Det förekommer cookies på hannahgraaf.com. Genom att fortsätta läsa på hannahgraaf.com godkänner du detta. Läs mer om cookies här.

15:46 | augusti 20, 2012

Inte som jag hoppats

Hej igen vacker. Jag verkligen uppskattar alla tips och all hjälp. Jag har nu pratat med amningcentralen, BVC och vårdcentralen. Jag har grinat och grinat.

Min feber har gått ner med hjälp av alvedon och bröstet är bättre. Under mitt samtal med amningscentralen bestämde jag mig för att sluta amma. I alla fall helamma.

Det är med sorg i hjärtat och dåligt samvete men jag tror det blir bäst för oss alla. Alla barnen får en gladare och piggare mamma och Vida kommer inte må sämre för att hon får flaska.

Klart jag önskar att det skulle gå lika lätt med amningen, som det gjort med de andra barnen, men nu gör det inte det. Känner också att jag inte orkar må dåligt och ha ont längre. Sedan Vida föddes har jag kämpat med både det ena och det andra. Ja, du vet ju att det inte varit så lätt.

Känner mig dessutom väldigt låg så jag hoppas att mer sömn och ingen värk och feber gör allt lättare och bättre.

Jag ger i alla fall inte upp lätt, för jag har kämpat.

Nu vill jag bara få njuta av lilla Vida och även ha tålamod med allt annat runt omkring och ha ett leende på läpparna 🙂

Tack för att du finns ❤


119 kommentarer119 kommentarer om “Inte som jag hoppats”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej igen vännen!
  Det viktiga är att du gör det som känns rätt för dig så att du kan vara en glad och trevlig mamma. Bry dig inte om vad andra säger, man är inte sämre för att man inte ammar. Det går till en gräns för vad man orkar med och man ska inte lägga någon prestige i att man måste amma.
  Du har gjort ALLT för att få det att funka, men nu måste du tänka på dig själv så att du kan börja glädjas åt allt med nytillskottet.
  Ta vara på dig!
  Kramen <3 Linda

  Svara
 • Du känner bäst själv, Hannah! Hoppas det känns bättre nu när du bestämt dig!

  Svara
 • Kära Hannah! Du ska absolut inte ha dåligt samvete för att du slutar amma, delvis eller helt. Vida kommer inte må dåligt av det. Det är mycket bättre att du mår bra och när du mår bra mår Vida bra. Sköt om dig nu och njut! kram towe.

  Svara
 • Jag hamnade i precis samma sits som dig, och det var helt underbart att sluta amma!
  Var stark i ditt val & låt ingen trycka ner dig! Kram

  Svara
 • Tycker inte du ska ha dåligt samvete, min dotter som idag är 5 år, ammade jag inte alls. Hon fick enbart ersättning och klarade sig utmärkt ändå! 🙂
  Min son ammade jag ca. 2-3 månader innan jag gav upp.
  Har själv bara haft problem med amningen och för mig var det en befrielse att slippa amma. Det är tur att det finns modersmjölksersättning.
  Så släpp dit dåliga samvete tycker jag. 🙂

  Stor kram.

  Svara
 • Du gör vad som känns bäst för dig/er och bry dig inte om vad andra tycker. Nu är det på tiden att du får må bra och njuta av er lilla bebis. Stor kram till dig

  Svara
 • Hanna, det är klart det känns trist men viktigaste är att alla mår bra och orkar njuta av den första tiden. Jag slutade amma min son efter 14 dagar då jag legat i 40 g feber sedan han föddes och kände att det går inte , hade ju två barn till att ta hand om och orkade ingenting och han blev aldrig nöjd med det lilla han fick av min amning. Sen köpte vi flaskor och ersättning och jag blev snabbt bra och han åt och åt och maken kunde gå upp en av gångerna på natten och ge honom flaskan.
  Hela livet vände!!
  och du har ju verkligen inte gett upp i första taget………

  Nu får pappa också möjlighet att mata och du kan vara med de andra barnen.

  kram på er

  Svara
 • En glad mamma är en bra mamma! Din hälsa är viktig!
  Jag vet precis hur det är att sitta med ett nyfött barn och vara sjuk i mjölkstockning. Det är ingen picknick! Du har dessutom 3 andra barn som också behöver sin mamma. Det kommer inte gå nån nöd på lilla Vida och nu kan ni dessutom vara två om inte både tre o fyra som kan hjälpas åt att mata henne 🙂

  Ta hand om dig!
  kram Christina

  Svara
 • Jag hade också en jobbig förlossning och amningen funkade aldrig bra.. Slutade helamma efter 4 veckor och i slutet av vecka 5 fick min dotter flaskan helt. Min barnmorska sa ”Alla barn behöver mat, värme och kärlek. Men inget barn måste ammas”. Det tänker jag på ofta. Nu i efterhand är jag så glad att kunna tänka tillbaka på de orden. För är det något min glada bebis fick när hon var liten (och självklart nu med) så är det mat, värme, kärlek och allt därtill 🙂 trots att jag inte kunde fortsätta amma henne! Du har varit stark och var stolt över att du inte gav upp direkt 🙂 kram!

  Svara
 • Helt rätt beslut. Sluta helt du, men GOTT samvete. Du har gjort vad du kan Hannah. Flaska är jättebra! Babysemp är vad BVC rekommenderar. MAMs antkolic-flaskor är superbra. Kraam & lycka till

  Svara
 • Napp är att rekommendera till flaskbarn. De behöver få sugbehovet tillfredsställt. När de suger utsöndras lugn och ro hormon i kroppen på dem. MAMs minsta nappar för 0-2 mån är bäst att börja med. Kram

  Svara
 • Hej!

  Vill bara ge dig ett litet tips. Köp glasflaskor. Då är du säker på att de är giftfria.

  Svara
 • Bra beslut!!! Allt kommer att bli sååå bra!

  Svara
 • Bra beslut! Det är viktigare att barnen får en gladare mamma. Visst är amning bra, men funkar det inte så gör det inte det, du har haft nog skit ändå;)
  Kram

  Svara
 • Underbara bilder på dig & Vida!! Fulla av kärlek 🙂

  Inte konstigt att amningen strular tycker jag, just med tanke på starten. Det viktigaste nu är att du & Vida är nöjda <3

  Ett litet tips, använd Nestles ersättning, Semper blir barnen hårda i magen av, har stämt på mina tre flickor iallafall.

  Kram!

  Svara
 • Hannah, båda mina barn är mjölkersättningsbarn.

  Den äldsta pga att jag fick en förskräcklig blodförgiftning och höll på att stryka med och den yngsta pga jag inte klarade av att amma.

  Det är inga som helst fel på barnen 🙂 Det äldsta har dessutom blivit kallad för det friskaste barnet de haft på förskolan. Det viktigaste är att du mår bra! Mår du bra mår dina barn bra.

  En klok man sa en gång att det viktigaste du kan ge dina barn är en lycklig mamma. Spot on säger jag på den!

  Svara
 • Du ger absolut inte upp nåt!!! Du har verkligen gått igenom alltför mkt den sista tiden!!! Hade med mjölkstockning med barn me 2 och det var fruktansvärt!!! Aj aj jag pumpade ett tag och sen gav jag honom ersättning…och han mår galant idag, barn nr 3 ammade jag inte alls… Det är inte lätt å få ihop allt… Hoppas det onda släpper snart så du får njuta fullt ut… Massor med styrke kramar till dig!

  Svara
 • Skönt att du har bestämt dig. Jag förstår dig helt och hållet att det är med sorg i hjärtat som du tagit detta beslut. Jag kunde själv inte amma min son och trots att han nu är 10 månader så känns det ändå inte helt bra att han inte fick amma… Varför ska det vara så.. Vet ju att han har mått bra av att få flaska… Lycka till! Kram 😉

  Svara
 • Hejsan!

  Jag har själv haft stora problem med amningen då min lilla flicka inte blev mätt. Började ge henne ersättning med sked och efter det mådde både hon och jag mkt bättre! Jag har precis slutat amma och hon är nu 7 månader. Tycker du ska va stolt över dig och ditt kämpande! Du har verkligen inte gett upp i första taget! Någon sa till mig en gång: en glad mamma är en bra mamma! Säger ganska mkt tycker jag. Önskar dig all lycka med din dotter och vill samtidigt tacka för en jättebra blogg! Följer dig med glädje!

  Kram!
  /Marie

  Svara
 • Stackars dig! Inte konstigt att du känner dig låg, först en tuff graviditet och sen förlossningen och problemen med epidural. Jag kan förstå att du inte har mycket reserver att ta av så får du dessutom problem med amningen så blir det för mycket! Men du är stark, det blir kanon för er hur du än gör, ammandes eller ej!! Försök att få så mycket hjälp av din omgivning som du kan så ni orkar göra sånt som du får energi av och inte bara alla vardagsmåsten och så att du får sova! Kan göra susen.

  Du är tokstark,snart vänder det.

  Svara
 • Hej Hannah!

  Huvudsaken är att ni finner lugn och ro du och Vida tillsammans. Du ska inte ha dåligt samvete. Har du väl bestämt dig så kör på det. Det kommer att gå kanon och ni kommer att få en mer harmonisk vardag tillsammans. Kommer ihåg när jag slutade efter en månads kämpande. Helt plötsligt så fanns det så många i familjen som ville hjälpa till med matningen. Speciellt min idag elvaåriga stora kille <3

  Lycka till fina du! Tack för att du finns <3

  Svara
 • Sempers ersättning lemolac körde vi. Kanon! Kram

  Svara
 • Bra beslut. Amning är toppen när det fungerar, men när det bara ger upphov till strul och stress är det bara att lägga ner eller åtminstone trappa ner. Vida ser då så välfödd och fin ut, du har gett henne den bästa starten hur som helst med den viktigaste första råmjölken. Och i vårt land med rent vatten och bra ersättningsprodukter skall man inte ha dåligt samvete för att man använder ersättning.

  Svara
 • Jag tycker att du gör helt rätt! Jag hade själv problem med ammningen med båda mina barn och det innebar både mjölkstockning, feber, enorm smärta och till slut bröstböld ggr 2 som de fick tömma på var. När jag slutade amma var det en ren befrielse. Klart att jag hade velat annorlunda men jag försökte verkligen att inte ha dåligt samvete. Det är bättre att ha en mamma som inte har ont, är helt utmattad och ledsen än att ha en som till varje pris ska amma och mår pyton. Ja, så resonerade jag och det blev en enorm skillnad på ganska kort tid, både i ork och i hur jag kände mig för övrigt.

  Du har haft en fruktansvärt tuff start och nu är det dags att du får njuta av ert nya lilla underverk, utan smärta.

  Hoppas att det vänder snart! Försök att inte ha dåligt samvete, Vida kommer att må jättebra av flaskan och förmodligen sova bättre (längre perioder) på nätterna. Du kan ju fortsätta att delamma om du vill, men annars är det väldigt mysigt och nära att flaskmata också.

  Kram och krya på dig!

  Svara
 • Helt rätt! Amningen funkade inge vidare för mig med varken första eller andra sonen, och mina grabbar är lika pigga, friska och glada som vilka amningsungar som helst! 🙂

  Svara
 • Ha inte dåligt samvete! Det blir ingen lycklig av! Eller mätt heller för den delen. Lycka till!!

  Svara
 • Fina Hannah, du ska inte ha ett dugg dåligt samvete, du har helt rätt, det är mkt bättre med en lycklig, pigg och tillfreds mamma, även bäbbisar känner av den minsta humörskiftning hos sin mamma och hon kommer inte att må en sekund sämre på något vis av att inte bli ammad. Ersättningen idag är toppen och bäbbisen kan fortf få precis lika mkt närhet av mamma utan amning. Så slappna av vännen, du verkar vara en helt fantastisk mamma på alla sätt och vis. Massa kramar / S

  Svara
 • Det är märkligt hur man måste förklara sig varför man ammar eller inte ammar, det är synd alla borde få göra som dom själva känner och vara nöjd med det.
  Det är fruktansvärt med mjölkstockning, jag hade det själv ett par gånger men fortsatte amma trots den hemska smärtan för till slut släppte det och nu ammar jag på.
  Skönt att du tagit beslutet att sluta amma och ha absolut inte dåligt samvete, det är något vi mammor är experter på! hehe

  kramar!

  Svara
 • Ha inte dåligt samvete! Jag vet precis hur det känns! Gick igenom samma sak när jag fick min första son. Man vill amma men inte till vilket pris som helst. Både du och barnen mår bättre med en glad mamma;) tycker du gör helt rätt!!!

  Svara
 • Hej Hannah! Jag har ibland velat skicka en kommentar men det har inte blivit av. Men nu när du skriver om din amning som inte fungerar så kunde jag inte bara låta bli. När jag för 3 år sedan fick vår dotter (första barnet) Så blev det pannkaka med amningen redan på bb. Alla skulle ”hjälpa till” det klämdes och donades så allt låste sig, tyvärr. Jag blev så ledsen och kände mig värdelös och gick in i en depression. Som tur var reagerade min kära sambo snabbt på detta och tog mig till en läkare och efter det (pumpade och grät konstant i dessa 3 veckor). Så släppte ångesten. Fördelen som man ser nu i efterhand var ju att min sambo fick den närheten samt att hon blev mätt och har sovit varje natt från hon var 1,5 månad. Och sist men inte minst jag blev glad och kunde njuta mer och inte vara fixerad vid matningen. Sen att jag fick gallstensanfall och åkte in och ut på sjukhuset de första 4 månaderna ä en annan historia… Då hade ju sambon redan rutinen inne (smile) . Ha det gott och ta hund om varandra!

  Svara
 • Det gör du rätt i Hannah.Samma hände min dotter.Hon hade så dåligt samvete för att det inte funkade och hon försökte verkligen allt.Men ändå så funkade det inte .Hon vände ut och in på sig själv.En dag sa jag att nu ska vi åka till Bvc. och jag följer med dig.Där blev hon väl omhändertagenav en barnsköterska som var helt fantastisk.Hon sa att visst de tär bra och amma men det SKA INTE vara till varje pris.Efter det fick vi en mer harmonisk dotter och barnbarn.Önskar dig en skön kväll Hannah.Puss på lilla kinden.

  Svara
 • Bra beslut Hanna, man skall följa sitt hjärta och göra det som funkar bäst i sin egen situation. Precis som många här skriver så hade även jag problem med amningen med båda mina pojkar och jag grät och kände mig anklagad och som en dålig mor pga att det inte funkade med amningen. Men mina pojkar har alltid varit de friskaste på dagis och skola och mådde finfint av ”flaskningen”. Ha inte dåligt samvete, du verkar vara en supermamma. TA det lugnt och njut av den här tiden. Kram

  Svara
 • Du gör bara rätt tycker jag! Och dåligt samvete skulle jag inte ha för fem öre. Upplever det lite som amningshysteri i Sverige när jag betraktar det på håll (bor i Schweiz). Här är det mycket vanligare att barnen får flaska och ingen tycker att det är konstigt. Viktigast är ju att alla mår bra och bebisen får sin mat:-). Kram Sarah

  Svara
 • Helt rätt beslut Hannah!!!
  Barnen klarar sig på ersättning också och du blir som du säger en lugn och utvilad glad mamma vilket är superviktigt.
  Ha inte dåligt samvete för detta då du ändå är en toppenmamma som kunnat amma de andra barnen. Du ska se att Vida blir pigg och glad även med ersättning och hon knyter ann till sin pappa också som kanske kan hjälpa till med flaskan och även de andra barnen kan ju hjälpa.
  Lycka till nu och ha som sagt INTE dåligt samvete.
  KRAM

  Svara
 • Du har kämpat på bra och Gör helt rätt!!!!! Fick ge min son ersättning efter sju veckor och han är en pigg och frisk 2 åring som nästan aldrig varit sjuk. KRAM

  Svara
 • Det tycker jag att du gör helt rätt i. Min son har bara fått ersättning eftersom jag inte kunde amma och det går ingen nöd på honom. Det är skitjobbigt att ta beslutet men när man väl gjort det så känns det bättre! Och vida kommer antagligen sova längre på ersättning och får då en ännu gladare mamma! Kramar!

  Svara
 • Inte kul att ha sådana problem med amningen 🙁
  Du gör verkligen rätt!
  Jag har 4 barn och det längsta jag har lyckats amma var 6 veckor ..
  Ha en trevlig kväll kram

  Svara
 • Går det inte så går det inte …. man kan inte mer än försöka! Fina bilder! Kramar

  Svara
 • En fråga till dig Hannah utanför ämnet 😉 Jag har sett att du har en riktigt snygg mobilväska i skinn tror jag.Var har du hittat den ? Puss o kram M.

  Svara
 • Hej! Vet hur det är när det är problem med amningen… Med min tjej gick allt galant men med min lille kille som nu är 4,5 mån har det varit jobbigt från första stund… Har haft 7 st mjölkstockningar och det tar på krafterna och humöret att nästan alltid må dåligt och ha ont. Det är ju inte bara smärtan som är jobbig det är ju även det dåliga samvetet gentemot de andra i familjen när man är låg från och till och inte kan njuta så som man vill!!! I alla fall, fick tips av en kvinna på sjukhuset som har jobbar mycket med amning att man kan ta ett naturläkemedel som heter lecitin för att göra mjölken mer lättflytande och på så sätt minska risken för mjölkstockning. Min mjölk var tydligen såpass fet att den lätt stockar sig… Kan ju vara värt att testa? Jag helammar fortfarande men hade nog gett upp för längesedan om det inte hade varit så att jag är för envis gör mitt eget bästa… Lycka till med allt! Hälsningar Sandra

  Svara
 • Älskade vän! Såklart du slutar, man ska inte om det känns som en pina. Du har ju tre barn till som Du skriver. Men jag vet hur du känner, jag grät floder bär jag tog beslutet med Milo. Han var ju så liten tyckte jag. MEN, till mig sa dom det så bra. Han har fått det viktigaste i sig redan. Nu ska han bara växa. Det hjälpte mig så mycket.

  Du har varit så tapper min vän! Herregud, mer kan man ju inte göra liksom.

  Puss min älskade Hannah!

  Svara
 • Bra val! Rekommenderar MAMs anticolic flaska, Babyemp 1 Lemolac är jätte bra och mild för magen. Kram!

  Svara
 • Håller med! MAM-flaskorna och Lemolac får min lilla tjej att må som en prinsessa:-)

  Svara
 • Hej,
  Du ska inte ha dåligt samvete. Du ska göra det som
  Fungerar för dig.. I Sverige har det blivit sådan amningshets.
  Självklart det är bra att amma men om inte du mår bra
  Så mår ingen runt om dig bra.
  Lycka till å hoppas du mår bättre snart.
  / Ninni

  Svara
 • Hej Hanna, tycker att du gör helt rätt även om det säkert känns som en sorg.. Hoppas det blir bättre. Kramar

  Svara
 • Fick mitt första barn i början av året och allt gick bra den första veckan, hon gick upp som hon skulle och allt fungerade. Sen blev hon som förbytt gallskrek och sov nästan ingenting, jag kämpade på med amningen i ett par veckor till men till slut gav jag upp och gav henne flaskan. Det blev en helt ny bebis, jag hade helt enkelt inte tillräckligt med mat så hon var konstant hungrig. Det var en sorg i början att se alla som ammade runtomkring när jag själv inte kunde men samtidigt så mådde lillan bra vilket gjorde att även jag mådde bättre. Min partner fick en jätte fin kontakt med lillan då han också kunde ge mat och jag fick lite avlastning. Man ska alltid göra det som känns och fungerar bäst för en själv och sitt barn!!!

  Svara
 • Hej fina!
  Hoppas du snart mår bättre! Jag var också tvungen att ge upp efter några veckor så jag förtår precis hur det känns.. Då var det ändå mitt första barn så det var med stor besvikelse som jag var tvungen att ge upp.
  Måste få fråga vart du har fått tag på den rosa kabelstickade filten till Vida? Och vilket märke det är? Den är sååå fin! Letar just nu överallt efter en likadan men hittar ingenting någonstans.
  Kram!

  Svara
 • Du ska som många säger göra det du själv mår bäst av för det mår även dina barn bäst av. Jag har på grund av en bröstförminskning när jag var 18 inte kunnat amma mina tre barn (provade med min äldste för 20 år sen men det gick inte) och de har utvecklats till tre helt underbara och friska barn.
  Hoppas du nu slipper febern och får bli helt frisk igen så du får tillbaka orken.
  Många kramar//Eva Thorin i Kumla

  Svara
 • Sänder massa styrka, så skönt du tagit beslutet. Det kommer bli bra oavsett och det är inte till vilket pris som helst amningen ska gå först. BRA du sätter ditt och Vidas bästa först. Jag har själv haft många mjölkstockningar med mina barn och legat inlagd och gråtit av smärtor och det är så hemskt att jag hellre gör vadsomhelst för att slippa.

  KRAM!

  Svara
 • Bra beslut. Kör på det som funkar bäst. Glad mamma,glad familj:))

  Svara
 • Sötaste Hannah, inte ska du ha dåligt samvete! Det är alltid massa människor som tycker och tror sig veta allt, men det är bara du som vet vad som funkar bäst för dig och din bebis! Man kan ju inte offra sin egen glädje och ork när barnet lika väl kan få näring på annat sätt. Du är klok och verkar vara en fin mamma, så gör som du känner.. Det blir garanterat bäst 😉

  Svara
 • Hej Hanna!

  Tycker du gör helt rätt i att välja att sluta amma om det känns bäst för dig.
  Jag var tvungen att ge upp amningen efter bara två veckor då jag inte hade tillräckligt med mjölk till min dotter. Pga av all amningshets så kändes det som att jag var misslyckad som inte kunde ge min dotter bröstet. Och eftersom hon var mitt första barn hade jag ju ingen erfarenhet alls om hur det skulle vara.
  Nu i efterhand så funkade det ju naturligtvis lika bra med flaskan och hon blev en mycket nöjd och mätt bebis 🙂

  Så vad ska man göra när det inte funkar? Inte är man ett dugg sämre människa för det!

  Kram och lycka till med allt!

  Svara
 • Men åh, en glad och lugn mamma påverkar också bebisens välbefinnade..
  Har jag dock också fått lära mig den tuffa vägen.
  Har varit så sjuk under mina två graviditeter så min kropp har helt enkelt inte orkat med amningen när väl bebis är ute.

  Efter mycket gråt beslutade farbror doktor och jag mig för att det bästa för både mig och bebis var att dra ner på amningen.
  Och va bra vi alla har mått!

  Känn inget dåligt samvete! Du ska räcka till fyra skatter som behöver dig.
  Styrkekram till fina du!

  Svara
 • Hej! Klart du ska sluta amma. Har haft amningstrassel med 3 barn. Ge på flaska går toppenbra. Håller med tidigare kommentarer om att det råder amninghets. Lycka till !

  Svara
 • Jag slutade amma pga huvudvärk och annat elände från felsatt ryggbedövning. Jag hade bestämt innan min dotter kom att jag skulle amma till varje pris men så blev det inte tyvärr:( När jag började med flaskan så mådde jag så mycket bättre fysikt jag fick sova och min sambo kunde hjälpa till mer. Det är inte värt att amma till varje pris lärde jag mig. Lycka till nu! Tack för en otroligt bra blogg blir alltid så glad när jag läser den:)

  Svara
 • Hej 🙂 stackare! Fy de e inte kul med mjölkstockning! Jag fick de med båda mina tjejer, på båda med första och då infektion också och på ena med andra, de också med infektion. De gör så ont! Jag tror jag låg med feber och frossa i 2-3 veckor med andra :/ och svullen och blå dom sjutton :/ jag blöde även. men jag fick otroligt bra hjälp från amningskliniken på södersjukhuset faktiskt. Jag fick hyra en elektrisk bröstpump av dom, då min vanliga inte fungerade de gjorde bara väldigt ont, jag satt och grätt varje gång. Men efter mycket om och men så gick de igång igen. Och jag kunde fortsätta amma ett tag till. Jag förstår dig verkligen. Jag va också inne på att sluta amma för de gjorde så ont. Jag tycker du gör helt rätt i att sluta om de känns bra för dig, men ska helt och hållet gå på sin egen känsla. Jag ville bara tipsa dig om Södersjukhuset om du inte redan fått de rådet. Lycka till nu! Vida är otroligt vacker!

  Svara
 • Åh Hanna, jag förstår verkligen hur du känner det. Jag har en liten på 6 veckor och jag ville verkligen heltidsamma, men tyvärr gick inte det. Lillen gick ner för mycket i vikt, så jag var tvungen att börja ge tillägg. Kände mig jätteledsen över detta…

  Tycker att det är modigt och fint av dig att dela med dig av dina erfarenheter. Hoppas att du snart mår bättre och att det blir bra med både amningen och tillägget.

  Kram

  Svara
 • Välmående mamma välmående dotter! Så många som tycker för mycket om saker och ting… Min son var 3 veckor när jag gav upp amningen och han är ett utav de friskaste barnen genom dessa 14 månader!

  Svara
 • Men du försökte å det funkade inte, och man måste göra det som känns bäst! Hoppas ni får det bra nu 🙂 kram

  Svara
 • Är också i samma situation fast min dotter är 2 månader. Så nu blir det ersättning och flaska och det fungera så mkt bättre och vi båda mår bättre och är gladare. När du skriver ge flaska, pumpar du ut bröstmjölk då eller är det ersättning hon kommer få? Som sagt min dotter får ersättning och blir så mätt och nöjd av det! Må så gott!!

  Svara
 • Klokt beslut, viktigt att kunna njuta också. Kram till er Ulrika

  Svara
 • Hannah, inte ska du ha dåligt samvete för att du slutar amma. Du försökte väldigt länge iaf…. Det kommer att gå finfint med flaska oxå. Och vad skönt när du blir piggare, slipper ha ont och kommer att vara den positiva och glada mamman som mår bra 🙂

  KramKram

  Svara
 • Så länge mor och dotter mår bra vilket du vet bäst så gör du rätt beslut. Jättefina foton!

  Svara
 • Fina Hanna, jag förstår precis hur du känner. Jag har haft samma problem med båda mina barn. Jag kände mig då värdelös som mamma för att amningen inte funkade. Mitt första barn fick inte i sig tillräckligt och jag kan än idag, 5 år senare känna mig ledsen för att vår första tid inte blev så mysig utan bara en kamp. Med mitt andra barn fick jag 4 mjölkstockningar på 1 månad som slutade i bröstböld sen bestämde jag mig för att sluta och hade ingen ångest för det eftersom jag verkligen hade försökt. Jag ville verkligen amma, men mina bröst var inte gjorda för det. Du som haft det så kämpigt första tiden,ska få möjlighet att njuta nu istället för att må dåligt. Så skickar dig en stor styrkekram!

  Svara
 • Fina du, hade samma besvär med Enrico. Var med så ledsen att det inte funkade.
  Men kan säga att efter jag började med ersättning så mådde vi båda så mycket bättre.
  Det är det som är det som är det viktigaste.
  Med Romina så gick det hur bra som helst. Det där kan vara så olika från barn till barn.
  Ni båda kommer må så mycket bättre och inte minst att du har 3 andra underbara barn att ta hand om 🙂 kommer gå bra ❤ kramar

  Svara
 • Blev lite konstigt med förklaringen, men jag tror du förstår 🙂

  Svara
 • Hej! Bra beslut:) Jag hade önskat att vi fick det förslaget tidigt vid alla besvär med amningen, jag tror att vår spädbarnsperiod hade varit lugnare då. Fortsatte amma och det tog låååång tid innan allt fungerade ich vi var helt slut alla tre. Min kille är nu 4 år ich mår toppen, men som sagt jag tror att första tiden hade varit lugnare om vi gett ersättning ist. Lycka till nu. Stor kram

  Svara
 • Hej Hanna! Läser din blogg och har fått uppfattningen om att du är en mycket godhjärtad människa. Tänker att du skulle kunna göra en god gärning att hjälpa till via din blogg genom att sprida den insamling som just nu pågår till denna familj där pappan drabbats av cancer och deras hus måste rivas pga mögelskador, allt samtidigt som deras lilla son på 5 månader behöver sina föräldrar som mest. Jag länkar så Kan du läsa mer. Vore tacksamt! http://www.larisanglar.se

  Svara
 • Ha inte dåligt samvete! Funkar det inte så mår alla bättre av att du inte ammar och barnen mår inte sämre av ersättning!
  Styrkekramar!! Du är grym!

  Svara
 • Fina Hannah! Har nyss skrivit om detta på min blogg. Läs om du har lust. 🙂

  Mår mamman bra så mår barnet bra. Men det vet du ju redan.

  Kramar till dig och glöm inte att du är den värdefullaste mamman för dina barn.

  Svara
 • Det gör du helt rätt i!!

  Svara
 • Hej fina du! Jag förstår precis hur du känner, det känns som ett misslyckande fast det inte är så. Jag har ”bara” delammat mina två barn. De har även fått ersättning från att de bara varit några dagar gamla. Det fungerade inte särskilt väl med amningen och jag gav tillägg. Mötte flera barnmorskor från BB på väg i Uppsala samt på BVC som hade en ifrågasättande inställning till att jag gav ersättning. Det gjorde mig ledsen och jag kände mig skyldig och lite misslyckad när jag var ute någonstans och tog fram min flaska. Först nu (med dottern) ett halvår senare, när jag fått perspektiv på spädbarnstiden, känns det fånigt att jag skulle känt så. Du är världens finaste mamma! Tänk vilken kärlek du ger alla dina fantastiska barn. Och tänk vilken kämpe du är. Nu är det dags för er att få njuta av er bebistid på riktigt. HEJA!!! KRAM

  Svara
 • Ja varför är det så känsloladdat det där med amning? Alla har en åsikt men man måste Göta det man mår bäst av själv.
  Lycklig mamma ger lyckliga barn tror jag.

  Kram!

  Svara
 • Hej:) ha inte dåligt samvete min pojk fick flaska efter tre veckor:) han mådde jätte bra och är världens nöjdaste unge och det är dr som är viktigast och att man själv mår bra! Tycker du gör helt rätt!

  Svara
 • Delamma går ju finfint, massor av mammor gör det! Bebisar sover dessutom längre på ersättning. Man gör ju det som krävs för att få det att funka för en själv. Ha inget dåligt samvete! Kram!

  Svara
 • Vad glad jag blir över alla uppmuntrande och tröstande kommentarer!
  Var rädd att alltför många ”pretto-morsor” skulle ta tillfället i akt att föreläsa om bröstmjölkens gyllene egenskaper, och få oss icke-ammande mammor att känna oss
  värdelösa. Tro mig, är det några som vet hur bra och viktig bröstmjölken är, så är det vi som inte kan amma.

  Så i sorgen över att inte kunna erbjuda mina barn bröstmjölk, har jag tagit fasta på hur underbart det är för mina tvillingflickor och min man – att kunna dela den närhet som matningen innebär – oavsett om den sker genom ett bröst eller en flaska!

  Hoppas du kommer att må bättre Hannah, och att du fokuserar på de fördelar som flaskmatningen erbjuder. Fick mina tvillingflickor i mitten av maj efter en hemsk graviditet och ännu värre förlossning (slutade i akut ks efter tre dygn) och är fortfarande långt ifrån återställd. Jag håller tummarna för att både du och jag med tiden känner oss starkare och starkare!

  Kram

  Svara
 • huvudsaken är att man får njuta av dom små liven! Nu kommer du att få göra det, på riktigt, utan smärta och vånda <3
  Kram

  Svara
 • Det kommer bli jätte bra. Synd att man alltid ska drabbas av det där onödiga dåliga samvetet.
  Känner med dig. Massa kramar

  Svara
 • Snälla söta Hannah, jag förstår hur du känner! Men du ska inte ha ångest för att det inte går.. detta är något man inte kan rå för helt enkelt! Jag hade ingen mjölk alls.. lite råmjölk första dagrana men sne inget.. vissa sköterskor var riktigt elaka på sjukhuset men de andra var underbara och förstående.. Aprilia födddes 1 månad för tidigt och med akut kejsarsnitt.. jag hade inte tillstymmelse till mjölk under hela graviditeten.. men jag/vi kämpade i 4 veckor sen fick jag ge upp.. det var inte lätt men det var helt enkelt det bästa för mitt barn.. och mig.

  Du har haft det kämpigt tillräckligt nu, slappna av och njuuuut! Att inte kunna amma är inte hela världen, du har ju fött ett underbart barn.. njut av det och din fina familj!

  Puss å kram

  Svara
 • Fina Hanna! Dåligt samvete kommer vi alltid att ha när det gäller våra barn. Jag ammade min största tjej som ska fylla 10 i ca 2 månader sen funkade det inte längre & hon är född i v35, min tjej som är 5 år har jag aldrig ammat jag valde helt enkelt bort det den gången. Båda mina barn har fått ersättning sovit bra & varit nöjda 🙂 Bry dig inte om alla kommentarer att ammning är det bästa, mina barn mår alldeles utmärkt.
  Kramar till dig & familjen <3<3

  Svara
 • Jag förstår hur du känner… Jag hade också väldigt dåligt samvete när jag hade problem med amningen och valde att sluta, men varför gör vi så mot oss själva? För mig och min lilla tjej blev det ju dessutom så mycket bättre när vi övergick till flaskan (efter 4 månaders kämpande). Det är verkligen väldig ammningshets i Sverige. Jag tyckte det var jobbigt att alltid få frågan från alla möjliga om jag ammade och varför jag inte gjorde det… Hade jag kunnat hade jag ju gjort det..
  Ha inte dåligt samvete!!!! Försök istället börja njuta av varandra! Jag tror din lilla bebis framförallt behöver kärlek – och det får hon ju oavsett om du ammar eller ger flaska!
  Lycka till!!!

  Svara
 • Finaste Hannah!!
  Du är världens bästa mamma, vare sig du ammar eller ger flaska!
  Jag har två barn. Mitt yngsta ammade jag i ca 7 månader (dock inte helammade sista månaderna!) men min äldsta funkade det inte alls med, så efter att ha gråtit, kört med bröstpump och mått skit i ca en månad gav jag faktiskt upp amningen och sen mådde både jag och min son mycket bättre!
  Mår mamman bra, mår bebis bra tror jag!:-)

  Tusen kramar till dig!!!!

  Svara
 • Hej Hanna! Hoppas allt ordnar sig<3 du har varit en riktig kämpe och du ger verkligen inte upp i första taget. Men det viktiga är att må bra och detta är inget du kan rå för. Vill bara säga att jag tycker du är en sån fantastisk person, både på insidan o utsidan:) du har ett stort o vackert hjärta. Önskar er all lycka med lilla Vida<3 massor av kramar

  Svara
 • Hej fina Du!
  Jag kunde inte amma något av mina fyra barn.
  Jag tragglade på i ca två månader men gav upp. När jag fick sista, vår sladdis som är åtta år nu så tänkte jag att nu ska det gå men icke sa nicke. Jag är visst en sån som inte kan och alla fyra har fått flaska och inget fel på dom för det. Pigga och glada blev både dom och jag 🙂
  Kramar Maria

  Svara
 • Alltid skönt att komma till ett beslut!!! vad det än blir så är det skönt! och det är inget kul att kämpa och kämpa hela tiden!
  Njut av gullungen i stället!!!!
  Kram

  Svara
 • Hej fina Du!
  Jag har fyra barn och kunde inte amma någon av dom. Höll på i två månader ungefär sen orkade jag inte. Dom fick flaska och det mådde både dom och jag bra av, mjölkstockning hade jag jämt nästan.
  Lycka till 🙂

  Svara
 • Världens sötaste Hannah! Ha inte ångest över ditt val! Du mår inte bra och då mår bebis inte bra heller! Helamamade själv vår äldsta son i 5 månader och med minstingen hade jag dundermycket mjölk men inget fungerade ändå. Mjölkstockning, feber , mammanblues och en bebis som fick kolik blev helt enkelt för mycket! Det där låga du beskriver gick för mig över i en mindre depression. Samtal med kurator och en doktor som berättade för mig att jag inte var en dålig mamma för att jag slutade amma och skrev ut mjölkfri ersättning till oss var räddningen! Två dagar efter amningsstoppet hade vi en bebis som var glad, nöjd och sov bra, vilket i sin tur resulterade i en mamma som mådde som en pingla och NJÖT i fulla drag av sin 11- veckors bebis!
  Du är så full av kärlek och omtänksamhet att Vida får allt det viktigaste från dig ändå – din kärlek! Kram från Lomma!

  Svara
 • Ett klokt beslut Hanna! Det är en sorg, men det går över! Tillslut hittar man många flaskfördelar 🙂 Lycka till med allt, hoppas du får känna dig piggare och gladare snart!

  Svara
 • Du gör alldeles rätt, men förstår att det känns jobbigt! Kram

  Svara
 • Hej
  Jag har tre fosterbarn som vi haft sedan födseln, alla tre har fått ersättning på flaska och alla tre har mått och mår alldeles förträffligt. Jag har ammat våra två egna flickor och jag tycker flaskbarnen har varit mer nöjda .Så misströsta inte.

  Svara
 • Hej Hannah och alla andra!
  Usch vad trist att höra hur du mår. Du ska göra det som känns bäst för dig och din situation. Alla kommentarer peppar dig och jag håller med alla som ja läst. Mitt problem var dock det motsatta. Valde att fortsätta amma delvis tills min dotter var dryga två
  år och har mött på många som antytt att det är äckligt med mera. Hon har naturligtvis ätit vanlig mat paralellt sen fyra månader. Till vissa av mina bekanta har jag till och med hållit det hemligt. Inte lätt det här om man inte väljer att följa normen dvs helamma till fyra månader, trappa ner för att sedan sluta helt runt sex månader. Tänk om man slapp alla åsikter utifrån och bara fick följa sitt hjärta vad mycket trevligare allt skulle vara. Kram och lycka till

  Svara
 • Tycker du tar rätt beslut Hannah. Jag fick mitt första barn i nov, hade inställningen att amma men funkade inte, lillen gick ner i vikt & skulle ge flaska tills amningen kom igång riktigt. Ja det funkade helt enkelt inte med amningen så gick över till flaska, vilket resulterade i glad bebis, glad mamma & pappa. Fast dåligt samvete såklart som gnagde, att vara en dålig mamma som inte ens kan amma sitt barn. Hade bra stöd från vänner som varit i samma situation & även hjälp på nätet & facebook grupp. Så jag tycker du gör helt rätt i att följa din instinkt & kropp, man är INTE en sämre mamma för att man ger flaska. Man får bra närhet & även pappan kommer nära den lille/lilla. Har fungerat jättebra med flaskmatning. Undrar du nåt så fråga… 🙂
  Lycka till & bry dig inte om vad andra tycker, lätt att ta till sig en enda dålig kommentar bland bara bra kommentarer annars. Men som sagt du är inte en sämre mamma för att du flaskmatar, snarare bättre som ser till att du själv mår bra vilket resulterar i att bebis mår bra & alla runt dig som ser att du mår bra.
  Kram & Vida är ju bara underbart söt & du har verkligen en fin familj <3

  Svara
 • Ta bort silikonet, det är inte naturligt. Var en bra vuxenförebild.

  Svara
 • Innan jag fick min flicka så trodde jag att amning va a piece of cake. Men det va de ju inte! Jag fick sår på ena bröstvårtan vilket resulterade i inflammation. Jag blev tillsagt att fortsätta amma. Veckorna gick men såret läkte inte. Ville knappt gå ut för det va inte skönt när hon sög sig fast vid den såriga bröstvårtan. Till sist orkade jag inte mer och lånade en pump och började pumpa de såriga bröstet. Saaaaakta började de läka. Gav henne mjölken i flaska trots att snipa rekommenderades (hon svalde massor av luft när vi använde snipa). Nu, efter 10 veckor, har bröstet äntligen läkt. Dessvärre har hon blivit lite sämre på att suga vid amning så vi har börjat med ersättning då bröstmjölken inte räcker. Tror att vi kommer få gå över till ersättning mer å mer men det känns helt ok. Känner att jag kämpar så med amningen och kunde inte mer göra. Ibland undrar jag om det kanske vore bättre om jag gett upp tidigare, för ibland va det jobbigt. Men jag ville kunde gärna att de skulle funka. Nu i efterhand vet jag att jag gjorde allt jag kunde.

  Ville dela med mig av min historia för att visa att här finns en till som inte lyckats amma sitt barn. Men jag vet att vii är lika bra föräldrar ändå 🙂

  Svara
 • You go girl! Du ska inte vara ledsen eller h dåligt samvete. Det är ditt barn & huvudsaken är att hon växter & mår bra ! Tycker de e så fjantigt med all denna amning/ersättning hysterin. De borde vara lika normalt med dem båda som att använda toapapper efter man
  Varit på dass. All kred åt dig kära du

  Svara
 • Hej,,,jag slutade också amma efter en månad pga mjölkstockning och inflammation i bröstet,,bästa jag gjort. Blev både gladare och bättre mamma till mitt andra barn.vilken fruktansvärd kommentar någon skrev ,,,,ta bort silikonet och va en vuxenbild, tack för en bra blogg

  Svara
 • Hannah, tycker du gör ett helt rätt val! Jag har inte kunnat amma mina 3 barn på det sätt jag velat och förstår att du känner sorg över att inte kunna fortsätta helt. Men som du säger, det är bättre för ALLA i familjen och lillan mår inte sämre av att få tillägg… Låt ingen annan säga annat! Mina barn är flaskbarn och har inte lidit några men av det. Man gör så gott man kan o funkar det inte så funkar det inte. Stor varm KRAM till dig <3!!

  Svara
 • Släng det dåliga samvetet i en gammal säck.
  Det är DIN kropp och DITT barn och du vet själv vad som är bäst för er.
  Du kommer att må mycket bättre nu, när du väl har tagit ett beslut.
  Kram o lycka till

  Svara
 • Åhh fina Hannah, inte ska du vara ledsen. Du har kämpat, du har gett det många chanser och lilla Vida kommer bli nöjd och glad ändå oberoende av var maten kommer ifrån. Ett av de största dålig-mamma-samvetena antar jag, det är så djupt rotat det där. Men sträck på dig, luta dig mot din fyra-barns-mamma-erfarenhet och andas. Du är bra. Du kan det här.

  Svara
 • Finaste Hannah, ha inte dåligt samvete för du gör det bästa valet för både dig och Vida 🙂 Gudarna ska veta att jag har kämpat med amningen med alla våra 11 barn men aldrig fått det att fungera. När jag gått över till flaska så har alla mått bättre 🙂 Många kramar

  Svara
 • Förstår dig så väl, hade själv samma problem med min son. Ha inte dåligt samvete, fina du <3…min son är 3 år nu och mår toppen! Tack för en jättefin blogg som jag följer dagligen tillsammans med Matplatsen:)! Kram

  Svara
 • Hejsan tycker du gör helt rätt, om det nu kanske är sista barnet ska du ju verkligen bara njuta av henne och inte tänka på någon annan än dej och dina.
  Vill åxå säga när jag nu kommenterar för första gången att du har hur tramsigt det än låter fått mej att må lite bättre om dagarna när jag gått genom svårigheter, du verkar vara en underbar människa och mamma, de som är i din närhet kan skatta sig lyckliga! smetigt jag vet men jag kände att jag var tvungen efter att ha tänkt det så många gånger och varför ska man inte berätta det bra åxå och inte bara det dåliga.
  All kärlek
  //Ia

  Svara
 • Tack för en fantastisk blogg & tack för din ärlighet & öppenhet!
  Allt kring amning känns så laddat men känn ingen skuld! Du är den bästa mamman för dina 4 guldklimpar och lita på ditt hjärta!

  /Mette

  Svara
 • Fina Hannah!
  Du är den allra bästa mamman till dina barn, det tror jag att du vet också. Du kan vara en stolt mamma (vet att det inte alltid är så lätt, man har ju dåligt samvete ofta).
  Kärleken och omsorgen om varandra betyder ju så mycket.
  Och som du kämpat, tycker så synd om dej/er.
  Kommer ihåg dej i mina tankar och böner och önskar att du ska få må bra och känna dej glad.
  Skickar en styrkekram till dej. Mvh Anette
  Helt ljuvliga bilder på er.

  Svara
 • Hannah! Hoppas verkligen du tar till dig de fina kommentarerna och skiter i vissa skräcködlor som försöker trycka ner dig! Ha inte dåligt samvete! Alla kommer må bättre av att du mår bra. Jag kämpade med amningen fram till vår dotter var 7 mån. Det funkade aldrig speciellt bra men hon vägrade flaskan så jag fick helt enkelt amma på. När jag äntligen slutade amma blev jag den mamma jag önskade att jag varit från början. Inte en vandrande zombie utan tålamod… jag är så glad för att vår BVC sköterska snappade upp mig och förstod att jag mådde dåligt och stöttade mig igenom den jobbiga tiden med extra besök, längre mottagningstid osv… en klippa!!

  Lycka till med allt nu!
  Varma kramar

  Svara
 • Hej Hannah!

  Stå på dig, kan inte vara så lätt att vara både snygg och ödmjuk samtidigt! Du är en underbar människa och en fantastisk mamma 🙂
  Hoppas allt löser sig nu när du kan ge henne ersättning istället.

  Ha en fin dag!

  Kram

  Svara
 • Ersättning är en mammas och pappas bäste vän. En gudagåva när amning ej funkar. Pappan blir genast mer delaktig oxå.

  Svara
 • Var inte ledsen Hannah, var glad för att du kommit fram till ett beslut som funkar för er. Herregud, det finns mycket värre saker än att inte amma sitt barn 🙂 Må så gott, kram T

  Svara
 • Hej finaste!
  Blev inlagd för mjölkstockning två gånger och bröstet svullnade upp till ett mindre bowlingklot , när jag fått min första tös. Kände att jag blev lite snuvad på den första tiden. När hon väl fick ersättning blev alla nöjda, jag hade kontroll på hur mycket hon fick i sig, och dessutom sov hon hela natten.
  Med min andra tös totalvägrade jag amning, skrev tom in önskemål för förlossning, att amning var uteslutet, vilket respekterades 🙂
  Tycker du gjorde helt rätt!
  Kram

  Svara
 • Oj vad du fick mig att gråta så här på morgonen.
  Du träffade rakt in i hjärteroten.

  Jag fick en liten för ett par månader sedan själv, hade också en jobbig förlossning och amningen har strulat sen start. Jag har mått så dåligt över att jag inte kunnat njuta av amningen och den första tiden med bebis. Tanken hade inte slagit mig att det skulle göra så ont och vara så besvärligt att amma, man hör ju bara om hur mysigt det är att amma. Jag har känt mig som världens sämsta som inte tyckt det varit ett dugg mysigt.

  Kämpar på ett tag till men funkar det inte snart så blir det flaska här med.

  Du är grym och det du skriver berör så mycket.
  Kram

  Svara
 • Hej! Här är en till som fått ge upp tanken på att helamma. Efter åtta veckor av kämpande och gråt (från barnets sida, jag körde på hyperventilering) och så lite ersättning som möjligt accepterade jag läget. Nu får hon ungefär 50-50, och alla inblandade är gladare. Men herregud så kass man känner sig. Känns jobbigt att mata på stan, för jag inbillar mig att alla tror att jag bara är lat och inte försökt ordentligt… Man är ju lite puckad, för jag skulle ju aldrig se ner på andra mammor för att de inte ammar, oavsett anledning. Så heja er, allt kommer att bli lättare nu när beslutet är taget!

  Svara
 • Jag har inte kunnat amma något av mina två barn och har mått dåligt över det. Oroat mig över att de ska få allergier och sämre immunförsvar. Idag är de 8 och 10 år och har inga allergier och är friska. På alla år har de kanske varit hemma från dagis och skola 5ggr var. De började sova hela nätterna mycket tidigare än andra bebisar och jag och min man kunde båda ge mat och njuta av matningen.
  Så det finns många fördelar med att inte kunna helamma.

  Svara
 • Hej!! Förstår precis hur du känner med skuld och dåligt samvete. Men vet du vad? Efter att jag tagit mig igenom den första jobbiga tiden som vi hade i familjen med krånglande amning och flaskmatning så startade jag en Facebook grupp. ”Till dig som flaskmatar ditt barn – tips och råd på vägen” , du och ni andra som läser detta är jätte välkomna att gå med! Kram

  Svara
 • Klokt val! Nu repar du dig snart och blir starkare och gladare….:)

  Svara
 • Hannah! Du gör helt rätt, det är inte meningen att man
  Ska plågas…all kärlek! Kram

  Svara
 • Hej Hannah,

  Nu när jag fick mitt sjätte barn(31 maj 2012) så gick amningen kanon som med alla andra, men jag va ändå tvungen att sluta amma när lilla Nellie bara va tre veckor gammal(plus att hon va född v 35+4) pga mitt höga blodtryck och att jag va tvungen att återgå till mina ordinarie medicin vilket gjorde att jag inte kunde amma alls. Så jag va tvungen att sluta amma helt direkt:-( Jätte jobbigt, men det har gått så himla bra och nu mår jag också bra! Så jag är säker på att du gör rätt för du måste ju orka och må bra!

  Kram Camilla

  Svara
 • När jag fick barn för 16 år sedan var devisen: alla kan amma. Ok, fine, men min lilla kille ville/kunde inte. Mina bröstvårtor fungerade liksom inte. Prövade med små ”hättor” på mm. Men: alla kan amma. Vi hamnade på Sachska för att killen inte gick upp. Han var undernärd och bara sov. Han blev sondmatad var 3:e timme flera dagar. Till slut frågade jag vad som var viktigast bröstmjölk eller amning. Då var de ju tvungna att svara bröstmjölk. Så jag försökte pumpa och ge flaska. Det ´funkade några veckor, sen var jag helt slut. Då började jag med flaska och tänk att han växte och blev frodig som en liten kerub. Inte heller fick han eksem och andra konstigheter som de kan drabbas av om man inte ammar.
  Idag är han en reslig ung man på 190 cm och en sportkille utan dess like.
  Så ge du flaska och ta vara på dig och din familj.
  Många kramar
  Ing-Marie

  Svara
 • Hej hanna,
  Det ar inte hela varlden att ge en bebis flaska- jag lovar att lilla vida kommer klara sig precis lika bra. Min amning fungerade inte heller och jag fick sluta efter 4v efter beslut fran lakare. Jag var sa ledsen och kande mig sa misslyckad! Som varldens samsta mamma. Lakaren sade da till mig att bebisar behover mat, somn och karlek. Punkt slut. Vad det ar for mat spelar mindre roll.
  Nar sorgen till slut lagt sig kan jag se att det var det basta beslutet. Jag kunde njuta av matstunderna med min son, sag till att vi bada hade hud mot hud kontakt. Vi sov bada mer och smartan slappte antligen.
  Hanna, var inte ledsen du gor ett kanon jobb till fyra barn och efter en svar forlossning. Ge dig och din kropp en klapp pa axeln for vad du har tagit dig igenom.
  Caroline

  Svara
 • Du gör precis rätt som slutar amma. När man kämpat och slitit och mått dåligt är det en sådan lättnad när beslutet väl är taget. Jag har två barn och första gången funkade amningen problemfritt från dag 1. Alltså tog jag för givet att det skulle bli likadant med 2:an men så blev inte fallet. Amningen var en plåga hela vägen, det blev aldrig mysigt eller avslappnat då bebisen inte tog bröstet riktigt. Jag slet, grät och kämpade för jag ville inte sluta. Men, när jag inte orkade mer och började med flaska var det som att komma till himmelriket. För hela familjen! Så du gör precis rätt! Kram!

  Svara