Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

22:08 | augusti 19, 2012

Imorgon är det dags

God kväll min vän. Hoppas att du har haft en fin helg.

Imorgon börjar skolan. Sega morgnar iklädda pyjamaser fram till lunch är ett minne blott. Nu är vardagen tillbaka med tidiga morgnar och mer rutiner än under det slappa sommarlovet.

Men det verkar bara vara jag som tycker att det ska bli mindre kul. Barnen längtar. William vill träffa alla sina vänner och Liv har tjatat om förskolan, varje dag, sedan hennes sommarlov började 🙂

Jag mår dessvärre skit igen. Febern har kommit tillbaka och mitt ena bröst lyser rött och värker något fruktansvärt. Jag, ammar, pumpar, masserar, står i duschen med varmt vatten och nu har jag BH:n full av fetvadd som jag värmt i micron.

Jag har kämpat med min amning sedan första dagen. Det har funkat så bra med de andra barnen men nu gör det bara ont och är jobbigt 🙁

Dagen har varit bra annars. Jag var på barnkalas med Liv och Vida och sedan har vi bara myst hemma hela familjen.

Nämen, är du vaken?!!. Det är ingen vanlig syn.

Måste hålla mig vaken en timme till för då ska Vida äta. Jobbigt att somna precis när jag måste vakna igen.

Ska sätta på en läskig film så jag inte vågar somna 🙂

God natt ❤

 


59 kommentarer59 kommentarer om “Imorgon är det dags”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh, vad jobbigt. Hoppas verkligen att du mår bättre imorgon. Skickar en styrkekram!

  Svara
 • En stoooor kram till dig Hannah.

  Svara
 • Hej! Låter inte så bra, vore jag som du skulle jag uppsöka sjukvård imorgon om det inte är bättre.Om ammningen strular finns ammningsmottagningen att ringa, de brukar ha riktigt bra öppetider och bra råd. Glöm inte att ta Alvedon mot smärtan!!

  Krya på dig, Kram Anna

  Svara
 • Hej!
  Ett tips ang. mjölkstockning som kanske låter lite läskigt men som funkar:
  Ta en nål, vilken typ som helst, och se givetvis till att den är ren (steriliersa med sprit, alt. bränna den en stund).
  Med nålen så sticker du försiktigt i alla ”hålen” på bröstvårtan, mjölken kommer ju från många små hål. Ibland kan man hitta rätt och hitta en liten förhårdnad mjölkbit som täpper till. Detta har i alla fall hjälpt mig, plus ständigt värmepålägg.

  Jag hoppas verkligen det funkar på dig, det är så jobbigt annars.

  Kram
  Elin P.

  Svara
 • Hej Hannah! Ett bra tips vid mjölkstockning är att dränka in en tygtrasa med vodka. Lägg den på bröstet, i bh:n. Ej över bröstvårtan. Har fungerat utmärkt för mig vid flera tillfällen och även de jag tipsat. Glöm bara inte att tvätta bröstet ordentligt innan amning. Kram o Lycka Till!

  Svara
 • Åh stackars dig! Mjölkstockning är det värsta,
  ryser i hela kroppen när jag tänker på det, Hua!
  Dessa råd fick jag av min kompis som är barnmorska.
  Amma på som vanligt, ta Ipren, duscha varmt & massera
  (dvs dra med fingertopparna från själva stockningen ut mot
  bröstvårtan). Du ska inte pumpa! Då stimulerar du mjölktillförseln
  ännu mer och stockningen blir värre.
  Hoppas du blir bättre snart!!

  Svara
 • Fina fina William! Han verkar vara så himla go med alla sina syskon… Å vilken liten fin docka hon är eran lilla prinsessa 🙂 Himla fin….
  Hoppas du får ordning på mjölkstockningen, ush vet att det är jättejobbigt alltså!
  När jag fick min son fanns det såna där jättestora inlägg att köpa som man kunde ha i BH:n. såg ut som folie strimlor i…undrar om dom finns att köpa längre. Har ni badkar? Om ja lägg dig i badet och bylta på dig massa varma kläder sen med fetvadd i BH:n…

  KramKram

  Svara
 • Hej:) Ville bara ge dig ett tips, vitkål ska
  hjälpa mot stockning. Ett blad i bh:n som byts
  ut efter någon timme. Funkade på mig, men
  va dock aldrig så dålig så att jag hade feber.
  Du ska nog söka vård om febern är kvar i morgon.
  Lycka till fina/ Linda

  Svara
 • Gokväll fina! ajajaj, vet hur det känns med mjölkstockning, lider med dig, hoppas du snart mår bättre o får loss ”knölarna”. Vad kul att se lilla Vida vaken. Men är hon så lik Liv som liten?? ny vecka med jobb, tur att man trivs på jobbet o går dit med glädje. hoppas du kan sova efter matningen, styrkekramar…

  Helena

  Svara
 • Usch för mjölkstockning 🙁 Strular amningen så sluta, tar bara energi o det blir ingen mysig stund när hon ska äta!! Hoppas att det går över fort.

  Svara
 • åhhhh, blir så varm i hjærtat nær jag ser alla bilder på William och Vida tillsammans, så oerhørt fin han verkar vara med både henne och Liv!!:) men jobbigt du ska ha ont igen, hoppas verkligen det går øver snart!!
  kram Jennie

  Svara
 • Hej!

  Låter jobbigt med mjölkstockning, hoppas att du är piggare imorgon. Själv drabbats flera gånger. Du har fått många tips men om du fortfarande har feber imorgon så tror jag att du behöver antibiotika.
  Kram och krya på dig!

  Doktor Elin

  Svara
 • Ja gillar din blogg, den e lätt att läsa 🙂 å ja gillar dig!

  Svara
 • Vem vill inte ha en storebror som William? 🙂

  Svara
 • Om inte amningen fungerar så sluta amma. Ingen tjänar på att man ska amma till varje pris, barn som inte ammas blir precis lika fina och friska som andra. Med mitt första barn tvingade min BVC sköterska mig att amma till varje pris, jag grät med blödande bröst o mjölkstockning efter mjölkstockning, det var hemskt, så mina minnen av de första månaderna är hemska, med nästa barn gjorde ammade jag i början men när det inte funkade bytte jag till flaska i både jag o barn mådde så mycket bättre, matstunderna blev mysiga istället för laddade med ångest! Så gör det du känner i hjärtat, det finns ingen som vinner på att du ska kämpa o inte må bra bara för att man ”ska” amma sina barn. Krya på dig! Kram

  Svara
 • Hej! med min första son hade jag Mjölkstockning ca 10 ggr, de va fruktansvärt! MEN jag fick syntocinon utskrivet av min Bvc sköterska, det var min räddning! det släppte på 5 minuter! UNDERBART! det är ett nässpray som sätter igång utdrivningsreflexen! Ville bara ge dig det tipset! Och försök inte amma så mycke som möjligt nu, det sätter bara igång produktionen ännu mer och ”stoppet” blir ännu värre! Hoppas att tipset hjälper dig! kram A

  Svara
 • Det här känns kanske lite löjligt men det fungerar!

  Stå på alla fyra och doppa det drabbade bröstet i en bunke med ganska så VARMT vatten i 15 till 20 minuter så ska du se att det ”lossnar”

  Svara
 • ibland är minsta motståndets väg den bästa för alla. Hoppas ammningen löser sig annars gör som jag flaska.. Glad mamma,glad familj stämmer alltid.

  Svara
 • Usch vad jobbigt!! Jag hade så fet mjölk, så det blev bröstböld… Ajajaj, hård som en träbit, inget hjälpte 🙁 Tills min barnmorska pillade ur proppen med en nål! Nästa gång det hände gjorde jag det själv… Såååå j-la skönt när det onda släppte!!
  Hoppas det blir bättre snart.
  Stor kram <3

  Svara
 • Hej!

  Säger bara vitkålsblad över hela tutten i bh:n! Hade mjölkstockning med tredje barnet och när jag var inne på BB gjorde sköterskan iordning fetvaddsinlägg men viskade i mitt öra att byta ut detta mot ett välbankat vitkålsblad…på morgonen efter var febern borta och så oxå stockningen! Bästa! Luktar apa men bäbis åt och det var ju huvudsaken! Köp ett par ylleilägg som du kan ha om du är utomhus…är man känslig så blir minsta drag ett bakslag…

  Kram, Jojo

  Svara
 • Sluta amma och ge ersättning istället! Så mycket enklare för alla! Amning är ju jättebra -OM det funkar. Annars släpp det tycker jag. Ger man flaska kan dessutom pappan/mormor/ farmor
  pappan ta en natt då och då så att man får sova vilket är guld värt! Jag hade stora problem med amningen, jag grät, min son grät eftersom han aldrig blev mätt. Började då helt gå över till ersättning och alla blev nöjda och glada. Jag blev en lyckligare och bättre mamma. Lycka till Hannah! Kramar

  Svara
 • HEJ!
  Ville bara säga att jag tycker er bäbis är så söt.
  KRAM

  Svara
 • Ett tips som funkade kanon pa min ’mamma’ nar jag vart aupair i Canada var kal blad!! (sallads kal). Hon hade jatte problem med mjolkstockning men kal bladen funkade kanon. Vart att testa iallafall 🙂

  Stor kram fran Kanada

  Svara
 • Sluta kämpa ihjäl dig ge ersättning istället jag lovar flickan kommer att överleva:)
  Kram!!!

  Svara
 • Åh nej, så jobbigt för dig! Jag tyckte amningen kändes omöjlig för ett par dagar sen och funderade på att ge upp, men nu känns det bättre igen. Hoppas det ger sig för dig. Kram!

  Svara
 • Åh stackars dig! Jag tycker absolut att du ska kolla så att du inte har fått en infektion. Amningen bör inte göra så ont när det har gått en månad! Jag fick själv infektion och fick penicillin. Vilken skillnad! 😀 Det är lätt hänt att det blir ett litet, litet sår på bröstvårtan och det räcker för att fet ska komma in bakterier och gro. Aj! Lycka till nu och kraaam!

  Svara
 • Hej Hannah!

  Stackars stackars dig! Inget kul alls det där. Jag hade också det jobbigt med amningen med fjärde barnet. Hade funkat så bra för mig med de andra tre. För att jag och bebis skulle må bra så slutade jag faktiskt efter bara en månad. Det bästa jag gjort. Nu fick han mat ordentligt och jag slapp såriga bröstvårtor, tårar och evigt kämpande. Hoppas du känner dig bättre snart och att amningen kommer att fungera bra för dig.

  Det är säkert full fart hos er nu på morgonen då skolan snart börjar. På onsdag börjar den här.

  Önskar dig en fin dag! Krya på dig.

  All kärlek <3

  Svara
 • Men min vän! 🙁 Åh vad jobbigt… Jag vet precis hur ont det gör! Det är vidrigt och värker så hemskt. Min amning funkade tipptopp med Thedde o Elliot. Med Milo var det en kamp från första stund. Jag hade så svårt att acceptera det, gjorde allt för att det skulle funka. Till slut var jag bara trött, ledsen och hade en bebis som aldrig blev nöjd. Jag hade jättemycket mjölk men den var blaskig och mättade honom inte dessutom. Efter en månad slutade jag, jag var så ledsen men samtidigt lättad.

  Hoppas att du snart blir bra i bröstet igen.

  Puss & Kram

  Svara
 • Stackars dig. Det är inte nödvändigt att amma, det är helt ok att sluta. Jag hade bara ersättning till Dixie. Gör amningen dig ont så gå över till ersättning, inget fel med det. Kram towe.

  Svara
 • Hej vännen!

  Vet precis vad du menar. Mina har också funkat bra men med trean fick jag mjölkstockning och inflammation. I värsta fall kan det ju leda till att man behöver operera bröstet. Mitt skiftade i rött och blått. Jag fick hög feber och allt det efter 1,5 månaders amning. Som tur var tvingade min kompis mig till läkare och när han såg det var det inget snack om att det var illa. Jag fick en penicillinkur, därefter blev det bättre efter ca.2-3 dagar. Gå inte med för länge, det skadar inte att kolla upp det. Stor kram på er!

  Svara
 • Kolla bara så det inte är bröstböld för då ska du absolut inte massera!

  Svara
 • Samma sak här, tidiga morgon har nu börja.
  Från och med idag har jag en högstadie elev 🙂
  Så stolt och så fort åren går. Hoppas du mår bättre idag kram❤

  Svara
 • jag fick te att dricka av barnmorskan som skulle lösa upp mjölken som fastnat, sedan finns det oxå en form av nässpray. hoppas det löser sig vänd dig till bvc

  Svara
 • Åh fina Hannah! Det är så tufft med stockning. Jag minns att du skrivit att lilla Vida är en långätare också, min Melker var också det och det visade sig att han hade kort tungband och därmed tog lite konstigt tag. Värt att kolla med Bvc tänker jag. Stor styrkekram

  Svara
 • Hej Hannah!

  När jag fick mitt andra barn så råkade jag ut för bröstböld. Mitt ena bröst blev rött och ömt på ena sidan. Jag fick feber och måtte kass. Till sist fick jag åka in och tömma bröstet på var, det var vidrigt. Nu hoppas jag ju så klart att du ”bara” fått mjölkstockning och att det snart känns bättre. Vad jag vill säga är att när jag väl fick tömt bröstet och mådde bra igen, så kunde jag ganska så snart komma igång med amningen igen på det bröstet. (Jag ammade hela tiden på det andra.) Därefter funkade amningen lika bra som med mitt första barn. Kram och krya på dig! /Sofia

  Svara
 • Hej Hanna!
  Härlig blogg du har…har aldrig kommenterat förut men nu kände jag för att komma med ett tips ang mjölkstockning, Hör å häpna 🙂 men du ska lägga vitkålsblad på tuttarna….!!! Det hjälper jätte bra! Väl Värt att prova!!
  Ha en fin dag//Jeanette

  Svara
 • Men din stackare! Be nån att åka och köpa ersättning! Paula lite! Går det inte så går det inte! Hon har ju fått det viktigaste! Barn överlever på ersättning också! Känn inte hets och ångest över amningen när du mår så dåligt:(( köp ersättning! Och vila . Kram

  Svara
 • Du kanske ska ta kontakt med någon amningsmottagning? Eventuellt behöver du penicillin.

  Svara
 • Akta dig så du inte råkar ut för bröstböld. Det gjorde jag med andra barnet och det är nog det värsta jag varit med om. De fick söva mig, snitta och tömma bröstet på var. Sök för det i tid säger jag bara… Kram och lycka till.

  Svara
 • Det bästa är nog att sluta med amningen, när det är så mycket problem.

  Svara
 • Hannah!
  Ville bara ge dig ett bra tips att slippa mjölkstockning. Köp spc-flakes på apoteket. Det är processade havregryn som du ska äta dagligen 1g/kg kroppsvikt. Ha det i filmjölken med din vanliga muesli:-). Funkar hur bra som helst! Om du har jätte ont där det är rött be dem göra ett ultraljud för att utesluta bröstböld. Jag litade på läkaren på gynakuten på Danderyd som sa att det inte var en bröstböld men två dagar senare åkte jag upp till amningsmottagningen på sös där dem genom ett ultraljud kunde se att det var en bröstböld. Lycka till med allt och det kommer att lösa sig!! Varma hälsningar
  Ulrika J.

  Svara
 • Hej. Det finns en nässpray som hjälper jätte bra! Jag hade den då jag fick mjölkstockning. Jag fick min från barnmorskan på BB. Syntocinon heter den. Helt klart värd att pröva.

  Svara
 • Det viktigaste botemedlet mot mjölkstockning är smärtlindrande och inflammationsdämpande läkemedel. Jag brukar ta Ipren (ibland Pronaxen) mot inflammationen och Panodil mot smärtan. Det går bra att ta Ipren/Pronaxen när man ammar om det bara är under ett par dagar. Brukar ta ett dygn för mig innan inflammationen lägger sig och smärtan försvinner. Be även barnmorskan att skriva ut Syntocinonspray.

  Svara
 • Vet inte om kommentarsfunktionen är modererad så ni rensar elaka
  Kommentarer, men så otroligt härligt att läsa vänliga och omtänksamma kommentarer. På alla andra bloggar har jag slutat läsa kommentarerna på grund av det fruktamsvärda näthatet. Här är det annorlunda, här verkar man vilja varandra väl. Underbart<3

  Svara
 • Hanna det kanske är dags för dig att söka läkare så fort som möjligt. Du kan få bröstinflammation.

  Svara
 • Hoppas att du blir bra snart fina Hannah KRAM

  Svara
 • Hoppas du snart mår bättre igen! Jag drabbades också av mjölkstockning i höstas och det var fruktansvärt, feber, frossbrytningar och ömma och röda bröst 🙁 fick till slut söka hjälp på KK då varken en varm dusch eller paracetamol fungerade… gjorde ultraljud som uteslöt bröstböld, fick Penicillin men det enda som hjälpte var iv-behandling, hoppas dock du slipper det men sök sjukvård om det inte går över snart!!! Kramar till fina dig!

  Svara
 • Inget roligt! Du måste få sova, vila och bli stark! Kanske dags att sluta amma och ge tillägg istället nu.Din lilla Vida kanske sover bättre (längre) också. Lycka till hur du än gör.

  Svara
 • Hej!
  Jag ser att fler har tipsat om nässprayen mot
  Mjölkstockning, den räddade mig när jag ammande vår dotter. Dotterns Bvc skrev ut den till mig och kom till och med hem med den till mig, ta kontakt med en läkare och be om att få den, man sprayar 5 min innan amning och efter en dag så var min
  Feber borta och brösten mådde bra igen.
  Stor kram

  Svara
 • Usch din stackare! 🙁
  Jag hade också problem med amningen och ville så gärna få det att funka. Men efter flera månaders jobbigt kämpande bestämde jag mig för att det fick räcka och min lilla tjej fick därefter bara ersättning. Först var jag ledsen för att jag inte lyckades få det att funka, men ganska snabbt kände jag sån lättnad. Jag hade ju inte den pressen på mig själv längre… Jag blev mycket mer harmonisk – flaskan funkade ju så mycket bättre.
  Kämpa så länge DU SJÄLV orkar och vill, men väljer du att sluta är det helt ok! Lilla tjejen mår bättre av att ha en mamma som mår bra!

  Svara
 • Förr i tiden ordinerades man att dricka mycket kaffe
  annrs är det väl bara att gå till doktorn och få medikament

  Svara
 • Hej Hannah,

  Gå in på Ambras hemsida. Verkligen kanonbra site där man kan fråga en barnmorska om amningo och ringa henne gratis och få tips. På vår amningskurs lärde hon oss att man skulle pumpa ur bröstet och sen kyla ner det för att låta det ” vila” sig, Att pumpa och pumpa var ingen bra idé lärde hon oss även om alla läkare påstår det.

  Oavsett så hoppas jag att du snart slipper mjölkstockningen

  / A

  Svara
 • Krya på dig! Fördelen med att skolorna börjar är att det blir lättare för dig att fokusera på din hälsa!

  Svara
 • Men varför hålla på och kämpa med amning när det är så jobbigt? Om du
  börjar med mjölkersättning kan ju även Peter hjälpa till och du blir inte så
  bunden dygnet runt.

  Svara
 • Tänk så olika det kan vara. Min ammning funkade jättebra med första barnet. Med andra gick det åt he….. redan från början. Fick infektion. Det var hemskt. Alla sa till mig att det bara vara att massera men jag gav mig inte. Visste att det var något som var fel. Hade dock kunnat bespara mig själv en hel del pina om jag fått hjälp från början. Gav upp ammingen vid 3 mån och fick en jättenöjd och glad bebis.
  Nu med tredje barnet gick det superbra med ammningen igen, men hade redan bestämt mig fån början att om det skulle bli problem och jobbigt så skulle jag lägga ner.
  Stå på dig och se till att få hjälp av läkare.Amma kan du ju så det är ju inte det som är felet. Krya på dig!

  Svara
 • Har haft mjölkstockning flera gånger, hemskt är det! Gör så ont och är så besvärligt.

  Be om Syntocinonspray – hjälper och är superbra! Jag använde dem tillsammans med amning, pumpning, värme och massage. Skulle inte ha klarat mig utan den.

  Om du inte har testat det så be barnmorskan eller BVC skriva ut!
  Krya på dig!
  Kram Annica

  Svara
 • Hej! Ett gammalt trix är att lägga vitkål i behån. Det har jag hört ha hjälp många kvinnor. kram

  Svara
 • Hej!

  Hoppas allt det onda ska gå över snart. Blir glad när jag läser din blogg, tack för det. Och så fin hon är Vida. Väldigt lik Liv tycker jag.

  L

  Svara
 • Kämpade i sex veckor med amningen sist. Bara blod, sår, smärta och vansinnigt hungrig bebis. Gav till slut upp och gick helt över till ersättning. Fick inte ens mjölkstockning fast jag slutade tvärt. När vi började med ersättning lade sig harmoni över hela familjen. Bebisen blev mätt, fick regelbundna måltider, sov hela natten och jag blev såå lycklig av att se hur bra hon mådde. Flaskan var det bästa för oss. Ta till dig sv alla experters tips men glöm inte att man intr måste kämpa tills man stupar. Våga prova ersättning om du känner i dig att detta inte fungerar. Babysemp är bäst. Kraam

  Svara