här med läppförstoring. Jag har i princip inga läppar och är det något jag skulle kunna tänka mig att ”fixa”, är det just läpparna. Har du självt gjort något med läpparna? Om så, vad skulle du rekommendera?

Puss och kram

Svar: Tycker alla har rätt att göra vad de vill, så länge man är vuxen. För några år sedan provade jag fillern Restylane. Ett kroppseget ämne som försvinner ur kroppen efter 3-6 månader. Tyckte det blev bra men känner inte att jag behöver fortsätta då mina läppar har hållits sig fina och lite putiga. Tycker dock INTE att man ska operera läpparna. Prova Restylan, det ser naturligt ut och försvinner om du ångrar dig.

Puss på´re

ida84

Hej Hannah!

Kul med frågestund.

1. Vilket är ditt favoritresemål?
2. Vilken är din favoritfilm?
3. Hur delar ni upp hushållsarbetet?
4. Har dina söner någon sysslor som de gör hemma?

Kram Ida

Svar: Utan tvekan är Maldiverna paradiset på jorden. Var där på smekmånad med Peter och drömmer mig ofta tillbaka. Favoritfilmer har jag massor. För många för att skriva ner. Älskar att kolla på film. Jag och Peter hjälps åt med allt här hemma. Jag lagar maten, han dukar undan och diskar. Städning/dammsuga 50/50. Tvätta gör jag men det är för att jag gillar det och är ett tvättkontrollfreak. Allt måste hängas på ett visst sätt 🙂

Barnen städar sina rum, de tar bort tallriken efter maten och stoppar in i diskmaskinen. De dukar fram och har småsysslor som att bära ner sin egna tvätt till tvättrummet och lägga in den rena i sina garderober.

Tara

Skrev en fråga häromdagen som kanske är lite tråkig, men vad heter ”Evighetsblommorna” som Liv hittade på Ikea till sitt rum? Har sökt efter den på deras hemsida, men hittar dem inte o jag tyckte de var så fina, så hoppas du kan hjälpa mig.

Frågor brukar ju poppa upp, men nu när man har chansen, står det helt still. Frågestund en gång i månaden kanske? ;o)

Må gott!
Kram

Svar: Ja, jag får helt enkelt köra frågestund lite oftare. Men kommer du på något så ställ frågan i kommentarsfältet. Svarar nästan alltid så ge dig inte. Hm, tittar under krukan och ser bara artikelnumret 701.867.35.

Hoppas att du hittar den.

Kram

elinbrengesjo

Hej!

Jag undrar var du har köpt dina fina örhängen som du hade på ditt bröllop?? Jag ska gifta mig i sommar och letar efter något liknande.

Tack för en fin blogg!
Har följt dig sen starten

Kram

Svar: De örhängena köpte jag via Lars Wallin. De är inte av något särskilt märke och finns nog inte att få tag i tyvärr.

Likande kan du nog hitta på Glitter eller Guldfynd.

Grattis till bröllopet och lycka till <3

avian

Hej Hannah!

Hur har det gått med Ulrik? Har ni hört nåt?
Jag tänkte även fråga nåt som du absolut inte alls behöver svara på, men hur är det med dig och din syster? I början av eran start av bloggarna så umgicks ni så ofta, ni var hos varandra och sånt där. Men nu ser man sällan att ni ses någonting. Du behöver inte svara om du tycker frågan är för privat!
Jag tycker ni bor så fantastiskt, när allt är klart med diverse barnrum och sånt där, kommer vi då få se lite mer bilder på erat hus? Ni verkar ha det så himla fint!

Svar: Nej. Dessvärre har Ulrik inte svarat. Mycket dåligt! Men vi ger oss inte. Min syster bodde i Sigtuna tidigare, ett stenkast från oss, och då var det självklart lättare att ses ofta. Inga konstigheter bara det att vi har olika umgängen och inte längre bor nära varandra. Det blir inte lika många spontanbesök med små barn och en timmes resväg. Självklart ska jag visa bilder på barnens rum när de är klara. Känns dessvärre som det aldrig kommer bli klart. Suck.

Puss

katten77

Hej Hannah!

Har du några vidskepliga grejer som du gör eller inte gör? Ex. Jag går aldrig på A brunnar men alltid på K brunnar. Jag spottar alltid tre gånger över vänster axel om jag ser en svart katt gå över gatan. När ingen ser

Puss på dig <3

Svar: Ha ha! Tack, nu känner jag mig inte lika fånig. Det där med brunnarna sitter i sedan jag var barn. Jag går inte heller på A-brunnar men K-brunnar däremot det betyder kärlek och tur 🙂 Är inte särskilt vidskeplig av mig, har mer konstiga tvångstankar som att jag inte kan ändra eller flytta på vissa saker för då kanske det händer något. Knäppt men sant. Måste gå in till barnen varje natt och känna att de andas. Plötslig spädbarnsdöd vid 10 års ålder är inte så sannolikt. Men men 🙂

lenaabey

Hej Hannah, superfin utemöbel som Mio och Pelle sitter i, vart har du kopt den? Kram Lena

Svar: Den är från märket TGI Furniture. Helt underbar.

Kram

Niiinismedhusbandet

Du är så himla duktig på att svara direkt i ditt kommentarsfält så egentligen ingen fråga. Men eftersom jag älskar frågor själv så tänker jag såklart ställa ett par.

1) Vad gillar du för musik? Är du allätare eller är du insnöad?

2) Har du nåt Du skulle vilja göra men inte vågar?

3) Har ni fått någon respons från ”Vidriga hus?” (Sköna hus)

4) Jag skulle verkligen vilja sminka Dig nångång. Säg till när du ska ut på ditt första party efter Din graviditet så lovar jag och hoppa i min lilla bärplockarbil och köra så mustaschen fladdrar med sminklådan i högsta hugg och göra dig till en riktig stjärna! Deal?

Puss & Kram och tack för att du är du!!

Svar: Jag älskar äldre musik som 60-70-80-talsmusik. Elvis och ABBA. Hårdrocksballader! Lyssnar så klart på radion och håller mig uppdaterad men är inget fan av rap och hip hop. Jag är ju så pass knäpp att jag utsätter mig för allt jag egentligen inte vågar. Inte fasen blir jag modigare och vågar mer men stolt över mig själv det blir jag. Nope, ingen respons från ”Fega hus”. Jaaaa, snälla! Sminka mig gärna någon gång. Älskar att bli fixad av proffs. Du är mer än välkommen!

Puss

FemFina

Var, när och hur träffades du och Peter?

Om du väntade en pojke till, vad hade det varit för namn på tapeten då tror du?

Vad gör dig irriterad och arg i vardagslivet. Alltså småsaker … För mig t ex kan det vara att mina killar tror att jackan ska ”hängas upp” i en hög på hallgolvet eller att dammsugaren fastnar i något när jag dammsuger. Värdsliga (men ändå lite irri) ting?

Favoritfilm?

Favoritkaffesort?

Favoritmat?

Favoritdryck?

Om du måste välja, godis eller chips?

Har du någon låt som fastnat i huvudet just nu?

… Det var allt jag kom på för stunden.

Kram <3 Malin

 

Svar: Jag och Peter träffades för sex år sedan och har varit gifta i fyra. Sedan den dagen har det varit VI. Vi träffades på restaurangen Paus i Stockholm via vår gemensamma vän Jonas.

Om jag skulle vänta en pojke så skulle han nog få namnet Tim. Gillar namnet Nils också. En liten Nisse. Åh, jag är som du. Kläder som bara kastas på golvet gör mig tokirriterad. Folk som smaskar när de tuggar. Det ljudet gör mig sååå irriterad. Eller när någon hela tiden drar in snor högt och ljudligt istället för att snyta sig. Äckligt. Men stress gör mig nog mest irriterad.

Har så många olika favoritfilmer att jag inte orkar skriva alla 🙂 Dricker bara snabbkaffe hemma. Två teskedar Gevalias snabbkaffe, varmt vatten och massor av mjölk. Mmmm. Äter allt men är en sucker för flottiga pastarätter, skaldjur och thaimat. Vatten är nästan det enda jag dricker om jag har inte har ett fat nybakade bullar för då blir det iskall lättmjölk. Chips med dipp och biopopcorn är min last här i livet.

Nynnade på Sean Banans schalgerlåt precis. Fy, bubblan.

Kram

……………………………………………………………….

Färdig!


5 kommentarer5 kommentarer om “Frågor och Svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej!
  Har helt missat din frågestund… Har en fråga ang. de ramar du har i ditt vardagsrum, stora och mörka. Var har du köpt dom? Kanonfina:)
  Med vänlig hälsning

  Marie

  Svara
 • Peter har köpt de i Spanien för flera år sedan.

  Kram

  /H

  Svara
 • Tusan att jag missa din frågestund! Hade velat fråga dig om hur du tyckte det kändes att bli mamma för första gången, läskigt, underbart, oroa du dig mycket? Hur var det när du väl fått William?
  Jag är 22 år och ska få mitt första barn nu, en liten pojke 🙂 Det är nån slags skräckblandad förtjusning, men självklart mest underbart!

  Stor kram!

  Svara
 • Tack för alla svaren Hannah… Va riktigt trevligt att läsa och få veta mer av dig:) kul å löks med dig i vardagen… Önskar dig en riktig toppen dag… Här njuts av kaffe i solen o i lugnet snart dax å hämta hem bröderna bus, mins 2små söner… Puss å kram

  Svara
 • Tack Hannah! Det gick att söka på artikelnumret – nu blir det färd till IKEA :o)

  Kram

  Svara