Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

18:11 | augusti 14, 2012

Lite frågor och svar

Linda

En undran, du som nybliven mamma, hur ser du på amning bland folk exempelvis på lekplatser. Varför ammade du inte där, utan var tvungen att gå hem?

Svar: Jag tycker det är helt okej att amma bland folk. Det är ju bland det naturligaste som finns. Däremot så brukar jag alltid ha en tunn sjal med mig så jag kan skyla mig. Tycker inte om att hänga fram tutten och låta barnet ligga och suga helt öppet. Känns bättre med en sjal över. Att jag inte ammande på lekplatsen igår är för att Vida är en långätare. Hon ammar i en timme. Gillar bäst att amma hemma, i en skön fåtölj, i lugn och ro. Tror vida gillar det bättre också. Blir lite stressad över att göra det på en lekplats med hundra skrikande ungar sittandes på en hård parkbänk 🙂

Kram

Malin Tholén

Underbart att det finns så fina människor som ställer upp så för andra. Blev så berörd av filmen.
Hur kan man skänka pengar dit? Går det att skänka kläder eller gossedjur också?
Kram

 

Svar: Visst var filmen rörande och stark. Vi har gjort så att märker man sin gåva med ”Bloggfamiljen” så går pengarna oavkortat till barnhemmet. Inga administrativa avgifter tas från pengarna, vilket det annars gör när man skänker till olika välgörenhetsorganisationer. Under fliken Välgörenhet hittar du all info om 90-kontot mm. Klicka HÄR!

När vi åker till Indien har vi med oss lite mindre gåvor som hårspännen, pennor och block mm. Tyvärr är det svårt att ta med mycket, som kläder och gosedjur. Enklast är att sälja det och skänka pengarna. Vi köper ofta allt på plats för att inget ska försvinna i tullar etc.

Kram och stort tack för din omtanke.

 

A.A 

Hej underbara du!

Finns det möjlighet att följs med till Indien?
Är bara 17 år, men det skulle vara så underbart att få hjälpa till?
Eller finns det möjlighet att ge kläder, saker?

Kramar till dig

Svar: Vad kul att du är intersserad av att följa med. Självklart kan du göra det… så länge du får för dina föräldrar. Vi far dit nästa år igen och då tänkte jag ta med mig ett gäng. Det är en oerhört stark upplevelse att följa med på en sådan resa.

Kommer lite längre fram lägga ut all info om resan mm och se hur många som vill följa med.

Kärlek

tilda

så fantastiskt fin väggmålning! Är det en väggmålning? Kram tilda

Svar: Japp de,t är en väggmålning på Livs rum. Linn som gjort den är fantastiskt duktig och har även målat några av väggarna på vårt barnhem iIndien.

Kram

Gabriella 

Tack för en fin blogg! Vilken underbar tavla din vän har gjort! Vet du om hon gör sådana till försäljning? Jag blev sååå förtjust i den.

Svar: Nina gör massor av olika tavlor, posters och annat. Du måste kika in i hennes shop http://www.nindigosrum.se/

Ior 

Vilket rum det blev, perfekt för prinsessor!
Huvudvärk är inte kul men efter allt som varit så kan ju hjärncellerna kanske tycka att det blivit mycket och beslutat sig för att försöka bryta sig ut och sticka på semester

På tal om lekplatser, vet du någon lekplats här i Sigtuna som är jättekul? Jag och dottern försöker hitta någon ”superkul”, fanns en bra i Brännbo men den ska visst vara katterna och vovvarnas favorit nu.

Svar: Hm, katt och hundlekpark kan nog lämna sina spår i både sandlådan och under skorna. Huvva 🙂

Vi brukar fara till lekplatsen i Hällsbo. Den är helt okej. Annars vet jag ingen som är sådär superkul.

Vi kanske ses där.

Stor kram

mikka

Hej vackra Hannah ! 
Vill börja med att tacka dig för din blogg, det första jag gör varje morgon är att läsa den & sen börjar min dag med ett leende! Dina ord kan göra vem som helst glad, så tack! <3

Ville mest bara skriva tack, & även berätta att just nu sitter jag & lyssnar på när du sjunger på spotify! Haha, din & din systers cd var en utav mina favoriter när jag var liten!  ) tänkte bara kolla ifall texten till ”I Wish” finns någonstans? Känner igen mig enormt mycket i den låten!

Hoppas du har en jättebra dag! Kramar / Mikaela

Svar: Ha ha, vad kul att du lyssnar på vårt gamla album, Graaf sisters 🙂  Nostalgi! I Wish var den låten som jag tyckte bäst om att sjunga in. Gillar också texten och att den är lugn och inte så mycket tuggummipop över den. Dessvärre vet jag inte var man kan hitta texten. Sorry.

Puss och kram

Carina

Såg på Niiinis blogg att ni ätit nån god vitlöksröra till maten? Hemmagjord? Alltid kul med nya röror till grillat Gärna recept på den och den omtalade jordgubbspajen

Kram!!

Svar: Lägger upp recepten imorgon. Missa inte för både såsen och pajen är snuskigt goda 🙂

Hanna 

Hej. Jag är en 11 årig tjej som läser din blogg och älskar den jätte mycket:) Jag beundrar dig och massor du har fin blogga och sånt. Så fort jag ser att du har skrivit ett inlägg så blir jag jätte glad:) Det är så roligt att läsa allt och alla bilder som du lägger upp:) Kram Hanna:)

Svar: Tack sötnos! Vad glad jag blir. Kul att du gillar att läsa min blogg. Får väl lägga upp fler bilder på William som är lika gammal som dig 🙂

 

Stor kram

Anna Köhler

Hej
först vill jag bara säga vilka underbara kort du har fått på William och Vida

sen till min fråga hur gamla är dina söner? har helt glömt bort det

svar: William är 11 år och Mio fyller 9 år i november.

Kram

Linda

Hej Hannah.
Jag minns att Peter gjorde en film till dig i julas genom en app i sin iphone. Jag skulle hemskt gärna vilja veta vilken app det va? :9

Grattis till lilltösa. Hon är gudomlig, precis som alla dina barn!
Kramar

Svar: Åh, den filmen var så fin. Apparna heter 8 mm och Splice. Den dyrare är bättre.

Kram

Isabella

Åh jag är också sugen på ett par jeans från Anine Bing..vet du hur de är i stl?

Svar: Du kommer inte ångra dig. De är helt normala i storlekarna. Det är lite strech i dem också.

Kram

Jenny

Hej!
Var kommer klänningen ifrån?
Kram

Svar: Den flerfärgade, lite Missoni-inspirerande klänningen kommer från Ilse Jacobsen och är köpt på butiken Jackie.

Anneli

Så fin du och dina är, välmående familj. Men jag undrar ifall det finns någon anknytning till Finland i din familj?
Mår så gött…kram

Svar: Den enda anknytningen jag vet är att min systers son Isaks pappa är finsk.

Allt gott 🙂

 


16 kommentarer16 kommentarer om “Lite frågor och svar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Hannah
  Kommer Joolz barnvagn komma som syskonvagn?

  Svara
 • Åh vad jag skulle följa med till Indien! Har alltid velat åka iväg på något liknande, tror att det skulle vara oerhört givande och gripande. Ser fram emot att läsa kommande info. Inser dock att det inte är helt lätt att få till en sådan resa med familj och jobb.

  Svara
 • Hej! Jag skulle också verkligen vilja hjälpa flickorna i Indien, skulle vara så lärorikt att få vara med om en sådan upplevelse, (har själv två fina flickor) förstår att ni gärna vill att man lämnar ett bidrag, men skulle även vilja hjälpa till på plats, är inte rädd att få jobba ordentligt!
  Kram till dig å din fina familj!
  Carro

  Svara
 • Hej! Varför har inte din syster med familj besökt dig sen ni fick er dotter? Umgås ni inte längre? Upplever att ni sällan skriver om att ni ses i era bloggar!

  Svara
 • Du undviker frågor om Maggan? why?

  Svara
 • Hej Hannah! Tänkte bara tipsa dig om att amma liggandes på sida. Min dotter var också en lååångätare och det var ju lite jobbigt att försöka sitta ganska still i längden, kramp i armen och så…. Jag hade rätt stor byst också så för mig funkade det toppen att ligga ned och amma. Fast rätt ofta hände det att vi somnade gott båda två efteråt förståss….och det gick ju när jag bara hade henne 🙂 . Kanske lite knepigare för dig som vill dela upp dig på ett antal fler barn 😉 . Så fin Liv var på bilden uppklädd. Och Mio nyklippt. Och Vida sovandes. Du har sååå fina barn. Kram, Ellali.

  Svara
 • Hej. Du är så vacker. Dina barn är så vackra. Tycker du som jag att Liv är lik sin far? Kram Emelie

  Svara
 • Hejsan Hannah.
  Först vill jag tacka för en jätte bra blogg och gratta såhär i efterskott till lilla Vida.
  Jag är endast 21 år men läser din blogg dagligen och blev väldigt berörd av filmen med tjejerna i Indien. Jag har alltid velat åka iväg som volontär för att kunna hjälpa till i ett fattigt land men tyvärr aldrig haft råd så nu när jag såg att ni ska åka till Indien igen så blev jag väldigt intresserad att följa med för att kunna göra nytta och få se hur de har de. Jag har en liten fundering bara på hur mycket du tror att det kommer kosta ungefär att åka iväg? för jag har för tillfället inget jobb så jag måste börja spara redan nu isåfall så jag kommer ha möjlighet och råd att följa med.
  Jag vill ännu en gång tacka för en bra och inspirerande blogg och säga att du har helt underbara barn så himla fina och verkar väldigt kärleksfulla.
  Många kramar från Hanna 🙂

  Svara
 • Hej fina Hannah!

  Vill först och främst säga att ni gör ett fantastiskt jobb med barnhemmet. Gripande film (va tvungen att dela den på FB så många har sett den och delat vidare) kände att lite pengar kan man alltid bidra med så jag bestämde mig för att göra det.
  Satt in en liten slant igår och hoppas den kommer till nytta, eller förresten de vet jag att den gör.

  Indien har alltid varit ett intressant land och har en dröm om att en dag åka dit.

  Du och din familje ger mig positiv energi. Ni verkar vara så fina så fortsätt ta hand om varann.

  Mvh Jessica

  Svara
 • såg att någon frågade om videon peter gjorde åt dig den skulle jag vilja se igen var hittar man den i bloggen

  Svara
 • Hej fina Hannah! Måste bara få säga att jag beundrar dig som människa men de har jag inte alltid gjort som på 90 talet då ni slog igenom men jag dömde dig utan att veta nåt men ung å dum var jag med. Nu läser jag din blogg å bara älskar den den mjukhet å ömhet du har till livet å barnen å människor är beundrans värd ! All lycka å kärlek till dig å dina massa kramar från Theres

  Svara
 • Vad härligt att du lägger ner så mycket tid på dina läsare! Uppskattas!!! 😀

  Svara
 • Vill bara säga att jag tycker det är kul att du delar med dig i bloggen. Jag fick mitt andra barn den 17/7 och känner igen allt du skriver om hur utvecklingen är med Vida. Jag får också sitta närmare en timme för amning och hämtade precis hem min bärsjal så jag fick tillbaka mina armar! Med vänlig hälsning, Malin.

  Svara
 • Hej,
  Jag har också en fråga till dig 🙂
  Har William och Mio samma pappa?

  Kram

  Svara
 • Hej!

  Vill gärna fråga dig om du fortfarande har kvar Tuba Aperta? Läste det i ett gammalt inlägg och jag undrar om du vet vad du fick det av. Blev det värr under graviditeten och har det försvunnit?

  Svara
 • <3

  Svara