Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:00 | maj 7, 2012

Skönhetsvård och egentid

Hej igen. Har tagit mig en liten paus. Än så länge har jag bara hunnit tömma rummet på saker, dammsuga och börja lägga ut täckpapp på golvet. Känns skönt att ha kommit igång. Nu ska det boas 🙂

Nu till något helt annat.

Någon gång då och då tycker jag att man ska ta sig en liten stund för sig själv. Ett långt bad, peela hela kroppen, måla naglarna, lägga ansiktsmask och ge sig själv en liten make-over. Har man möjlighet så kan ett besök på en skönhetssalong vara så skönt och lyxigt. Då kan man verkligen bara slappna av.

I fredags gav jag mig själv en liten stund av egentid hos Maria.

Hon ”trådade” mig och gav mig en lång, behövlig ansiktsbehandling. Bara med ekologiska produkter.

Om du inte vet vad ”tråda” är så är det en typ av hårbortagningsmetod. Håret tas bort med en vanlig sytråd. Istället för att noppa ett hår i taget eller vaxa så noppas massor av hår genom att Maria drar tråden på ett speciellt sätt.  Lite ont gör det allt, men det är det värt.

En gång fick jag kommentaren att jag hade persikoshy. Åh, vad snällt tänkte jag, len som en persika vill man ju vara. Nu var det inte persikans lenheten personen jämförde min hy med utan att den var luden som en persika 🙂

Ha ha! Nu har jag nektarinansikte istället 🙂

Maria har sitt behandlingsrum på Hår 3000 på Vasagatan där jag även går, hos en annan Maria, och gör mitt hår.

Här ligger jag och halvsover insvept i en varm filt. I ansiktmasken Maria lagt på mig är det silverpulver. Masken kommer från Iran och användes av den Iranska drottningen Farah Diba.

Kan varmt rekommendera en egenstund hos goa Maria.

Kika in HÄR! på hennes hemsida.

Nu måste jag fortsätta mitt måleriprojekt 🙂

Kram ❤

 


4 kommentarer4 kommentarer om “Skönhetsvård och egentid”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag MÅSTE bli bättre på att unna mig sånt där. Jag är alldeles för dålig på att ta mig råd och tid. Jag som jobbar med smink vet ju hur ta huden mår utav lite boostar sådär. Skämmes Nina. 🙂 Nää, men det är väl så det är…

  Jag kör faktiskt en egen kur lite då och då. En AHA syrakur (från Clarins) som jag tycker för att jag får tillbaka lite lyster och så stramar den till lite. (Inte för att det hjälper synbart men det känns bra och som att jag är typ 25 igen *host host*).

  Puss & Kram

  Svara
 • Härligt att vara igång, då är det lättare att fortsätta 🙂
  Jag brukar unna mig sådana ”behandlingar” hemma. En lång härlig dusch, skrubba kroppen med skrubbhandskar och en god tvål, peela ansiktet, göra en hårinpackning och lägga en ansiktsmask. Smörja in sig med sin favoritkräm, t.ex. en härligt doftande body butter. Kanske måla naglarna i en fräsch och fin färg och färga ögonbrynen som pricken över i:et.

  Lycka till med fortsättningen av rummet!

  Svara
 • Hej fina Hannah!
  Jag har följt din blogg sen Liv föddes, varje dag. Vill därför börja med att tacka för mysiga inlägg och många oerhört fina bilder du delar med dig av.

  Här om dagen läste jag att du och Peter har svårt att hitta barnvakt.
  Jag flyttade nyligen upp till Stockholm och jobbar nu åt Fröken Malms barnvaktsbyrå. Jag har haft kontakt med flera olika barnvaktsförmedlingar men ingen har varit seriös nog, tills jag träffade Johan och Christine (som startade Fröken Malm).
  Vill varmt rekommendera er att åtminståne gå in på barnvaktsbyran.se och läsa mer om oss.
  Maila mig gärna om du har någon fråga.

  Solig hälsning Britta

  Svara
 • Hej Hannah!
  Skrev till dig i förra veckan med att bloggen är väldigt konstig, vet inte om du har läst det för du brukar svara på det när du har gjort det.
  Om inte så måste jag säga det igen att sidan är väldigt jobbig att titta och läsa på, är det något tillfälligt fel för jag vet att det är fler än jag som har sagt detta och jag hoppas att det är något som ni kan åtgärda så snart som möjligt.
  Samma gällande när man ska skriva en kommentar på bloggarna, alla utom din, 😉 det är fortfarande strul då och då och det gör att man till slut ger upp, även jag, även fast det kanske inte verkar så. 🙂
  Hoppas på ett svar från dig.
  Kram <3

  Svara