Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

17:55 | juni 18, 2012

Potatis

Hej min vän. Idag har jag varit en riktig soffpotatis. Sovit halva dagen.

20120618-175352.jpg

Ska laga middag nu och tänkte be dig om tips på hur jag enklast och godast gör klyftpotatis i ugnen.

Stor kram ❤


11 kommentarer11 kommentarer om “Potatis”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag brukar bara dela oskalad potatis i klyftor, vända klyftorna i olja ,Lägg dem i en ugnsform, salta och peppra och sviss in i ugnen på kanske sisådär 200-225 grader. Ta ut när de är lagom mjuka:)
  Kram från Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

  Svara
 • Tack snälla! Det kör jag på.

  Kram

  Svara
 • När potatisen är klar och jag tar ut den ur ugnen brukar jag blanda den med ruccola och körsbärstomater innan servering. Ibland blandar jag även i fetaost.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Ville bara säga att jag födde min dotter i v 37. Jag vet inte om det var därför men hade hört mycket om att ananas skulle vara bra för att starta förlossningen. Det kan ju vara båg men jag käkade ananas som fan och sen startade det. Det vill säga om man nu vill starta den. 🙂

  Håll ut! Snart är hon här!

  Svara
 • Gör ungefär samma. Klyftar oskalade potatisar, blandar med olja i en bunke, häller på rätt mycket havssalt och gärna salvia och timjan – supergott!

  Svara
 • Mitt bästa tips – köp bakpotatis,skiva klyftor behåll skalet på,mycket olivolja salt och färsk timjan in i ugnen på hög värme så skalen blir frasiga och goda ca 25 min 🙂 mumma den potatisen står på midsommar menyn 🙂 Kram

  Svara
 • Köp en fritös 😉

  Svara
 • Testade det här receptet här om veckan och det blev såååååå obeskrivligt gott! Testa det nästa gång:
  http://www.linneasskafferi.se/2012/05/ugnsrostad-mandelpotatis/

  Annars brukar vi göra så här: Klyfta potatisarna (med skal på), lägg klyftorna i saltat, kokande (!) vatten. Koka i fem minuter. Häll av vattnet – lägg i en ugnsfast form (typ långpanna) och ringla över olivolja. Låt ånga av i några minuter och stoppa sedan in i ugn (200-225 grader beroende på typ av ugn) i 15-20 minuter. Salta/peppra/krydda -klart!

  Svara
 • Hej, jag brukar skära dem i klyftor o sen ner i en plastpåse, blanda ihop olja, kryddor o pressa vitlök, ner med blandningen i påsen o låt dra lite o sen in ugnen.

  Svara
 • Jag brukade alltid bli så besviken på att mina klyftisar fastnade i ugnsformen, fastän jag tog olivolja på dem.
  Bakplåtspapper i botten på formen är lösningen! Funkar superduper 🙂

  Dela sköljd, oskalad potatis i klyftor, vänd dem i olivolja, på med en pressad vitlöksklyfta, flingsalt, torkad timjan och in i ugnen i 200 grader i 30 minuter! Funkar för mig!

  Svara
 • Om jag vill att det ska gå fort så brukar jag skala, klyfta & koka potatisen nästan klar. Ska vara såpass hård så det inte blir mos av allt ihop. På med olja & salt, in i ugnen, 200 gr i varmluft, vänd nån gång försiktigt. Klara när dom är mjuka & har fått fin färg. Vill du ha mer färg fast dom redan är klara så höj värmen till 250 en kort stund 🙂
  Men jag måste ju tipsa om våran favoritpotatis 🙂 Ungarna kallar den kort & gott för : ”Sån där potatis”. Åååå, snääääälla, kan inte du göra sån där potatis??, det frågar dom ofta.
  Jag kokar potatis i bitar, ca 2×2 cm, ev lite större. När potatisen är färdigkokt så häller jag av vattnet & lägger potatisen i en stor ugnsform. På men smält margarin så det är på alla potatisar, runt om, häll på ströbröd & blanda tills allt är täckt. Kör i ugnen, 200 gr tills det fått fin färg. Gôrgôtt, jag lovar 🙂
  Har du potatis över så kan du köra samma grej i stekpannan, stek potatis i mkt margarin, när all potatisen har fått margarin på sej så strör du ströbröd på & blandar. Stek tills det fått fin färg. Testa, jag lovar att det blir en favorit.
  Mvh en fd kock 🙂

  Svara