Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

20:37 | maj 6, 2012

Katthemmet och karma

God kväll min vän. Har du haft en fin dag?

Jag, Liv och Peter har varit iväg till sen eftermiddag och sedan har vi fixat hemma och i trädgården. Har verkligen haft en bra dag. Den har varit mysig men så har jag fått mycket gjort också. Har sorterat hela Mios rum och det vill jag lova dig var ett hästjobb. Puh, vad han hade rörigt och samlat på sig mycket skrot.

Har sagt till honom i veckor att han måste sortera ut det som han inte vill ha. Efter tjat, på gnat, på tjat och ännu mer tjat så sa jag att jag kommer ge allt till kyrkans loppis om han inte sorterar. Han har fortfarande inte gjort det så nu ligger det flera IKEA-säckar i hallen som ska till loppisen. Kanske något barn som kommer uppskatta leksakerna lite mer än kära lilla Mio. Hoppas!

Vi började vår dag ute i Hägersten. Jag och Liv fick med oss Peter till öppet hus med loppis och fika på Katthemmet. Katthemmet är ett ställe där godhjärtade människor tar hand om övergivna och hemlösa katter som farit illa och behöver ett hem. Det är något som mitt hjärta brinner för.

Tack och lov för människor som bryr sig om de stackars djuren. Fy för sjutton för typer som skadar djur eller skaffar sommarkatter som de bara skiter i när sommarlovet är över.

På väg mot Katthemmet.

Alla barn som hade med sig en katteckning fick en ballong. Har du sett en sötare katt än den till höger med skägg och svans på huvudet? Livs första kattfoting 🙂 .

Innan vi for till dit så fick jag ge Peter mitt ord på att jag inte skulle släpa hem en katt... eller massa loppisfynd.

Idag hade jag på mig linne från Sonovaso, tröja Femme, jeans TopShop och skor LdiR.

Efter Kattehemmet for vi ut på Djurgården och åt en god brunch.

En stor och glad och en liten och sur.

Ingen söndagskaraktär här inte 🙂 .

Nu ska jag berätta en sorgsen historia om en katt som hette Brattis som vi hade när jag var liten. Brattis var en vackert blygrå bondkatt med gröna ögon och världens snällaste. Hon kom alltid när man ropade och var nästan som en tillgiven hund. På den tiden bodde vi ute på landet utanför Göteborg med en bonde som närmsta granne.

Fina Brattis fick kattungar och bonden ville gärna ha en av dem. Han fick en fin kattunge som såg ut som Brattis. En liten mini-kopia.

En dag kom inte Brattis när mamma ropade. Hon letade länge men hittade henne inte. Senare på kvällen knackade bonden på vår dörr. Han såg ledsen och skamsen ut när han harklade sig och med blicken riktad mot sina smutsiga stövlar haspade han ur sig med mörk röst,

Jag dränkte fel katt!

Va?! Vad har du gjort sa mamma?

Jo, jag skulle dränka min katt men tog fel och dränkte er.

Han hade tagit två hinkar mot varandra och sänkt ner i vattnet med vår katt. När han upptäckte att det var Brattis han dränkt och inte hennes unge (hans katt) så tog han den också. Han ville inte ha kvar sin katt och tyckte att det var bättre att döda den.

Karma säger jag bara.

Fy, jag kan börja gråta bara av att skriva detta.

Hemskt va?

Nä, nu ska jag tänka på något finare minne och äta lite kvällsamat.

All Kärlek ❤


17 kommentarer17 kommentarer om “Katthemmet och karma”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah
  ser att vi har likadana tröjor den orange färgade du har jag med har den alltid på mig 🙂
  kan berätta att jag har funnit kärleken på nytt igen 🙂

  Svara
 • Men alltså, den katthistorien kan ha varit bland det sjukaste nånsin. Tänker inte slösa en massa varför eftersom jag ändå inte kommer förstå och för att set förmodligen inte finns några svar. Fyyy vad hemskt! Ni måste ju blivit helt knäckta…

  Svara
 • Du klär dig så snyggt gravid! Får nog fråga dig om råd den dagen jag blir det igen om hur jag ska klä mig hihi.
  KRAM <3

  Svara
 • Underbart med katthem. Min dotter brukar arbeta på det katthem som finns här i V-ås. Historien om Brattis var hemsk. Tröstekram till dig //Ulrika

  Svara
 • Hej!

  Jag ser att ni har en Axkid bilstol åt söta Liv. Vi har just beställt en åt vår tjej (som för övrigt också heter Liv) och undrar om ni är nöjda?

  Svara
 • Åh, vad härliga bilder! Och du är så fin med din lilla mage 😉

  Man får verkligen aldrig vara elak mot djur, de är så fina och oskyldiga varelser! Vi hade 4 katter när jag växte upp, alla levde i 14-17 år.. de var de finaste som fanns och jag får tårar i ögonen när jag tänker på dem, våra finaste hårbollar… Saknar dem så mycket..

  Kram på er 🙂

  Svara
 • Hej tjejen!!!

  Du är väl för söt :), bryr dig om allt och alla. <3

  Katthemmet ligger precis där vi bor ju…. killarnas skola hade du bakom ryggen, synd att jag inte såg er när jag åkte förbi, kunde ha tagit en fika :).

  Kramar i massor till dig och din fina fina familj!!!

  Svara
 • Du är en otroligt godhjärtad människa Hannah.Man blir varm i hela kroppen av alla dina engagemang (heter det så)? Ni verkar också vara så underbara föräldrar du och Peter.Det är sådana som ni som man önskar får många barn.Härligt Hannah.Puss och en bamsekram får du.

  Svara
 • Den skitstöveln till bondusling kommer komma tillbaka i nästa liv som en dyngbagge!!!

  Nu blir min fråga till dig helt fel för jag blev så berörd. Ställer den ändå … Har du sett att det finns ”JULISKUM” nu. Alltså inte jul, juli … Med sommarsmakerna päron och cola på tomtarna. Tänkte på dig när jag såg dom.

  Kram/ Malin

  Svara
 • Vilken (j-a) hjärtlös människa!!!! Människor som varken tycker om djur eller som inte har respekt för dem har jag alltid varit lite skeptisk mot, djur har ju lika mycket hjärta och känslor som vi har!
  Den dag jag har en bra inkomst så kommer jag att skänka så mycket jag bara kan till katthem bland annat. Stor kram och hoppas att helgen varit bra
  http://prinsessbakelsen.blogg.se

  Svara
 • Vilken härlig söndag!! Loppis, katter och fika 🙂 Den tröjan du har på dig var jättefin, älskar färgen!! Usch, vilken sorglig historia om lilla Brattis 🙁

  Svara
 • Hej Hannah!

  Min älskade lilla katt kommer just från katthemmet i Stockholm! Det har varit kärlek från första stund (i alla fall från min sida 😉 ) Och jag är så tacksam för de underbara människor som jobbar där och för deras engagemang i att ta hand om katter som farit illa och som saknar ett hem.

  Ni har inte själva lockats av att adoptera ett litet husdjur till er fina familj?

  Kramar
  Petra

  Svara
 • Men gud så sorgligt. Hur kan man vara så hjärtlös! 🙁

  Fint med människor som bryr sig så! Jag vill hitta på något för att hjälpa andra men jag måste bara komma på vad. Som du skriver så kan alla göra något. Varje kr räknas. Tycker det är så fint det ni gör med barnhem och så. Kanske hittar på någon insamling här nere i Malmö. Ska fundera ut vad jag själv kan göra.
  Bara det att det liksom är en djungel när det gäller vem man ska stödja!

  KRAM ♥

  Svara
 • Tack för att du delar med dig så mycket.
  Men FAN vilken hemsk historia om katten!
  Blir så arg så jag känner att jag kan ta hela katthemmet till mig.
  Fast det kan jag ju inte.

  Du är underbar, bara som en lite påminnelse! ♥

  Svara
 • Vilka coola glasögon Livan har! 🙂

  Svara
 • Hej Hanna!
  Jag har också varit på Stockholms katthem flera ggr. Är själv volontär på ett katthem. Alla katthem behövs. Har sett många katter blivit adopterade och fått ett bra hem. Katter som skulle ha blivit avlivade om inte katthem funnits. Det behövs fler katthem.
  Hoppas den där elaka och hemska bonddjäveln fick sig ett straff. Fattar inte hur någon ens kan tänka på att avliva en stackars katt. Det var vanligt förr i tiden. Bönder kan vara så kalla. Jag sa till en bonde en gång att en kossa trampat ihjäl två katter och undrade om han kunde ta hand om den sista kattungen som var i livet men han brydde sig inte. Kattmamman hade lagt kattungarna bakom kossan och kossan såg inte att hon trampade på kattungarna. Han borde ha brytt sig och flyttat på kattungarna för länge sedan.
  Jag var också på djurgården i söndags. Åt en smarrig glass med chokladsås i kiosken som är på bilden. Härligt att det är soligt och vår. Njut så mycket du/ni kan.
  Tack för att du/ni bryr er om djuren.
  AGGE

  Svara
 • Rättelse : Jag menade att jag inte i min vildaste fantasi kan förstå att en människa kan dränka stackars oskyldiga djur. Jag förstår ju att man avlivar sjuka djur som man inte kan hjälpa .

  Svara