Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

13:55 | juni 12, 2012

Gnäll

Har gjort hundra ärenden, flängt fram och tillbaka, släpat matkassar och är nu helt slut. Förvånas och förundras över människor som jag mött idag. Över deras ovilja att hjälpa till. Jag är väldigt snabb på att fråga om någon behöver hjälp. Gammal som ung, gravid eller med barnvagn och skrikiga ungar. Tycker om att vara en god medmänniska.

Vill bara lägga mig ner som ett barn på marken och gråta.

Men istället för det har jag köpt tidningar, mellanmål och ska köra och sätta mig på en ödslig plats långt från självupptagna typer och andas.

20120612-135308.jpg

Puss på dig ❤


8 kommentarer8 kommentarer om “Gnäll”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Absolut, visst vill man hjälpa till. När jag powerwalkade igår behövde en dam hjälp med sin rullator, stannade och hjälpte, dessutom på schweizertyska. Jag bara log. Man ska hjälpa. Kram towe. P.s. Jag längtar efter min resa till Sverige, svenskt plockgodis står högt på listan.

  Svara
 • Jag håller verkligen med dig! Jag blir provocerad av människor som är otrevliga eller helt enkelt inte ”medmänskliga”. Det krävs så lite för att göra någon glad, en hjälpande hand eller ett snällt ord. Kram

  Svara
 • Håller så med dig, kan verkligen sakna artighet och hjälpsamhet.
  Detta gäller även i offentliga sammanhang som kollektivtrafik
  Och handels. Jag brukar tänka – kill them with kindness.
  Jag är också höggravid och är just nu lite extra känslig .
  Kram på dig!

  Svara
 • Ja själv tycker jag de hör till att hjälpa om man ser ngn ha behovet till det, som en kille som satt i rullstol tappa sin väska under rullstolen den tog jag upp, en blind man som var på väg in i ett byggområde, stod på andra sidan och såg detta, sprang över och lede han rätt. Självklarhet för mig men tydligen inte för alla. Om ngn behöver hjälp med barnvagn på bussen, hålla upp dörren …ja och en massa mer är ju naturliga vardagssaker kan man tycka!! ha en skön stund med film och mys…kram, själv ska jag jobba natt igen, igår hade vi patient i korridorren pga neddragningarna under sommaren, underbart. Tror ledningen folk blir sjuka mindre under sommaren???

  Svara
 • Jag är en av dem som sitter kvar i bussen när någon kommer med en barnvagn MEN det är inte för att jag inte vill hjälpa, det är för att jag inte kan. Ville bara säga att en del av oss kan inte pga fysiska hinder, på mig så syns det inte att jag har ett funktionshinder (vilket gör att jag nästan varje dag får en utskällning eller sura blickar för att jag parkerar på handikapp-parkering). Så kom i håg att en del av oss som inte hjälper till önskar att vi kunde hjälpa 🙂

  Svara
 • Åhhh den sagoväggen skulle nog alla små flickor vilja ha 🙂
  Man får gnälla lite ibland…och du har helt rätt i det du säger.
  Liv verkar en duktig liten tjej <3

  kram på dig

  Svara
 • Håller helt med dig! Vissa människor är ju rent av elaka. När jag var gravid förra året jobbade jag ända fram till två veckor innan förlossning. Var 41 år då, men fick inte någon graviditetspenning från FK. Jobbar i butik och sitter mycket i kassan. För att underlätta för kassören behöver man inte lyfta upp tunga grejer på kassabandet. Det går bra att ta med handscannern. När jag påpekade till en kund att denne inte behövde lägga upp en stege på bandet fick jag världens utskällning!!! Glömmer det aldrig. Vilket pucko. Man blir så himla ledsen och besviken på folk ibland.
  Har varit i USA vid två tillfällen. Vilken skillnad!! Där är folk såå artiga. Det är sorry hit och dit. Folk hejar i hissen. Frågar hur man mår. Här vet inte folk vart de ska ta vägen om man kommer in i hissen eller till busshållsplatsen.Sjukt.

  Svara
 • Mötte två kvinnor som brukar hjälpa skadade duvor . Ena kvinnan satt länge och tog bort trådar från klorna. Oj vad duvan blev glad. Har hjälpt en humla som låg på balkongen.Trodde det var fågel bajs men det var en humla. Hoppas han/hon blir bättre så han/hon kan flyga ut i naturen igen.
  För mig är det också en självklarhet att hjälpa. Många frågar efter vägar där jag bor och det är kul att kunna hjälpa så dom hittar rätt. Gör man någon glad så blir man ju glad själv.
  Håller med om att många var vänliga och hjälpsamma i USA. Trevligt. I en stad som Los Angeles . Fick mycket hjälp med att hitta rätt där. Gick vilse flera ggr. Jag hjälper dom att visa vägen när dom kommer hit.
  Det finns många människor som är egoister. Dom tänker inte på att dom kanske behöver hjälp en vacker dag. Tänk om ingen hjälper dom. Man ger och tar tycker jag.
  KRAM AGGE

  Svara